Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
18" részletek privátban is jöhetnek, ha olyan. köszi!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
max bontva lehetne, de asszem megoldhato. regebben legalabbis lehetett szerezni AMS-t meg XMS-t is.

mekkora meretu vaz kellene?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
a bajocska az, hogy vázként ittho nem tudom mennyire lehetséges..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
ohó! ez tetszetõs nagyon! az a fél négyzetméternyi himba keményen néz ki, de attól még jöhetne. köszi! :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

itt kellene egy linket látnom? ha javítod, elõre is köszi!

a rebát említetted, az a konfig nekem megfelelne. :) csak elsõként ezt a sok itthon lévõ vázat meg egyéb kacatot kellene értékesíteni.

ja bocs, álmos voltam

CUBE Ams 130 SL
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

ez pl szimpi -bár 130mili -. de hogy vázként meg mennyiért ?

itt kellene egy linket látnom? ha javítod, elõre is köszi!

a rebát említetted, az a konfig nekem megfelelne. :) csak elsõként ezt a sok itthon lévõ vázat meg egyéb kacatot kellene értékesíteni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
szerintem pl merida tesztprogram. kb úgy tudod a leginkább eldönteni hogy bejön e . akár 100-at mozgó akár 120-at.
nekem kicsit az idei 1-20 már túl könnyûnek tûnik de majd kiderül.
az a reba mellesleg egy 2010-es 1-20-ba ment volna csak aztán átgondoltam a rugóútat. :)

túl sok ötletem meg nincs hogy mit lehet itthon vázként hivatalosas venni.

ez pl szimpi -bár 130mili -. de hogy vázként meg mennyiért ?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
erõsödik bennem a gondolat, hogy megint legyen össztelósom. 100-120mm körüli utat még tudok (ki)használni. egy bringa - mindenre az elképzelés. nincs szükségem hiperaktív mozgásra, de a cc-s szuperhatékony, extrakönnyû megoldások is hidegen hagynak. inkább legyen jól pedálozható, vegye le a nagy döccenõk élét és legyen megbízható. a régi, elsõ generációs trance-t szerettem, valami olyasmire gondolok. fox tag és szabvány, könnyen beszerezhetõ csapágyak elõnyben.

merida one twenty-t néztem, szimpatikus, de nem nagyon találok (f)elhasználói véleményeket.

pénzben, nos, nem szeretnék vagyonokat fizetni, fogcsikorgatva, 200-nál húznám meg a határt. tudom, hogy ez nagyon alsó hang a boltból, garival jövõ vázaknál, így nyitott vagyok minden akciós, egydarabos tippre is.

véleményeket, ötleteket szeretnék. köszönöm!

loituma69

loituma69

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Hi all
wenson kinetic 21 col vázat ismeri valaki? Megszabad venni egy full xt felszereltség mellé vagy annyira gagyi, hogy felejtõs? 18.000ft új váz MTB CC briga lenne! A full xt szett egy 19 colos nakita bringán van de kicsi nekem /188cm Ti mit tennétek?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
http://apro.bikemag....az-l63512.html#
nagyon szép
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Komoly cégnek nem hinném, látván az összeszerelt gépeiket :)
Pl. itt van ez ezzel a nyereg kombóval és PS-al eltüntetett támasszal.
Persze ez nem jelenti azt hogy sz@r, csak akik ilyen gépeket raknak össze így azt nem gondolom hozzá értõ embernek, fõleg ha a villákat is ilyen minõséggel gyártják.
Feltöltött kép

Feltöltött kép

van egy kis kontraszt :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

És az fs gépeit még nem is láttad :)

az összerakott bringáik valóban szánalmasak. viszont a montivázakra ránézésre én nem nagyon tudnék rosszat mondani... még titán meg szkandium vázuk is van az alu meg a karbon mellett.

ez pl kifejezetten szép, tök szépek a hegesztések meg a festés is. de én nem értek hozzá.

a villáikról volt egy kis eszmecsere mtbr fórumon (ha jól emlékszem) ott dicsérte egy user. és más sem fikázta. az is valami. de ahogy nézegettem, egy ilyen váz vadiújan merev villával kijön 80ezerbõl. elgondolkodtató. más kérdés, hogy folyamatos félelemben tekernék, hogy mikor törik össze alattam...

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
És az fs gépeit még nem is láttad :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
hát ez ilyen nagypapi outi :)

érdekes az a 6 centi távtartó a stucni alatt

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Komoly cégnek nem hinném, látván az összeszerelt gépeiket :)
Pl. itt van ez ezzel a nyereg kombóval és PS-al eltüntetett támasszal.
Persze ez nem jelenti azt hogy sz@r, csak akik ilyen gépeket raknak össze így azt nem gondolom hozzá értõ embernek, fõleg ha a villákat is ilyen minõséggel gyártják.
Feltöltött kép

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Van Horváth és német Distributor érdeklõdj ott.

nagyon köszönöm a segítséget! már be is íratkoztam ide

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Van Horváth és német Distributor érdeklõdj ott.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
sziasztok:

ezekrõl hallott már valaki?

MOSSO BIKE

taiwani cég, de hát már kb mindent ott gyártanak. igazából merev mtb villa keresgélés közben akadtam rájuk, de a vázak is egész jól néznek ki.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

2007-es Sub 60-V-t.
A 2007-es Sub 40-V ha 1875g, akkor így felesleges. 2.2-2.3kg-ra emlékeztem, de ezek szerint jóval könnyebb. Valahol hülyeség, de az zavar, hogy 13,1 kg-os a 26-os merevfarúm, míg mondjuk párom Canyon fully-ja a nem épp könnyû kerékszettel 13,02 kg.
Vagy csak túl kevés idõm van bicajozni az idõjárás miatt és túl sokat jár az agyam? :-)
A lehetõ legolcsóbb "könnyítés" úgy tûnt, a vázcsere lenne, de ezek szerint nem. A bicaj kap egy full XT hajtásláncot a mostani Alivio/Deore helyett, már csak 2 db 2.5mm-es hézagoló gyûrûre van szükségem a BB-hez. Hajtókar például M442-es, csak a középcsapányon nyerek majd negyed kilót, vagy még többet a M442/443-as hajtókarral együtt. No meg a hátsó sor az valami alapabb Alivio/Deore, helyette PG-980 lesz, ott is leugrik kb. 100g.

igen, ez a dolog legutálatosabb része.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
valóban (mongy nekem a 17es m4 stumpi 1550 volt). a 19-es viszont lehet nagy lenne.

bár nekem még az nem tiszta egy q. jó fulli mellé minek egy merevfarú monti ?

én hasonló helyzetben a meridát hagynám úgy ahogy van, sárvédõ csomagtartó, 1,75-ös maarthon külsõ, és városi rohangálós, téli szutykos, görgözõs cucc. abból a jobb alaktrészhalmazból meg építenék egy tényleg könnyû v-fékes cross/fittness vázra épített aszfaltos/dózerutas kilómétergyûjtõ szerelvényt.