Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Cruxa

Cruxa

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Sziasztok!
Van vkinek tapasztalata a "noname" kínai karbon vázakkal? Rendelt ill. használt már huzamosabb ideig ilyen vázat vki?
Jóval olcsóbb lenne mint egy márkás darab, csak a szállítástól félek, nehogy történjen vele vmi.
Full Carbon Mountain Bike 26er MTB 26" Wheel Frame and Headset 17" 19" 21" | eBay
Várom a válaszokat!
Elõre is köszönöm!

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts

Tubtara behúzható szegecsanyák - Biotek - Dejond, szegecsanya, szegecsanya húzó, behúzó
gyárilag is ilyen van benne

Köszönöm, most tanultam valamit. Megpróbálok beszerezni ilyet.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Tubtara behúzható szegecsanyák - Biotek - Dejond, szegecsanya, szegecsanya húzó, behúzó
gyárilag is ilyen van benne
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts

Lemezanya

Kifejtenéd bõvebben? Mi az a lemezanya? Köszönöm

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Van egy apró, de nagyon bosszantó problémám. Az alsó csövö megszakadt az egyik kulacstartó szem, talán forrasztva volt (alu váz). Most körbeforog a szem a csavarral együtt. Szerintetek hogyan lehetne ezt újra rögzíteni? Elõre is köszönöm a tippeket.

Lemezanya

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Van egy CUBE ANALOG 2009-es bringám 18-as vázzal. Úgy érzem ennyi idõ után hogy lehet jobb lenne méretet váltanom.
A CUBE-nál 20-as a következõ... 182 magas vagyok és sokszor érzem úgy még magasra húzott üléssel is hogy picit közel van a kormány, és a bringa kicsi alattam, de lehet a 20-as nagy lenne :D nem tudom, majd ráülök egyre. Igazából az a bajom hogy senki nem tud abban segíteni hogy hol tudok venni CUBE-tól csak VÁZ-at!
20-as ANALOG vagy hasonló vázgeometriájú váz kéne nekem 2011,2012,2013-asok közül valamelyik...

Köszönöm elõre is a segítséget
-----------------------------------
"És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége
De szerintem a cél is az útnak a része"

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts
Van egy apró, de nagyon bosszantó problémám. Az alsó csövö megszakadt az egyik kulacstartó szem, talán forrasztva volt (alu váz). Most körbeforog a szem a csavarral együtt. Szerintetek hogyan lehetne ezt újra rögzíteni? Elõre is köszönöm a tippeket.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Sziasztok!

Lenne 1-2 kérdésem felétek. Szereztem egy Tomac 204 Magnum vázat. Vélemény róla?
Lehet megválnék tõle. Körülbelül mennyiért menne el rúgóstaggal?

Annyiért amennyiért megveszik, megjósolhatatlan + semmit nem mondtál róla.

biker9

biker9

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Lenne 1-2 kérdésem felétek. Szereztem egy Tomac 204 Magnum vázat. Vélemény róla?
Lehet megválnék tõle. Körülbelül mennyiért menne el rúgóstaggal?

Batkamano

Batkamano

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Okés köszi, akkor rámegyek arra. Remélem errõl már nem csúszom le :-D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszi a válaszokat, tényleg jól lecsúsztam. Bakker elég gyorsan elvitték. Még annyi lenne, hogy van most egy másik Coiler is, elég olcsón, de a váz méretbe nem vagyok biztos. Az 18"-os. Én 183 cm vagyok. Gondoltam olyan 17" lenne az ideális, hogy lefelé jobban irányíthatóbb legyen. De lehet a 18-as se lenne gáz. Még nem volt össztelós gépem, nem tudom, hogy itt más méret kell e.
Bocs a sok értetlenkedésért, nem akarom elhamarkodni :-)

jo lesz.azok a konak 1 merettel vannak ala merve, szal a 18as az 19es merev hosszaval egyezik meg. Ahoz a magassaghoz meg kb az a jo.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Batkamano

