Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Nem vagyok már igazán képben a mostani kínálatot illetõen.
Valami olyasmi teleszkópot keresek, mint régen a Psylo volt, 11 cm-et mozgó 4x vázba. Nem baj, ha olcsó. Elsõnek a Torára gondoltam, volt olyanom, és nagyon masszív, csak éppen örülnék néhány plusz centi útnak. Ötletek?

mihez képest plusz út ?

a uturnös 85-130-at tud

a levegõs all travelesek 80/100/130-at de kis távtartó faragással szerintem összehozható a 110 is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nem vagyok már igazán képben a mostani kínálatot illetõen.
Valami olyasmi teleszkópot keresek, mint régen a Psylo volt, 11 cm-et mozgó 4x vázba. Nem baj, ha olcsó. Elsõnek a Torára gondoltam, volt olyanom, és nagyon masszív, csak éppen örülnék néhány plusz centi útnak. Ötletek?

krycek

krycek

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
sziasztok

16" umf hardy 3ba mekkora teló úttal bíró teleszkópot egészséges még beépíteni? Most benne van egy marzocchi (új) 150mm-s, átütõs, de kotyog, erõsen recseg, fõleg féknél.. Elõször azt hittem a váz csapágyház ment meg, de állítólag inkább a villa rossz (az kotyog) én kétlem (akitõl vettem a vázat aszerint meg a váznak semmi baja).. Ha valóban a váz csapágyház ment meg, akkor az garis szerintetek?

Kösssz, Üdv

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Ahogy Tigg mondja, nekem Stumpi HT-ben 100-as RLC van és kicsit emelgeti az orrát mászásnál, kicsit elõre kell csúszni az ülésen. Ha 80-ast veszel azt a távtartó kiszedésével 100-asra alakíthatod, nekem is így volt.

pedig a gyáriakban 90-es volt szal a 100-astól még nem kéne hanyatt esnie

ellenben a 80-as foxot (legaláébbis a régiebbieket) igazából csak 90re lehetett tuningolni. (fizikailag ki lehet 100 ra de csillapitás csak 90 re van. vagy ilesmi)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Tigga': mennyivel másabb a 80 mmes Fox egy 100ashoz képest? Érezhetõ a különbség? Rlc lenne, mennyi Sag kell hozzá? Nem nehéz lockolgatni?

Ahogy Tigg mondja, nekem Stumpi HT-ben 100-as RLC van és kicsit emelgeti az orrát mászásnál, kicsit elõre kell csúszni az ülésen. Ha 80-ast veszel azt a távtartó kiszedésével 100-asra alakíthatod, nekem is így volt.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Szerintem ezt ne erõltesd. Tized milliméteres eltérések már nagyban befolyásolhatnák a rendes mûködést. Arra meg kicsi az esély, hogy pont olyan méretû lesz egy RS, Manitou,..csillapító egysége, nyomórúdja,stb. Amúgy is, elég sok Hungary villáról hallottam, hogy eltört.
Marci

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Vajon egy Hungary:A center-x villába bele lehet rakni valami megbízhatóbb mai villa belsõségeit hatalmas szívás nélkül? Idõm van rá, és hajlandó vagyok vele tökölni is, de mûködjön jól. (RS Tora, Recon, Reba Manitou, Minute, R7, stb.)

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Szerintetek fehér villával hogy nézne ki?Úgy tetszenek a fehér Foxok:lick:
http://www.akerekpar...majestic[1].jpg

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Tigga': mennyivel másabb a 80 mmes Fox egy 100ashoz képest? Érezhetõ a különbség? Rlc lenne, mennyi Sag kell hozzá? Nem nehéz lockolgatni?

persze érezni ,,,de vázfüggõ is

alapból klasszik cc váznál kicsit emelgetheti az órrát mászáskor, viszont nem lesz olyan kézenállós lejtõzsnél

sag meg izlés kérdése
szerintem mostani foxoknak töb kell (én olyn 25-30% körül szeretem) hogy szépen mozogjanak...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

130mm-es úttal bír.

http://marzocchi.com/Template/detailSPAForksMTB.asp?IDFolder=113&LN=UK&Sito=mtb&IDAnno=30710&mCO=Prgho\hduPrgho\hdu%23GHVF%2F%23VhulhRuglqh%2F%23weoRjjhwwl1LGRjjhwwr&mCW=DQG%23%26Prgho\hduPrgho\hdu%26%23A%40%23*5334*%23DQG%23%26DP%26%23%40%234%23DQG%23%26Prgho\hdu%26%23%40%2363%3A43&mCJ=&IDOggetto=30783

az sl jelzésû villáról lenne szó, amit nem találtam meg az oldalon(gondolom oem volta miatt), mely talán csak az útállítás lehetõségében különbözik a linkelt példánytól. gondolom ez nem befolyásolja a magasságát.

ha jók emlékeim a fox 507

de nem hiszem hogy akár 6-8 mm különbség is érezhetõ lenne ebben a kategóriában...

