Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2012. június 20. - 13:23
Lehet,h' a becsúszók kenésével van gond.Talán nincs olaj a szimering alatti szivacsgyûrûkben,és lehet,h'a külsõ szárakban sem?!Vagy a kompressziós csillapítással van gond!(jobb szár teteje).
Írta 2012. június 20. - 11:28
Van egy Rock Shox Recon Solo Air telóm 100 mm úttal. 65 kg vagyok. Sehogy sem bírom belõni ideálisra. Kisebb egyenetlenségeknél alig indul meg, köveken meg csak pattog a bringa mintha merev villás lenne. A csillapítás elég teknõsbékás. 75 psi nyomáson eléggé pattogós 65 psin meg eléggé beül.
Valakinek valami tapasztalati érték?
köszi
Írta 2012. június 19. - 21:11
Írta 2012. június 19. - 10:36
Sziasztok!
Lenne egy nagyon fontos kérdésem/kérésem.
Szeretném átalakítani egy marzo. 55r 2009-es teleszkópot patronosról olajfürdõsre, és aki tudja hogy kell azt megkérném írja le részletesen.
Elõre is köszi!
Tudtommal úgy szokták, hogy a patron alján és tetején az oldalában is fúrnak egy-egy lyukat, majd ugye föltöltik olajjal.
Ezzel csak az a gond, hogy a partonban nagy nyomás van, ezért otthon nem ajánlott bütykölni, illetve ha nem találod el a lyuk méretét, és az olaj viszkozitásának cserélgetése sem elegendõ, akkor könnyen túl/alulcsillapított lehet a telód.
Én úgy tudom kb 5-7eFt-ért megcsinálják neked hozzáértõk, illetve nekem ennyit mondtak, és akkor tuti jó lesz
Írta 2012. június 18. - 14:58
Lenne egy nagyon fontos kérdésem/kérésem.
Szeretném átalakítani egy marzo. 55r 2009-es teleszkópot patronosról olajfürdõsre, és aki tudja hogy kell azt megkérném írja le részletesen.
Elõre is köszi!
Írta 2012. június 17. - 20:23
Hali, lenne egy pár kérdésem, hogy ha már úgyis a levegõs-csillapításos témánál járunk:
1. Mitõl szörcsög a Revelationom visszaútja? Amúgy énis full nyuszin használtam, most állíítgattam, és tényleg jobb. Nyusziban nem szörcsög, teknõsben nagyon.
2.Mit tehetek akkor, hogy ha nem elég aktív a teló mozgása? Kenés elvileg van benne, 20-30 óránként cserélve, nem kotyog, sag kb 1,5 cm 10es rugóútnál. Úthibáknál, vagy kisebb lankákon meg sem mozdul, csak ha direkt nehézkedek rá. A nyomás most benne 85/60 a 68 kilómhoz. A negatívat meg ha feljebb nyomom, magától összeugrik, meg a drága rugóútból elveszlik egy csomó. Szóval nem az a bajom, hogy nem mozdul meg, csak simán nem elég aktív. Vagy ez együtt jár a levegõvel?
3. Ugye jól gondolom, hogy a negatív kamra sokkal kisebb, mint a pozitív? mert abba max 3 fújással felmegy a nyomás ideálisra, a pozitívhoz meg kell 0 ról vagy 25.
4. Taat-hoz: Neked hogy mûködik a kék olajzáró, amit te is beleraktál, meg én is. Amúgy lehet, hogy a duplaajkas olajzáró+duplaajkas gyári lefogja?
1. Azért szörcsög mert olyankor az olaj egy kisebb keresztmetszeten áramlik át, azért is lassul be a teló.
2. Pl ki lehetne cserélni egy kicsit kisebb viszkozitásúra a csillapításban lévõ olajat. Illetve a levegõs rész megfelelõ kenésével is lehet eredményeket elérni. Tudom ajánlani a Fox Fluidját.
3. Igen, jól gondoltad!
4. Hát a szimering szerintem annyira elenyészõen szólhat bele a villa mozgásába, h az elhanyagolható.
Írta 2012. június 17. - 20:13
1. Mitõl szörcsög a Revelationom visszaútja? Amúgy énis full nyuszin használtam, most állíítgattam, és tényleg jobb. Nyusziban nem szörcsög, teknõsben nagyon.
