Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
manitou sherman egy szar azt ne vegyél.
130as dropoffot bele szvsz, mozog is bár néha szörcsög de ebben a kategóriában nagy csodát nem lehet várni, viszont amit kell kimozog, és testreszabható. és ez is asszem 2,4 vagy 2,5 kiló
marzo dirt jump teló mióta van?:D
amúgy dirtjumpereket is érdemes nézegetni, de ezek inkább dirtösöknek vannak és elég sok a repedt is belõlük szal ezekkel nem árt vigyázni

Madbull

Madbull

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hellosztok!
Az a nagy gondom van hogy teló cserélésbe akarok kezdeni meg 1-2 kisebb átalakításon a bringámon....ami egy "02es PolarX most egy Marzo van benne MZ Comp amit szeretnék cserélni egy komolyabbra...Manitou Shermanra gondoltam csak azt mondják az kicsit nagy bele a maga 150 mm-eres rúgóuttal de súlyba viszont meg jobb mint egy Marzo DirtJump ami 3k(ez csak 2,4)légyszi segítsetek milyen telót lenne érdemes belerakni...?
A bringát nem durván de mindenfélére használom....kisebb ugratók, városba baromkodás meg még néha túra is...és épp ezért nem szeretnék nehéz bringát...választ elõre is kösz

Császtok

SHEP

SHEP

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Kösz az infót Magoo!

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Tudnál/tudnátok még egy-két infót dobni a két változatról, hogy melyik miért jó vagy éppen rossz.

a levegõs jóval könnyebb, viszont nem mozog annyira finoman, mint a rugós, bár ez a különbség nagyon minimális. a u-turn-ös rugóútját kívülrõl kézzel lehet állítani, a levegõset pedig szét kell hozzá szedni.

a teló szétszedését könnyen el lehet rontani?és mennyit vágjak le az elsztomerbõl?

szerintem semennyit se vágjál le belõle, inkább próbáld meg 1szerûen kivenni, ahogy azt lejjebb is írtam:

ha az elasztomer a rugó belsejében megy, akkor inkább vedd ki és próbáld meg úgy használni, mert az 10fok alatt +keményedik. aztán tavasszal visszarakod. a régi sr telókon ez bevált.

de elõbb szedd szét és gyõzõdj meg róla, hogy mi hogyan van benne

SHEP

SHEP

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Madve!
Azt írtad, hogy te is az U-turn változatot választanád, viszont én, mint totál laikus, abból, hogy drágább és hogy levegõs azt hinném, hogy komolyabb is a Solo.
Árban nem olyan sok a különbség, ezért nem tudom, melyik legyen.

Tudnál/tudnátok még egy-két infót dobni a két változatról, hogy melyik miért jó vagy éppen rossz.

Bocsesz, ha kicsit fárasztóak a kérdések, de valahol el kell kezdeni.

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
Shep!
a u-turn-ösben acél rugó van a solo air meg levegõ rugózású.
ha a fehér U-turn verzió tetszik vedd azt.én azt venném, bár egy picit nehezebb mint a solo air, de annyit nem nagyon érzel viszont picit érzékenyebb a u-turn...

SHEP

SHEP

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Segítsetek nekem plííz!!!

Szemezgettem az RS Tora-jával, abból is a 318al és nem igazán értek a telókhoz. Melyiket vegyem: Solo air vagy U-Turn?

Nekem egy gyönygyház színû TFS-500 D van és egy kicsit jobban húz a szívem egy fehér U-turn hoz, de majd ti megmondjátok, mit tegyek.

Azért tippeket is várok, hogy kb. 60 körül milyet érdemes venni.

Fõleg XC-re.

Elõre is köszönöm a válaszokat!

Caprineman

Caprineman

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
a teló szétszedését könnyen el lehet rontani?és mennyit vágjak le az elsztomerbõl?

g'bor

g'bor

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

A teló már be van építve, csak azt szerettem volna tudni, hogyan kell belõni a súlyomhoz, egyébként egy tora 302-rõl van szó.

Ha rugós, akkor az útállítással tudod kismértékben változatatni a rugó keménységét, ezen kívül rugócserével. A gyári rugó 70 kg körüli súlyhoz való.

ZakRob

ZakRob

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
A teló már be van építve, csak azt szerettem volna tudni, hogyan kell belõni a súlyomhoz, egyébként egy tora 302-rõl van szó.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
egyedül a teló beépítési magasságát - és a szükséges beépítési magasságot nézd a váznál.
Tehát nézz rá milyen villával (mekkora) szerelik, kéne szerelni a vázadat.

A többi teljesen másodlagos információ egy így feltett kérdésre.
Mûködjön jól, és csillapítson megfeleleõen! :)
Ez már csak a pénztárca vastagságától függ, és nincs kihatással fizikailag a geometriára, max a súlyra, és a mozgás érzékenységére.

ZakRob

ZakRob

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Hogyan tudom megtalálni a nekem megfelelõ rugóutat és csillapítást?
Van valahol erre vonatkozó leírás?

densie

densie

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Hellosztok van egy R7 super 80mm telóm és kéne hozzá pumpát vennem ezt néztem ki http://www.bikedisco...d=39191.296111
Vélemény róla?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, igen.

A sebesség mindent megold.

ZakRob

ZakRob

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
75mm-es teló helyére 85mm-est még be lehet szerelni, ugye, vagy még több is elmegy?
Mert most egy tora 302-t fogok beépíteni egy SR xcp75 helyére.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
ha az elasztomer a rugó belsejében megy, akkor inkább vedd ki és próbáld meg úgy használni, mert az 10fok alatt +keményedik. aztán tavasszal visszarakod. a régi sr telókon ez bevált.

Caprineman

Caprineman

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
majd csak szerdán jutok bicajbolt közelébe majd akkor veszek egyet és kiderül milyen is.amúgy kössz

arra gondoltam,hogy lehetne levágni az elasztomerbõl.ez jó lesz?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mondjuk próbáld meg teleszkópolajjal ;) a masszázsolaj használata erõsen ellenjavalt

Caprineman

Caprineman

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
és milyen olajjal kenjem?

Caprineman

Caprineman

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
kössz remélem jól fog mûködni,