Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Tigris: 2007-es váz volt. Akkor ezek szerint csak annyi történik, hogy ezt a márkát is tönkreteszik azzal, hogy egyre szarabb alapanyagokból dolgoznak.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
fbc meg a floating brake caliper.
az, amire a konáknál utaltál.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Lemértünk egy RM Vertex 70-es vázat 18-ast. 1740 gr. Azt hittem, hogy ennyi pénzért könnyebb valamivel.

régebbi vagy mostasni váz ?

mert a régebbiek easton ultralight aluból voltak, azok még 1500 körül kéne legyenek, tavaly óta valami gagyibb easton csõbõl taknyolják, az lehet nehezebb...

beatbox keress vissza ha én nem írtm le vagy 5x akkor egyszer sem

amógy hátsó forgáspont helye a megoldás kulcsa...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

meg neked azért nem változik, mert horst linkes a vázad, ami csökkenti vagy megszünteti a felkeményedést...

aaa horst link .. az jo, de az mi az ? :D
...Ez lesz keremszeppen...

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Lemértünk egy RM Vertex 70-es vázat 18-ast. 1740 gr. Azt hittem, hogy ennyi pénzért könnyebb valamivel.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

hmm.... hat koszi a gyors valaszt, akkor ezek szerint egyaltalan nem hueseg a dolog. Viszont az az igazsag hogy eddig nem figyeltem meg hogy nagyon valtozna a feeling mikozben fekezek. Sot szoktam olyant is egyenesben es kanyarban is,hogy mikor elkezdem huzni a feket, labbol benyomok 1 erosset neki, osze is ul egy kicsit (de ienkor mar a fekkar meg van huzva) hogy jobban betapadjon.

meg neked azért nem változik, mert horst linkes a vázad, ami csökkenti vagy megszünteti a felkeményedést...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

itt azért nem arról van szó, hogy ha hozzáérsz a fékkarhoz, a rugóstag lockolódik, és a hátsókerék fel le pattog... :D
Simán csak érzéketlenebb lesz, és ha pl kapsz egy gyors kifékezett kanyart, ott azért hamarabb elfárad a lábad, a rázkódástól.

Észrevenni pedig csak akkor fogod(hisz eddig megszoktad), ha vagy FBC-t használsz, vagy FSR-t...:)

hmm ... ha mar itt tartunk ezt az FBC-t is elmondhatnad hogy mi az :) aszem azert nem hasznalok iet,mert talan nem is tudom hogy mi az :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
itt azért nem arról van szó, hogy ha hozzáérsz a fékkarhoz, a rugóstag lockolódik, és a hátsókerék fel le pattog... :D
Simán csak érzéketlenebb lesz, és ha pl kapsz egy gyors kifékezett kanyart, ott azért hamarabb elfárad a lábad, a rázkódástól.

Észrevenni pedig csak akkor fogod(hisz eddig megszoktad), ha vagy FBC-t használsz, vagy FSR-t...:)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Csak -és lényegében - annyi, hogy fékezéskor felkeményedik a rugóstag azon a konán, melyen nincs - kanyarban, és fékezéskor is érzéketlen lesz a vége - emiatt könnyen elpattoghat a hátulja.
Amelyikre tették - drágább vázak, ott nem a láncvillán van egy az egyben a féknyereg, nem azt rántogatja felfelé, hanem egy független vasdarabon - tud mozogni fékezéskor is a hátulja. - Fékezésfüggetlen rugózást kap a tulaj.

hmm.... hat koszi a gyors valaszt, akkor ezek szerint egyaltalan nem hueseg a dolog. Viszont az az igazsag hogy eddig nem figyeltem meg hogy nagyon valtozna a feeling mikozben fekezek. Sot szoktam olyant is egyenesben es kanyarban is,hogy mikor elkezdem huzni a feket, labbol benyomok 1 erosset neki, osze is ul egy kicsit (de ienkor mar a fekkar meg van huzva) hogy jobban betapadjon.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Csak -és lényegében - annyi, hogy fékezéskor felkeményedik a rugóstag azon a konán, melyen nincs - kanyarban, és fékezéskor is érzéketlen lesz a vége - emiatt könnyen elpattoghat a hátulja.
Amelyikre tették - drágább vázak, ott nem a láncvillán van egy az egyben a féknyereg, nem azt rántogatja felfelé, hanem egy független vasdarabon - tud mozogni fékezéskor is a hátulja. - Fékezésfüggetlen rugózást kap a tulaj.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Lenne 1 kerdesem sracok ... valaki el tudna nekem lecci magyarazni hogy mi a lenyege az egyes kona fully vazakon a fuggetlen fekes rendszernek ? Miben hatraltat engem az, ha az en vazamon nincs ilyen ? Elore is koszi

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
amit említettetek tárcsaoldali "lyukas" papucsot, az nálam is megvan:) most néztem igazán meg;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Bikertigger a Konád az scandium, ezért lehet hogy erõsebb az alunál, nem?

bevállalnám az 1500 grammos easton csövest is vagy a szintén olyan súlyú giant-ot is

de bolt 1535 grammos speci vázam is...azóta a 3ik embernél van kiváló használatban....

1500 nél könnyebb alura viszont nem ülnék fel...:)

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts
Bikertigger a Konád az scandium, ezért lehet hogy erõsebb az alunál, nem?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ez igaz.....
remélem a fehér Pyxis-em jobban bírja majd
de lassan nekem is kell majd egy komolyabb váz

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

erre is utaltam...:)

az én 90+-omat nem bírta egy 1600-1700g-os Pyxis Team

a te 110-edet meg bírja az 1300g-os Kula Supreme :)

nem feltétlen az összefüggés a 90 klióddal

05-06-os team-ek sokkal könnyebb emberek alatt is eltörtek...

régebbit meg simán be mernék vállalni én is

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
erre is utaltam...:)

az én 90+-omat nem bírta egy 1600-1700g-os Pyxis Team

a te 110-edet meg bírja az 1300g-os Kula Supreme :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

anyaghasználat, megmunkálás.....egy Kula Supreme és egy Pyxis között elég nagy a különbség

giant xtc rõl volt szó, meg általánosságban a könnyû vázak és riderek súlyának összefüggésérõl.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
anyaghasználat, megmunkálás.....egy Kula Supreme és egy Pyxis között elég nagy a különbség

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts

akkor arra varrjál gombot hogy én 110 kilóval 1380 grammos vázat használok, nem is feltétlen kimélõs üzemmódban, és köszöni szépen jól van...

afelõl meg nyugodt lehetsz hogy tojvánban oda figyelnek....

Hát akkor : Pássz.. nem tudom mi lehetett a baj