Ha nem sürgős hétfőre megmondom a tutit mert egy ismerősömnek is Unit van, bár nem tudom melyik évjárat de emlékeim szerint ki van neki tekerve.
hétfő? addig még pont tudok várni. köszi előre is!
Ha nem sürgős hétfőre megmondom a tutit mert egy ismerősömnek is Unit van, bár nem tudom melyik évjárat de emlékeim szerint ki van neki tekerve.
hétfő? addig még pont tudok várni. köszi előre is!
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
kona unit, 2005-ös
Edited by Kánya, 2013. November 03. - 00:42.
Nekem a hardrock-ba ugyan így volt hogy fedte a fényezés és csak vízpumpafogóval tudtam kitekerni. Alu vázban fém tüske és az oxid berohasztotta.
Milyen váz amúgy?
kona unit, 2005-ös
létezhet, hogy a V-fékcsonkjából a tüskét nem lehet kitekerni? úgy értem, hogy ott, ahol a villáskulcsnak szokott lenni a hely kialakítva, csak festék van és láthatóan nincs lelapolva. (neten nézegettem hasonló vázakat tárcsafékkel, mindnek ott meredezett a V-féktüske.) mi a véleményetek?
Nekem a hardrock-ba ugyan így volt hogy fedte a fényezés és csak vízpumpafogóval tudtam kitekerni. Alu vázban fém tüske és az oxid berohasztotta.
Milyen váz amúgy?
Edited by Kánya, 2013. November 03. - 00:03.
létezhet, hogy a V-fékcsonkjából a tüskét nem lehet kitekerni? úgy értem, hogy ott, ahol a villáskulcsnak szokott lenni a hely kialakítva, csak festék van és láthatóan nincs lelapolva. (neten nézegettem hasonló vázakat tárcsafékkel, mindnek ott meredezett a V-féktüske.) mi a véleményetek?
Szaisztok!
Tudnátok nekem ajánlani XC, merevfalú vázat, ami belsõ bovdenvezetéses, 20"-ban is kapható, többnyire fehér színben!?
A CUBE REACTION GTC PRO-t néztem ki magamnak, de a g.cik nem árulják külön ugye, hozzá meg nem jutottam ebben a méretben. Valami alternatívára gondoltam ebben a dizájnban. Néztem ezt a BEONE vázat is, de ezt meg idehaza nem hiszem hogy árulják.
http://on-one.co.uk/...c_whippet_frame
A CRC-n van tavalyi modell 52% off 1830 EUR-ért. Ez Scandium vázas, a villa pont jó lenne a kerekeimhez, a tag Fox Float RP2, a hajtás XT (remélhetőleg a hajtókar 180-as - bár ilyenem már van). Kormányszár, kormány, nyeregcső, nyereg valószínűleg OK, a többi nem kellene róla, kerekeket, fékeket, váltókat eladnám. Megéri ez így?
hát nevet nem, de mondjuk veszprém , akkor bp-n az a cég aki a komjádi uszoda mellett van, ilyenek. nem ugyanaz, ez fekete piros, de tökmindegy úgyis kicsi.
kanadait meg a kona.hu-n próbálnám, vagy itt a topikjában megkérded, exxpert kolléga a magyar helytartó, és szokta is látogatni a forúmot.
vázakat a meridánál pl egyforma hosszú kb a merevvel, ami többet mozog (régi one forty) az meg annyival szokott rövidebb lenni amennyivel kisebb a váz, kona meg pont fordítva, ott egyel kisebb olyan hosszú vagy hosszabb mint az egyel nagyobb merev. pl 17-es dawg 23,4", a 18-as merev cc meg 23,2" . mongy kona azért méretezett alá mert kurva magas a középcsapágy, baromi nagy lenne az átlépési magasság.
Babán néz ki a tanuki váz. A 22"-es merev vázam (horizontális) felsőcsöve 641mm (25.2") és valóban úgy van, ahogy írod, a tanuki felsőcsöve hosszabb, a 22"-osé 26" (660.4mm), a 20"-osé 25" (635mm). Vajon ebből mekkora kellene nekem? Felsőcsőre 20", nyeregcsőre 22"? A mostani vázamon rendesen ki van húzva az ülés, ha rövidebb lenne, hát nem tudom... A nagyobb váz ekkora felsőcsövel elég sportos lenne? Már a mostanit sem érzem annak lefelé.
Ki most a Kona forgalmazó, hogy az xfactornet megszűnt? CRC-n nincs, Merida forgalmazónak már írtam, van egy fehér 20-as suntour taggal, 605-ös felsőcsővel, szerintem ugyanazt mondod. Még várom a válaszukat, hogy jövőre lesz-e ilyenjük. Meridás kisker alatt mit értesz? Még marad az ebay.. (bár ott is néztem már, nem nagyon találtam).
