Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Melyik mozog szebben, indul meg hamarabb, könnyebben?

Egyértelmûen levegõs, könnyebb is.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
na most így olyan hogy olajos itt értelmezhetetlen.

jelen esetben van levegõs meg acélrugós , a csillapítás mind 2 esetben olaj. ha vagy legalább 90 kiló akkor meg fog mozdulni a rugós is, a levegõs jobban személyre szabható, igazán jól mozogni egyik sem fog.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Melyiket választanátok: Rock Shox Tora 302 levegõs vagy Rock Shox Tora 302 olajos?
Melyik mozog szebben, indul meg hamarabb, könnyebben?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Asszem probikeba akcios a Tora, 30 papir:)

v-fékes kell neki.

Hali!
Noob kérdés kicsit... Van egy RS Racon SL-em. Úgy ahogy volt a boltban beszereltem, vároban kb jó is volt, viszont tegnap Szilvásváradon úgy szétverte a kezem ahogy volt. Szóval ha iszonyatosan rázott a köves lejtõn, akkor a levegõ nyomás volt sok, vagy a visszaút csillapítás kevés? Melyiket kezdjem álligatni? Köszi!

városban minden jó ami tartja akereket, az alapján nehéz lenne megítélni egy telót. vágj el egy hoszabb befõttes gumit, -vagy hajgumit ha van)- kösd rá valamelyik becsúszóra, nyomd le koppig. fal mellet vagy valahol támaszkodva ülj rá a bringára, mikor stabilan vagy nyomd vissza mgint gumigyûrût koppig, aztán szállj le lehetõleg úgy hogy az elejét ne terheld. mérd meg mennyit mozdult el a gyûrû. ez a beülés, magyarul sag :). xc-re 15-20% szoktk ajánlani (100-as telónál értelemnszerûen 1,5-2 centi) reconok igazából 25 de inkább 30% körül kezdenek szépen mozogni. ehez képest csökkenteni a nyomást vagy fújni bele. nekem pl ilyen csaknem 100 kilóhoz 90 psi van benne. (illetve nem ártott volna még a boltban egy 0 revizióval kezdeni). csillapítás meg . kimész egy köves lejtõre, és próbálgatod. de kb mandnem nyúlnál lesz jó.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

na annyiban változott a helyzet, hogy az összes villát elvitték csak a drága hirdetõk b*sznak karbantartani a hirdetésüket...
úgyhogy úgy döntöttem, hogy újonnan veszek boltból :)
amiket néztem nagyjából egy régi rugós suntour axon 18-ért vagy egy xcr 14-ért. Melyik a jobb vétel, vagy ha semelyik, akkor mit és hol lehet kapni? Határ maradt 30 ezer körül, de ezek tûnnek a legértelmesebbnek. Mindkettõ lock out-os, 100mm-es rugós, olajpatron visszaútcsillapítással.
Köszönöm a segítséget!

Asszem probikeba akcios a Tora, 30 papir:)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Kézszétverés ellen nekem ez jött be.
A teló becsúszóra meg így van, tegyél egy gyûrût és majd látod mennyit mozog.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Hali!
Noob kérdés kicsit... Van egy RS Racon SL-em. Úgy ahogy volt a boltban beszereltem, vároban kb jó is volt, viszont tegnap Szilvásváradon úgy szétverte a kezem ahogy volt. Szóval ha iszonyatosan rázott a köves lejtõn, akkor a levegõ nyomás volt sok, vagy a visszaút csillapítás kevés? Melyiket kezdjem álligatni? Köszi!

Vajpuha nem lesz, nem a kényelem a lényeg, hanem az, hogy a lehetõségekhez mérten az úton tartsa az elsõ kereket. Inkább próbálkozz lazább fogással, ne görcsölj annyira, mozogj karból, ne bízz mindent a telóra. Érdemes tenni egy gumigyûrût a teló becsúszójára, hogy lásd, mennyit mozog. Amennyiben kimozogja a teljes útját és nem koppan fel, akkor a levegõnyomás megfelelõ, azt ne módosítsd.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Semelyiket. Úgy jó, ahogy eddig volt. Úgy nem tudod beállítani, hogy a köves rázóson is vajpuhán, repülõ szõnyeg finomságúan menjen. Egyik xc telót sem erre tervezték.
Marci

horwathb

horwathb

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Hali!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ne várj vigyed. Amennyiben keveset használod évente, ha sûrûn akkor akár 6 havonta sok sár, por ill egyéb extrém terhelésnél akár a gyári 100órát is betarthatod.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Mexi

Mexi

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Hello!

Van egy kb. majd 1 éves RS Tora Tk-m és azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, h érdemes-e olajcserére vinni már? Olvastam néhol, h gyárilag alapból keveset tesznek bele...gondolom ez után a mozgása is finomabb lenne?!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

ha nem magadnak szereled, akkor aktuális olajcserénél megmondják mekkorár lehet húzni.

Jó ötlet! Nemrég volt olajcserén, majd felhívom a szakimat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ha nem magadnak szereled, akkor aktuális olajcserénél megmondják mekkorár lehet húzni.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Halvány gõzöm sincs milyen évjárat. Köszi az infót!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
évjáratfüggõ, ha nem fix akkor régiek 130 kb 2009-2010 esek 140 , az újabbak meg asszem 120. de van ami nem állítható

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
RS Recon SL-t mennyire lehet max. kihúzni?

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
na annyiban változott a helyzet, hogy az összes villát elvitték csak a drága hirdetõk b*sznak karbantartani a hirdetésüket...
úgyhogy úgy döntöttem, hogy újonnan veszek boltból :)
amiket néztem nagyjából egy régi rugós suntour axon 18-ért vagy egy xcr 14-ért. Melyik a jobb vétel, vagy ha semelyik, akkor mit és hol lehet kapni? Határ maradt 30 ezer körül, de ezek tûnnek a legértelmesebbnek. Mindkettõ lock out-os, 100mm-es rugós, olajpatron visszaútcsillapítással.
Köszönöm a segítséget!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Nekem a merev villák kissé túl merevek, padkázok rendszeresen, meg szoktam azért terepezni is hétvégente. A súlyon kívül viszont nem értem, miért lenne jobb vétel egy merev egy normálisabb teleszkóppal szemben.

Csak nem tudom, hogy meg merjek-e kockáztatni egy 5+ éves telót (Rock Shox Pilot XC), mert elég jó árban van?

köszi!

Haver bringájában ilyen Pilot van, elég régi null szervizzel koppanásig mozog, 15-ért jó vétel lehet.

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

szimering jó eséllyel jó hozzá ami a darthoz, ha nagyon kotyog akkkor + ne vedd meg, amúgy meg, ja használni míg egyben van.

kösszi!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
szimering jó eséllyel jó hozzá ami a darthoz, ha nagyon kotyog akkkor + ne vedd meg, amúgy meg, ja használni míg egyben van.