Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
De a másik oldal, az itt másik szárat jelent.
Negatív kamra meg fõleg alul lenne.(nem szükségszerûen, de fõleg)

De kipróbálhatod.

Ha valóban negatív kamra lenne, mikor fújod, összeül a villa.

Teszi? Nem teszi? El is van döntve a kérdés.

Tiger: igen, tudom, megyek és ki is mosom az agyam, eladok midnen telót, és veszek még az országútiba is!

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

visszaútcsillapítás tudtommal van a dropoffban, mert akkro visszarúgna, nem?
csak 2005ös még álíthatatlan, 2006tól állítható, de a 2005öset is be lehet lõni az olaj sûrûségével, szal igazából az is teljesen jó.

Van persze hogy van, a 2007esben belulrol allithato, tehat a jobb szaron a levego szepelet letekered es gyarilag adnak hozza egy kb 35 centi hoszu imbusz kulcsot, amivel el lehet erni a szar aljaban talalhato visszaut csillit allito tekerentyut. Tehat visszaut csilli igenis allithato es egyik szaron leiras szerint pozitiv legkamra (elofeszites, rafujassal a rugora) , masik oldalon negativ levego ... ami akkor ezexerint nincs benne ? hat nem tudom ...a szelep ott van es valotzik az erzes ha rafulyok.
...Ez lesz keremszeppen...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Nem tudom, mézzel nem mertem összerakni, az pont be tudta volna lassítani visszafele, azt a 2 bazinagy lyukat nyomórudanként nem neveztem volna csillapító egységnek
:)
Lett helyette olyan, aminél nem nekem kellett pöcsölnöm hogy jó legyen, gyárilag az volt.
(viszont nem tagadom, szépnek szép volt, akkor még szép fekete becsúszókkal)

De mind1.

Thez b+ mért nem bírod megérteni hogy a világban nincs a drop off nál jobb teló, akármit csinálsz ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Nem tudom, mézzel nem mertem összerakni, az pont be tudta volna lassítani visszafele, azt a 2 bazinagy lyukat nyomórudanként nem neveztem volna csillapító egységnek
:)
Lett helyette olyan, aminél nem nekem kellett pöcsölnöm hogy jó legyen, gyárilag az volt.
(viszont nem tagadom, szépnek szép volt, akkor még szép fekete becsúszókkal)

De mind1.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
visszaútcsillapítás tudtommal van a dropoffban, mert akkro visszarúgna, nem?
csak 2005ös még álíthatatlan, 2006tól állítható, de a 2005öset is be lehet lõni az olaj sûrûségével, szal igazából az is teljesen jó.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
tökmindegy, akkor sincs benne.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

lényegében, de villánként más: hogy elképzelhesd:

negatív kamra: a nyomórúd feje, és a becsúszószár alja közötti kamra: ha felfújod, a villa összeül. (hisz a levegõ ezt a teret növeli, így a becsúszó egyre lejjebb kerül, a nyomórúd pedig fixen áll egy helyben ugye)

a pozitív pedig ahol a rugó van: ha ezt felfújod, akkor a villa szépen visszaáll eredeti helyre. (keménység állítás)

Nekem a dropoffban visszaútcsillapítás nem volt, nem hogy negatív kamra, meg levegõ... (2005-ös, és nem csak érzésre, szétszedésre sem)

különbség.

Ez a 2007 es valtozat.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
lényegében, de villánként más: hogy elképzelhesd:

negatív kamra: a nyomórúd feje, és a becsúszószár alja közötti kamra: ha felfújod, a villa összeül. (hisz a levegõ ezt a teret növeli, így a becsúszó egyre lejjebb kerül, a nyomórúd pedig fixen áll egy helyben ugye)

a pozitív pedig ahol a rugó van: ha ezt felfújod, akkor a villa szépen visszaáll eredeti helyre. (keménység állítás)

Nekem a dropoffban visszaútcsillapítás nem volt, nem hogy negatív kamra, meg levegõ... (2005-ös, és nem csak érzésre, szétszedésre sem)

különbség.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

a do-ban nincs negativ air. marzonál a doppio airos teloknál lehet külön állítani a negatív rugót, de az pár kategóriával följebb van (am sl, marathon, stb.). amire te gondolsz az simán levegõráfújás a rugó mellé, ha túl nehéz vagy a gyári rugóhoz.

