Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Hát utánna néztem a Pike-nak 100 alatt nem nagyon találni...
(az már 5 nulla:)

http://ebike.hu/term...plavallas/2278/

ez 100 alatt van.

nekem még nem volt gondom az út állítóval és más pike-ot használó ismerõsömnek se. pedig én sokat állítgatom. persze az is igaz, hogy mindenbõl gyártottak már hibásat...

all mountain is jó! de az nem átütõs (bár lehet, hogy létezik abból is)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Vagy egy állítható rugóutas (rugós) átütõs pike, ha létezik ilyen. Sztem ez lenne a legjobb, csavargatni lehet 95-140-ig, sztem PXbe 110-130 között pont jó és bírja is valamilyen szinten a durvulást. De én már elsõre is Pike-ot mondtam :)

az állítható utasat sztem hanyagolni kéne, nekem állandóan lement 95-re
összességében több bosszúságot mint elõnyt okozott nekem.
polar x be nekem volt 150es villa, de az tényleg nem az igazi, nekem 130 jön be a legjobban ami most van, lehet vele hegyre menni, viszonylag normálisan, streetelni is lehet vele de azt inkább lightosan, meg ugrálni, tekerni vele mindenhova.

ha nincs durván használva meg nem ugrasz 5 méteres letöréseket, akkor szerintem egy 150es dropoff 4 jó választás, és 130ig le lehet vinni, de én inkább apróból várnék valami z1esre, olyan 60-70 ezerért szoktak lenni fasza állapotú, 2005-2006 körüliek, és ezek azért igényesebb villák mint a dropoffok, de amúgy pike is van ennyiért vagy talán olcsóbban használtan, lehet egy próbát megér talán, de nekem nem jött be

all mountain sztem jó villa, mozgásban olyasmi mint az én 130as dropoffom, csak halkabb, meg kiscit finomabb, meg talán könnyebb de valszeg kicsit gyengébb villa, de talán tényleg ez tûnik a legértelmesebb választásnak

Madbull

Madbull

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Jah még a Marzo All mountain-okat kihagytam...arrról vmi vélemény?

Madbull

Madbull

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hát utánna néztem a Pike-nak 100 alatt nem nagyon találni...
(az már 5 nulla:)
még mit szóltok egy Marzo 55höz vagy egy Dropoffhoz?
Sherman-ba nincs olyan amit összelehetne húzni?
(mert amúgy külföldön néztem és 0-ás rendekkel olcsóbbak mint itthon és úgy is megyek majd ki)
összehasonlításként pl egy Sherman v. 55 v Dropoff 150-250 USD/CAD nagyjából egy árfolyam...az meg nem pénz érte sztem
A Pike viszont 400tól kezdõdik 600ig...még kint is

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
akkor ilyet ni:

http://ebike.hu/term...plavallas/2278/

mikor megvettem kb 2 hónapig 120on használtam, de aztán nem bírtam ki és 140en használom azóta is. mivel nekem is mindenes használatra van és a beépítési magassága valóban alacsonyabb egy hasonló rugóútú marzonál ezért nem volt probléma a vázzal a használt másfél év alatt.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
van levegõsben is u-turn. Chicken pont eladja az övét, karcmentes. pike nagyjából hibátlan villa. csak nincs májerfaktora:)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Vagy egy állítható rugóutas (rugós) átütõs pike, ha létezik ilyen. Sztem ez lenne a legjobb, csavargatni lehet 95-140-ig, sztem PXbe 110-130 között pont jó és bírja is valamilyen szinten a durvulást. De én már elsõre is Pike-ot mondtam :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

senki nem írta, hogy duplavállas telót akar tenni egy px-be. poénnak meg szánalmas volt.

attól még hogy pár száz grammal nehezebb a villa mint 2kg, még nem fog letörni a fejcsõ. szerintem itt mindenkinek világos volt, hogy nem 3kg-os dh villára gondoltam, de majd legközelebb pontosabban fogalmazok...

no comment.
kiérdemelted a második helyet azon emberek listáján, akik ignore-n vannak.
szép volt, mert sokkal kevesebb ideig tartott, mint a másik delikvensnek.

