Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 posts
Sziasztok!

Javasoltok-e karbon hátsó támvillás merev vázat 130kg testsúlyhoz,normál cc felhasználáshoz?

Errõl a vázról lenne szó: Frame Ridley Orca MTB

A 3. képen látszik a karbon rész "betoldás",elég érdekes mondjuk,hogy nincs "szépen" eldolgozva. De az is érdekes,hogy csak felül van karbon,az alsó láncvilla viszont alu. Tárcsafékkel használnám!

Köszönettel!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
az csak 15 centi nem? de mindegy is, mert a commik amúgy sem tetszenek...

dolgoztam helyettetek, és még két cucc rákerült a listára: canyon torque / torque frx, plusz a liteville 901. bár ez utóbbi indokolatlanul drága az elõbbihez képest.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
commencal supreme 6?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
a reign elvileg (gondolom) a 17 centis villákhoz van tervezve. a rugóútban 17 már az alsó határ, de fõleg a geo számít. a nomád is inkább tekerés, mint ereszkedés. a lényeg, hogy egy lapos (<66fok) fejcsõszög legyen, mert a duroluxból útállítósat veszek. jó lenne jó rövid láncvillahossz, mély középcsapágy.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
de az a 67fokos fejcsoszog mekkora villat alapul veve annyi? mert szerintem az se mindegy. azt meg nem tudom hogy ha a nomad 16centije hova nem eleg ahol a 17 meg mar igen. ;)

tudom te dontesed, csak kotozkodom :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Transition Bikes
STD | covebike
Santa Cruz Bicycles
Reign X Frameset (2012) - Bikes | Giant Bicycles | UK / Ireland

a transition csak 15 centi. a blindside jó lehetne, de csúnya és nehéz. a tr250 geora jó lenne, de nehéz.
a cove szimplán ocsmány. valahogy mindig a tök gagyi bringák jutnak róla eszembe. de legalább jó nehéz :)
a nomád csak 16 centi.
a reign meg sokkal inkább tekerõs, mint minidh. (67 fokos fejcsõszög).

azért köszi :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Transition Bikes
STD | covebike
Santa Cruz Bicycles
Reign X Frameset (2012) - Bikes | Giant Bicycles | UK / Ireland
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
gondolkodok egy vázcserén. a jelenlegi scott highoctane-t cserélném minidh/enduro vázra. dh-s geometria kéne, minimum 170-180 mm úttal. a súly szempont, és (ha addig nem beszélnek le róla) egy suntour durolux villa megy bele. a cél egy hazai viszonyok mellett jól mûködõ könnyû dh gép, amit azért lehet tekerni is.
a lista eddig: scott voltage fr, giant faith, specko sx, intense uzzi.

van-e még ötlet?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Üdv,
Hátsó részrõl Mondraker esetében itt találsz infót:
:: Mondraker Zero ::

Nagyon komoly, köszi!

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Üdv,
Hátsó részrõl Mondraker esetében itt találsz infót:
:: Mondraker Zero ::
magyarul pedig itt a leírás: http://montik.hu/tec...spension-system
illetve itt egy videó:

Üdv, Péter

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Garancia mennyi lehet a Mondraker vázakra? Weblapjukon nem találtam erre információt.
A hátsó felfüggesztés vajon "sima" VPP, vagy inkább a trükkösebb DW-link felé húzó technika?

Edit: vázra lifetime warranty, csapágyakra 1 év.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Üdv,
Annyi biztos,hogy idén az expón már kint volt a forgalmazó pár bringával is,elsõ nap még próbálni is lehetett egy DUNE R típust is csak egy csaj lezúzta és utána nem lehetett semmit sem.
Viszont rendkívül korrekt volt,szerintem erõsen pozitív a hozzáállás.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Elméleti jellegû kérdés: a "bikaformájú" Look meg Mondraker bicajok útján jutottam el a Mondraker fullykhoz a neten; ez szintén a Giant-hez hasonló, VPP/DW-Link felfüggesztési rendszer, jól látom?
Hm, ezt a márkát forgalmazták korábban is idehaza, vagy új? Most látom, hogy kapható Mo.-on.
Factor R | montik.hu

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ránézésre pár éves Mongoose Hardball/Fireball

ha jól tudom a két típus csak festésben és felszereltségben különbözött.

Nyomdász

Nyomdász

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Segítségre van szükségem, van egy bringám aminek nem tudom mi a váz márkája, a nyeregcsõ szorítón Bikepositive logo van. De ilyen vázat nem találtam sehol szóval nem biztos hogy Bikepositive márkájú a váz. Küldök pár képet és leírom az alvázszámát aki felismeri a vázat pls írja meg nekem a nevét, vagy mit keressek, nézzek rajta amibõl kiderül?
Alvázszáma: A 165 AS20500034
Elõre is köszönöm a segítségeteket.

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkülFeltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkülFeltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
OK, köszi!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Üdv!

Váltótartó fül beszerzéséhez elég egy kép róla (Kross Crime)? Itthon van ahol tudok esetleg vöröset beszerezni? (Ne adj isten 31,8as gyorszáras nyeregcsõbilinccsel egyetemben?)
Köszi!

próbáld a márkatopikban
elég aktívan jelen van a forgalmazó
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
ftwbikes-on se látok...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Üdv!

Váltótartó fül beszerzéséhez elég egy kép róla (Kross Crime)? Itthon van ahol tudok esetleg vöröset beszerezni? (Ne adj isten 31,8as gyorszáras nyeregcsõbilinccsel egyetemben?)
Köszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a demo9 átütõs volt, 2006-ban csinálták utoljára asszem

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.