Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás
Hello mindenkinek!

- Kinéztem egy R7-et talán 2006-os v 07-es nem tom. 60K-ért vesztegetik, csak egy gond van vele: a becsúszója fekete, ami álítólag erõsen hajlamos a lekopásra ami nem lenne szép látvány :((

Tehát azon kívül hogy csúnya lenne és a kopás után ha pár mikronnal is, de csökkene a becsúszó átmérõje jobban eresztené az olajat is nem?? Szal menyiben befolyásolná az élettartamát és a funkcióját?

- A másik alternatíva egy 2005-ös Marzo MX Comp. Erõsen gondolkozom azon is.

Kérlek adjatok tanácsot miképpen döntsek!

Tanácsokat elõre is köszi

tompi79

tompi79

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
[quote name='tamaska']a gyari megadott rugout sajnos neha nem valos. lehet tobb, es lehet kevesebb is. Nekem RS Revelation van, es gyarilag 130mm-nek irjak, gyakorlatban max 120 mozog ki belole. [vagy csak nem kuldom eleg kemenyen? :chin: :D] viszont voltak olyan Marzok is regen amik meg tobbet mozogtak mint a megadott ertek. sok mindent nem tudsz csinalni, ha az olajszint rendben van. altalaban az szokott lenni a gond, hogy tul sok az olaj, es azert nem mozogja ki az utjat.

köszi, azt nem hiszem, hogy az enyém képes lenne a gyári értéknél többre, mivel a becsúszók hajszálra 130 mm hosszúak, ha ezen felül mozogna, akkor az könnyen átrendezhetné az ábrázatomat.:D
ebben az esetben marad az olajszint ellenõrzés, illetve a megbékélés azzal ami van (a vázhoz és magamhoz képest ez is elegendõ:) )

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

a gyari megadott rugout sajnos neha nem valos. lehet tobb, es lehet kevesebb is. Nekem RS Revelation van, es gyarilag 130mm-nek irjak, gyakorlatban max 120 mozog ki belole. [vagy csak nem kuldom eleg kemenyen? :chin: :D]

kimozogja, csak nem küldöd elég keményen;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

sziasztok! milyen teleszkópot ajánlatos betenni 120mm-et mozgó vázba? AM +CC + ami jön az úton típusú felhasználásra? Ha beteszek egy 160mm-t mozgó, de állítható, AM-ra tervezett monstrumot az nem lesz túl nagy?

üdv.

de az nagy lesz

rs reba 115-re

rs recon 130-ra

rs revelation 115 vagy 130-ra állítva

fox talas -ez 100/120/140-et tud

fox 120 RLC

manitu minute 120- vagy 140 milin

kb ezek amik jók bele
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
sziasztok! milyen teleszkópot ajánlatos betenni 120mm-et mozgó vázba? AM +CC + ami jön az úton típusú felhasználásra? Ha beteszek egy 160mm-t mozgó, de állítható, AM-ra tervezett monstrumot az nem lesz túl nagy?

üdv.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

acel nyakcsovet lehet toldani. nem lesz szep, de mukodik. beletesznek egy kisebb atmeroju csovetugy hogy kicsit kilogjon, aztan arra rahuznak egy ugyanolyan vastagot mint a gyari nyak, es osszehegesztik. majd a hegesztest lecsiszoljak hogy sik legyen. plusz fel kilo suly, de eltorni nemigen fog.

lerajzoltam szakszeruen ni

érdemes még azt is megcsinálni hogy heggesztés fölött-alattt megfurni mindkét csõ darabot és pontheggesztésel odapontozni a belsö csöhöz a külsõket,csak hogy ne hogy baj legyen!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
domain 302 egészen jól bevált!! kcisit magas a sckottba,de az a legkevesebb :D

három körön vagyok túl még ülepítem a tapasztalatokat..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

sziasztok,

Általános tekintetben egy csavarrugós villa a gyárilag megadott rugóúthoz képest mennyivel kevesebb valós rugóúttal rendelkezik?
Konkrét esetet tekintve van nekem egy '03-as marzo drop off eta 130 mm-ert mozgó villám, amely a provédõ szimeringek által a becsúszón jelezve max 100-110 mm-ert rugózik. A villában most cseréltettem olajat (elõtte sem mocorgott többet), ezt a távot nagyon szépen mozogja, összességében elégedett vagyok vele. Az elõfeszítést minimálisra vettem, magam 75 kiló volnék, felhasználás jellege szerint all mountain igénybevételnek van kitéve a violla, tehát felfele ETA on (gyakran ezzel együtt tolu a vége), lefele pedig óvatos duhaj módjára ereszkedés, olykor kisebb sziklák, nagyobb gyökerek.
A váz egy univega ram 930-as egy rs sid dual air taggal, amivel kb 100 mm-ert mozog. A tag a levegõs beállítás miatt az útját gyakorlatilag kimozogja, ezt a jelzõ gyûrû is tanusítja.
A villa aszfalton nyomkodva is kb. az említett 100-110 mm utat hozza.
Ez a normális és én nem ugrándozom annyit, hogy teljesen kiahsználjam a villa útját vagy valamit állítgatbi kellene rajta, pl puhább rugó vagy kevesebb olaj?
Köszi

a gyari megadott rugout sajnos neha nem valos. lehet tobb, es lehet kevesebb is. Nekem RS Revelation van, es gyarilag 130mm-nek irjak, gyakorlatban max 120 mozog ki belole. [vagy csak nem kuldom eleg kemenyen? :chin: :D] viszont voltak olyan Marzok is regen amik meg tobbet mozogtak mint a megadott ertek. sok mindent nem tudsz csinalni, ha az olajszint rendben van. altalaban az szokott lenni a gond, hogy tul sok az olaj, es azert nem mozogja ki az utjat.

Helló, Egy kis segítség kéne. Az a helyzet ,hogy van egy Dirt Jumper 3-am ami el lett szabva és így a nyaka kb 14,5 cm amit így én nem tok használni.
Nem tudtok valami megoldás ami nem életveszályes mert volt aki partvisnyelet tanácsot azt meg majd inkább csak végsõ elkeseredésben. Ha nem tom kijavítani vagy eladni mehet a szemétbe pedik tök új szal ha valaki tudna valamit tanácsolni ne habozzon, Kösszi szépen elõre is!

acel nyakcsovet lehet toldani. nem lesz szep, de mukodik. beletesznek egy kisebb atmeroju csovetugy hogy kicsit kilogjon, aztan arra rahuznak egy ugyanolyan vastagot mint a gyari nyak, es osszehegesztik. majd a hegesztest lecsiszoljak hogy sik legyen. plusz fel kilo suly, de eltorni nemigen fog.

lerajzoltam szakszeruen ni
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Helló, Egy kis segítség kéne. Az a helyzet ,hogy van egy Dirt Jumper 3-am ami el lett szabva és így a nyaka kb 14,5 cm amit így én nem tok használni.
Nem tudtok valami megoldás ami nem életveszályes mert volt aki partvisnyelet tanácsot azt meg majd inkább csak végsõ elkeseredésben. Ha nem tom kijavítani vagy eladni mehet a szemétbe pedik tök új szal ha valaki tudna valamit tanácsolni ne habozzon, Kösszi szépen elõre is!

Ha szabad kukacoskodnom, melyik "profi" vágta 14,5 cm-re? Az kb egy (hosszabb) fejcsõ hossza.

Partvisnyelet felejtsd el. Atyaég!

Ezt olvasd el: http://forum.bikemag...

Ha van megoldás, az is csak szakszerû hegesztéssel lehetséges.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

