Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Posted 2007. March 20. - 18:06
120as keret túllépésérõl annyit hogy nagyjából ebikeos árakkal és 120as váz+taggal számolva 330 jött ki a gép .
Hogy mennyi ilyennel találkzok szembe az mindegy nekem (pláne itt vidéken ), csak jó árban legyen, ha kell kapjak hozzá alkatrészt és ne legyen xar. (Értsd: normális mozgás és (relatíve)pogózásmentességbõl nem szívesen engedek, inkább legyn q nehéz vagy csak 6-8 centi rugóút...)
Bikertiggernek még egy lehetõséget feldobtam, másnem megkérdezlek titeket is:
Olyan viszont érdekelne (ha szerintetek életképes ötlet) hogy a Scutumba a gyári Mantou Metel R+RS Revelation helyett + Fox Float RP2/RS MC 3.3 + RS Tora... még nem tudom melyik Tora, másnem értékegyeztetéssel; de úgy hogy kb ráfizu nélkül menjen a teló/rugóstagok cseréje. Féket BB5&BB7re csernélném, és ha nyereg/külsõ gumi/stucni csere is megoldható lenne az nagyon jó lenne.
Mert ahogy olvasom xar rugóstag van a Scutumban, ehhez képest elég jó a teló; jobb rugóstag és rosszabb telóval jobban járnék szerintem és árban kb pariban van a 2 felállás. Fékekkel egy huszast megint spórolok, a végén 260-270 körül megállna nagyjából a gép ha minden igaz...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2007. March 20. - 16:36
Posted 2007. March 20. - 16:34
MJani: Húúú, 20-25%? Suxx... az a baj hogy amiket láttam és hasonló lenne amit építettem azok is 300 felett voltak... az akciós specin kívûl (amit másik totyikban kiszámoltuk hogy annyival nem lenne olcsóbb a cserék után) mi lenne még célgép nekem? (ameddig én eljutottam ugye a Scutum tag/fékcserével, de azt mondjátok hogy még az is pogózásra hajlamos ... ill hasonló árban jönnék ki... de ha van még ötletetek nyitott vagyok!)
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Posted 2007. March 20. - 16:25
De telhetetlen vagy:) . A jobb vázak kerülnek taggal annyiba, mint amennyit a teljes gépre szánsz, fõleg, hogy te építed 20-25%-kal is drágább lesz mintha egyben vennéd.Nem is vártam el hogy mindenre jó legyen; csak hogy maraton/ccre... annyira telhetetlen nem vok...
A sebesség mindent megold.
Posted 2007. March 20. - 16:04
Nemhogy egy fullyból inkább próbálj minél több cuccot átmenteni és késõbb a meglévõ jó minõségû vázad alkatrészeit fejlesztgetni..
Posted 2007. March 20. - 14:54
Posted 2007. March 20. - 14:26
Posted 2007. March 20. - 08:20
Fischerek festését szídják helyenként; könnyen kopik vagy mi?
Posted 2007. March 20. - 00:29
Posted 2007. March 20. - 00:13
robot megkérdem, érdekel a váza
Külön a speciallized váza kapható? (nem találtam)
Jobb a speci váza a pyxisnél?
FSR SCben az Axel comp mennyire korrekt? Kb a nagyobb Dartoknak feleltetem meg - oem a lelkem.
FSR XC 1 db van ha még van ennyiért; utána meg kereten felül lesz valószínû. Szal teljes gõzzel lecsapunk most Rob vázára
Posted 2007. March 19. - 23:56
Posted 2007. March 19. - 23:56
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2007. March 19. - 23:51
Posted 2007. March 19. - 23:44
szerintem tavalyi, ilyen szürke/ezüst, asszem rs ario tag van benne, lokolható...lock nélkül ugyanúgy pogozik mint a többi ilyen váz.....de a pixis fs ennél egy nagyságrenddel jobb és igényesebben kivitelezett cucc...egyébként probike
Aham...
Ez közelebb van ahhoz amit mondasz, ez 2005ös Fuel 80; 90est csak 2004ben találtam.
Privivel gyors voltam, sorry .
Így megvan, Trek Fuel 90 bontott váz (17.5) 149900.-.
Szal.
1, Magellan Pyxis Team FS 18" 135K. Kiforrott, Treknél jobb és randább.
2, Trek Fuel 90 175,5" 150K, Magellnnál picit erõsebbnek tûnik, de pogózásra hajlamos
3, Gary Fischer xxx 120ért , x hogy milyen...
+1 úgy nézem ki lett a Mission A66-Single ejtve, pogózási hajlamát nem tudom, de kisebbnek tûnik mint az AMeknek.
Thez, 250etcéloztam meg (tapasztalat az hogy mindig fölé megyek, ezért nem 280-300at céloztam meg elõször), és nem tökéletes, csak normálisan használható vázat szeretnék 120 környékén...
FSR XC ami belefér az Manitou Axel Comp telós, vfékes. http://www.specializ.../fsr_xc/fsr_xc/ (azért nem találtam mert az árlistban 2006nál volt, honlapon 2005nél). Ez van 265ért, de ez márnem annyira jó ár érte mint a torás+disces amit elõszõr láttam. Amit te említesz az mennyibe kerül pontosan?
