Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

tompi79

tompi79

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

Bocs ha nem olvasok vissza, de mi az az ETA röviden?

ETA=Extension Travel Adjustment (Kibõvített útállítási lehetõség)

Egy olyan, a teló bal felsõ vállán elhelyezett kapcsoló, mely aktiválását követõen a teleszkópot lenyomod, a teló beül, ezáltal laposabb (vagy meredekebb, ezt mindig összekeverem) lesz a fejcsõ szög, tehát ideálisabb mászáshoz. Az ETA ahelyett, hogy lockolná a villát a gyári útból hagy kb 30 mm-ert, így felfelé sem merevvillával kell csapatni.
Dióhéjban ennyi, 2003-óta már vannak a marzónak ennél fejletteb útállítási opciói is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

extension travel adjustment
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás

tompi79

tompi79

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Sajna a Marzo topicban nem kaptam választ az alábbi kérdésemre, így most probálkoznék itt is:

Marzo Drop off 03 esetében tapasztalom azt, hogy a jobb láb alján található csillapítás állító tekerentyûnek nincsen végállása. Vagy 50-60 fordulatot tekergettem mindkét irányba, de nem lelem a végét. Gondolom ennek úgy kellene mûködnie, hogy szelepet / átfolyót szûkít, illetve nyit, hogy gyorsabban vagy lassabban follyon az olaj ki-be. No most ennek azért illene végállásnak lennie, szerintem...
A villa most volt szervizben olajcserén, a tekerentyûben lévõ pici imbuszcsavar be van húzva, tehát együtt forognak (esetleg pont az a baj, hogy ez megszorult a végállásnál?).
A láb tetején az elõfeszítés állító tekerentyûnek megvan mindkét végállása, ezért nagyon hiányolom a lenti végállásokat. Arról nem is beszélve, hogy hiába tekerem jó sokat, semmi változást nem tapasztalok a mozgáson.
a másik lábban az ETA is müxik rendesen.
köszi

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Nekem maraton xc-m van, két éves elmúlt de a fekete bevonat újszerû állapotban van, pedig van már benne jó pár ezer km.

Azt hallani, hogy a 2007-es és korábbi R7-es Manituk fekete becsúszói igen hajlamosak lekopni.

Kérem vki ossza meg a tapasztalatait a Marzók kapcsán is! A fekete becsúszók itt is hajlamosak a lekopásra????????

Mielõbbi választ elõre is köszi.

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás
Azt hallani, hogy a 2007-es és korábbi R7-es Manituk fekete becsúszói igen hajlamosak lekopni.

Kérem vki ossza meg a tapasztalatait a Marzók kapcsán is! A fekete becsúszók itt is hajlamosak a lekopásra????????

Mielõbbi választ elõre is köszi.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

manitou r7 elite vagy rockshox recon 351.
Egyébként ajánlom a fórumot üzemeltetõ kerékpáros újság rendszeres olvasását, sokat segíthet.

Dada kérdésére válaszolt MJani és Kela hozzáfûzte a rebát +5k-ért(a keret 50-70k). Mivel nem idéztél, meg Kela sem, félre érthetõ volt:) . Sorry

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Milyen 40-50?:wtf: 75-80 között van a Tora? Megveszed az enyémet 40-ért (féláron:lol1: )? 79-ért van már REBA(Én ilyet veszek pár héten belül)!!!! Az plussz 9k:)

én úgy értettem, hogy a dart3 árához raksz hozzá 40-50ezret, ami olyan 28 körül van és akkor kapsz rebát, ami így is van. Kela azt írta, hogy a dart3 árához raksz hozzá 5 ezret és akkor kapsz rebát, és ez sehogy sem jön ki, ezért nem értettem ;)

torát meg azért írtam, mert az van a dart fölött kb 38ér, de olyat nem írtam, hogy 75-80ér ;)

Vöge

Vöge

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

ja és ugye nem menetes a mostani villanyakad? mer ha igen akko vahetsz kormánycspágyat meg stucnit is.

Köszi a választ. Nem menetes a villanyak, aheades ez is.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
72-75 körülmár lehet találni ÚJ Rebát!

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Milyen 40-50?:wtf: 75-80 között van a Tora? Megveszed az enyémet 40-ért (féláron:lol1: )? 79-ért van már REBA(Én ilyet veszek pár héten belül)!!!! Az plussz 9k:)

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
inkább hozzá raksz + 40-50ezret és akkor kapsz rebát.
+5 ezerér (de inkább 8-10ér) torát kapsz, ami amúgy jó választás. de rebát?!?!