Tudatlanságomból eredő kérdés, mert még sosem volt fullym: úgy látom ugyanaz a vázméret fullyban rövidebb. Miért van ez? Nekem egyébként a 641-es felsőcső hossz 105mm-es stucnival pont bejön meg ez a geo: http://www.konabikew...stdeluxe_en.cfm Néha úgy érzem még hátrébb is ülnék felfelé tekerés közben. Nem lesz-e rövid pl. egy 620-as fully?
hát nevet nem, de mondjuk veszprém , akkor bp-n az a cég aki a komjádi uszoda mellett van, ilyenek. nem ugyanaz, ez fekete piros, de tökmindegy úgyis kicsi.
kanadait meg a kona.hu-n próbálnám, vagy itt a topikjában megkérded, exxpert kolléga a magyar helytartó, és szokta is látogatni a forúmot.
vázakat a meridánál pl egyforma hosszú kb a merevvel, ami többet mozog (régi one forty) az meg annyival szokott rövidebb lenni amennyivel kisebb a váz, kona meg pont fordítva, ott egyel kisebb olyan hosszú vagy hosszabb mint az egyel nagyobb merev. pl 17-es dawg 23,4", a 18-as merev cc meg 23,2" . mongy kona azért méretezett alá mert kurva magas a középcsapágy, baromi nagy lenne az átlépési magasság.
Edited by Bikertigger, 2013. October 19. - 22:13.
írj a honi kona forgalmazónak hátha van még idei tanuki (bár ha nem bontanak komplett bringát, kb kizárt). esetleg crc-n nézd meg vagy íbéj.
meridából one-twenty van a nagykerben 20-as, de a 900-as az meg xfusion tag, meg rövid is . esetleg nagyobb meridás kiskereknél lehet más.
Ki most a Kona forgalmazó, hogy az xfactornet megszűnt? CRC-n nincs, Merida forgalmazónak már írtam, van egy fehér 20-as suntour taggal, 605-ös felsőcsővel, szerintem ugyanazt mondod. Még várom a válaszukat, hogy jövőre lesz-e ilyenjük. Meridás kisker alatt mit értesz? Még marad az ebay.. (bár ott is néztem már, nem nagyon találtam).
Tudatlanságomból eredő kérdés, mert még sosem volt fullym: úgy látom ugyanaz a vázméret fullyban rövidebb. Miért van ez? Nekem egyébként a 641-es felsőcső hossz 105mm-es stucnival pont bejön meg ez a geo: http://www.konabikew...stdeluxe_en.cfm Néha úgy érzem még hátrébb is ülnék felfelé tekerés közben. Nem lesz-e rövid pl. egy 620-as fully?
írj a honi kona forgalmazónak hátha van még idei tanuki (bár ha nem bontanak komplett bringát, kb kizárt). esetleg crc-n nézd meg vagy íbéj.
meridából one-twenty van a nagykerben 20-as, de a 900-as az meg xfusion tag, meg rövid is . esetleg nagyobb meridás kiskereknél lehet más.
Gondolkodtam, hogy veszek egy fully vázat, nem carbon, 26er, 22" (640mm felsőcső hossz), elöl 140-160mm-es villát fogadjon, normális taggal (Fox, RockShox). Azt látom, hogy minden gyártó ráállt a 27.5 és 29er vázakra, 26er már csak mutatóban van a palettán. 4db profi kerekem van, amiben nem kevés pénzem áll, plusz nem is gondolom hogy a stílusomhoz a 27.5 passzolna, csak 26er jöhet szóba. Kona és Merida közül akartam választani, az új Kona modellek között már nincs megfelelő 26er. Honnan szerezzek vázat, tippetek van?
Edited by freddyke, 2013. October 19. - 08:54.
Csáó!
Tudna nekem valaki ajánlani valami olyan merev, dirt váz szerût ami pl bírja a lazább lejtõzgetést is (Ne dh-ra gondoljatok, inkább csak poros, enyhén köves/gyökeres utak ami nagyon minimálisan dh szerû, de azért nem kap akkora terhelést). Meg ami még fontos szempont számomra hogy vastag váz érdekelne ami robosztusabb kinézetet ad a bringának, persze a masszívság is szempont. Olyan vázat szeretnék amivel lehet ugrálgatni akár dirt terepen akár városban, de a hegyi lazább ösvényekkel se legyen probléma.
UI: A mostani vázam is bírja de eléggé hurkapálca kinézetû a hátsó "villa" rész és nem igazán tetszik. (Author agang)
Köszi elõre is!
köszi,írtam nekik. Egyébként neten nem találok vmi bringás oldalon ilyen eladó vázat?milyen megnevezéssel keressek rá?Itt érdeklõdj:
Gepida Kerékpár Webáruház