Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:39
Írta 2013. június 03. - 11:15
És mennyire ajánlatos ezeket beszerezni? Régebben azt hallottam róluk, hogy nagyon minõségiek, de mostanában negatív dolgok is elõkerülnek (TB-on egy csávó lehúzta, hogy neki eltörött pedig nem durvult).
Írta 2013. június 02. - 21:11
trekbõl a 8500-as sorozat mintha elõfordulna hivatalosan vázként is.
(trek.hu mindjárt vázzal indul, igaz kicsi)
(trek.hu mindjárt vázzal indul, igaz kicsi)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2013. június 02. - 20:21
Se a Trek se a Cube nem arul hivatalosan vazat, csak komplett biciklit. Ha talalsz valahol vazat, az bontott lesz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. június 02. - 18:16
Váz vásárlás elõtt állok(XC-re, tárcsához))! Szeretnék segítséget kérni.
Nézegettem mostanában és leginkább a Cube és Trek vázak színezete, kinézete tetszik a legjobban, viszont nem nagyon találok csak vázat a neten, 98%-ban bringába építve, meg nagyon az adataikról se tudok semmit. 20"-os kellene valamint 60-70e Ft körül, lehetõleg fehér,de láttam olyat szépet is, ami miatt lemondanék a világos árnyalatokról.
- Mennyire megbízhatóak, masszívak ezek?
- Ha ajánljátok, akkor melyiket érdemes?
- Meg eleve hol lehet beszerezni ha kell? Lehetõleg ne külföldi német oldalakkal bombázzatok!
Köszönöm!
Nézegettem mostanában és leginkább a Cube és Trek vázak színezete, kinézete tetszik a legjobban, viszont nem nagyon találok csak vázat a neten, 98%-ban bringába építve, meg nagyon az adataikról se tudok semmit. 20"-os kellene valamint 60-70e Ft körül, lehetõleg fehér,de láttam olyat szépet is, ami miatt lemondanék a világos árnyalatokról.
- Mennyire megbízhatóak, masszívak ezek?
- Ha ajánljátok, akkor melyiket érdemes?
- Meg eleve hol lehet beszerezni ha kell? Lehetõleg ne külföldi német oldalakkal bombázzatok!
Köszönöm!
Írta 2013. május 29. - 14:40
Sziasztok!Szeretnék összerakni egy penge mászkálós bringát,amivel kényelmesen el lehet mászkálni betonon is túrázgatások alkalmával,valamint bírja rendesen a hegyet is le meg fel...Mindenképpen szempont az erõsség a megbízhatóság és az esztétika.Borzalmas összegeket nem szeretnék elkölteni ezért úgy gondoltam hogy az alap egy 2011-es Merida Matts Lite 3000-D lenne.
Vélemények?
Vélemények?
Írta 2013. május 28. - 13:49
arra folosleges vilagkupa szintu dh vaz hogy lepcsokon menjel le. Cserebe dog nehez lesz es 6szor leizzadsz mire a sarki boltig eltekersz vele mert annyira himbalozik.
Hogy volt-e hibaja az mar ennyi ev tavlatabol mar irrelevans. Ennyi ido alatt ha hajlamos repedesre ha nem, mar nagyon el lehet faradva, ugyhogy gyakorlatilag barmikor megadhatja magat. Nem hiaba a "nagyon jo ar", egy 11eves downhill vazert nagyon nem szabad sokat fizetni.
Hogy volt-e hibaja az mar ennyi ev tavlatabol mar irrelevans. Ennyi ido alatt ha hajlamos repedesre ha nem, mar nagyon el lehet faradva, ugyhogy gyakorlatilag barmikor megadhatja magat. Nem hiaba a "nagyon jo ar", egy 11eves downhill vazert nagyon nem szabad sokat fizetni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. május 27. - 23:03
Kona Stab Primo 2002-es vázról érdemes-e valamit tudni.
Volt-e neki vmi gyári hibája vagy vmi háklija neki pl. repedések, törések meg ilyenekre gondolok. Most egyhez nagyon jó áron tudnák
hozzájutni így érdekelne a leírt problémák valamelyike létezik-e. Én spec ugrálni abszólúte nemakarok nagyokat, max lépcsõzni esetleg
vagy kisebb épített ugratókat lekûzdeni.
Volt-e neki vmi gyári hibája vagy vmi háklija neki pl. repedések, törések meg ilyenekre gondolok. Most egyhez nagyon jó áron tudnák
hozzájutni így érdekelne a leírt problémák valamelyike létezik-e. Én spec ugrálni abszólúte nemakarok nagyokat, max lépcsõzni esetleg
vagy kisebb épített ugratókat lekûzdeni.
