Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

Ezt nem tudtam... Abból a szempontból viszont lényeges, hogy a vázanyag megjelölésénél a 6061 után nincs odabiggyesztve a "T6", és 95kg-mal használva vannak kétségeim, mert a T6-os hőkezelés nélkül a 661-es alu mechanikai tulajdojdonságai jóval rosszabbak (szakítószilárdság 125Mpa szemben a 300Mpa-al).

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Tegyük azért hozzá,hogy a cég megszűnése miatt gari az nincs a Magellan vázakra.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Sziasztok,

Olcsó, de új alu vázat szeretnék venni, amin nem lenne baj, ha lenne V-fék szem (az sem tragédia, ha nincs) . Első körben találtam a 2010-es évjáratú, padlizsán színű magellan pyxisből megfelelő méretűt (21"). A kérdésem az volna, hogy van-e valakinek rossz tapasztalata ezzel az évjáratú/típusú vázzal? Esetleg, ha tudtok, légy szíves javasoljatok valami hasonló alternatívát a vázra (21", 26"-os kerékméret, min600mm felsőcső hossz)

Előre is köszönöm!

Alattam fut egy 17"-es három éve, teljesen meg vagyok vele elégedve, nem tudok rá rosszat mondani. Versenyekre járok vele és nem kímélem, eddig meg sem kottyant neki. Egyébként a 2010-es Crux pontosan ugyanaz a váz.

Buki módosította - 2014. február 12. - 21:02

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

Sziasztok,

Olcsó, de új alu vázat szeretnék venni, amin nem lenne baj, ha lenne V-fék szem (az sem tragédia, ha nincs) . Első körben találtam a 2010-es évjáratú, padlizsán színű magellan pyxisből megfelelő méretűt (21"). A kérdésem az volna, hogy van-e valakinek rossz tapasztalata ezzel az évjáratú/típusú vázzal? Esetleg, ha tudtok, légy szíves javasoljatok valami hasonló alternatívát a vázra (21", 26"-os kerékméret, min600mm felsőcső hossz)

Előre is köszönöm!

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Végülis sok mindentől lehet, nem tudnám megmondani látatlanban.

Viszont nekem is lenne egy kérdésem: most cserélném a forgáspontok csapágyait a vázamban 6 év intenzív használat után, és szeretném a legoptimálisabb verziót kiválasztani, mert a 12 db csapágy nem lesz olcsó ha minőséget veszek.

Ezért kérdezném hogy az 500 Ft-os csapágyakat érdemes berakni vázba? Merevsége, mozgása, korrózióállósága van olyan mint a drágább csapágyaknak?

Vagy ha az eredeti szettnél is drágább SKF csapágyat veszek, az mennyivel lenne tartósabb?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

már több villával is próbáltam, nem hiszem, hogy ennyire balszerencsés lennék minddel.

A vázban szemre nincs semmi, de hát nem is akkora a gond.

Egyébként ez lehet félrehúzott kerék miatt? Másik kerékszettel nem próbáltam még.

köszi

Nem lehet egy nagyon egyszerű oka az egész kalamajkának, történetesen egy rossz kormánycsapágy ami szorul vagy akad?

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Hello, lehet a villa van eltorzulva.

Ha 20-30 km sebességnél egyenes úton (lefelé) elengeded a kormányt és az elengedés pillanatában enyhén elkanyarodik balra, akkor tuti a villa a ludas.

Nekem már volt ilyen, nem látszik, kimutatni nem lehet, csak menet közben érezni. Nekem a kerék elmozdításával sem sikerült ellensúlyozni.

Talán úgy látszik ha fejre állítod a bringát és próbálod egy szemmel fedésbe hozni a két kereket. Ha minimális eltérést is látsz párhuzamosságban, merőlegességben, akkor valami nem stimmel. Ha vázzal vagy villával van gond nem hiszem, hogy javítható, mert nagyon nehéz meghatározni a torzulás helyét és mértékét, ezenkívül ki vállalná a javítását?

már több villával is próbáltam, nem hiszem, hogy ennyire balszerencsés lennék minddel.

A vázban szemre nincs semmi, de hát nem is akkora a gond.

Egyébként ez lehet félrehúzott kerék miatt? Másik kerékszettel nem próbáltam még.

köszi

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

sziasztok,

abban kérném a segítségeteket, hogy van egy Magellan Pyxis vázam, ami sajnos balra húz (kormányt elengedve egyenes irány helyett balra dől magától a bringa). Csak úgy tudom ellensúlyozni,hogy picit kicsúszok a nyeregből. Van ötletetek, hogy mi lehet a gond? Esetleg csavarodott volna a váz? Próbáltam már másik villával, úgyhogy elvileg az nem lehet gond. Kormánycsapágyat viszont nem cseréltem még benne.

