Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
nem tudhatom h nincs-e már vkinek itthon, illetve valaki valahol nem nyomkorászta-e õket.
de látom már kár volt kérdezni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Most õszintén, mennyi 2010-s RS telót láttál már akár itthon, akár külföldön (a Boxxer-t leszámítva)? Ezek után milyen véleményt akarsz?

erba meg recon már van egz pár 7e de sok nem hiszem hogy eladodott

itt meg kb tán senkinek

és végre van átütüs a reconbú is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

az új 2010-es RS-krõl mi a vélemény azt hallottam hogy egyes boxxerekkel volt gond, de m ia helyzet a Torával és Reconnal. velük is van ilyen gond? azt látom h kaptak új lábat:)

Most õszintén, mennyi 2010-s RS telót láttál már akár itthon, akár külföldön (a Boxxer-t leszámítva)? Ezek után milyen véleményt akarsz?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem hiszem h gond lenne velük...

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
az új 2010-es RS-krõl mi a vélemény azt hallottam hogy egyes boxxerekkel volt gond, de m ia helyzet a Torával és Reconnal. velük is van ilyen gond? azt látom h kaptak új lábat:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!
Új tag vagyok és rögtön egy kérdéssel nyitnék.
Kb 15 év után kezdtem el újra biciklizni, és vettem egy Merida TFs xc500-ast, de a gyári elsõ teleszkóppal (suntour) nagyon nem vagyok megelégedve.
Cserélni szeretném, de eléggé tanácstalan vagyok a mai technikákkal kapcsolatosan.
Nem szeretnék durvulni a géppel, csak egy nagyon finom mozgású telóra lenne szükségem, leginkább túrázásra és enyhe xc-re használnám mig visszanyerem az erõlétemet. Mindezt a finom mozgást 110 Kg mellett kellene megtennie és jó lenne ha kb 70 e Ft-ból kijönne.
Elõre is köszönöm a válaszokat, és a segítséget

akko itt
http://www.probike.hu/arlista.html

a rock shox recon 351 solo air 69,9 -ért neked van kitalálva (ha akarod hazsználni a lockot akkor + pár k a kar de ennél jopbb telót ennyiért kb lehetetlen
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

wd40-et szoktatok fújni a teleszkóp szárára?

Nem! Olvasd el az apró betûs felíratot a flakonon. 63% petróleum tartalommal nem fújkálnám a szimmeringre.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Levikes

Levikes

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Csak nekem tûnik fel, hogy a 2009-es Merida XC 500-D az nem Suntour, hanem Rock Shox Dart 2-vel szerelt!?)
Opcionálisan választható hozzá..... Ennél nem volt választási lehetõség

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

...
Mindezt a finom mozgást 110 Kg mellett kellene megtennie és jó lenne ha kb 70 e Ft-ból kijönne.

2009-es Rock Shox Tora Race szerintem jó vétel lenne, ami az anyagi szempontoknak is megfelel. Ez a villa levegõs, vagyis pumpával könnyedén a testsúlyodhoz hangolhatod, és MotionControl-os - ami állítólag jelentõst pluszt ad komfortérzetben a Tora SL-hez képest. (Azért állítólag, mert Tora Race-t még nem, csak egy Rebát pórbáltam eddig a levegõs RS-ek közül, szóval csak a korábban itt leírtakra tudok támaszkodni.)
Amire érdemes még figyelni, írtak már róla itt és a Rock Shox topikban.
Figyelj arra is, hogy ha Merida XC 500-V-d van, akkor ne a tárcsafékes verziót rendeld és fordítva. ;)
(Csak nekem tûnik fel, hogy a 2009-es Merida XC 500-D az nem Suntour, hanem Rock Shox Dart 2-vel szerelt!?)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nézz valami vastagabb (32mm) becsúszós, olajcsillapítású-kenésû, rugós+levegõs (testsúlyhoz hangolás) modellt. Rock Shox Tora vagy Recon egyes változatai pl.

Az itt található 355 oldalon hidd el nagyon sok infó van, olvasgass!

Levikes

Levikes

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Új tag vagyok és rögtön egy kérdéssel nyitnék.
Kb 15 év után kezdtem el újra biciklizni, és vettem egy Merida TFs xc500-ast, de a gyári elsõ teleszkóppal (suntour) nagyon nem vagyok megelégedve.
Cserélni szeretném, de eléggé tanácstalan vagyok a mai technikákkal kapcsolatosan.
Nem szeretnék durvulni a géppel, csak egy nagyon finom mozgású telóra lenne szükségem, leginkább túrázásra és enyhe xc-re használnám mig visszanyerem az erõlétemet. Mindezt a finom mozgást 110 Kg mellett kellene megtennie és jó lenne ha kb 70 e Ft-ból kijönne.
Elõre is köszönöm a válaszokat, és a segítséget

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Én nem tenném... Létezik erre a célra spray, Mo.-on a bringaboltokban kapható, ha már valamivel le akarod fújni.
Szerintem elég csak használat után minden alkalommal puha ruhával letörölni, és a villa service manualja szerint ajánlott idõközönként tisztítani a szivacsgyûrût (már amelyikben van) és a porlehúzót.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Amikor építettem a bringát nem értettem hozzá egyaltalan, csak lattam a honlapon, h bírja 210mm-ig, meg akcios is volt akkor. Biztos nem hulyesegbol irtak a honlapra. Meg ha 185 lenne, az a 18mm nem oszt, nem szoroz, de javitson ki valaki, ha nem igy van.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Értem. Nekem megfelelõ a "recon" szint, ha ez alatt azt érted, hogy ua.olyan érzékeny, merev, igénytelen... A fejlesztést optikailag gondoltam, de minõség csökkenés nélkül.
(Megnéztem a drake super air 1814g) Valóban bírhatja a 203mm tárcsát? Csak mert a recon bírja, legalább is idáig nem okozott problémát, remélem ez így is fog maradni...

Recon jobb...finomabb, merevebb....de nem hiszem h kell 203-as tárcsa

automi

automi

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

talán mert az rugós...?:)
azért nehezebb

Azt látom, de a listában nincs más. :)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
talán mert az rugós...?:)
azért nehezebb

Izomtéridõninja-geológus!

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Értem. Nekem megfelelõ a "recon" szint, ha ez alatt azt érted, hogy ua.olyan érzékeny, merev, igénytelen... A fejlesztést optikailag gondoltam, de minõség csökkenés nélkül.
(Megnéztem a drake super air 1814g) Valóban bírhatja a 203mm tárcsát? Csak mert a recon bírja, legalább is idáig nem okozott problémát, remélem ez így is fog maradni...

Nehezebb az, a 100mm-es 1954g. (Lásd itt.)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

a gyari adat 1954gramm. szerintem ennel konnyebb a recon. inkabb az R7 fele kellene kacsintgatni ha fejleszteni akarsz, szerintem ez a villa kb recon szint, sokkal elorebb nem leszel vele.

automi

automi

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Új vagyok a biciklizés terén és érdeklõdnék, hogy hogyan kell ápolni a teleszkópokat. Gondolok én itt ilyenre, hogy kell olajozni a teleszkópot, milyen idõközönként kell lecserélni benne az olajat.

Elõre is köszi!