Sziasztok!
Bár elég magas (189 centi) vagyok, pár év országutizás és montizás után úgy döntöttem szeretném magam kipróbálni a DH/FR kategóriában.
Ehhez először is kéne egy méretben megfelelő bringa. Tisztában vagyok vele hogy a jó DH/FR gép (sok) pénzbe kerül, de egyrészt vannak már megfelelő alkatrészeim másrészt úgy gondolom hogy 200 ezer forint körüli pénzért már nekem megfelelő konfigurációt találhatok.
Ebből ki is derülhet számotokra hogy használt vas vásárlásában gondolkodom. Na itt jön a probléma. A piacon lévő legtöbb használt bringa S vagy M méretű a maradékról pedig vagy nem tudják az eladói vagy nem akarják megmondani a méretét.
Elvétve találok L-es méretet, de az akkor általában vagy a 300k fölötti árkategóriába tartozik, vagy csak maga a váz.
Kérdésem arra vonatkozna, mivel nem vagyok járatos a DH/FR vázak pontos méretezésében, hogy ha meg akarok bizonyosodni méréssel a váz méretéről, akkor támaszkodhatok-e a klasszikus nyeregvázcső méretre?
Fogok-e egyáltalán találni 20"-21"-es DH/FR vázat vagy ne is keressek mert nem létezik és ebben a kategóriában az L az már a 17"-19"-re vonatkozik?
Az olyan okoskodások nem érdekelnek hogy: "én 187,5 centi vagyok nekem pont jó az M-es váz" és társai.
Szóval ha lehet akkor olyan válaszoljon aki kompetens a témában, segítségeteket előre is köszönöm!