Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
átütõ, 34-es becsúszók ha jól emlékszem...szal annyira nem

de ha merevebb kell ott a Rock Shox Totem 40mm-es becsúszókkal...és nem nehéz annyira

nagyon le vagy maradva :)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

van 200as szimpla travis

fúj képzelem milyen virsli az a villa fékezel és kikanyarodik alólad balra

saincz

saincz

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok!
Tapasztalat kellene Magura Menja 100XC teleszkópról.Van valakinek,vagy az ismerõsének?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Lehet következménye ha véletlenül telóolaj helyett fékolaj kerül egy villába?:wtf:

Dot vagy ásványi? És legalább használták így villát?

A sebesség mindent megold.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
megeheti a tömítéseket, ha azok nem tolerálják a fékfolyadékot.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Lehet következménye ha véletlenül telóolaj helyett fékolaj kerül egy villába?:wtf:

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
van 200as szimpla travis

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

csak le vagy maradva

szimplavállas? singlecrown?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
csak le vagy maradva

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
http://piacter.bikem...t=244787&cat=14

nyugtassatok meg hogy ezt egy laikus irta és nem én vagyok ennyire lemaradva de szimplavással nem mozog 203mm:D

afrix

afrix

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Ez engem is érdekelne. Úgy emlékezem, SL-bõl létezik sima levegõs és rugós változat egyaránt...

Nagyon egyszerû. Van belõle levegõs, és hagyományos rugós változat is...

Kösz a segítségeteket!
Akkor mostmár értem mit jelent, vagyis inkább jelez ez (Solo Air, Coil)!:) Szóval akkor van az acélrugós, meg a légrugós! Eddig mindig azt hittem, hogy a rugóstelókban (meg a többiben akár) mind a 2 oldalon van rugó! De akkor már ezt is értem! Egy oldal rugózás, egy oldal csillapítás!;) De hogy ez hogy mûködik (az 1 oldalú rugózás, és 1 oldali csillapítás) nem értem!:D

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

sziasztok

16" umf hardy 3ba mekkora teló úttal bíró teleszkópot egészséges még beépíteni? Most benne van egy marzocchi (új) 150mm-s, átütõs, de kotyog, erõsen recseg, fõleg féknél.. Elõször azt hittem a váz csapágyház ment meg, de állítólag inkább a villa rossz (az kotyog) én kétlem (akitõl vettem a vázat aszerint meg a váznak semmi baja).. Ha valóban a váz csapágyház ment meg, akkor az garis szerintetek?

Kösssz, Üdv

Ez engem is érdekelne, nekem 14.5-ös vázam van, bár magas vagyok, de valahogy ez a kicsi váz jobb :P 160mm-es teló még jó lehet bele?

Üdv

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Köszi a választ, mostmár értem!:) Azért kérdeztem, mert egy '09 Rock Shox Tora SL-t akarok venni, és ahhoz oda van írva, hogy Solo Air! De még az is oda van írva a rugózáshoz, hogy Solo Air, Coil! Ez esetben mit jelent ez a Solo Air, Coil?

Nagyon egyszerû. Van belõle levegõs, és hagyományos rugós változat is, Egyébként rugósoknál is csak egy oldalon van rugó.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Köszi a választ, mostmár értem!:) Azért kérdeztem, mert egy '09 Rock Shox Tora SL-t akarok venni, és ahhoz oda van írva, hogy Solo Air! De még az is oda van írva a rugózáshoz, hogy Solo Air, Coil! Ez esetben mit jelent ez a Solo Air, Coil?

Ez engem is érdekelne. Úgy emlékezem, SL-bõl létezik sima levegõs és rugós változat egyaránt.
Információim szerint a Motion Control-os Tora Race-et érdemes(ebb) venni, az biztosan csak levegõs és az elmondások szerint a mozgása is egy kategóriával finomabb a levegõs Tora SL-nél (én még nem próbáltam).

Ami fontos még, hogy Race-bõl például V-fékes és Disc-es külön cikkszám alatt fut, épp a Tora Race'09-eket nézem az egyik oldalon. (Nem csak színben, de árban is különböznek - ráadásul egyik csak disc, másik csak V-fék, hogy ne legyen túl egyszerû.) :)

Megnéztem közben, Tora SL-bõl valóban kétféle van, Solo Air és U-Turn (rugós).

afrix

afrix

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

egyik oldalon legrugo, masik oldalon csillapitas, acel rugo nincs benne.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egyik oldalon legrugo, masik oldalon csillapitas, acel rugo nincs benne.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

afrix

afrix

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a teleszkópokon a Solo Air mit jelent? Úgy tudom azt, hogy van a 2 oldalon spirál+levegõrugózás is! Jól tudom? Ha nem javítsatok ki légyszi!:)

tarmatyi

tarmatyi

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy 55 ATA-ákat lehet beszerezni itthon?
Van egy kis kavar a nevekkel is mert ami 2008-ban 55 ATA volt az idén 55 ATA micro néven jelent meg, ami tavaly 55 ATA2 néven volt jelen a piacon az pedig 2009-ben mar 55 ATA névre halgatott.:D Bocsánat a kavarért de jó lenne tudni hogy ha lehet is kapni valamelyiket, akkor hol és mennyiért vesztegetik. Egyépként itthon a 2008-as ATA2-t láttam több helyen is.

Köszönöm elõre is!:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
na tam, téged össze lehet kötni kalával :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Suntour Epicon?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F