Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
GT-ben milyen rugóstag van?
120as keret túllépésérõl annyit hogy nagyjából ebikeos árakkal és 120as váz+taggal számolva 330 jött ki a gép :(.
Hogy mennyi ilyennel találkzok szembe az mindegy nekem (pláne itt vidéken :D), csak jó árban legyen, ha kell kapjak hozzá alkatrészt és ne legyen xar. (Értsd: normális mozgás és (relatíve)pogózásmentességbõl nem szívesen engedek, inkább legyn q nehéz vagy csak 6-8 centi rugóút...)

Bikertiggernek még egy lehetõséget feldobtam, másnem megkérdezlek titeket is:
Olyan viszont érdekelne (ha szerintetek életképes ötlet) hogy a Scutumba a gyári Mantou Metel R+RS Revelation helyett + Fox Float RP2/RS MC 3.3 + RS Tora... még nem tudom melyik Tora, másnem értékegyeztetéssel; de úgy hogy kb ráfizu nélkül menjen a teló/rugóstagok cseréje. Féket BB5&BB7re csernélném, és ha nyereg/külsõ gumi/stucni csere is megoldható lenne az nagyon jó lenne.
Mert ahogy olvasom xar rugóstag van a Scutumban, ehhez képest elég jó a teló; jobb rugóstag és rosszabb telóval jobban járnék szerintem és árban kb pariban van a 2 felállás. Fékekkel egy huszast megint spórolok, a végén 260-270 körül megállna nagyjából a gép ha minden igaz...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
584 € mind a három és free shipping. mondjuk picit több mint 120e de legalább nem merida és itthon nem is nagyon fogsz mégegyet látni :D
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Trekket addig használom míg nem lesz kész az új... már költöttem a bicikli fejlesztésére 2× annyit mint amennyibe a biciklim került; nem vágyok ilyenre megint, inkább 3-4 hónap lesz mire összeáll az új. Júniusra nem lenne rossz ha kész lenne, mert akkor júliusban mehetnék azzal Salzkammergutra...

MJani: Húúú, 20-25%? Suxx... az a baj hogy amiket láttam és hasonló lenne amit építettem azok is 300 felett voltak... az akciós specin kívûl (amit másik totyikban kiszámoltuk hogy annyival nem lenne olcsóbb a cserék után) mi lenne még célgép nekem? (ameddig én eljutottam ugye a Scutum tag/fékcserével, de azt mondjátok hogy még az is pogózásra hajlamos ... ill hasonló árban jönnék ki... de ha van még ötletetek nyitott vagyok!)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem is vártam el hogy mindenre jó legyen; csak hogy maraton/ccre... annyira telhetetlen nem vok...

De telhetetlen vagy:) . A jobb vázak kerülnek taggal annyiba, mint amennyit a teljes gépre szánsz, fõleg, hogy te építed 20-25%-kal is drágább lesz mintha egyben vennéd.

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
250 bõl egy egy komolyabb Ht-t is nehéz összehozni..
Nemhogy egy fullyból inkább próbálj minél több cuccot átmenteni és késõbb a meglévõ jó minõségû vázad alkatrészeit fejlesztgetni..

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Öhm... relatíve nem... majdnem mindegy milyen sorrendben veszem meg az alkatrészeket, csak logikai sorrend alapján (meg a legdrágább tétel, és ettõl függ a többi alaktrész nagyja is) elsõ helyre vettem. Ha rob eladja a fischert e vagy a köv hónapban az még jó - meg ha fixre tudom hogy melyik váz lesz akkor gyûjthetem hozzá a cuccokat.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
sürgõs az az össztelós váz?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Nem is vártam el hogy mindenre jó legyen; csak hogy maraton/ccre... annyira telhetetlen nem vok...

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Tökéletes váz nincsen...fõleg nem 120-ért...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Néztem, és azért mondom hogy nem láttam FSRek vázát.

