Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Started by
zOrg
, 2006. January 10. 04:39
Posted 2012. January 05. - 15:49
Posted 2012. January 05. - 14:55
Hali!
Az aprón látott pár vázról kérdeznék,ár,tartosság,és hogy a 115kg+ medvesúlyomat elviselné hosszútávon,normális xc/kicsit trail felhasználásra!
Specialized Stumpjumper FSR Elite 2009 - 120mm fox triad tag: Specialized Stumpjumper FSR Elite 2009-es!!! « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Rock Machine Volcano 70 2010 - 150mm - nemtudom milyen tag: http://apro.bikemag....ak-l49505.html#
Az egyik olcsóbb,másik drágább. Thx!!
Az aprón látott pár vázról kérdeznék,ár,tartosság,és hogy a 115kg+ medvesúlyomat elviselné hosszútávon,normális xc/kicsit trail felhasználásra!
Specialized Stumpjumper FSR Elite 2009 - 120mm fox triad tag: Specialized Stumpjumper FSR Elite 2009-es!!! « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása
Rock Machine Volcano 70 2010 - 150mm - nemtudom milyen tag: http://apro.bikemag....ak-l49505.html#
Az egyik olcsóbb,másik drágább. Thx!!
Posted 2012. January 04. - 23:17
Posted 2012. January 04. - 11:40
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2012. January 04. - 10:52
Posted 2011. December 13. - 21:56
Posted 2011. December 12. - 23:40
fuck me, i'm famous!
Posted 2011. December 12. - 22:58
trek
masszívabb, és többféle méretben elérhetõ.
masszívabb, és többféle méretben elérhetõ.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. December 12. - 22:44
Sziasztok!
Adott két váz: Trek 8500 és Giant XTC
A két váz közül melyiket javasoljátok átlagos normál cc felhasználásra és miért azt?
Mivel nagyobb súlyban vagyok az átlagnál,ezért erre is figyelni kell! Köszönöm annak,aki értelmesen segít!
Adott két váz: Trek 8500 és Giant XTC
A két váz közül melyiket javasoljátok átlagos normál cc felhasználásra és miért azt?
Mivel nagyobb súlyban vagyok az átlagnál,ezért erre is figyelni kell! Köszönöm annak,aki értelmesen segít!
Posted 2011. December 08. - 22:07
Köszönöm. Nem hiszem, hogy egyszerû lesz ilyet találni, de legalább már tudom mit keressek.
Posted 2011. December 08. - 22:01
http://jagwireusa.co...ers_Loop_Guides
DCA072 - egyik végén peremes
DCA057 - mindkét végén peremes
A 072-s a jobb, normális kerékpárbolt szervizében kell lennie ennek, vagy más márkájú, de azonos alkatrésznek.
DCA072 - egyik végén peremes
DCA057 - mindkét végén peremes
A 072-s a jobb, normális kerékpárbolt szervizében kell lennie ennek, vagy más márkájú, de azonos alkatrésznek.
Posted 2011. December 08. - 21:37
Sziasztok!
Van egy régebbi vázam, Merida Umf Dirt Fun. Szeretném végre normálisan megoldani rajta a hátsó fékkábel elvezetését. A felsõ csövön van két kábelvezetõ, de ezekben a fékcsõ csak úgy nem áll meg. Milyen alkatrésszel lehet rögzíteni ide?
Ebikeon találtam ilyesmiket, de nem tudom melyik lenne jó:
Karbantartás | Kábelvezetõ | Kerékpár Webshop
Csináltam képet a vázról:
Imageshack - dscf2075i.jpg
A felsõ egy sima bowdenakasztós, az alsó meg ahova (szerintem) a fékcsõ menne.
Kérnék egy kis segítséget.
Van egy régebbi vázam, Merida Umf Dirt Fun. Szeretném végre normálisan megoldani rajta a hátsó fékkábel elvezetését. A felsõ csövön van két kábelvezetõ, de ezekben a fékcsõ csak úgy nem áll meg. Milyen alkatrésszel lehet rögzíteni ide?
