Van Horváth és német Distributor érdeklõdj ott.
nagyon köszönöm a segítséget! már be is íratkoztam ide
2007-es Sub 60-V-t.
A 2007-es Sub 40-V ha 1875g, akkor így felesleges. 2.2-2.3kg-ra emlékeztem, de ezek szerint jóval könnyebb. Valahol hülyeség, de az zavar, hogy 13,1 kg-os a 26-os merevfarúm, míg mondjuk párom Canyon fully-ja a nem épp könnyû kerékszettel 13,02 kg.
Vagy csak túl kevés idõm van bicajozni az idõjárás miatt és túl sokat jár az agyam? :-)
A lehetõ legolcsóbb "könnyítés" úgy tûnt, a vázcsere lenne, de ezek szerint nem. A bicaj kap egy full XT hajtásláncot a mostani Alivio/Deore helyett, már csak 2 db 2.5mm-es hézagoló gyûrûre van szükségem a BB-hez. Hajtókar például M442-es, csak a középcsapányon nyerek majd negyed kilót, vagy még többet a M442/443-as hajtókarral együtt. No meg a hátsó sor az valami alapabb Alivio/Deore, helyette PG-980 lesz, ott is leugrik kb. 100g.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
A Speci milyen súlyban lehet? Nem találtam róla egyelõre tömegadatot. Merida Lite az könnyû, viszont csak tárcsával mûködne. Ahhoz pedig az elsõ kereket át kellene fûzetnem gyorszárasra vagy venni új/használt CL-es elsõ kereket. Na ez nem annyira szimpatikus, egyszerûbb upgrade-re gondolok.
Néztem a bike-component.de-s Vortrieb alap V-fékes vázat, 19-es 1850 gramm, 594 mm felsõcsõ-hossz, 139 ajró. Nem olyan rossz, na!
...aztán most, alig 5 perce rátaláltam erre itt. Ezek szerint 18-asban 1875 gramm a vázam, 20-asban szerintem csak pár 10 grammal lehet több. Na jó, hagyom a fenébe az egészet!...
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Viszonylag jó, pontosabban alacsonyabb tömegû és relatíve olcsó V-fékes hardtail mtb vázból vajon mely márkák és típusok közt keresgéljek a használt vázak hirdetései közt? Van egyáltalán remény, hogy kifoghat az ember egy viszonylag jó állapotút, vagy hagyjam a fenébe és használjam a mostani, már-már acélvázak tömegében mozgó régi aluvázamat (2.2-2.3 kg körüli), amíg szét nem hullik? (Edzõbicaj)