Vöge: mérd le a mostani villanyak átmérõjét, nem hinném, hogy 1 colos lenne, szerintem a te vázadba 1 1/8-os nyakú villa jó, vagyis 1-2 durvulós villa kivételével minegyik jó lesz bele. ja és ugye nem menetes a mostani villanyakad? mer ha igen akko vahetsz kormánycspágyat meg stucnit is.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
esetleg rászánsz + 5ezret és Reba.

Vöge

Vöge

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Sziasztok!
Nem vagyok egy nagy technikai zseni bringás téren, ezért is fordulnék hozzátok most telóügyben. :) 2002es Gepida Mundómat újítgatom mostanában, a merev villát szeretném lecserélni egy RS Dart 3-ra (kezdésnek :D ) Azt hogyan tudom megállapítani, hogy a villanyak jó-e a vázamba? Nem tudom hogy mit és hogyan kellene mérni. Köszi a választ elõre is:
Vöge

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hali

Tudom biztos unjátok már, de segtség kéne, teljesen láma vagyok teló kérdésben (is)!

Szóval van egy 07es polaris deore disc em, és kezdem unni, hogy cipelem az rst telót, cserébe nem csinál szinte semmit!
50-70e körül szeretnék venni vm t, de teljesen tanácstalan vagyok!

Indulok vele top maraton középtávokon...
Lock out kéne mászásokhoz, de nem zavar, ha le kell nyúlni (legalább egyel kevesebb vezeték)...
65kg környékén vagyok...
És ugye 185ös tárcsa van elöl avid bb5 el...

Mi az ami kell nekem? :)

Elõre is köszi!

manitou r7 elite vagy rockshox recon 351.
Egyébként ajánlom a fórumot üzemeltetõ kerékpáros újság rendszeres olvasását, sokat segíthet.

A sebesség mindent megold.

Dada

Dada

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Hali

Tudom biztos unjátok már, de segtség kéne, teljesen láma vagyok teló kérdésben (is)!

Szóval van egy 07es polaris deore disc em, és kezdem unni, hogy cipelem az rst telót, cserébe nem csinál szinte semmit!
50-70e körül szeretnék venni vm t, de teljesen tanácstalan vagyok!

Indulok vele top maraton középtávokon...
Lock out kéne mászásokhoz, de nem zavar, ha le kell nyúlni (legalább egyel kevesebb vezeték)...
65kg környékén vagyok...
És ugye 185ös tárcsa van elöl avid bb5 el...

Mi az ami kell nekem? :)

Elõre is köszi!

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Hello!

Venni szeretnék Marzocchi EXR-t, de nem tudom, hogy van benne visszaútcsillapítás?

Aki tud valamit bõvebben errõl a villáról, megköszönném, ha leírná.

Elõre is köszi,
Üdv., Ádám

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
http://piacter.bikem...t=147516&cat=14

ugyan nem 60k, de nekik van r7 villájuk 65-ért is, ami csak tárcsás, talán megbeszélhetõ egy lábcsere velük.

ez lenne az olcsóbbik darab: http://piacter.bikem...t=148158&cat=14

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás

egyik sem tûnik jó választásnak...
a '06-os (a '07 már nem fekete) manitou-k nem eresztik jobban az olajat attól, hogy lekopott a becsúszó, viszont önmagukban nem jó konstrukciók, nem szoktam nyugodt szivvel ajánlani senkinek.
de szerintem ha nézelõdsz még, akkor belefuthatsz egy '07-esbe is jó áron, azokat már simán be lehet vállalni. nekem is van, imádom.

És tudnál v. tudna valaki ajánlani egy helyet ahol látok még '07-es R7-et, de V fékes konzollal? Ebike-ot már néztem, de azon kivül még?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
egyik sem tûnik jó választásnak...
a '06-os (a '07 már nem fekete) manitou-k nem eresztik jobban az olajat attól, hogy lekopott a becsúszó, viszont önmagukban nem jó konstrukciók, nem szoktam nyugodt szivvel ajánlani senkinek.
de szerintem ha nézelõdsz még, akkor belefuthatsz egy '07-esbe is jó áron, azokat már simán be lehet vállalni. nekem is van, imádom.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.