Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:39
Írta 2011. december 06. - 19:09

Szia!
Privátban írt egy srác,aki 110kilósan aktívan használ egy ilyen vázat 19es méretben lassan már 2éve,s írta hogy volt pár "rázósabb" helyzete már vele,és nagyon bírja a kiképzést. Felhívta a figyelmemet arra,hogy maga a csupasz váz 19es méretben is 1660gr,ami nem annyira könnyû,s ezáltal nem full kikönnyített,azaz van benne anyag bõven,annak ellenére hogy a támvilla karbon.
Én pont ettõl a hátsó karbon résztõl tartottam,de õ megnyugtatott hogy bírni fogja,mert erõs váz! Hmm...
Privátban írt egy srác,aki 110kilósan aktívan használ egy ilyen vázat 19es méretben lassan már 2éve,s írta hogy volt pár "rázósabb" helyzete már vele,és nagyon bírja a kiképzést. Felhívta a figyelmemet arra,hogy maga a csupasz váz 19es méretben is 1660gr,ami nem annyira könnyû,s ezáltal nem full kikönnyített,azaz van benne anyag bõven,annak ellenére hogy a támvilla karbon.
Én pont ettõl a hátsó karbon résztõl tartottam,de õ megnyugtatott hogy bírni fogja,mert erõs váz! Hmm...
Írta 2011. december 02. - 14:50

Köszi a tanácsot! Gondolom itt a caprine vertex-re gondolsz?
Bocs még annyi,hogy küldtem privátot! Köszönettel!
Bocs még annyi,hogy küldtem privátot! Köszönettel!
Írta 2011. december 02. - 13:33

Ezt a vázat lehet kapni minimum egy hazai márkánál is, de nem vennék ilyet a helyedben, fõleg, ha nehezebb is vagy és tárcsafékkel kínoznád, egész egyszerûen fölöslegesen drága, elõnye nincs, de a papucsnál ahol a karbon támvilla becsatlakozik, az nem egy túl merev rész, és nem biztos, hogy problémamentes maradna...
Írta 2011. december 02. - 10:32

Sziasztok!
Javasoltok-e karbon hátsó támvillás merev vázat 130kg testsúlyhoz,normál cc felhasználáshoz?
Errõl a vázról lenne szó: Frame Ridley Orca MTB
A 3. képen látszik a karbon rész "betoldás",elég érdekes mondjuk,hogy nincs "szépen" eldolgozva. De az is érdekes,hogy csak felül van karbon,az alsó láncvilla viszont alu. Tárcsafékkel használnám!
Köszönettel!
Javasoltok-e karbon hátsó támvillás merev vázat 130kg testsúlyhoz,normál cc felhasználáshoz?
Errõl a vázról lenne szó: Frame Ridley Orca MTB
A 3. képen látszik a karbon rész "betoldás",elég érdekes mondjuk,hogy nincs "szépen" eldolgozva. De az is érdekes,hogy csak felül van karbon,az alsó láncvilla viszont alu. Tárcsafékkel használnám!
Köszönettel!
Írta 2011. november 22. - 08:46

az csak 15 centi nem? de mindegy is, mert a commik amúgy sem tetszenek...
dolgoztam helyettetek, és még két cucc rákerült a listára: canyon torque / torque frx, plusz a liteville 901. bár ez utóbbi indokolatlanul drága az elõbbihez képest.
dolgoztam helyettetek, és még két cucc rákerült a listára: canyon torque / torque frx, plusz a liteville 901. bár ez utóbbi indokolatlanul drága az elõbbihez képest.
Írta 2011. november 21. - 23:07

Írta 2011. november 21. - 17:54

a reign elvileg (gondolom) a 17 centis villákhoz van tervezve. a rugóútban 17 már az alsó határ, de fõleg a geo számít. a nomád is inkább tekerés, mint ereszkedés. a lényeg, hogy egy lapos (<66fok) fejcsõszög legyen, mert a duroluxból útállítósat veszek. jó lenne jó rövid láncvillahossz, mély középcsapágy.
Írta 2011. november 21. - 17:49

de az a 67fokos fejcsoszog mekkora villat alapul veve annyi? mert szerintem az se mindegy. azt meg nem tudom hogy ha a nomad 16centije hova nem eleg ahol a 17 meg mar igen. 
tudom te dontesed, csak kotozkodom

tudom te dontesed, csak kotozkodom

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. november 21. - 17:32

Transition Bikes
STD | covebike
Santa Cruz Bicycles
Reign X Frameset (2012) - Bikes | Giant Bicycles | UK / Ireland
a transition csak 15 centi. a blindside jó lehetne, de csúnya és nehéz. a tr250 geora jó lenne, de nehéz.
a cove szimplán ocsmány. valahogy mindig a tök gagyi bringák jutnak róla eszembe. de legalább jó nehéz

a nomád csak 16 centi.
a reign meg sokkal inkább tekerõs, mint minidh. (67 fokos fejcsõszög).
azért köszi