De akkor mi a kulombseg a negativ air es positive air kozott vegulis ? Nem lehet hogy mindketto a rugora fuj ra es kulombozo neve van ...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a do-ban nincs negativ air. marzonál a doppio airos teloknál lehet külön állítani a negatív rugót, de az pár kategóriával följebb van (am sl, marathon, stb.). amire te gondolsz az simán levegõráfújás a rugó mellé, ha túl nehéz vagy a gyári rugóhoz.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

dual air: nem kell negativ rugó bele.
a negativ rugó (ami pl a könnyû megindulásért felel) is egy levegõkamrával van helyettesítve. és mivel a megfelelõ súlyhoz a negativ rugót is cserélni kell, igy a dual air pénzt spórol neked: ahhoz is csak egy telópumpa kell, és belövöd magadnak :)

Akkor a marzo drop off 4ben is ugyanezt csinalja az egyik szarban a negativ air ? mert arrol nem irja konkretan hogy dual air, de hat ezexerint valami mas a neve a technologianak a marzonal.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
dual air: nem kell negativ rugó bele.
a negativ rugó (ami pl a könnyû megindulásért felel) is egy levegõkamrával van helyettesítve. és mivel a megfelelõ súlyhoz a negativ rugót is cserélni kell, igy a dual air pénzt spórol neked: ahhoz is csak egy telópumpa kell, és belövöd magadnak :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

A kérdésem, hogy a két Marzocchi-ról tudtok pár szót mondani?
Megéri-e az ETA a +30-at, vagy jobb inkább egy Lockout-os / U-Turn-os RockShox?

jobb
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
Marzocchiról nem tudok mit mondani, de RS Revelaion 409 boltban van 60ért, csak azért nem mondok címet, hogy ne rohanjatok és vegyétek meg elõlem :lol1:
De ha megnézed aprót, megtalálod...
amúgy a nem pop-lockos verzió, sima lockos, állítható küszöbértékkel, visszaútcsilivel.
Ja és ha már Revelation. A DualAir-nek mi a lényege??? ezt még senki nem tudta normálisan elmagyarázni...

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Teló vásárláson gondolkodom:
Pár alternatíva:
- Marzocchi MX Pro '07 (kb. 40e)
- Marzocchi MX Pro ETA '07 (kb. 70e)
- valami RockShox (max 70e)

A kérdésem, hogy a két Marzocchi-ról tudtok pár szót mondani?
Megéri-e az ETA a +30-at, vagy jobb inkább egy Lockout-os / U-Turn-os RockShox?

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás
És a levegõs pike is jó! nem nagy tapasztalat de haveromnak olyan van és nem kicsit dícséri.

marzo 55 meg kõnehéz, ami 100 alatt van.

Daci: drop off OFF!;)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
all mountain van átütõsben. és nem kicsit jobb egy dropoffnál. és 2.2 kg. most rendeltünk egyet. és fehééééér.

tudom, hogy nem apró, de mivel ennyire hiánycikk:
jól tudod

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

van belõle átütõs de még az is elég kolbász a súlyához képest, a gyorsszáras meg..

hát akkor szerintem pike. dropp off is jó, fõleg azért az árért, de annak túl nagy a beépítési magassága...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Daci az hogy neked volt egy legyilkolt szar pike-od az a Te peched volt, azért itthon is van még néhány kifogástalanul mûködõ darab.

Ez az igazság...

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

http://ebike.hu/term...plavallas/2278/

ez 100 alatt van.

nekem még nem volt gondom az út állítóval és más pike-ot használó ismerõsömnek se. pedig én sokat állítgatom. persze az is igaz, hogy mindenbõl gyártottak már hibásat...

all mountain is jó! de az nem átütõs (bár lehet, hogy létezik abból is)

van belõle átütõs de még az is elég kolbász a súlyához képest, a gyorsszáras meg..

Daci az hogy neked volt egy legyilkolt szar pike-od az a Te peched volt, azért itthon is van még néhány kifogástalanul mûködõ darab.