Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás

A csillapítás minden esetben olaj, abban nincs sok variáció.

azért Torák és Reconok között is van különbség csili ügyben...

Mi az a kettõ? Ezt nem tudom és szeretném megtudni.

sztem a Turnkey Lockout-ra és a Motion Control Lockout-ra gondolt, ha nem majd kijavítanak :)
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

A lockout lehet még 2 féle...

Mi az a kettõ? Ezt nem tudom és szeretném megtudni.

Amit ajánlottatok ROCK SHOX cuccok azokat is rugós villának írja... annyi hogy abban már másfajta csillapítás van? Köszi elõre is..és bocsi az értetlenkedésért..

A te villádat csak levegõsre van értelme cserélni olyat keress Tora-ba vagy Recon-ba.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Abban még segítenétek hogy valaki elmagyarázza hogy az egyes technológiák között mi a különbség?

Ami nekem van az SR suntour XCM az ugye csak rugós villa ami lockolható.

Amit ajánlottatok ROCK SHOX cuccok azokat is rugós villának írja... annyi hogy abban már másfajta csillapítás van? Köszi elõre is..és bocsi az értetlenkedésért..
de ebbe még nem ástam bele magam.

L

A rugózó egység 2 féle lehet, vagy rugó vagy levegõ:
Rock Shox Tora Turnkey PopLoc (Villa | Teleszkóp | MTB - Szimplavállas) | Kerékpár Webshop Ez sima rugós, fix rugóút ami belülrõl állítható.
Rock Shox Tora 302 U-Turn LockOut (Villa | Teleszkóp | MTB - Szimplavállas) | Kerékpár Webshop Ez szintén rugós, de ez kívülrõl fokozatmentesen állítható úttal rendelkezik ez az U-Turn.
Rock Shox Tora SL SoloAir TurnKey (Villa | Teleszkóp | MTB - Szimplavállas) | Kerékpár Webshop Ez pedig levegõs rugózó egységet tartalmaz, egy teleszkóp pumpával lehet állítani a keménységét, az útja pedig fix, belülrõl állítható. A szakik szerint ez a legjobban személyre szabhatóbb az ember saját súlyához. És talán némileg könnyebb is.
Ezek a verziók vannak tudomásom szerint Recon-ban is.
A csillapítás minden esetben olaj, abban nincs sok variáció. A lockout lehet még 2 féle, illetve az , hogy honnan zárod a mozgást (a vállon vagy a kormányon).

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Abban még segítenétek hogy valaki elmagyarázza hogy az egyes technológiák között mi a különbség?

Ami nekem van az SR suntour XCM az ugye csak rugós villa ami lockolható.

de ebbe még nem ástam bele magam.

L
-----------------------------------
"És olvastam, hogy az út a fontos, hogy soha ne legyen vége
De szerintem a cél is az útnak a része"

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Ok Köszönöm. Szétnézek ilyen irányban.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Sziasztok.

Segítséget kérnék tõletek mert ebben nincs tapasztalatom.
Egy 2009-es CUBE Analog bringát hajtok amiben egy Suntour XCM Lockout 80mm rugós villa van.
Nem mondom hogy gyenge pontja a bringának de már sokat gondolkoztam rajta hogy majd cserélem. Nem ma, de nem is 5 év múlva.
Szeretnék ötleteket kérni hogy egyáltalán merre induljak el ... márka, típus, technológia stb...
Úgy gondolom hogy max. 100mm-es úttal rendelkezõ teleszkóp kéne. A bringát fõleg arra használom, hogy beton, murvás, föld úton közlekedek vele és ha tehetem megjáratom Bükk, Zemplén, Alpok stb helyeken ahol akár ösvényeken is, köveken stb. Nem dirt és nem is downhill célzattal :D
Ha lehet természetesen olcsó legyen de ne olyan ami azért olcsó mert rossz. Ha csak nagyon drágán lesz akkor most nem veszek.
Szeretném tudni mik az esélyek.

Ja és tudom utolsó szempont de ha lehet legyen fehérben.

KÖSZÖNÖM

Valamilyen levegõs Rock Shox Recon a te választásod, ár/érték arányban a legjobb.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
RS Tora 30 körül
RS Recon 40 körül

Nekem ilyenek vannak, levegõs mindkettõ és OK-sak minden szempontból.
80-100-120mm általában állítható mindkettõn.

LawrenceDesign

LawrenceDesign

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Sziasztok.

