Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2008. március 02. - 13:32

Negatív kamra meg fõleg alul lenne.(nem szükségszerûen, de fõleg)
De kipróbálhatod.
Ha valóban negatív kamra lenne, mikor fújod, összeül a villa.
Teszi? Nem teszi? El is van döntve a kérdés.
Tiger: igen, tudom, megyek és ki is mosom az agyam, eladok midnen telót, és veszek még az országútiba is!
Írta 2008. március 02. - 13:30

Van persze hogy van, a 2007esben belulrol allithato, tehat a jobb szaron a levego szepelet letekered es gyarilag adnak hozza egy kb 35 centi hoszu imbusz kulcsot, amivel el lehet erni a szar aljaban talalhato visszaut csillit allito tekerentyut. Tehat visszaut csilli igenis allithato es egyik szaron leiras szerint pozitiv legkamra (elofeszites, rafujassal a rugora) , masik oldalon negativ levego ... ami akkor ezexerint nincs benne ? hat nem tudom ...a szelep ott van es valotzik az erzes ha rafulyok.visszaútcsillapítás tudtommal van a dropoffban, mert akkro visszarúgna, nem?
csak 2005ös még álíthatatlan, 2006tól állítható, de a 2005öset is be lehet lõni az olaj sûrûségével, szal igazából az is teljesen jó.
Írta 2008. március 02. - 13:23

Thez b+ mért nem bírod megérteni hogy a világban nincs a drop off nál jobb teló, akármit csinálsz ?Nem tudom, mézzel nem mertem összerakni, az pont be tudta volna lassítani visszafele, azt a 2 bazinagy lyukat nyomórudanként nem neveztem volna csillapító egységnek
Lett helyette olyan, aminél nem nekem kellett pöcsölnöm hogy jó legyen, gyárilag az volt.
(viszont nem tagadom, szépnek szép volt, akkor még szép fekete becsúszókkal)
De mind1.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. március 02. - 13:04

Lett helyette olyan, aminél nem nekem kellett pöcsölnöm hogy jó legyen, gyárilag az volt.
(viszont nem tagadom, szépnek szép volt, akkor még szép fekete becsúszókkal)
De mind1.
Írta 2008. március 02. - 12:59

csak 2005ös még álíthatatlan, 2006tól állítható, de a 2005öset is be lehet lõni az olaj sûrûségével, szal igazából az is teljesen jó.
Írta 2008. március 02. - 12:51

Írta 2008. március 02. - 12:39

Ez a 2007 es valtozat.lényegében, de villánként más: hogy elképzelhesd:
negatív kamra: a nyomórúd feje, és a becsúszószár alja közötti kamra: ha felfújod, a villa összeül. (hisz a levegõ ezt a teret növeli, így a becsúszó egyre lejjebb kerül, a nyomórúd pedig fixen áll egy helyben ugye)
a pozitív pedig ahol a rugó van: ha ezt felfújod, akkor a villa szépen visszaáll eredeti helyre. (keménység állítás)
Nekem a dropoffban visszaútcsillapítás nem volt, nem hogy negatív kamra, meg levegõ... (2005-ös, és nem csak érzésre, szétszedésre sem)
különbség.
Írta 2008. március 02. - 12:37

negatív kamra: a nyomórúd feje, és a becsúszószár alja közötti kamra: ha felfújod, a villa összeül. (hisz a levegõ ezt a teret növeli, így a becsúszó egyre lejjebb kerül, a nyomórúd pedig fixen áll egy helyben ugye)
a pozitív pedig ahol a rugó van: ha ezt felfújod, akkor a villa szépen visszaáll eredeti helyre. (keménység állítás)
Nekem a dropoffban visszaútcsillapítás nem volt, nem hogy negatív kamra, meg levegõ... (2005-ös, és nem csak érzésre, szétszedésre sem)
különbség.
Írta 2008. március 02. - 12:33

De akkor mi a kulombseg a negativ air es positive air kozott vegulis ? Nem lehet hogy mindketto a rugora fuj ra es kulombozo neve van ...a do-ban nincs negativ air. marzonál a doppio airos teloknál lehet külön állítani a negatív rugót, de az pár kategóriával följebb van (am sl, marathon, stb.). amire te gondolsz az simán levegõráfújás a rugó mellé, ha túl nehéz vagy a gyári rugóhoz.
Írta 2008. március 02. - 12:26

Írta 2008. március 01. - 23:48

Akkor a marzo drop off 4ben is ugyanezt csinalja az egyik szarban a negativ air ? mert arrol nem irja konkretan hogy dual air, de hat ezexerint valami mas a neve a technologianak a marzonal.dual air: nem kell negativ rugó bele.
a negativ rugó (ami pl a könnyû megindulásért felel) is egy levegõkamrával van helyettesítve. és mivel a megfelelõ súlyhoz a negativ rugót is cserélni kell, igy a dual air pénzt spórol neked: ahhoz is csak egy telópumpa kell, és belövöd magadnak
Írta 2008. február 29. - 22:34

a negativ rugó (ami pl a könnyû megindulásért felel) is egy levegõkamrával van helyettesítve. és mivel a megfelelõ súlyhoz a negativ rugót is cserélni kell, igy a dual air pénzt spórol neked: ahhoz is csak egy telópumpa kell, és belövöd magadnak

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. február 29. - 22:33

jobbA kérdésem, hogy a két Marzocchi-ról tudtok pár szót mondani?
Megéri-e az ETA a +30-at, vagy jobb inkább egy Lockout-os / U-Turn-os RockShox?
Írta 2008. február 29. - 22:28

De ha megnézed aprót, megtalálod...
amúgy a nem pop-lockos verzió, sima lockos, állítható küszöbértékkel, visszaútcsilivel.
Ja és ha már Revelation. A DualAir-nek mi a lényege??? ezt még senki nem tudta normálisan elmagyarázni...
Írta 2008. február 29. - 18:33

Pár alternatíva:
- Marzocchi MX Pro '07 (kb. 40e)
- Marzocchi MX Pro ETA '07 (kb. 70e)
- valami RockShox (max 70e)
A kérdésem, hogy a két Marzocchi-ról tudtok pár szót mondani?
Megéri-e az ETA a +30-at, vagy jobb inkább egy Lockout-os / U-Turn-os RockShox?
Írta 2008. február 28. - 18:55

marzo 55 meg kõnehéz, ami 100 alatt van.
Daci: drop off OFF!

Írta 2008. február 28. - 17:59

tudom, hogy nem apró, de mivel ennyire hiánycikk:
jól tudod
Írta 2008. február 28. - 17:42

van belõle átütõs de még az is elég kolbász a súlyához képest, a gyorsszáras meg..
hát akkor szerintem pike. dropp off is jó, fõleg azért az árért, de annak túl nagy a beépítési magassága...
Írta 2008. február 28. - 16:32

Ez az igazság...Daci az hogy neked volt egy legyilkolt szar pike-od az a Te peched volt, azért itthon is van még néhány kifogástalanul mûködõ darab.
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. február 28. - 16:16

van belõle átütõs de még az is elég kolbász a súlyához képest, a gyorsszáras meg..http://ebike.hu/term...plavallas/2278/
ez 100 alatt van.
nekem még nem volt gondom az út állítóval és más pike-ot használó ismerõsömnek se. pedig én sokat állítgatom. persze az is igaz, hogy mindenbõl gyártottak már hibásat...
all mountain is jó! de az nem átütõs (bár lehet, hogy létezik abból is)
Daci az hogy neked volt egy legyilkolt szar pike-od az a Te peched volt, azért itthon is van még néhány kifogástalanul mûködõ darab.