Köszi,

Gábor

Hello, lehet a villa van eltorzulva.

Ha 20-30 km sebességnél egyenes úton (lefelé) elengeded a kormányt és az elengedés pillanatában enyhén elkanyarodik balra, akkor tuti a villa a ludas.

Nekem már volt ilyen, nem látszik, kimutatni nem lehet, csak menet közben érezni. Nekem a kerék elmozdításával sem sikerült ellensúlyozni.

Talán úgy látszik ha fejre állítod a bringát és próbálod egy szemmel fedésbe hozni a két kereket. Ha minimális eltérést is látsz párhuzamosságban, merőlegességben, akkor valami nem stimmel. Ha vázzal vagy villával van gond nem hiszem, hogy javítható, mert nagyon nehéz meghatározni a torzulás helyét és mértékét, ezenkívül ki vállalná a javítását?

Atombike módosította - 2013. december 26. - 01:44

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

a kerekeket előző bringából hoztam, ott nem volt gondom velük, de lecsekkolom biztos ami biztos.

Az óra a stucnin van, csengő meg közvetlenül a stucni tövében, más extra nincs a kormányon (de már próbáltam más kormánnyal is, ugyanez volt a gond).

Igazából amikor nyeregnél fogva tolom a bringát, akkor is balra bicsaklik, elfordul.

Köszi a segíséget

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

sziasztok,

abban kérném a segítségeteket, hogy van egy Magellan Pyxis vázam, ami sajnos balra húz (kormányt elengedve egyenes irány helyett balra dől magától a bringa). Csak úgy tudom ellensúlyozni,hogy picit kicsúszok a nyeregből. Van ötletetek, hogy mi lehet a gond? Esetleg csavarodott volna a váz? Próbáltam már másik villával, úgyhogy elvileg az nem lehet gond. Kormánycsapágyat viszont nem cseréltem még benne.

Köszi,

Gábor

kormányhoz képest 90 fokban áll a kerék? tipikus probléma, ha ferde a kormány, hogy a kerékpár elhúz.

elengedett kormánynál a súlyelosztás is belejátszik (kormány egyik oldalon computer, csengő, duda, másikon semmi...)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

sziasztok,

Köszi,

Gábor

A kerek kozepen van? Lehet felre van fuzve.

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

sziasztok,

Köszi,

Gábor

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Nem találom, hol beszélgettünk korábban vázvédő fóliákról, de folytassuk itt.

Ismeri esetleg valamelyikőtök ezt a terméket?

http://www.cantitoeroad.com/shelter

Megéri megnézni a filmet is, igaz az alkalmazott képkivágás nem az igazi, nem látszik, hogy valóban az említett magasságról ejtik-e a kalapácsot, de ez igazából mindegy is.

http://www.youtube.c...h?v=ynlxj7X86Nw

Vagy tudtok esetleg ehhez hasonlót itthon?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Kémiai csavarkulcs ez egy szakipari spray, csodákra képes ilyen esetekben, sajnos kisker forgalomban nem kapható.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Beszéltem haverral. Valami  explosif van neki és kiszedhető a féktüske. 9-es kulccsal megy elvileg de ő is fogóval vette ki mert be volt rohadva.

az majdnem ugyanaz a váz. köszi, ezek szerint lehet próbálkozni.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

Kánya módosította - 2013. november 04. - 21:27

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

hétfő? addig még pont tudok várni. :) köszi előre is!

Beszéltem haverral. Valami  explosif van neki és kiszedhető a féktüske. 9-es kulccsal megy elvileg de ő is fogóval vette ki mert be volt rohadva.

Kánya módosította - 2013. november 04. - 21:29

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Ha nem sürgős hétfőre megmondom a tutit mert egy ismerősömnek is Unit van, bár nem tudom melyik évjárat de emlékeim szerint ki van neki tekerve. 

hétfő? addig még pont tudok várni. :) köszi előre is!

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

kona unit, 2005-ös

Ha nem sürgős hétfőre megmondom a tutit mert egy ismerősömnek is Unit van, bár nem tudom melyik évjárat de emlékeim szerint ki van neki tekerve. 

Kánya módosította - 2013. november 03. - 00:42

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Nekem a hardrock-ba ugyan így volt hogy fedte a fényezés és csak vízpumpafogóval tudtam kitekerni. Alu vázban fém tüske és az oxid berohasztotta.

Milyen váz amúgy?

kona unit, 2005-ös