Írta 2011. november 21. - 17:18

Transition Bikes
STD | covebike
Santa Cruz Bicycles
STD | covebike
Santa Cruz Bicycles
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. november 21. - 15:46

gondolkodok egy vázcserén. a jelenlegi scott highoctane-t cserélném minidh/enduro vázra. dh-s geometria kéne, minimum 170-180 mm úttal. a súly szempont, és (ha addig nem beszélnek le róla) egy suntour durolux villa megy bele. a cél egy hazai viszonyok mellett jól mûködõ könnyû dh gép, amit azért lehet tekerni is.
a lista eddig: scott voltage fr, giant faith, specko sx, intense uzzi.
van-e még ötlet?
a lista eddig: scott voltage fr, giant faith, specko sx, intense uzzi.
van-e még ötlet?
Írta 2011. november 15. - 13:29

Írta 2011. november 13. - 21:04

Üdv,
Hátsó részrõl Mondraker esetében itt találsz infót:
:: Mondraker Zero ::
magyarul pedig itt a leírás: http://montik.hu/tec...spension-system
illetve itt egy videó:
Üdv, Péter
Hátsó részrõl Mondraker esetében itt találsz infót:
:: Mondraker Zero ::
magyarul pedig itt a leírás: http://montik.hu/tec...spension-system
illetve itt egy videó:
Üdv, Péter
Írta 2011. november 13. - 19:48

Garancia mennyi lehet a Mondraker vázakra? Weblapjukon nem találtam erre információt.
A hátsó felfüggesztés vajon "sima" VPP, vagy inkább a trükkösebb DW-link felé húzó technika?
Edit: vázra lifetime warranty, csapágyakra 1 év.
A hátsó felfüggesztés vajon "sima" VPP, vagy inkább a trükkösebb DW-link felé húzó technika?
Edit: vázra lifetime warranty, csapágyakra 1 év.
Írta 2011. november 09. - 16:48

Üdv,
Annyi biztos,hogy idén az expón már kint volt a forgalmazó pár bringával is,elsõ nap még próbálni is lehetett egy DUNE R típust is csak egy csaj lezúzta és utána nem lehetett semmit sem.
Viszont rendkívül korrekt volt,szerintem erõsen pozitív a hozzáállás.
Annyi biztos,hogy idén az expón már kint volt a forgalmazó pár bringával is,elsõ nap még próbálni is lehetett egy DUNE R típust is csak egy csaj lezúzta és utána nem lehetett semmit sem.
Viszont rendkívül korrekt volt,szerintem erõsen pozitív a hozzáállás.
Írta 2011. november 09. - 15:41

Elméleti jellegû kérdés: a "bikaformájú" Look meg Mondraker bicajok útján jutottam el a Mondraker fullykhoz a neten; ez szintén a Giant-hez hasonló, VPP/DW-Link felfüggesztési rendszer, jól látom?
Hm, ezt a márkát forgalmazták korábban is idehaza, vagy új? Most látom, hogy kapható Mo.-on.
Factor R | montik.hu
Hm, ezt a márkát forgalmazták korábban is idehaza, vagy új? Most látom, hogy kapható Mo.-on.
Factor R | montik.hu
Írta 2011. november 02. - 18:15

ránézésre pár éves Mongoose Hardball/Fireball
ha jól tudom a két típus csak festésben és felszereltségben különbözött.
ha jól tudom a két típus csak festésben és felszereltségben különbözött.
Írta 2011. november 02. - 17:59

Sziasztok!
Segítségre van szükségem, van egy bringám aminek nem tudom mi a váz márkája, a nyeregcsõ szorítón Bikepositive logo van. De ilyen vázat nem találtam sehol szóval nem biztos hogy Bikepositive márkájú a váz. Küldök pár képet és leírom az alvázszámát aki felismeri a vázat pls írja meg nekem a nevét, vagy mit keressek, nézzek rajta amibõl kiderül?
Alvázszáma: A 165 AS20500034
Elõre is köszönöm a segítségeteket.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
Segítségre van szükségem, van egy bringám aminek nem tudom mi a váz márkája, a nyeregcsõ szorítón Bikepositive logo van. De ilyen vázat nem találtam sehol szóval nem biztos hogy Bikepositive márkájú a váz. Küldök pár képet és leírom az alvázszámát aki felismeri a vázat pls írja meg nekem a nevét, vagy mit keressek, nézzek rajta amibõl kiderül?
Alvázszáma: A 165 AS20500034
Elõre is köszönöm a segítségeteket.

Írta 2011. október 30. - 19:38

próbáld a márkatopikbanÜdv!
Váltótartó fül beszerzéséhez elég egy kép róla (Kross Crime)? Itthon van ahol tudok esetleg vöröset beszerezni? (Ne adj isten 31,8as gyorszáras nyeregcsõbilinccsel egyetemben?)
Köszi!
elég aktívan jelen van a forgalmazó
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való