Fischerek festését szídják helyenként; könnyen kopik vagy mi? Feltöltött kép

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
külön montiból szinte csak S Works van.
lesd meg a honlapot!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
FSR XC -hez kapásból fék és teló csere lenne, amivel rég nem áll meg 300ból, és akkor ráadásul V fékes felni van még benne... Délelött néztem, mert a 2006ost néztem - utólag derült ki hogy a 2005ös géprõl van szó.

robot megkérdem, érdekel a váza

Külön a speciallized váza kapható? (nem találtam)
Jobb a speci váza a pyxisnél?
FSR SCben az Axel comp mennyire korrekt? Kb a nagyobb Dartoknak feleltetem meg - oem a lelkem.
FSR XC 1 db van ha még van ennyiért; utána meg kereten felül lesz valószínû. Szal teljes gõzzel lecsapunk most Rob vázára :)

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
szerintem innentõl vedd meg az FSR XC-t vagy rob Gery-ét. Ezekkel nagyon jól jársz. Egyértelmû.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
és mielõtt elfelejtenénk váz szinten /ami a legfontosabb kb/ ez a specko a legjobb cucc, szal ha mostanában meg tudod venni akkor az a legcélszerûbb...legfeljebb a mostani bringádról cseréld ki ami jobb alkatrész van /pl tfék , illetve akkor asszem a kerekek is kellenek/ és úgy add el a régit....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A Gary Fisher 2005-s; az elöbb a 2006-s évjáratot linkeltem.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

szerintem tavalyi, ilyen szürke/ezüst, asszem rs ario tag van benne, lokolható...lock nélkül ugyanúgy pogozik mint a többi ilyen váz.....de a pixis fs ennél egy nagyságrenddel jobb és igényesebben kivitelezett cucc...egyébként probike

Aham...
Feltöltött kép
Ez közelebb van ahhoz amit mondasz, ez 2005ös Fuel 80; 90est csak 2004ben találtam.
Privivel gyors voltam, sorry :D.
Így megvan, Trek Fuel 90 bontott váz (17.5) 149900.-.

Szal.

1, Magellan Pyxis Team FS 18" 135K. Kiforrott, Treknél jobb és randább.
2, Trek Fuel 90 175,5" 150K, Magellnnál picit erõsebbnek tûnik, de pogózásra hajlamos
3, Gary Fischer xxx 120ért :), x hogy milyen...
+1 úgy nézem ki lett a Mission A66-Single ejtve, pogózási hajlamát nem tudom, de kisebbnek tûnik mint az AMeknek.

Thez, 250etcéloztam meg (tapasztalat az hogy mindig fölé megyek, ezért nem 280-300at céloztam meg elõször), és nem tökéletes, csak normálisan használható vázat szeretnék 120 környékén...
FSR XC ami belefér az Manitou Axel Comp telós, vfékes. http://www.specializ.../fsr_xc/fsr_xc/ (azért nem találtam mert az árlistban 2006nál volt, honlapon 2005nél). Ez van 265ért, de ez márnem annyira jó ár érte mint a torás+disces amit elõszõr láttam. Amit te említesz az mennyibe kerül pontosan?
Feltöltött kép

Mint írtam nekem akár 8cm rugóút is elég, csak azt szépen és érzékenyen mozogja ha lehet. Nem akarom hgoy mindnere jó legyen, maratonbringát építek (CC és AM között, de CC-s fully is ok, csak nem hagyományos grammániás teljesítményorientált CC hanem a kényelmesebb érzékeny strapabíróbb és nehezebb.) De ha a váz és a rugóstagja nagykából benne a keretbe, akkor építek arra! De nem láttam a vázát külön, és árától is tartok...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Nemhogymá' hogy negyedmillából rengeteg kompromisszumos össztelós gépet lehet csak összerakni

nem, negyed millából egy közel kompromisszum mentes össztelós VÁZAT lehet venni.

ez alá menve gyûlnek a kompromisszumok. Nem lesz rossz, csak nem olyan sokoldaló.
a komplett FSR XC pl tökéletes választás lenne, de annak a rugóútja már csak 10, V fékes, és Tora van benne.
mind müködik, mind kiváló, de ott a de.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

1, És akkor melyik vázakat nézzem használtan?

2, Googleval feladom, múltkor sem találtam ennyi infó alapján. Milyen váz, milyen taggal (taggal?)?