David6644

David6644

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

tompi79

tompi79

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
sziasztok,

Általános tekintetben egy csavarrugós villa a gyárilag megadott rugóúthoz képest mennyivel kevesebb valós rugóúttal rendelkezik?
Konkrét esetet tekintve van nekem egy '03-as marzo drop off eta 130 mm-ert mozgó villám, amely a provédõ szimeringek által a becsúszón jelezve max 100-110 mm-ert rugózik. A villában most cseréltettem olajat (elõtte sem mocorgott többet), ezt a távot nagyon szépen mozogja, összességében elégedett vagyok vele. Az elõfeszítést minimálisra vettem, magam 75 kiló volnék, felhasználás jellege szerint all mountain igénybevételnek van kitéve a violla, tehát felfele ETA on (gyakran ezzel együtt tolu a vége), lefele pedig óvatos duhaj módjára ereszkedés, olykor kisebb sziklák, nagyobb gyökerek.
A váz egy univega ram 930-as egy rs sid dual air taggal, amivel kb 100 mm-ert mozog. A tag a levegõs beállítás miatt az útját gyakorlatilag kimozogja, ezt a jelzõ gyûrû is tanusítja.
A villa aszfalton nyomkodva is kb. az említett 100-110 mm utat hozza.
Ez a normális és én nem ugrándozom annyit, hogy teljesen kiahsználjam a villa útját vagy valamit állítgatbi kellene rajta, pl puhább rugó vagy kevesebb olaj?
Köszi

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Sziasztok!

Az argyle 302-rõl lenne pár kérdésem, ugye ebbe hc 2-es csilli van, de az zárt amint a motion controll csak a befeleleutat nemlehet állítani? A service guidban ugytünik, hogy zárt csilli mert külön mondja a csilliolajat ami a lábba van, és külön a kenõolajat ami a szárba. Csak ugye a régi hc 2 az nyiltvolt. Tud errõl valaki valamit?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Hellotok!
Hol lehet kapni Raidon levegõs telót (vagy Epicont, de csak 100mm-es kell)? Ha jól tudom 35k körül van, majdnem ennyiért el tudnám adni a torám és gondolkozom levegõs telón. Nem tudom a Suntour levegõsei mennyire érzékenyek, a torám minden apró kis dologra bemozog.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
a nixon és a marzo am minden ilyen feltételnek megfelel. mindkettõ 100k alatt, aránylag könnyûek, útállítósak.
azt kell eldöntened, hogy melyik mozgás jön be jobban.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
a gond az, hogy a könnyû, útállítós és olcsó dolog úgy lenne jó, hogy nem "kettõt választhatsz". :)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
160ban még ott van a marzo am sl is. 80-90 körül van újonnan. állítható úttal, aránylag könnyû is.
tavalyi nixonban meg van útállítós is, az sem drága.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
nézegettem villákat 160-as rugóút tartományban. a legjobb vétel az 55. mármint ár szempontjából biztosan. aztán ott a wotan, szimpatikus szintén, nem is drága. manitou nixon'08: szép, de kellene bele útállítás, ára sem vészes.
és ott a lyrik 2step air, ami (b+) 1,5szer annyiba kerül, mint a többi. ezzel csúnyán be fognak bukni rs-ék, ha nem viszik lejjebb az árát, mert annyival (sõt, talán semennyivel) nem jobb, mint amennyivel drágább a többinél. crc-rõl is 180 kb, és itthon csak a sima soloair van ennyiért. a többiek meg 110-140 között, szóval ennek nem lesz jó vége. pedig már csak márkahûségbõl is lyrik kellene.
wotanról tud valaki valamit?
illetve, a nixonba bele lehet-e rakni valami 2step/talas-szerûséget?

Joey555

Joey555

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
helló!
Nem tudtok Duro E 130-ba eladó kupakot valahol?
kössze

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
életemben elõször szétszedtem egy villát. szegény delikvens egy manitou sx-r volt, a szétszedés oka pedig, hogy a héten elviszem homokfújatni a lábat, ha nem érkezik ellenvélemény, illetve, hogy nem mozogja végig az útját, olyan 2-3centi marad a becsúszón mindig.
egyébként korrekt jószág, szépen mozog, könnyû, stb. csak elég gány módon lett lefestve, meg az utolsó karbantartás elég régen lehetett, fõleg, hogy 3 évig állt, és elég szép mennyiségû retek jött ki belõle.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

Sziasztok!

Ha semi bath-os villában csak a kenõolajat akarom kicserélni, érdemes teljesen széthúzni a villát? Vagy elég ha csak leengedem az olajat és megy bele az új?

Illik széthuzni teljesen, mert a láb belsejében sok kosz tud összegyülni, amit ki kell takaritani, szimeringeket összrakáshoz jófajta zsirral bekenni, ill. ha van a porlehuzó és az olajzáró közt szivacsgyûrü, akkor azt csak széthúzással tudod friss olajjal beáztatni.