hát izé. amennyiben boltban/webshopban veszi, akkor olyan nincs, hogy nincs rá gari.
Atomnál is pl az utolsó szériás dolgokkal volt probléma,itt is írták a fórumon
hát izé. amennyiben boltban/webshopban veszi, akkor olyan nincs, hogy nincs rá gari.
Atomnál is pl az utolsó szériás dolgokkal volt probléma,itt is írták a fórumon
Tegyük azért hozzá,hogy a cég megszűnése miatt gari az nincs a Magellan vázakra.
Alattam fut egy 17"-es három éve, teljesen meg vagyok vele elégedve, nem tudok rá rosszat mondani. Versenyekre járok vele és nem kímélem, eddig meg sem kottyant neki. Egyébként a 2010-es Crux pontosan ugyanaz a váz.
Itt is egy 17"-es Crux (kék/fekete/sárga 2009/10-es modell), olyan mint a tank. Két és fél éve nyúzom, egy párszor már rendesen odavertem és még a lakk is egész jól bírja. Talán az a legnagyobb bajom vele hogy nem a legkönnyebb
Ezt nem tudtam... Abból a szempontból viszont lényeges, hogy a vázanyag megjelölésénél a 6061 után nincs odabiggyesztve a "T6", és 95kg-mal használva vannak kétségeim, mert a T6-os hőkezelés nélkül a 661-es alu mechanikai tulajdojdonságai jóval rosszabbak (szakítószilárdság 125Mpa szemben a 300Mpa-al).
Szerintem el fog bírni
Ezt nem tudtam... Abból a szempontból viszont lényeges, hogy a vázanyag megjelölésénél a 6061 után nincs odabiggyesztve a "T6", és 95kg-mal használva vannak kétségeim, mert a T6-os hőkezelés nélkül a 661-es alu mechanikai tulajdojdonságai jóval rosszabbak (szakítószilárdság 125Mpa szemben a 300Mpa-al).
Sziasztok,
Olcsó, de új alu vázat szeretnék venni, amin nem lenne baj, ha lenne V-fék szem (az sem tragédia, ha nincs) . Első körben találtam a 2010-es évjáratú, padlizsán színű magellan pyxisből megfelelő méretűt (21"). A kérdésem az volna, hogy van-e valakinek rossz tapasztalata ezzel az évjáratú/típusú vázzal? Esetleg, ha tudtok, légy szíves javasoljatok valami hasonló alternatívát a vázra (21", 26"-os kerékméret, min600mm felsőcső hossz)
Előre is köszönöm!
Alattam fut egy 17"-es három éve, teljesen meg vagyok vele elégedve, nem tudok rá rosszat mondani. Versenyekre járok vele és nem kímélem, eddig meg sem kottyant neki. Egyébként a 2010-es Crux pontosan ugyanaz a váz.
Edited by Buki, 2014. February 12. - 21:02.
Sziasztok,
Olcsó, de új alu vázat szeretnék venni, amin nem lenne baj, ha lenne V-fék szem (az sem tragédia, ha nincs) . Első körben találtam a 2010-es évjáratú, padlizsán színű magellan pyxisből megfelelő méretűt (21"). A kérdésem az volna, hogy van-e valakinek rossz tapasztalata ezzel az évjáratú/típusú vázzal? Esetleg, ha tudtok, légy szíves javasoljatok valami hasonló alternatívát a vázra (21", 26"-os kerékméret, min600mm felsőcső hossz)
Előre is köszönöm!
Végülis sok mindentől lehet, nem tudnám megmondani látatlanban.
Viszont nekem is lenne egy kérdésem: most cserélném a forgáspontok csapágyait a vázamban 6 év intenzív használat után, és szeretném a legoptimálisabb verziót kiválasztani, mert a 12 db csapágy nem lesz olcsó ha minőséget veszek.
Ezért kérdezném hogy az 500 Ft-os csapágyakat érdemes berakni vázba? Merevsége, mozgása, korrózióállósága van olyan mint a drágább csapágyaknak?
Vagy ha az eredeti szettnél is drágább SKF csapágyat veszek, az mennyivel lenne tartósabb?
már több villával is próbáltam, nem hiszem, hogy ennyire balszerencsés lennék minddel.
A vázban szemre nincs semmi, de hát nem is akkora a gond.
Egyébként ez lehet félrehúzott kerék miatt? Másik kerékszettel nem próbáltam még.
köszi
Nem lehet egy nagyon egyszerű oka az egész kalamajkának, történetesen egy rossz kormánycsapágy ami szorul vagy akad?
Hello, lehet a villa van eltorzulva.
Ha 20-30 km sebességnél egyenes úton (lefelé) elengeded a kormányt és az elengedés pillanatában enyhén elkanyarodik balra, akkor tuti a villa a ludas.