Batkamano

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Köszi a válaszokat, tényleg jól lecsúsztam. Bakker elég gyorsan elvitték. Még annyi lenne, hogy van most egy másik Coiler is, elég olcsón, de a váz méretbe nem vagyok biztos. Az 18"-os. Én 183 cm vagyok. Gondoltam olyan 17" lenne az ideális, hogy lefelé jobban irányíthatóbb legyen. De lehet a 18-as se lenne gáz. Még nem volt össztelós gépem, nem tudom, hogy itt más méret kell e.
Bocs a sok értetlenkedésért, nem akarom elhamarkodni :-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nem, a dawg matic 2004-es az még csak 4"-t mozgott. (ésszerû áron bármikor megvenném azt a vázat). abból kicsit mászósabb gépet lehet építeni. nem olyan tank mint a coiler, de az átlag 100-at mozgó vázaknál kb 3x erõsebb. (nem kevest lehetett boxer-ral szerelve látni, meg a betd gyártott hozzá tuning linkplate-t amivel 140-et mozgott)

a fekete coiler meg az enyém volt anno :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Errõl úgy néz ki lecsúsztál,a maticban pedig semmit nem ér a tag gyakorlatilag

Batkamano

Batkamano

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Itt a Coiler, hogy ne kelljen keresni

Coiler+Thomson « MTB váz « MOUNTAIN BIKE « Kategóriák tallózása

Batkamano

Batkamano

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Hú az a fekete Coiler tényleg jól néz ki. Akkor mondjuk legyen az, és a Dawg pedig itt van

Használt Épített Kona Dawg Matic/Pike eladó Vác

Nagyjából Deore-val lesz szerelve. Akkor azt mondod, hogy ez a két váz kb ugyanolyan?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
mikori és mennyit mozgó coiler . s mikori és mennyit mozgó dawg ?

mert pl a 2004-es 5"-t mozgó coiler (ami pl az apróban van fekete) az kb ugyanaz mint az utána 4-5 évig a dawg-ok. (a láncvillájuk tért el).
s a 2007-est kivéve nem lényegesen gyengébb a dawg. ha 2005-ös dawg matic az csak 4"-t mozog,de az sem sokkal gyengébb. értelmes felszereltséggel egyébként teljesen jól mászik, persze mihez képest...

Batkamano

Batkamano

vendég

• fórumtag
  • 22 posts
Sziasztok lenne két váz, és dönteni kéne. Kona Dawg Matic és Kona Coiler. A Matic jobb állapotba van, a Coiler meg erõsebb :-)
Szeretek felfele is tekerni, és fõként keményebb XC-re, AM-re használnám. Nagy letörések ilyesmi nem játszik. Meg lehet lesznek hosszabb tekerések is. 80-100km.
Coilerrõl tesztbikén azt írták nem jó vele mászni. Külföldi fórumon viszont azt, hogy nem gáz.
Valaki ismeri õket? Vélemény.
Köszi

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
emlékeim szerint felül bilincses (down swing) e.váltót használtam hozzá, mikor ilyenem volt, de igazából mindkettõ jó. (váltós topicban ecsetelték már, hogy a felülbilincses miért jobb.)

félintegráltból bármelyik jó lehet, ami méretileg kompatibilis a vázzal. az egyik xtc-mben gyárilag benne volt a fejcsapágy, a másikhoz külön meg kellett vennem, az nekem is ritchey volt, de a pontos típusra nem emlékszem.

az xtr kérdés mindenképp a váltós topicba való! :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Johny77

Johny77

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!
Még az elõzõ oldalon kérdeztem a Giant XTC (2004) vázzal kapcsolatban, amit idõ közben meg is vettem. Annyit tudok, hogy felül húzós elsõ váltót kell hozzá választani, de tudnátok kicsit pontosítani, hogy milyet? Top swing, down swing? Alsó vagy felsõ bilincses? A kormánycsapágy ha jól tudom félintegrált. Ritchey Press Fit-es csapágyat ajánlottak hozzá. Kizárólag a Press Fit rendszerû építhetõ be, vagy akármilyen félintegrált (természetesen ami méretben jó)? Tudom, hogy a váltókérdés nem ebbe a topikba tartozik, de inkább egyben tenném fel a kérdéseket. Hátsó váltónak egy régi 99-es évjáratú, új XTR-t néztem ki. Strapabíróbb szerintetek a mostani modelleknél? Köszi még egyszer a türelmet :)