Mint írtam nekem akár 8cm rugóút is elég, csak azt szépen és érzékenyen mozogja ha lehet. Nem akarom hgoy mindnere jó legyen, maratonbringát építek (CC és AM között, de CC-s fully is ok, csak nem hagyományos grammániás teljesítményorientált CC hanem a kényelmesebb érzékeny strapabíróbb és nehezebb.) De ha a váz és a rugóstagja nagykából benne a keretbe, akkor építek arra! De nem láttam a vázát külön, és árától is tartok...
Posted 2007. March 19. - 23:39
nem, negyed millából egy közel kompromisszum mentes össztelós VÁZAT lehet venni.Nemhogymá' hogy negyedmillából rengeteg kompromisszumos össztelós gépet lehet csak összerakni
ez alá menve gyûlnek a kompromisszumok. Nem lesz rossz, csak nem olyan sokoldaló.
a komplett FSR XC pl tökéletes választás lenne, de annak a rugóútja már csak 10, V fékes, és Tora van benne.
mind müködik, mind kiváló, de ott a de.
Posted 2007. March 19. - 23:34
szerintem tavalyi, ilyen szürke/ezüst, asszem rs ario tag van benne, lokolható...lock nélkül ugyanúgy pogozik mint a többi ilyen váz.....de a pixis fs ennél egy nagyságrenddel jobb és igényesebben kivitelezett cucc...egyébként probike1, És akkor melyik vázakat nézzem használtan?
2, Googleval feladom, múltkor sem találtam ennyi infó alapján. Milyen váz, milyen taggal (taggal?)?
Hozé, oké hogy mindegyik kompromisszumos, de én nem ezt írtam; hanem sok kompromisszumot. Mittomén rugóstagot cserélnék a Scutumban és igaz hogy 280-290 de pl elvileg jó gép lenne. Vagy Merida Missionos váz is jónak tûnik CC/Maraton gép építéshez (de errõl semmi infót nem kaptam végülis, csak egy hasonlóról 1 jó és 1 rossz véleményt), meg NRS is, csak kapni nem lehet... Ha olyan sok ilyen váz van akkor mutassátok merre mert nem találom
Vagy az sem feltétlen kell; utóbbi pár postban nagyjából vázoltam mire kéne; ha vmi konkértat ajánlotok ami _kapható_ is akkor az is elég nekem!
Ha a Pyxis Team FS azt mondjátok többen is hogy jó, akkor ha ilyen randa is benevezek másnem egyre. (Bár nem ártana ha tetszene is a binyigli ha összarakok már egyet magamnak...)
"meg esetleg az említett boltban van egy bontott /új/ 17,5-es trek fuel 90, valami rs taggal, az is jó lehet , legalábbis bevált márka meg konstrukció még ha kissé igénytelen kivitelezés is ez a tipusuk..." bringabutik? Pogómentes megoldás? Hol tudok utána érdeklõdni? Pyxisre idáig nem reagáltatok; akkor az korrektnek tûnik, mondhatni NRS után a legjobb?
Inkább Pyxis vagy inkább Trek? (utóbbihoz húzok sokkal jobban )
[
Õ az 2004bõl? (gyárilag REAR SHOCK: Fox Float R w/Pro Pedal taggal)
Hátul tárcsaszem gondolom van?!
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2007. March 19. - 23:31
Posted 2007. March 19. - 23:16
2, Googleval feladom, múltkor sem találtam ennyi infó alapján. Milyen váz, milyen taggal (taggal?)?
Hozé, oké hogy mindegyik kompromisszumos, de én nem ezt írtam; hanem sok kompromisszumot. Mittomén rugóstagot cserélnék a Scutumban és igaz hogy 280-290 de pl elvileg jó gép lenne. Vagy Merida Missionos váz is jónak tûnik CC/Maraton gép építéshez (de errõl semmi infót nem kaptam végülis, csak egy hasonlóról 1 jó és 1 rossz véleményt), meg NRS is, csak kapni nem lehet... Ha olyan sok ilyen váz van akkor mutassátok merre mert nem találom
Vagy az sem feltétlen kell; utóbbi pár postban nagyjából vázoltam mire kéne; ha vmi konkértat ajánlotok ami _kapható_ is akkor az is elég nekem!
Ha a Pyxis Team FS azt mondjátok többen is hogy jó, akkor ha ilyen randa is benevezek másnem egyre. (Bár nem ártana ha tetszene is a binyigli ha összarakok már egyet magamnak...)
"meg esetleg az említett boltban van egy bontott /új/ 17,5-es trek fuel 90, valami rs taggal, az is jó lehet , legalábbis bevált márka meg konstrukció még ha kissé igénytelen kivitelezés is ez a tipusuk..." bringabutik? Pogómentes megoldás? Hol tudok utána érdeklõdni? Pyxisre idáig nem reagáltatok; akkor az korrektnek tûnik, mondhatni NRS után a legjobb?
Inkább Pyxis vagy inkább Trek? (utóbbihoz húzok sokkal jobban )
Õ az 2004bõl? (gyárilag REAR SHOCK: Fox Float R w/Pro Pedal taggal)
Hátul tárcsaszem gondolom van?!