Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Szeva Piszta!
Lehet,h' a becsúszók kenésével van gond.Talán nincs olaj a szimering alatti szivacsgyûrûkben,és lehet,h'a külsõ szárakban sem?!Vagy a kompressziós csillapítással van gond!(jobb szár teteje).
Magellan-os

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Sziasztok!

Van egy Rock Shox Recon Solo Air telóm 100 mm úttal. 65 kg vagyok. Sehogy sem bírom belõni ideálisra. Kisebb egyenetlenségeknél alig indul meg, köveken meg csak pattog a bringa mintha merev villás lenne. A csillapítás elég teknõsbékás. 75 psi nyomáson eléggé pattogós 65 psin meg eléggé beül.
Valakinek valami tapasztalati érték?

köszi

MarciPX

MarciPX

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Köszi a gyors választ. Ez esetben én meg se próbálom kifúrni. :)

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás

Sziasztok!
Lenne egy nagyon fontos kérdésem/kérésem.
Szeretném átalakítani egy marzo. 55r 2009-es teleszkópot patronosról olajfürdõsre, és aki tudja hogy kell azt megkérném írja le részletesen.
Elõre is köszi!

Tudtommal úgy szokták, hogy a patron alján és tetején az oldalában is fúrnak egy-egy lyukat, majd ugye föltöltik olajjal.

Ezzel csak az a gond, hogy a partonban nagy nyomás van, ezért otthon nem ajánlott bütykölni, illetve ha nem találod el a lyuk méretét, és az olaj viszkozitásának cserélgetése sem elegendõ, akkor könnyen túl/alulcsillapított lehet a telód.

Én úgy tudom kb 5-7eFt-ért megcsinálják neked hozzáértõk, illetve nekem ennyit mondtak, és akkor tuti jó lesz

MarciPX

MarciPX

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Lenne egy nagyon fontos kérdésem/kérésem.
Szeretném átalakítani egy marzo. 55r 2009-es teleszkópot patronosról olajfürdõsre, és aki tudja hogy kell azt megkérném írja le részletesen.
Elõre is köszi!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Hali, lenne egy pár kérdésem, hogy ha már úgyis a levegõs-csillapításos témánál járunk:

1. Mitõl szörcsög a Revelationom visszaútja? Amúgy énis full nyuszin használtam, most állíítgattam, és tényleg jobb. Nyusziban nem szörcsög, teknõsben nagyon.
2.Mit tehetek akkor, hogy ha nem elég aktív a teló mozgása? Kenés elvileg van benne, 20-30 óránként cserélve, nem kotyog, sag kb 1,5 cm 10es rugóútnál. Úthibáknál, vagy kisebb lankákon meg sem mozdul, csak ha direkt nehézkedek rá. A nyomás most benne 85/60 a 68 kilómhoz. A negatívat meg ha feljebb nyomom, magától összeugrik, meg a drága rugóútból elveszlik egy csomó. Szóval nem az a bajom, hogy nem mozdul meg, csak simán nem elég aktív. Vagy ez együtt jár a levegõvel?
3. Ugye jól gondolom, hogy a negatív kamra sokkal kisebb, mint a pozitív? mert abba max 3 fújással felmegy a nyomás ideálisra, a pozitívhoz meg kell 0 ról vagy 25.
4. Taat-hoz: Neked hogy mûködik a kék olajzáró, amit te is beleraktál, meg én is. Amúgy lehet, hogy a duplaajkas olajzáró+duplaajkas gyári lefogja?

1. Azért szörcsög mert olyankor az olaj egy kisebb keresztmetszeten áramlik át, azért is lassul be a teló.
2. Pl ki lehetne cserélni egy kicsit kisebb viszkozitásúra a csillapításban lévõ olajat. Illetve a levegõs rész megfelelõ kenésével is lehet eredményeket elérni. Tudom ajánlani a Fox Fluidját.
3. Igen, jól gondoltad!
4. Hát a szimering szerintem annyira elenyészõen szólhat bele a villa mozgásába, h az elhanyagolható.

siletto

siletto

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Hali, lenne egy pár kérdésem, hogy ha már úgyis a levegõs-csillapításos témánál járunk:

