Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Srácok! Nem tudjátok,hogy a marzonak van 29-es kerékhez passzoló villája? Eddig csak a Rock Shox nak meg a foxnak láttam. Elõre is köszi. :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
mehet

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Sziasztok!

RS Reconba mehet az Öhlins olaj?

Köszi

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
manitou sherman-rol ha valaki tud valamilyen tapasztalatot akkor megkerem szepen...irjon mar par sort :) (szeretnek venni egy bringat es hat sherman van benne,spv az mar nincs benne de probaltam es nekem bejon de eddig 130 mm toranal nagyobb teloval nem volt dolgom...) kossz elore is!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
mcd-set, semmi mást!

fuck me, i'm famous!

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

en inkabb vennem a race-t. a motion control miatt.

Köszi az infót! Sokat számít a Motion Control? Utána kell olvasnom, mit takar ez pontosan, mert most csak sejtéseim vannak. :) Annyira nagy különbség végülis nincsen az árban. Bár nem akartam 60 fölé menni, de majd még meggondolom.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en inkabb vennem a race-t. a motion control miatt.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Ezek közül szerintetek melyiken érdemes elgondolkozni?
Ár alapján nekem inkább SL Solo Air a szimpatikus, csak gondoltam megkérdezem.

Köszi!

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Sziasztok!

Párom bringájában (Merida Sub 60-V 2007) lévõ teleszkóp (RST Gila TNL 90 Lockout) cseréjét mérlegelem épp, mivel
  • az én majd' 80 kilóm alatt is alig mozog, barátnõm alatt pedig szinte semmit (nem is beszéve arról, hogy a 90mm helyett maximum 55-60mm-t "mozog ki" - már amikor teljes súllyal, felugrásból rátehénkedek...)
  • iszonyatosan ráz, kisebb túrák után is már csuklófájás tünetei jelentkeznek
Kb. 50e Ft-ot (esetleg, nagyon maximum 60e-et) szánnék egy új teleszkópra. Tudnátok abban tanácsot adni, milyen márka mely modelljei közt lenne érdemes nézelõdnöm?
Egyelõre csak az RS kínálatát néztem: a Rock Shox Tora SL-bõl már létezik csak levegõs (sajnos 60e Ft felett láttam csak eddig...). XC bringába kell, szóval 80/100mm rugóúttal bíró villák jöhetnének szóba.
Mit érdemes még mérlegelnem (a Rock Shox mellett) a Manitou és Marzocchi márkák kínálatából, mint lehetséges alanyaként az upgrade-nek?
Esetleg láttatok valahol neten, boltban akciósan valamilyen tavalyi teleszkópot, ami jó vétel lehet?
Szóval, ami fontos lenne:
  • Jó minõségû levegõs villa
  • Árban max. 50e (nagyon maximum 60e)
  • V-fék opció legyen rajta
LockOut, állítható low-compression stb. nem fontos annyira, és nem baj a kicsit nagyobb súly sem, csak mozogjon "megközelítõleg" úgy, akár egy "Róka"! :-)

Köszi elõre is!

RasztaSanyi

RasztaSanyi

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

RS Duke villám van, aminek az olajos (bal) szárából szivárog az olaj fent a becsúszószárnál. Mi lehet a hiba? Ecceruen orvosolható-é?
Èn valami tömítogyuru kopás, repedés, tönkremenés-re gyanakodnék...

Cseréld le a villában a szimmeringeket!Feltöltött kép

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
RS Duke villám van, aminek az olajos (bal) szárából szivárog az olaj fent a becsúszószárnál. Mi lehet a hiba? Ecceruen orvosolható-é?
Èn valami tömítogyuru kopás, repedés, tönkremenés-re gyanakodnék...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nah eddig korrektek :) meg lehet jol is jarok - atrakjak az 21es villajat a 19esbe, kerdeztek, hogy levagjak e a 19es hosszara, vagy inkabb magasitsak e meg. inkabb azt kertem, hogy inkabb magasitsak picit. igy a hossz is ok, es a magassagomhoz is jobban passzol.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás

megkerdezem itt is, hatha tobben olvassak :)

ha egy rockshox tora uj koraban darabosan mozog az eleve rossz, vagy be kell kopnia? az a gond, hogy egy bringat vennek, amiben gyarilag ez van - egy masik bringat megneztem, az rendesen, finoman mozog. probaltuk a csuszoszarat kenni, de nem segitett rajta.

nem mertem elhozni a bringat emiatt.