Írta 2013. május 23. - 23:17
en meg sachs gripshiftet vettem shimano valtokhoz es csodalkoztam hogy miert nem mukodik. Meg a v-fek miert olyan nyulos a kanti fekkarral. #regiszepidok
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. május 23. - 23:09
emléxem,anno számomra a tökéletes túrabringa egy mali boa lett volna duplavállas shockworks-el.aztán lebeszéltek róla
Írta 2013. május 23. - 23:06
ha ennyire nem ertesz a bringakhoz akkor en nagyon nem ajalnanek hasznalt vazat venni. Nem leszolaskent mondom, inkabb tapasztalatbol. Amikor kezdtem a bringazast en is megvettem egy csomo hulladekot, amit mai fejjel biztosan nem. Egy hasznalt biciklit esetleg ki tudsz probalni, de egy vazat csak nezegetni lehet, azert ott nagyon esznel kell lenni.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. május 23. - 22:35
Írta 2013. május 23. - 22:20
a rock machine meg átmatricázott astro eng. korrekt darabok de valóban nem biztos hogy jó választás arra a célra.
meg rugóstagból foxot kéne bele, ami min 40 használtban is. a váz ha bontott új, akkor nem értem mért kéne forgáspontcsapágyakat cseréni.
meg rugóstagból foxot kéne bele, ami min 40 használtban is. a váz ha bontott új, akkor nem értem mért kéne forgáspontcsapágyakat cseréni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Írta 2013. május 23. - 19:19
Köszönöm a gyors reagálást és a különbségek vázolását.
Felhasználási kör szempontjából, hosszabb-rövidebb túrák, és többnyire hegyi földutak/ösvények. Ideális vázat keresek minimális kompromisszumokkal. Ennek függvényében melyik lenne jobb szerintetek?
Egyik sem, amire te akarod le írás alapján használni az egy merevségû túra gép, és az antheim nagyon nem ilyen, az egy ízig vérig versenygép minden elõnyével és hátrányával.
Ha ennyire nem értesz hozzá hogy ezt a 3 gépet egy kupacba rakod akkor fáradj el egy bringa boltba ne vásárolni hanem beszélgetni mert rengeteg drága marhaságtól megkíméled magad.
Keres meg privát üzenetben, találkozhatunk személyesen segítek hogy lásd a lényeget a sallangok nélkül.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2013. május 23. - 18:59
Köszönöm a segítségeteket.
Megézem a Trance és az Anthem bringákat amint tudom.
Megézem a Trance és az Anthem bringákat amint tudom.
Írta 2013. május 23. - 14:23
Felhasználási kör szempontjából, hosszabb-rövidebb túrák, és többnyire hegyi földutak/ösvények. Ideális vázat keresek minimális kompromisszumokkal. Ennek függvényében melyik lenne jobb szerintetek?
Azok alapján, amit leírtál, az Anthem vagy a Trance.
Írta 2013. május 23. - 13:17
Menj el az Alpinbájkba, ki tudod próbálni több méretben az Anthemet, meg az inkább AM-es Trancet is. Magadnak kell döntened, a próbánál jobb támpont meg úgysenem van.
Írta 2013. május 23. - 12:34
Írta 2013. május 22. - 23:55
Az Anthem XC-s fully. Nem letoszigált nyerges ugribugri "freeride" váz. Köze nincs a másik kettõhöz, rendeltetésszerû felhasználásban.
Írta 2013. május 22. - 22:38
sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni.
Bringa összerakás elõtt állok és az alábbi 3 váz egyikét szeretném felhasználni (jó áron vanak),
- Giant Anthem X - 2011 LINK
- Rock Machine Volcano FR 30 - 2013 LINK
- Rock Machine Volcano FR 50 - 2013 LINK
A giant új, a Rock Machine-ok bontottak rugóstag nélküliek és lehet a forgáspontoknál cserélni kell az alkatrészeket. Ehhez nem is találtam javítókészletet sehol, a giant-hoz pedig majdnem minden bokorban van alkatrész.
Véleményetek szerint a 3 váz közül melyik tûnik jobb választásnak? A rock Machine-rõl hallott már valaki?
Segítségeteket elõre is köszönöm.
Zsolt
a segítségeteket szeretném kérni.
Bringa összerakás elõtt állok és az alábbi 3 váz egyikét szeretném felhasználni (jó áron vanak),
- Giant Anthem X - 2011 LINK
- Rock Machine Volcano FR 30 - 2013 LINK
- Rock Machine Volcano FR 50 - 2013 LINK
A giant új, a Rock Machine-ok bontottak rugóstag nélküliek és lehet a forgáspontoknál cserélni kell az alkatrészeket. Ehhez nem is találtam javítókészletet sehol, a giant-hoz pedig majdnem minden bokorban van alkatrész.
Véleményetek szerint a 3 váz közül melyik tûnik jobb választásnak? A rock Machine-rõl hallott már valaki?
Segítségeteket elõre is köszönöm.
Zsolt
Írta 2013. május 04. - 17:26
Sziasztok mindenki!
Csak azt szeretném kérdezni hogy esetleg nem láttatok e rohangálni az országban 2005-ös Kona Stab Supreme vázat? Valaki tudja e van e még itthon, eredeti színezésben?
Köszi! Üdv
Csak azt szeretném kérdezni hogy esetleg nem láttatok e rohangálni az országban 2005-ös Kona Stab Supreme vázat? Valaki tudja e van e még itthon, eredeti színezésben?
Köszi! Üdv