Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
nagy eséllyel fel sem tudod rakni a szelepre. meg amúgy 0-30 bar között tudnak ezek a pumpák, ennyit semmi mással nem tudsz fújni. se pontosan mérni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
1.Nem arra való
2. nem tudod mennyit fújtál bele
3. nem tudsz belõle engedni csak a szelepet megnyomva
4. a telópumpa nagyon keveset fúj egy nyomásra amira azért is szükség van hogy ne szakadj meg ill ne fújd túl.
5. van 2db eladóm ha kell :) Acor 3000 BBB 6000
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Értem. És hagyományos pumpa miért nem jó? Szökik el a nyomás mikor leveszem a szeleprõl?

teleszkóp pumpa kell hozzá, 5-10ezer között mozognak

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
teleszkóp pumpa kell hozzá, 5-10ezer között mozognak

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Egyszerû pumpával lehet fújni a levegõs telót? Vagy kell venni direkt arra való pumpát?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nekem full nyúlon van a recon. (de általában az összes rs-om ami volt) és még mindig nem "hiperaktív". persze lehet kell hozzá súly :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Amennyiben full nyuszin használod akkor gyakorlatilag viszel egy csillapítást a bringán amit kifizettél csak nem használsz azaz egy rugót használsz teló helyet:)

Persze kivéve akkor, ha Fox-od van, mert még a legnyitottabb állásban is csillapít annyit, hogy elég legyen (nekem) gyors tempóhoz, köveken, minden más üzemmódnál beül a lejtõ végére.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Értem. Köszi. Tereptõl függ h mennyire állítsam a visszaút csillapítást ugye?

Sokat nem kellene visszaolvasni, ímhol:

Nem gyors így nagyon? Nem jó az úgy.

Elõkészületek. Elsõ és legfontosabb: a beülés, azaz SAG beállítása. XC felhasználás esetén 20-25%, All-Mountain-nél 25-30% - tehát, ha 100 mm a rugóút, akkor 2-2,5 cm-t üljön be a villa. Ha ez nem jó, akkor nem lesz tökéletes késõbb a csillapítás sem.
Csillapítás beállítása: tekerd a csillapítás állítógombját középállásba, majd tedd a következõket:
1) a kormányra nehezedve nyomd be a teleszkópot
2) hirtelen engedd el a kormányt, hogy a villa kirugózza útját
3) amennyiben az elsõ kerék elemelkedett a talajtól kissé, tekerd a csillapítást lassabbra (teknõsbéka) és Go to 1)
4) amennyiben éppen hogy nem emelkedik el a kerék, a beállítás megfelelõ volt

Elõfordulhat, hogy túl sok a csillapítás, érdemes eltekerni a gyors irányba és megtalálni azt a pontot, amikor lenyomva a bicaj elejét majd a kormányt elengedve még pont elemelkedik kissé a talajtól a kerék és ilyenkor egy negyed, fél fordulatnyit erõsebbre állítani a csillapítást.
Ez Foxnál is így mûködik és Manitounál is. Manitout mondjuk nehezebb belõni, mert a tekerõgomb talán ha fél fordulatot megy, így itt sokat kell szöszölni általában, de megéri. ;-)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Értem. Köszi. Tereptõl függ h mennyire állítsam a visszaút csillapítást ugye?

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Üdv.
Új vagyok a fórumon még.

Ma sikerült hozzájutnom egy új Rock Shox Pilot Sl villához. Mi a véleményetek errõl a villáról? Mennyi idõnként kell fújni? A villa alján levõ rebound csavar mire szolgál? Sajnos nem kaptam vele használati utasítást. És a rugóutat h lehet állítani?

Szerintem fújni akkor kell bele, ha elengedi a levegõt , vagy ha hidegben használod. De erre használat közben fogsz szerintem rájönni.
A villa alján lévõ csavar a visszaút csillapítás állítócsavarja. Nyuszi állásban gyorsabb teknõs állásban lassabb a visszaút.
Ha megy egy kicsit az angol akkor keress rá a neten, van fent használati és szerviz leírás is.
Véleményem nincs a villáról mert ilyet nem használtam, de ránézésre az jutott eszembe, hogy ez egy Sid méretû Tora :)

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

Toliver

Toliver

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Üdv.
Új vagyok a fórumon még.

