Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

János hegyi pályák #2

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4052 hozzászólás a témában

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

igen változik a pálya, de ez sztem a természet rendje..

a növényzetnek sztem nem árt, vagy max minimálisan, a turisták meg az idõjárás stb sokkal nagyobb %ban árt a környezetnek.

Azér Nocommentet sem a turisták járták ki! És évek alatt bõven sokat kopik a pálya, 4-5éve amikor még csak kóstolgattam a Dh-zást, akkor volt ismerõsöm aki bmx-el jött kommentet, pedíg kb hírbõl nem ismeri a komoly bringázást.
Az meg, hogy nem állít meg... próbáld ki, elég két ember aki megfogja a karodat...lehet hogy nem állsz meg egybõl, de 5méterrel odébb már a bozótba vagy, õk pedig elérték a céljukat.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

a víz is csak ott tud rombolni, ahol pálya van, máshol azért fogják a földet a gyökerek és az aljnövényzet
nyilván máshol van az ingerküszöbünk, én minden alkalommal rácsodálkozom, hogy egy szezon alatt mennyit "alakul" egy pálya, és hogy általában véve micsoda pusztítást jelent ez... (emlékszem, milyen volt, amikor az még kb. ott sem volt pl. a nocomment...)
a kijelölt utaknál ez nem játszik, mert a földbe döngölt kavicsokat nehéz lenne szétfürdeni

igen változik a pálya, de ez sztem a természet rendje..

a növényzetnek sztem nem árt, vagy max minimálisan, a turisták meg az idõjárás stb sokkal nagyobb %ban árt a környezetnek.

vendég_hetesbusz_*

vendég_hetesbusz_*
  • vendég
Mi is megdöbbentünk tenap a deszkákon, de ne legyetek naívak.
Ez a bringások ellen van.
Ki is van írva ot ahol még nem tépték le:

LEZÁRT... KERÉKPÁRRAL TILOS... BALESETVESZÉLYES.

Túl sok az eszkimó, kevés a móka...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

milyen amortizációja van a nocommentnek?
a vízmosás sokkal többet árt neki.

amugy meg évek óta kb ugyanúgy néz ki a pálya

a víz is csak ott tud rombolni, ahol pálya van, máshol azért fogják a földet a gyökerek és az aljnövényzet
nyilván máshol van az ingerküszöbünk, én minden alkalommal rácsodálkozom, hogy egy szezon alatt mennyit "alakul" egy pálya, és hogy általában véve micsoda pusztítást jelent ez... (emlékszem, milyen volt, amikor az még kb. ott sem volt pl. a nocomment...)
a kijelölt utaknál ez nem játszik, mert a földbe döngölt kavicsokat nehéz lenne szétfürdeni

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

remélem ez nem kezdet
nemtom kinek jó ez h ennyit áldoz a szabadidejébõl, de irigylem.. ahelyett h értelmes dolgokat csinálna.

de sztem nemkell parázni, hiába van ellenünk a törvény, a bringások vannak többen, vagy leszarják továbbra is az erdõõrök vagy balhé lesz sztem

meg amúgyis nemis tudnának megállítani, annyira azért nem megyek lassan a pályákon, h utánam menjenek gyalog, innentõl kezdve a büntetés dolog részemrõl ejtve..

a kerítéseket meg úgyis leromboljuk/átépítjük illetve csinálunk max kerülõutat, úgyh sztem igazából ez se akkora gond

fogason meg minden nyáron van 7végén sok kaller, de igazából nem probléma, max feltolod 2 megállót és mész hárshegyre és ott bringázol.. nemkell állandóan felle járni fogassal.

Nagyon kemény itt valaki. Arra azért kíváncsi leszek, mit fogsz nyikorogni, ha valaki lekap a nyeregbõl és megsimogatja az arcodat.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Ne magadból indulj ki! Ezek a lezárások nem elsõsorban a kerékpáros kirándulók, xc-sek ellen vannak szerintem.
Persze a víz az úr ezt régóta tudjuk, de nézzük meg, h a kis-hárs-hegyi kilátótól milyen lett az út ott, ahol nyom sem volt még 2 éve...
Budaörs és a KFKI között meg szép nagy sorompókat állítottak.

Ez igaz, a Kis-Hárs-hegy erõsen leamortizálódott.
Egyébként a Nagy-Hárs-hegyrõl a gyermekvasút felé lefelé az út mindig olyan sziklás volt, mint most? 2 éve jártam arra egyszer még gyalog (leszámítva a mostani bicajozós hétvégémet), de mintha az is megváltozott volna.
Félúton le kellett szállnom a bicajról és toltam inkább lefelé; ugyan sisakban ("sima" bicajos) és könyökvédõvel, de térdvédõ nélkül egyszerûen kockázatosnak ítéltem a terepet arra, hogy lecsorogjak.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Mire gondolsz itt pontosan, arra, hogy a bringások károsítják az utakat?
Tény, hogy szétfékeztük itt-ott a utakat... Mégis, ezzel együtt sem gondolom, hogy sokkal több kárt tennénk a túristautakban bringával, mint mondjuk gyalog. Pláne nem akkorát, mint pár kocatúrázó, akik kivonulnak nagy hûtõtáskával és abból áll a kirándulás, hogy telezab..ják magukat és összeszemetelnek mindent és (fél-)részegen beszólogatnak a bringásoknak és odasz..tják a kutyát az út szélére - persze a "csomagot" otthagyva. (Biztos volt mindenkinek itt már hasonló élménye...)
Ehhez jön az, hogy az elmúlt hetek esõzései jobban átrajzolták a túristautakat, mint több év bringázásai és "fékezgetései" együttvéve. (És igen, szerintem büntessék meg azt is, aki az idõjárásért felelõs!:))