Madbull: 150mm sok a PX-be, bárki bármit mond. tudom, mert volt 150-re butitott boxxer px-ben nálunk otthon öcsémnek. hanyattvágja, kezelhetetlen lesz. még a piros csillagos 2003-mas(?) px birja legjobban a magas villákat, de abban sem áll jól. szerintem is a legegyszerûbb egy pike (ahhoz képest hogy 140mm elég alacsony, alacsonyabb mint a sok 130-as marzo) és a pike-okból van levegõs is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Madbull

Madbull

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Nos hogy válaszoljak minden kérdésetekre....
súlyom 75kg, a pénz nem nagyon érdekel de azért ne 5nullára végzõdjön azért....
(Vki írta hogy a DJ mióta 2,5kg???....hát én ilyet nem írtam....olvasson inkább figyelmesen)
átütöset szeretnek mindenképp 110-150 közötti rugóúttal....
jah és egyáltalán nem DHzok...(ez nem épp DH gép)
felhasználást tekintve...fogalmazzunk úgyhogy mindenes...
lightos freeride talán merész kijelentés...de talán nem szedtek szét érte...

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
senki nem írta, hogy duplavállas telót akar tenni egy px-be. poénnak meg szánalmas volt.

attól még hogy pár száz grammal nehezebb a villa mint 2kg, még nem fog letörni a fejcsõ. szerintem itt mindenkinek világos volt, hogy nem 3kg-os dh villára gondoltam, de majd legközelebb pontosabban fogalmazok...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
persze, duplavállas is.
egybõl monster kellene.... LOL

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
nyugodtam mehet px-be 2kg-nál nehezebb villa is

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
gold label is jó villa, de px-be nem tennék 2 kilónál nehezebbet, inkább még könnyebbet.
ilyen 120-130 körüli átütõset. (ha minden igaz lesz 120-as átütõs minute nálunk, 1600 gramm)

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Én probáltam 110mm TPC-s Sherman-t az nagyon szépen mozgott....csak nehéz már kapni...

De amugy ha nem durvulsz tulságosan vele és nem vagy tul nehéz én egy RS revelation-t is megfontolnám...könnyü, szépen mozog és 60000 jo magyar valuta ellenében már hozzádvágnak egyet..

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
A Sherman alapvetõen egy jó villa 8D
de egy 02-es PXbe vmi sokkal kisebbet érdemes keresni
Psylo, Sherman DJ (aka Gold Label) v ilyesmi

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
dj mindenképp csak ugrálásra, terepen nem sok mindent ér, mert ez inkább a hirtelen ütésekre van tervezve.

nekem pike van egy px-ben (06' mindkettõ), szerintem igazi mindenes használatra ez való, én is ezért választottam. persze a 140mm is sok a px-nek, de ha nem versenyszerûen dhzol akkor nem lesz gond.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
te már próbáltál EGY shermant. egy volt nekem is, az is szar volt. mert spv rendszer volt benne. de körülöttem volt kb. 5-6 tpc-s, azokkal semmi baj nem volt. csak tudni kell szerelni...

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hát én próbáltam shermant annál kis túlzással az mz compom jobban mozgott, asszem 150eset próbáltam, mozgott 4-5 centit, ott leptapadt aztán onnan már nem akart sehova se mozogni

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
mondjuk egy jó sherman nagyságrendekkel jobb villa, mint egy dropoff. és van belõle 130/110 mm-es verzió, az meg kb. tökéletes a px-be. a dirt jump meg csak arra jó, ami a neve. meg nehezéknek.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Dropoff megin'

Hogy mennyiért akarsz telót, azt nem mondtad pedig elég fontos paraméter.
Szvsz Pike, de elég kevés az info hogy ki merjem jelenteni...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala