sziasztok,
Általános tekintetben egy csavarrugós villa a gyárilag megadott rugóúthoz képest mennyivel kevesebb valós rugóúttal rendelkezik?
Konkrét esetet tekintve van nekem egy '03-as marzo drop off eta 130 mm-ert mozgó villám, amely a provédõ szimeringek által a becsúszón jelezve max 100-110 mm-ert rugózik. A villában most cseréltettem olajat (elõtte sem mocorgott többet), ezt a távot nagyon szépen mozogja, összességében elégedett vagyok vele. Az elõfeszítést minimálisra vettem, magam 75 kiló volnék, felhasználás jellege szerint all mountain igénybevételnek van kitéve a violla, tehát felfele ETA on (gyakran ezzel együtt tolu a vége), lefele pedig óvatos duhaj módjára ereszkedés, olykor kisebb sziklák, nagyobb gyökerek.
A váz egy univega ram 930-as egy rs sid dual air taggal, amivel kb 100 mm-ert mozog. A tag a levegõs beállítás miatt az útját gyakorlatilag kimozogja, ezt a jelzõ gyûrû is tanusítja.
A villa aszfalton nyomkodva is kb. az említett 100-110 mm utat hozza.
Ez a normális és én nem ugrándozom annyit, hogy teljesen kiahsználjam a villa útját vagy valamit állítgatbi kellene rajta, pl puhább rugó vagy kevesebb olaj?
Köszi
a gyari megadott rugout sajnos neha nem valos. lehet tobb, es lehet kevesebb is. Nekem RS Revelation van, es gyarilag 130mm-nek irjak, gyakorlatban max 120 mozog ki belole. [vagy csak nem kuldom eleg kemenyen? :chin:

] viszont voltak olyan Marzok is regen amik meg tobbet mozogtak mint a megadott ertek. sok mindent nem tudsz csinalni, ha az olajszint rendben van. altalaban az szokott lenni a gond, hogy tul sok az olaj, es azert nem mozogja ki az utjat.
Helló, Egy kis segítség kéne. Az a helyzet ,hogy van egy Dirt Jumper 3-am ami el lett szabva és így a nyaka kb 14,5 cm amit így én nem tok használni.
Nem tudtok valami megoldás ami nem életveszályes mert volt aki partvisnyelet tanácsot azt meg majd inkább csak végsõ elkeseredésben. Ha nem tom kijavítani vagy eladni mehet a szemétbe pedik tök új szal ha valaki tudna valamit tanácsolni ne habozzon, Kösszi szépen elõre is!
acel nyakcsovet lehet toldani. nem lesz szep, de mukodik. beletesznek egy kisebb atmeroju csovetugy hogy kicsit kilogjon, aztan arra rahuznak egy ugyanolyan vastagot mint a gyari nyak, es osszehegesztik. majd a hegesztest lecsiszoljak hogy sik legyen. plusz fel kilo suly, de eltorni nemigen fog.
lerajzoltam szakszeruen ni