2.Mit tehetek akkor, hogy ha nem elég aktív a teló mozgása? Kenés elvileg van benne, 20-30 óránként cserélve, nem kotyog, sag kb 1,5 cm 10es rugóútnál. Úthibáknál, vagy kisebb lankákon meg sem mozdul, csak ha direkt nehézkedek rá. A nyomás most benne 85/60 a 68 kilómhoz. A negatívat meg ha feljebb nyomom, magától összeugrik, meg a drága rugóútból elveszlik egy csomó. Szóval nem az a bajom, hogy nem mozdul meg, csak simán nem elég aktív. Vagy ez együtt jár a levegõvel?
3. Ugye jól gondolom, hogy a negatív kamra sokkal kisebb, mint a pozitív? mert abba max 3 fújással felmegy a nyomás ideálisra, a pozitívhoz meg kell 0 ról vagy 25.
4. Taat-hoz: Neked hogy mûködik a kék olajzáró, amit te is beleraktál, meg én is. Amúgy lehet, hogy a duplaajkas olajzáró+duplaajkas gyári lefogja?
Írta 2012. június 17. - 09:58
Teleszkóp FAQ | Sala Racing Technology
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2012. június 16. - 20:55
1.Nem arra való
2. nem tudod mennyit fújtál bele
3. nem tudsz belõle engedni csak a szelepet megnyomva
4. a telópumpa nagyon keveset fúj egy nyomásra amira azért is szükség van hogy ne szakadj meg ill ne fújd túl.
5. van 2db eladóm ha kell Acor 3000 BBB 6000
Helló.
Engem érdekelne az olcsóbbik telópumpa, ha még aktuális.
Üdv jano1980@citromail.hu
Írta 2012. június 15. - 15:32
Írta 2012. június 15. - 15:22
Bikes - Trek Bicycle
amúgy saccra 18-20cm
Írta 2012. június 15. - 15:11
Lenne egy kérdésem, 21,5-ös Trek vázba talán 2009-2010 es évjárat, kb. milyen hosszú villanyak kell?
Köszi elöre is a segítséget
CUBE... your life!!!
Írta 2012. június 15. - 10:42
Igen, az esetek nagy hányadában nem a persely kopik el, hanem a láb nyúlik ki, nemhiába van az újabb villák lábain a perselyeknél vastagítás
Be is cseszne ha perselynek a külsõ része kopna el. Akkor már ott régen rossz lenne....
Írta 2012. június 15. - 08:53
fuck me, i'm famous!
Írta 2012. június 15. - 06:39
Ahoj!
2006-os Rock Shox Reveletion-ben cseréltem csúszóperselyeket.A kiszedett feszesen jött ki,de az újak elég könnyen mentek bele.Attól tartok,h'nem fog a helyén maradni és fölcsúszik.A fölsõket kézzel be tudtam nyomni.Na,ez után kivettem a fölsõket és fûrészlappal "fölkarcoltam" az alu gyûrûk külsejét,így már passzosabb volt.Lehet,h'menetrögzítõvel kellett volna berakni az összeset?!Kinyúlt volna a külsõ szár kis mértékben?!
Nehogy beragaszd!
Utána csak melegítéssel tudnád kiszedni!
Nem fog elmozdulni, nyugodj meg! Egy kettõ nekem is volt már ilyen, de nem volt velük semmi gond a mai napig!
Írta 2012. június 14. - 22:18
2006-os Rock Shox Reveletion-ben cseréltem csúszóperselyeket.A kiszedett feszesen jött ki,de az újak elég könnyen mentek bele.Attól tartok,h'nem fog a helyén maradni és fölcsúszik.A fölsõket kézzel be tudtam nyomni.Na,ez után kivettem a fölsõket és fûrészlappal "fölkarcoltam" az alu gyûrûk külsejét,így már passzosabb volt.Lehet,h'menetrögzítõvel kellett volna berakni az összeset?!Kinyúlt volna a külsõ szár kis mértékben?!
Írta 2012. június 11. - 18:31
Írta 2012. június 07. - 21:39
Acor 3000 BBB 6000
stipistopp!!!!!!
enyimé szétrobban
fuck me, i'm famous!
Írta 2012. június 07. - 20:51
Írta 2012. június 07. - 20:25
meg amúgy 0-30 bar között tudnak ezek a pumpák, ennyit semmi mással nem tudsz fújni. se pontosan mérni.
sot meg ezek pumpak sem tudnak normalisan merni.
masik specialitasa a telo pumpanak hogy anelkul lehet letekerni a szeleprol hogy kiszokne a teloba tolt levego