Hozé, oké hogy mindegyik kompromisszumos, de én nem ezt írtam; hanem sok kompromisszumot. Mittomén rugóstagot cserélnék a Scutumban és igaz hogy 280-290 de pl elvileg jó gép lenne. Vagy Merida Missionos váz is jónak tûnik CC/Maraton gép építéshez (de errõl semmi infót nem kaptam végülis, csak egy hasonlóról 1 jó és 1 rossz véleményt), meg NRS is, csak kapni nem lehet... Ha olyan sok ilyen váz van akkor mutassátok merre mert nem találom :(
Vagy az sem feltétlen kell; utóbbi pár postban nagyjából vázoltam mire kéne; ha vmi konkértat ajánlotok ami _kapható_ is akkor az is elég nekem!

Ha a Pyxis Team FS azt mondjátok többen is hogy jó, akkor ha ilyen randa is benevezek másnem egyre. (Bár nem ártana ha tetszene is a binyigli ha összarakok már egyet magamnak...)

"meg esetleg az említett boltban van egy bontott /új/ 17,5-es trek fuel 90, valami rs taggal, az is jó lehet , legalábbis bevált márka meg konstrukció még ha kissé igénytelen kivitelezés is ez a tipusuk..." bringabutik? Pogómentes megoldás? Hol tudok utána érdeklõdni? Pyxisre idáig nem reagáltatok; akkor az korrektnek tûnik, mondhatni NRS után a legjobb?
Inkább Pyxis vagy inkább Trek? (utóbbihoz húzok sokkal jobban :) )

[
Õ az 2004bõl? (gyárilag REAR SHOCK: Fox Float R w/Pro Pedal taggal)
Hátul tárcsaszem gondolom van?!

szerintem tavalyi, ilyen szürke/ezüst, asszem rs ario tag van benne, lokolható...lock nélkül ugyanúgy pogozik mint a többi ilyen váz.....de a pixis fs ennél egy nagyságrenddel jobb és igényesebben kivitelezett cucc...egyébként probike
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Szerintem is egyezkedj rob-al!

http://www.fisherbikes.com/archive/

Cake1 DLX

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
1, És akkor melyik vázakat nézzem használtan?

2, Googleval feladom, múltkor sem találtam ennyi infó alapján. Milyen váz, milyen taggal (taggal?)?

Hozé, oké hogy mindegyik kompromisszumos, de én nem ezt írtam; hanem sok kompromisszumot. Mittomén rugóstagot cserélnék a Scutumban és igaz hogy 280-290 de pl elvileg jó gép lenne. Vagy Merida Missionos váz is jónak tûnik CC/Maraton gép építéshez (de errõl semmi infót nem kaptam végülis, csak egy hasonlóról 1 jó és 1 rossz véleményt), meg NRS is, csak kapni nem lehet... Ha olyan sok ilyen váz van akkor mutassátok merre mert nem találom :(
Vagy az sem feltétlen kell; utóbbi pár postban nagyjából vázoltam mire kéne; ha vmi konkértat ajánlotok ami _kapható_ is akkor az is elég nekem!

Ha a Pyxis Team FS azt mondjátok többen is hogy jó, akkor ha ilyen randa is benevezek másnem egyre. (Bár nem ártana ha tetszene is a binyigli ha összarakok már egyet magamnak...)

"meg esetleg az említett boltban van egy bontott /új/ 17,5-es trek fuel 90, valami rs taggal, az is jó lehet , legalábbis bevált márka meg konstrukció még ha kissé igénytelen kivitelezés is ez a tipusuk..." bringabutik? Pogómentes megoldás? Hol tudok utána érdeklõdni? Pyxisre idáig nem reagáltatok; akkor az korrektnek tûnik, mondhatni NRS után a legjobb?
Inkább Pyxis vagy inkább Trek? (utóbbihoz húzok sokkal jobban :) )

Feltöltött kép
Õ az 2004bõl? (gyárilag REAR SHOCK: Fox Float R w/Pro Pedal taggal)
Hátul tárcsaszem gondolom van?!