1. Mitõl szörcsög a Revelationom visszaútja? Amúgy énis full nyuszin használtam, most állíítgattam, és tényleg jobb. Nyusziban nem szörcsög, teknõsben nagyon.
2.Mit tehetek akkor, hogy ha nem elég aktív a teló mozgása? Kenés elvileg van benne, 20-30 óránként cserélve, nem kotyog, sag kb 1,5 cm 10es rugóútnál. Úthibáknál, vagy kisebb lankákon meg sem mozdul, csak ha direkt nehézkedek rá. A nyomás most benne 85/60 a 68 kilómhoz. A negatívat meg ha feljebb nyomom, magától összeugrik, meg a drága rugóútból elveszlik egy csomó. Szóval nem az a bajom, hogy nem mozdul meg, csak simán nem elég aktív. Vagy ez együtt jár a levegõvel?
3. Ugye jól gondolom, hogy a negatív kamra sokkal kisebb, mint a pozitív? mert abba max 3 fújással felmegy a nyomás ideálisra, a pozitívhoz meg kell 0 ról vagy 25.
4. Taat-hoz: Neked hogy mûködik a kék olajzáró, amit te is beleraktál, meg én is. Amúgy lehet, hogy a duplaajkas olajzáró+duplaajkas gyári lefogja?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Egy kis szösszenet tõlem, megpróbáltam összeszedni a gyakran feltett kérdéseket.

Teleszkóp FAQ | Sala Racing Technology

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

jano1980

jano1980

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

1.Nem arra való
2. nem tudod mennyit fújtál bele
3. nem tudsz belõle engedni csak a szelepet megnyomva
4. a telópumpa nagyon keveset fúj egy nyomásra amira azért is szükség van hogy ne szakadj meg ill ne fújd túl.
5. van 2db eladóm ha kell :) Acor 3000 BBB 6000

Helló.
Engem érdekelne az olcsóbbik telópumpa, ha még aktuális.
Üdv jano1980@citromail.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vagy írsz nekem facebook-on. :)

A sebesség mindent megold.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
miután semmi konkrétumot nem árultál el, ezért a legegyszerûbb ha kikeresed a geo táblázatból a fejcsõ hosszt + stucni + kcs + preferált hézagolás.
Bikes - Trek Bicycle

amúgy saccra 18-20cm

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 hozzászólás
Hali
Lenne egy kérdésem, 21,5-ös Trek vázba talán 2009-2010 es évjárat, kb. milyen hosszú villanyak kell?
Köszi elöre is a segítséget

CUBE... your life!!!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Igen, az esetek nagy hányadában nem a persely kopik el, hanem a láb nyúlik ki, nemhiába van az újabb villák lábain a perselyeknél vastagítás

Be is cseszne ha perselynek a külsõ része kopna el. Akkor már ott régen rossz lenne....

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Igen, az esetek nagy hányadában nem a persely kopik el, hanem a láb nyúlik ki, nemhiába van az újabb villák lábain a perselyeknél vastagítás

fuck me, i'm famous!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Ahoj!
2006-os Rock Shox Reveletion-ben cseréltem csúszóperselyeket.A kiszedett feszesen jött ki,de az újak elég könnyen mentek bele.Attól tartok,h'nem fog a helyén maradni és fölcsúszik.A fölsõket kézzel be tudtam nyomni.Na,ez után kivettem a fölsõket és fûrészlappal "fölkarcoltam" az alu gyûrûk külsejét,így már passzosabb volt.Lehet,h'menetrögzítõvel kellett volna berakni az összeset?!Kinyúlt volna a külsõ szár kis mértékben?!

Nehogy beragaszd!
Utána csak melegítéssel tudnád kiszedni!

Nem fog elmozdulni, nyugodj meg! Egy kettõ nekem is volt már ilyen, de nem volt velük semmi gond a mai napig!

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Ahoj!
2006-os Rock Shox Reveletion-ben cseréltem csúszóperselyeket.A kiszedett feszesen jött ki,de az újak elég könnyen mentek bele.Attól tartok,h'nem fog a helyén maradni és fölcsúszik.A fölsõket kézzel be tudtam nyomni.Na,ez után kivettem a fölsõket és fûrészlappal "fölkarcoltam" az alu gyûrûk külsejét,így már passzosabb volt.Lehet,h'menetrögzítõvel kellett volna berakni az összeset?!Kinyúlt volna a külsõ szár kis mértékben?!
Magellan-os

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Valakinek nincs egy elsõ telóba való rugóelõfeszítõ távtartója fölösbe? 888-ba keresek. a külsõ átmérõje 32,5 mm a gyárinak,szóval ekkorát keresnék minimum 5 mm magasat. Ha valakinek van,akkor szóljon.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Acor 3000 BBB 6000

stipistopp!!!!!!

enyimé szétrobban

fuck me, i'm famous!

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Köszi a válaszokat.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

meg amúgy 0-30 bar között tudnak ezek a pumpák, ennyit semmi mással nem tudsz fújni. se pontosan mérni.

sot meg ezek pumpak sem tudnak normalisan merni.

masik specialitasa a telo pumpanak hogy anelkul lehet letekerni a szeleprol hogy kiszokne a teloba tolt levego