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

marzo mekkora rugóút ?

azonos rugóút mellett a fox szokott pár milivel alacsonyabb lenni. ha kezembe akad fritz újság megnézem neked, de az nem ma este lesz...

130mm-es úttal bír.

http://marzocchi.com/Template/detailSPAForksMTB.asp?IDFolder=113&LN=UK&Sito=mtb&IDAnno=30710&mCO=Prgho\hduPrgho\hdu%23GHVF%2F%23VhulhRuglqh%2F%23weoRjjhwwl1LGRjjhwwr&mCW=DQG%23%26Prgho\hduPrgho\hdu%26%23A%40%23*5334*%23DQG%23%26DP%26%23%40%234%23DQG%23%26Prgho\hdu%26%23%40%2363%3A43&mCJ=&IDOggetto=30783

az sl jelzésû villáról lenne szó, amit nem találtam meg az oldalon(gondolom oem volta miatt), mely talán csak az útállítás lehetõségében különbözik a linkelt példánytól. gondolom ez nem befolyásolja a magasságát.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

ÉS rEcon 100 mm , RLC 80 mm esetében?

ha jók emlékeim ott is a fox, egyedül a sid alacsonyabb, meg az r7 ,,,de 2-3 milikról van szó azt meg nem érzed...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
ÉS rEcon 100 mm , RLC 80 mm esetében?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

2009es vanilla rlc mennyivel magasabb villa mint a 2007es évjáratú marzo xc600as?
(egy 2007es gt idrive 5.0 vázzal szemezek, amiben gyárilag az utóbbi villa van. de.. a jelenlegi vázam+foxi=lapos fejcsõszög. ez lenne az oka a vázcserének, de ha sokkalsokkal alacsonyabb a marzó beépítési magassága, tehát gt+fox=lapos szögek, akkor indokolatlanná válik a vázcsere ötlete..)

marzo mekkora rugóút ?

azonos rugóút mellett a fox szokott pár milivel alacsonyabb lenni. ha kezembe akad fritz újság megnézem neked, de az nem ma este lesz...

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
2009es vanilla rlc mennyivel magasabb villa mint a 2007es évjáratú marzo xc600as?
(egy 2007es gt idrive 5.0 vázzal szemezek, amiben gyárilag az utóbbi villa van. de.. a jelenlegi vázam+foxi=lapos fejcsõszög. ez lenne az oka a vázcserének, de ha sokkalsokkal alacsonyabb a marzó beépítési magassága, tehát gt+fox=lapos szögek, akkor indokolatlanná válik a vázcsere ötlete..)

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Megy és csinál ... és köszöni :D
"No pain - No gain"

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sziasztok! 2005ös Manitou Minute 3:00 IT tünet: eddig tökéletesen vajpuhán mûködött, kapott egy kis esõt (qrva nagy zuhé) és nagyon beállt, meg sem mozdult, csak fékezéskor indult meg, de ha én akartam benyomni akkor nem. Késõbb elkezdett mozogni, kicsit álligattam a szelepeken, valamivel finomabban mozog, de az eredetihez képest smafu, darabos, nem reagál, nem mozog ki minden kis szart mint eddig. Az infinite travel mûködik, a SPV szelep, légrugó szelep mûködnek, beállításnak megfelelõen reagál minden, de nagyon szar lett a mozgás.

Mi lehet a baj ill. mennyibe fájhat a szervíze, mert csóriság van.
Ilyen állapotban szerintetek mennyire ajánlatos használni, kibírhat ey két hetet, amig lesz kittyó szervizelni?
Zárójelben: full hülye vagyok mindenhez, ami mechanikus technika

Köszi!!!

láb lehuz, kipucol, kenõolaj bele, összerak.

és boldog mert jó lesz minden.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Sziasztok! 2005ös Manitou Minute 3:00 IT tünet: eddig tökéletesen vajpuhán mûködött, kapott egy kis esõt (qrva nagy zuhé) és nagyon beállt, meg sem mozdult, csak fékezéskor indult meg, de ha én akartam benyomni akkor nem. Késõbb elkezdett mozogni, kicsit álligattam a szelepeken, valamivel finomabban mozog, de az eredetihez képest smafu, darabos, nem reagál, nem mozog ki minden kis szart mint eddig. Az infinite travel mûködik, a SPV szelep, légrugó szelep mûködnek, beállításnak megfelelõen reagál minden, de nagyon szar lett a mozgás.

Mi lehet a baj ill. mennyibe fájhat a szervíze, mert csóriság van.
Ilyen állapotban szerintetek mennyire ajánlatos használni, kibírhat ey két hetet, amig lesz kittyó szervizelni?
Zárójelben: full hülye vagyok mindenhez, ami mechanikus technika

Köszi!!!
"No pain - No gain"

szakacsze

szakacsze

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok
Most adta meg magát az Rst 191 C4 telóm, gondolkodok hogy lecseréljem esetleg más márkára ami jobb tulajdonságokkal rendelkezik, de könnyû a karbantartása házilag, azaz nem túl bonyolult a bele, és nem igényel speciális szerszámot, max 15-20e ft-ig gondoltam elmenni, mit ajánlotok ?