Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Hát az Authornál én is attól tartok, hogy inkább extrémebb felhazsnálásra van, mint a másik.
És a Canyonról mi a véleményed? A netet böngészve az inkább tûnik egy AM/ enduro váznak.
Szóval lehet, hogy inkább az lenne a megfelelõbb választás?

felejtsd el az authort, a canyon-t ezen az áron azonnal!
sektor ha nem újonnan, akkor ezt lenne érdemes: rock shox domain 318 u-turn rc « alkatrész / teleszkóp « FREERIDE / DH « Kategóriák tallózása útállítós, így a mászással sem lesz gondod. könnyû nem lesz, de majd nõ combod :) (egy 2005ös kona coiler-rel tekergetek a Mecsekben, rosszul beállított elsõváltóval, így kistányér sincs, és nem vagyok egy kimondott powerclimber, mégis mindenhová kényelmesen fölérek)
azt még érdemes számba venni, hogy canyonék kissé hosszabb felsõcsõvel operálnak, mint a többi gyártó. értsd: kb 590es vízszintes hosszra számíthatsz, így 40es, 50es stucnit nem árt majd beszerezni.
képet majd a kész setupról!

edit: http://www.bike-maga...-ltd/a1242.html
67.5°-os fejcsõszög és 75°-os nyeregvázcsõszög(így semmi gondod sem lesz a mászással), és az 590es csõhossz.. sok sikert :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Hát ha fontos felfelé a tempó és a befektetett energia is, akkor a Canyon (hozzátenném szerintem)....havernak is 160-as Canyon-ja van, azt nem tudom, hogy konkrétan torque-e...õ tud jönni velünk felfelé is, bár ebben közrejátszik a kormányról állítható nyeregcsõ is.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

sboti29

sboti29

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Hát az Authornál én is attól tartok, hogy inkább extrémebb felhazsnálásra van, mint a másik.
És a Canyonról mi a véleményed? A netet böngészve az inkább tûnik egy AM/ enduro váznak.
Szóval lehet, hogy inkább az lenne a megfelelõbb választás?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Hát a jól lehet felfelé tekerni elég merész kijelentés, fõleg az Author esetén :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

sboti29

sboti29

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!

Jelenleg vázvásárlás elõtt állok. Olyan bringát szeretnék összerakni, amivel jól lehet felfelé tekerni, de bírja lefelé a keményebb terepet is. Így mindenképpen teszek fel elsõ váltót a tekeréshez. A teleszkóp pedig valószínûleg egy RS Sektor lenne.

E között a két váz között gondolkodom:
ÚJ !!! Author A-RH 2,0 « kerékpár / váz « FREERIDE / DH « Kategóriák tallózása

CANYON TORQUE ES F8 « kerékpár / váz « FREERIDE / DH « Kategóriák tallózása

Szerintetek melyik váz a megfelelõbb a fent említett célra?

Még annyit, hogy az Author váz 19"-es a Canyon pedig 17"-es. Én pedig 178 cm magas vagyok. A neten lévõ mérettáblázatokból kiindulva, számomra a 19" az ideális méret, viszont azt nem tudom, hogy lefelé mennyire zavaró ez a méret, nem túl nagy-e.

Üdv: Botond

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Hálásan köszönöm!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Tech Center | Headsets | Manuals

alul a "technical specifications" címszó alatti anyagok

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Sziasztok!

Van a Tapered fejcsöves váz belsõ átmérõire szabvány, vagy mindenki maga hézagolja?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
tessék dr cannondale
Dr. Cannondale
Headset reduction HS to taperd - Dr. Cannondale
jelenleg nincs nekik, de megtudod kérdezni mikor lesz.
55€+15€ a szállítás
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

blero

blero

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
  • LocationAngyalföld
Cannondale Reducer Headset - SI/Headshok to 1.5"-1 1/8" tapered - KP205 - CannondaleExperts.com

blero

blero

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
  • LocationAngyalföld
hello, néztem a cannondale expertsen létezik hozzá, csak elég húzós lenne amerikából megrendelni, plusz a szállítás, vám áfa, lenne 35ezerbõl egy csapágyam... valami egyszerübb megoldásra lennék kiváncsi, hátha valakinek van valami jó ötlete

Lehet neki simán 1.5-õs fejcsöve akkor is rakhat bele tapered villát anno a Jekyllemben sima 1 1/8-os manituo volt a csapágy pedig olyan hogy ezt és 1 1/2 villát is bele lehetett rakni ha ez 2005-ös bringában lehetséges volt gondolom most is lehet ilyet kapni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Lehet neki simán 1.5-õs fejcsöve akkor is rakhat bele tapered villát anno a Jekyllemben sima 1 1/8-os manituo volt a csapágy pedig olyan hogy ezt és 1 1/2 villát is bele lehetett rakni ha ez 2005-ös bringában lehetséges volt gondolom most is lehet ilyet kapni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a Taurine vaznak tapered fejcsove van? mert ha nem akkor abba nem fogsz tapered villat rakni soha.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

blero

blero

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
  • LocationAngyalföld
hú, ez tényleg szép darab!! (fõleg, ha eredeti)

blero

blero

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
  • LocationAngyalföld
Sziasztok,

a következõben szeretném a segítségeteket kérni!
Egy 2009-es Cannondale Taurine vázba szeretnék tapered nyakú villát építeni.
Honnan tudok ehhez való csapágyakat szerzni? Csapágyboltokban nem jártam sikerrel, mert ilyen méretû csapágyat nem tudnak beszerezni.
Elõre is köszi a választ!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Tegnap találtam, szép darab ha valakit érdekel.
Bottecchia Full carbon váz + FSA kormánycsapágy és nyeregcsõ Tapolca ? apród.hu
Feltöltött kép

Carlo1

Carlo1

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Köszi, kipróbálom. üdv.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A legegyszerûbb, ólcsóbb és gyors ha gyors kötegelõ teszel egy párat egymás mellé.

Carlo1

Carlo1

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Szevasztok,
Karbon vázhoz láncvilla védõt hol lehet szerezni. ill a gyárit pótolni? én a fémre gondolok ami a hajtómûnél van és a lánc begyûrõdésekor véd valamennyit.
Thx! Carlo

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Sziasztok!
Van vkinek tapasztalata a "noname" kínai karbon vázakkal? Rendelt ill. használt már huzamosabb ideig ilyen vázat vki?
Jóval olcsóbb lenne mint egy márkás darab, csak a szállítástól félek, nehogy történjen vele vmi.
Full Carbon Mountain Bike 26er MTB 26" Wheel Frame and Headset 17" 19" 21" | eBay
Várom a válaszokat!
Elõre is köszönöm!

Nekem országúti van, haveromnak 29er. Mindkettõ flyxii. Szép a kidolgozásuk, elég könnyû mindkettõ. Korrekten voltak csomagolva, nem sérültek meg. Az árába kalkuláld bele a vámot és az áfát!