Nekem már volt ilyen, nem látszik, kimutatni nem lehet, csak menet közben érezni. Nekem a kerék elmozdításával sem sikerült ellensúlyozni.
Talán úgy látszik ha fejre állítod a bringát és próbálod egy szemmel fedésbe hozni a két kereket. Ha minimális eltérést is látsz párhuzamosságban, merőlegességben, akkor valami nem stimmel. Ha vázzal vagy villával van gond nem hiszem, hogy javítható, mert nagyon nehéz meghatározni a torzulás helyét és mértékét, ezenkívül ki vállalná a javítását?
már több villával is próbáltam, nem hiszem, hogy ennyire balszerencsés lennék minddel.
A vázban szemre nincs semmi, de hát nem is akkora a gond.
Egyébként ez lehet félrehúzott kerék miatt? Másik kerékszettel nem próbáltam még.
köszi
sziasztok,
abban kérném a segítségeteket, hogy van egy Magellan Pyxis vázam, ami sajnos balra húz (kormányt elengedve egyenes irány helyett balra dől magától a bringa). Csak úgy tudom ellensúlyozni,hogy picit kicsúszok a nyeregből. Van ötletetek, hogy mi lehet a gond? Esetleg csavarodott volna a váz? Próbáltam már másik villával, úgyhogy elvileg az nem lehet gond. Kormánycsapágyat viszont nem cseréltem még benne.
Köszi,
Gábor
Hello, lehet a villa van eltorzulva.
Ha 20-30 km sebességnél egyenes úton (lefelé) elengeded a kormányt és az elengedés pillanatában enyhén elkanyarodik balra, akkor tuti a villa a ludas.
Nekem már volt ilyen, nem látszik, kimutatni nem lehet, csak menet közben érezni. Nekem a kerék elmozdításával sem sikerült ellensúlyozni.
Talán úgy látszik ha fejre állítod a bringát és próbálod egy szemmel fedésbe hozni a két kereket. Ha minimális eltérést is látsz párhuzamosságban, merőlegességben, akkor valami nem stimmel. Ha vázzal vagy villával van gond nem hiszem, hogy javítható, mert nagyon nehéz meghatározni a torzulás helyét és mértékét, ezenkívül ki vállalná a javítását?
Edited by Atombike, 2013. December 26. - 01:44.
a kerekeket előző bringából hoztam, ott nem volt gondom velük, de lecsekkolom biztos ami biztos.
Az óra a stucnin van, csengő meg közvetlenül a stucni tövében, más extra nincs a kormányon (de már próbáltam más kormánnyal is, ugyanez volt a gond).
Igazából amikor nyeregnél fogva tolom a bringát, akkor is balra bicsaklik, elfordul.
Köszi a segíséget
sziasztok,
abban kérném a segítségeteket, hogy van egy Magellan Pyxis vázam, ami sajnos balra húz (kormányt elengedve egyenes irány helyett balra dől magától a bringa). Csak úgy tudom ellensúlyozni,hogy picit kicsúszok a nyeregből. Van ötletetek, hogy mi lehet a gond? Esetleg csavarodott volna a váz? Próbáltam már másik villával, úgyhogy elvileg az nem lehet gond. Kormánycsapágyat viszont nem cseréltem még benne.
Köszi,
Gábor
kormányhoz képest 90 fokban áll a kerék? tipikus probléma, ha ferde a kormány, hogy a kerékpár elhúz.
elengedett kormánynál a súlyelosztás is belejátszik (kormány egyik oldalon computer, csengő, duda, másikon semmi...)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
sziasztok,
Köszi,
Gábor
A kerek kozepen van? Lehet felre van fuzve.
sziasztok,
Köszi,
Gábor
Nem találom, hol beszélgettünk korábban vázvédő fóliákról, de folytassuk itt.
Ismeri esetleg valamelyikőtök ezt a terméket?
http://www.cantitoeroad.com/shelter
Megéri megnézni a filmet is, igaz az alkalmazott képkivágás nem az igazi, nem látszik, hogy valóban az említett magasságról ejtik-e a kalapácsot, de ez igazából mindegy is.
http://www.youtube.c...h?v=ynlxj7X86Nw
Vagy tudtok esetleg ehhez hasonlót itthon?
Kémiai csavarkulcs ez egy szakipari spray, csodákra képes ilyen esetekben, sajnos kisker forgalomban nem kapható.
Beszéltem haverral. Valami explosif van neki és kiszedhető a féktüske. 9-es kulccsal megy elvileg de ő is fogóval vette ki mert be volt rohadva.
az majdnem ugyanaz a váz. köszi, ezek szerint lehet próbálkozni.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
hétfő? addig még pont tudok várni.
köszi előre is!
Beszéltem haverral. Valami explosif van neki és kiszedhető a féktüske. 9-es kulccsal megy elvileg de ő is fogóval vette ki mert be volt rohadva.
Edited by Kánya, 2013. November 04. - 21:29.