Segítséget kérnék tõletek mert ebben nincs tapasztalatom.
Egy 2009-es CUBE Analog bringát hajtok amiben egy Suntour XCM Lockout 80mm rugós villa van.
Nem mondom hogy gyenge pontja a bringának de már sokat gondolkoztam rajta hogy majd cserélem. Nem ma, de nem is 5 év múlva.
Szeretnék ötleteket kérni hogy egyáltalán merre induljak el ... márka, típus, technológia stb...
Úgy gondolom hogy max. 100mm-es úttal rendelkezõ teleszkóp kéne. A bringát fõleg arra használom, hogy beton, murvás, föld úton közlekedek vele és ha tehetem megjáratom Bükk, Zemplén, Alpok stb helyeken ahol akár ösvényeken is, köveken stb. Nem dirt és nem is downhill célzattal :D
Ha lehet természetesen olcsó legyen de ne olyan ami azért olcsó mert rossz. Ha csak nagyon drágán lesz akkor most nem veszek.
Szeretném tudni mik az esélyek.

Ja és tudom utolsó szempont de ha lehet legyen fehérben.

KÖSZÖNÖM

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mászáson biztos ront, nem véletlenül vannak a süllyeszthetõ (csökkenthetõ rugóutas) villák.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
OK, így már értem, köszi srácok! Ha a mászáson ront, akkor leves, marad a 100mm.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

A laposabb fejcsõ és nyeregcsõ miatt a mászás nehezebb lehet, lefelé pedig bólogatósabb lesz a bicaj, amit szokni kell. Merevfarú, ugye? Ha a vázad bírja, megpróbálhatod, eleinte lehet, hogy tetszeni fog. Aztán késõbb szinte biztos, visszaállít(tat)od 100-ra... ;-)

Ott az aláírásában, egy Magellan Polaris.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ezt értem. De mit befolyásol ez hátrányosan és miért nincs értelme? Azt nem értem.

A laposabb fejcsõ és nyeregcsõ miatt a mászás nehezebb lehet, lefelé pedig bólogatósabb lesz a bicaj, amit szokni kell. Merevfarú, ugye? Ha a vázad bírja, megpróbálhatod, eleinte lehet, hogy tetszeni fog. Aztán késõbb szinte biztos, visszaállít(tat)od 100-ra... ;-)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Ezt értem. De mit befolyásol ez hátrányosan és miért nincs értelme? Azt nem értem.

Én nem írtam h rosszabb lenne, csak leírtam h mi változna.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Mivel kihúznád 120 ra a villát, így megnõne a beépítési magassága. És mivel megnõne, a villaszöged pedig laposodna. Ettõl függetlenül ha eltávolítasz 20 mmnyi hézagolót a kormányod kb ugyan olyan magasan lesz.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

na most így olyan hogy olajos itt értelmezhetetlen.

jelen esetben van levegõs meg acélrugós , a csillapítás mind 2 esetben olaj. ha vagy legalább 90 kiló akkor meg fog mozdulni a rugós is, a levegõs jobban személyre szabható, igazán jól mozogni egyik sem fog.

Teljesen igazad van, rosszul fogalmaztam.

Nem vagyok 90 kg, csak 80. Mit csinál az, aki 65 kg?
Miért nem fog mozogni egyik sem igazán jól?

Jelenleg egy Manitou Axel telóm van, nagyon sokat kibírt és a lejtõkön nem a teleszkóp miatt nem mentem gyorsabban. Attól csak jobb lehet bármelyik Tora, nem?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
A súly nem számít, a bicajom semelyik alkatrészénél nem vettem figyelembe.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Ezt ki tudnád kicsit fejteni? Ebben nem vagyok jó még.

Mivel kihúznád 120 ra a villát, így megnõne a beépítési magassága. És mivel megnõne, a villaszöged pedig laposodna. Ettõl függetlenül ha eltávolítasz 20 mmnyi hézagolót a kormányod kb ugyan olyan magasan lesz.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

de a fejcsõszöget attól még haza fogja vágni. nem igazán látom a dolog értelmét.

Ezt ki tudnád kicsit fejteni? Ebben nem vagyok jó még.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
mondjuk
de a fejcsõszöget attól még haza fogja vágni. nem igazán látom a dolog értelmét.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Lenne nekem is egy technikai kérdésem.

Van nekem egy RS Recon SL-em, amit jelenleg 100mm-es úttal használok. Na most a villalábon az van, hogy 120mm-esre is be lehet állítani a nyomást, így gondolom ez azt jelenti, hogy kihúzható odáig.

Na most a kérdésem az lenne, hogy ha meg szeretném tartani a kormány jelenlegi magasságát, de ki szeretném húzni 120mm-re a telót, akkor a képen látható magasító gyûrûkbõl szerintetek mennyit szedjek ki? 20mm-nyit? Mit javasoltok hogy csináljam? Ha tud 120mm-t is a telóm, akkor jó lenne használni is.

Posted Image