Ebikeon találtam ilyesmiket, de nem tudom melyik lenne jó:
Karbantartás | Kábelvezetõ | Kerékpár Webshop
Csináltam képet a vázról:
Imageshack - dscf2075i.jpg
A felsõ egy sima bowdenakasztós, az alsó meg ahova (szerintem) a fékcsõ menne.
Kérnék egy kis segítséget.
Posted 2011. December 07. - 14:25
Posted 2011. December 07. - 13:11
Tudom, ott mentem mögötted lefelé? Nem emlékszel? Még a cél fotónk is megvan valahol:) Majd elõ keresem.
Akkor sem egy öröm, bódottá az ilyenekkel tekerni. És ahogy mondtam- jó kemények vagytok!!!
Akkor sem egy öröm, bódottá az ilyenekkel tekerni. És ahogy mondtam- jó kemények vagytok!!!
Posted 2011. December 07. - 12:41
20 kg-os dh gép, 38/22 legpörgõsebb áttétel, Szilvás rövidtáv 2óra20 perc. és felfelé elõztem. Simán vállalható.
ettõl függetlenül jövõre 170-180mm út, 14.5kg icajt szeretnék, uh maraton középtávon végetek lesz
ettõl függetlenül jövõre 170-180mm út, 14.5kg icajt szeretnék, uh maraton középtávon végetek lesz
fuck me, i'm famous!
Posted 2011. December 06. - 22:13
Te ezekkel akarsz tekerni? Mármint úgy elmenni és tekerni egy kellemes 40-50-est a haverokkal? Te aztán jó kemény vagy:-)gondolkodok egy vázcserén. a jelenlegi scott highoctane-t cserélném minidh/enduro vázra. dh-s geometria kéne, minimum 170-180 mm úttal. a súly szempont, és (ha addig nem beszélnek le róla) egy suntour durolux villa megy bele. a cél egy hazai viszonyok mellett jól mûködõ könnyû dh gép, amit azért lehet tekerni is.
a lista eddig: scott voltage fr, giant faith, specko sx, intense uzzi.
van-e még ötlet?
Posted 2011. December 06. - 20:25
Nem értelek, bár lehet én vagyok öreg.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. December 06. - 19:09
Szia!
Privátban írt egy srác,aki 110kilósan aktívan használ egy ilyen vázat 19es méretben lassan már 2éve,s írta hogy volt pár "rázósabb" helyzete már vele,és nagyon bírja a kiképzést. Felhívta a figyelmemet arra,hogy maga a csupasz váz 19es méretben is 1660gr,ami nem annyira könnyû,s ezáltal nem full kikönnyített,azaz van benne anyag bõven,annak ellenére hogy a támvilla karbon.
Én pont ettõl a hátsó karbon résztõl tartottam,de õ megnyugtatott hogy bírni fogja,mert erõs váz! Hmm...
Privátban írt egy srác,aki 110kilósan aktívan használ egy ilyen vázat 19es méretben lassan már 2éve,s írta hogy volt pár "rázósabb" helyzete már vele,és nagyon bírja a kiképzést. Felhívta a figyelmemet arra,hogy maga a csupasz váz 19es méretben is 1660gr,ami nem annyira könnyû,s ezáltal nem full kikönnyített,azaz van benne anyag bõven,annak ellenére hogy a támvilla karbon.
Én pont ettõl a hátsó karbon résztõl tartottam,de õ megnyugtatott hogy bírni fogja,mert erõs váz! Hmm...
Posted 2011. December 02. - 14:50
Köszi a tanácsot! Gondolom itt a caprine vertex-re gondolsz?
Bocs még annyi,hogy küldtem privátot! Köszönettel!
Bocs még annyi,hogy küldtem privátot! Köszönettel!
Posted 2011. December 02. - 13:33
Ezt a vázat lehet kapni minimum egy hazai márkánál is, de nem vennék ilyet a helyedben, fõleg, ha nehezebb is vagy és tárcsafékkel kínoznád, egész egyszerûen fölöslegesen drága, elõnye nincs, de a papucsnál ahol a karbon támvilla becsatlakozik, az nem egy túl merev rész, és nem biztos, hogy problémamentes maradna...