Nekem is darabosan mozgott de csak adig amíg nem cseréltem benne egy O gyûrût és tiszta jó minden.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Amennyiben megvan a választás lehetõsége, olyat válassz, ami rendesen mûködik. Egy új teleszkópnak bekopás nélkül is elfogadhatóan kell mûködnie (a megindulás lehet darabos, de utána már egyenletesen kell mozognia). A "darabos" mûködés nem feltétlenül jelent meghibásodást, de az nem állapot, hogy egy gyári új darabhoz hozzá kell nyúlni a megfelelõ mûködés elérése érdekében.

sajnos nincs valasztasi lehetosegem :( az egyik bringa 21es, a masik 19es. ugyan 185 magas vagyok, de nagynak erzem a 21eset. magassagra jo lenne, de nagyon hosszunak talalom. talan azert mert inkabb a labaim hosszuak, a felsotestem lehet nincs olyan magas, mint amekkora emberekre gondoltak. kiallva is olyan fura dontott a helyzet - amikor emelgetni kell az elejet, szvsz nem elonyos.

a mostani vazam is 19es, lehet csak rosszat szoktam meg?

a 302es Tora müanyag nagyperselyes, emiatt soha nem fog szépen mozogni, 318 már mérföldekkel jobb

302rol van szo...

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges-e Fox telók összehúzása, mint a Rock Shoxoké. Barátom vett külföldön egy Fox F120 RLC-t, de rájött, hogy a 120mm nagyon sok neki a bicóba, ezért 100mm-t szeretne. Lehetséges valahogy összehúzni ennyire és ha igen akkor hogyan? Vagy képtelenség?:S

Köszi a választ.

Itt egy nem hivatalos megoldás, a képen egy 2008-as 140-es Float RL van. (bal kamra)

A bal oldalon látható három lyuk a 100-120-140mm megoldása a villának.
Az alsó (bal) dugót kell áthelyezni a lyukakba. Lenn (balra a képen) 100mm, középen 120mm és fenn a 140-es megoldás.

A legfelsö lyuk, vágás ne érdekeljen az más téma :D.
Az már a "hogyan csináljunk 150-es villát, ami ki is mozog 150et" topicba tartozik.

http://www.pic-uploa...oat-08.jpg.html

Ha nem válalod be, irj Salának.

Talasnál nem müködik a dolog!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
a 302es Tora müanyag nagyperselyes, emiatt soha nem fog szépen mozogni, 318 már mérföldekkel jobb

fuck me, i'm famous!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Amennyiben megvan a választás lehetõsége, olyat válassz, ami rendesen mûködik. Egy új teleszkópnak bekopás nélkül is elfogadhatóan kell mûködnie (a megindulás lehet darabos, de utána már egyenletesen kell mozognia). A "darabos" mûködés nem feltétlenül jelent meghibásodást, de az nem állapot, hogy egy gyári új darabhoz hozzá kell nyúlni a megfelelõ mûködés elérése érdekében.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
help! dontenem kellene

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
megkerdezem itt is, hatha tobben olvassak :)

ha egy rockshox tora uj koraban darabosan mozog az eleve rossz, vagy be kell kopnia? az a gond, hogy egy bringat vennek, amiben gyarilag ez van - egy masik bringat megneztem, az rendesen, finoman mozog. probaltuk a csuszoszarat kenni, de nem segitett rajta.

nem mertem elhozni a bringat emiatt.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Tisztába vagyok a teló képességeivel szóval nem is várok tõle sokat
de szerintem azért ennyire gyengén se kellene muzsikálnia.
Mit lehetne vele kezdeni még?

Én az ilyesmi olcsóbb telókban kicserélem a rugókat Simson rugóra.Pár száz Ft-ba kerül.Általában mindig keményebb rugók vannak a telókban,mint ami nekem kéne.
Meg persze kitisztítom,bezsírzom.