Ma sikerült hozzájutnom egy új Rock Shox Pilot Sl villához. Mi a véleményetek errõl a villáról? Mennyi idõnként kell fújni? A villa alján levõ rebound csavar mire szolgál? Sajnos nem kaptam vele használati utasítást. És a rugóutat h lehet állítani?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Mindig tanul valamit az ember fia. Eddig meg voltam gyõzõdve, hogy az csak az egyéni kényelmi igények belövése miatt van. És nem... :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Amennyiben full nyuszin használod akkor gyakorlatilag viszel egy csillapítást a bringán amit kifizettél csak nem használsz azaz egy rugót használsz teló helyet:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Köszi zscs!

Megskubiztam és beállítottam a leírtak alapján. A SAG 20mm a Recon-nál. Felcuccolva se menne szerintem 25mm fölé.
Full nyuszinál tényleg felugrott a talajról, így azt a teknõs fele el kellett állítanom. Most jónak tûnik de majd még finomítok rajta.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Egyébként a visszaút csillapítást mi alapján és hogy érdemes beállítani? Nekem most full nyuszin van.

Nem gyors így nagyon? Nem jó az úgy.

Elõkészületek. Elsõ és legfontosabb: a beülés, azaz SAG beállítása. XC felhasználás esetén 20-25%, All-Mountain-nél 25-30% - tehát, ha 100 mm a rugóút, akkor 2-2,5 cm-t üljön be a villa. Ha ez nem jó, akkor nem lesz tökéletes késõbb a csillapítás sem.
Csillapítás beállítása: tekerd a csillapítás állítógombját középállásba, majd tedd a következõket:
1) a kormányra nehezedve nyomd be a teleszkópot
2) hirtelen engedd el a kormányt, hogy a villa kirugózza útját
3) amennyiben az elsõ kerék elemelkedett a talajtól kissé, tekerd a csillapítást lassabbra (teknõsbéka) és Go to 1)
4) amennyiben éppen hogy nem emelkedik el a kerék, a beállítás megfelelõ volt

Elõfordulhat, hogy túl sok a csillapítás, érdemes eltekerni a gyors irányba és megtalálni azt a pontot, amikor lenyomva a bicaj elejét majd a kormányt elengedve még pont elemelkedik kissé a talajtól a kerék és ilyenkor egy negyed, fél fordulatnyit erõsebbre állítani a csillapítást.
Ez Foxnál is így mûködik és Manitounál is. Manitout mondjuk nehezebb belõni, mert a tekerõgomb talán ha fél fordulatot megy, így itt sokat kell szöszölni általában, de megéri. ;-)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Egyébként a visszaút csillapítást mi alapján és hogy érdemes beállítani? Nekem most full nyuszin van.

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
MC-al kompressziót is lehet állítani fokozatmentesen, a Turnkey meg csak nyitott és zárt állást tud...

Dart3 utód keresés közben olvastam ezeket :)

Technikai részleteket nem vágom, de biztos van különbség...
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Alulról csak a visszautat lehet állítani, ez mondjuk alap minden Torán, Reconon...

Én a váll tetejében lévõ technikai különbségekre gondoltam fõleg :)

Bár azt nem vágom az újabb nem számokkal jelölt szériákban mi van...

Igen. Lentrõl állítod a csillapítást, fent meg a lockout van. Vagy nincs. A Motion controll meg a Turnkey az nem csak lockout egység? De a csillapítás miben különbözik?

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Alulról csak a visszautat lehet állítani, ez mondjuk alap minden Torán, Reconon...

Én a váll tetejében lévõ technikai különbségekre gondoltam fõleg :)

Bár azt nem vágom az újabb nem számokkal jelölt szériákban mi van...
XC Fully

"Kussolj Brian!" :D

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

azért Torák és Reconok között is van különbség csili ügyben...

sztem a Turnkey Lockout-ra és a Motion Control Lockout-ra gondolt, ha nem majd kijavítanak :)

Igen a Turnkey és a MC-ra gondoltam lockout tekintetében. én így tudom hogy ez a két verzió van.
Csillapítás ügyileg mi a különbség? Nem ugyan az a csillapítófej van bennük? Mindkettõ alulról állítható, olaj van benne oszt csõ.
Bocsesz! Robbantott ábra alapján tényleg lehet hogy van valami eltérés:
http://www.who-sells...0-fullsize.html
http://www.who-sells...2-fullsize.html
Bár azt nem látom át hogy miben más a két csillapítás.