Ne magadból indulj ki! Ezek a lezárások nem elsõsorban a kerékpáros kirándulók, xc-sek ellen vannak szerintem.
Persze a víz az úr ezt régóta tudjuk, de nézzük meg, h a kis-hárs-hegyi kilátótól milyen lett az út ott, ahol nyom sem volt még 2 éve...
Budaörs és a KFKI között meg szép nagy sorompókat állítottak.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Én azt mondanám, érdemes lenne azoknak a lezárt pályáknak a terhelését, látogatottságát kicsit csökkenteni. Ha tényleg bepöccennek, egy hét bírságolás a betonútra való "kieséseknél" tuti, h képes letakarítani a bringásokat jó idõre a hegyrõl. Elhiszem, hogy nem mindenki szemetelõ faszagyerek, de pl. a nocomment amortizációja ettõl független, és önmagáért beszél.

milyen amortizációja van a nocommentnek?
a vízmosás sokkal többet árt neki.

amugy meg évek óta kb ugyanúgy néz ki a pálya

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

...Elhiszem, hogy nem mindenki szemetelõ faszagyerek, de pl. a nocomment amortizációja ettõl független, és önmagáért beszél.

Mire gondolsz itt pontosan, arra, hogy a bringások károsítják az utakat?
Tény, hogy szétfékeztük itt-ott a utakat... Mégis, ezzel együtt sem gondolom, hogy sokkal több kárt tennénk a túristautakban bringával, mint mondjuk gyalog. Pláne nem akkorát, mint pár kocatúrázó, akik kivonulnak nagy hûtõtáskával és abból áll a kirándulás, hogy telezab..ják magukat és összeszemetelnek mindent és (fél-)részegen beszólogatnak a bringásoknak és odasz..tják a kutyát az út szélére - persze a "csomagot" otthagyva. (Biztos volt mindenkinek itt már hasonló élménye...)
Ehhez jön az, hogy az elmúlt hetek esõzései jobban átrajzolták a túristautakat, mint több év bringázásai és "fékezgetései" együttvéve. (És igen, szerintem büntessék meg azt is, aki az idõjárásért felelõs!:))

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Én azt mondanám, érdemes lenne azoknak a lezárt pályáknak a terhelését, látogatottságát kicsit csökkenteni. Ha tényleg bepöccennek, egy hét bírságolás a betonútra való "kieséseknél" tuti, h képes letakarítani a bringásokat jó idõre a hegyrõl. Elhiszem, hogy nem mindenki szemetelõ faszagyerek, de pl. a nocomment amortizációja ettõl független, és önmagáért beszél.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Ez csak a kezdet volt szerintem,a folytatást csak sejteni lehet de senkinek ne legyenek illúziói... innentõl kezdve tuti sûrûn fogunk olvasgatni a fórumon arról,hogy éppen kit büntettek meg.
Nem igazán hiszem,hogy az erdészeket zavarnánk ott fent (legalább is nem nagyon hallottam olyan balhéról ami egy bringás,és egy erdész között túlságosan elfajult volna) Inkább valami fejesnek csípte a szemét a dolog,és nem volt lusta a kapcsolatait felhasználni. Azért azt is vegyük tudomásul,hogy ez sajnos miattunk is van! Pontosabban a renitensebb sporik miatt!

Örök téma ebben a topikban ez a probléma,és ha végre tudomásul veszi minden bringás,hogy a hegyen,kétkeréken,hívatlan vendégek vagyunk,ha elfogadjuk,és ehhez mérten viselkedünk akkor talán kialakul nálunk is a szomszédoknál tapasztal hegyibicókultúra. Bár.....................áh hagyjuk......majd 10-20 év múlva.

Nem véletlen ez a mostanában tapasztalt ellenõrhegy a fogasnál....

remélem ez nem kezdet
nemtom kinek jó ez h ennyit áldoz a szabadidejébõl, de irigylem.. ahelyett h értelmes dolgokat csinálna.

de sztem nemkell parázni, hiába van ellenünk a törvény, a bringások vannak többen, vagy leszarják továbbra is az erdõõrök vagy balhé lesz sztem

meg amúgyis nemis tudnának megállítani, annyira azért nem megyek lassan a pályákon, h utánam menjenek gyalog, innentõl kezdve a büntetés dolog részemrõl ejtve..

a kerítéseket meg úgyis leromboljuk/átépítjük illetve csinálunk max kerülõutat, úgyh sztem igazából ez se akkora gond

fogason meg minden nyáron van 7végén sok kaller, de igazából nem probléma, max feltolod 2 megállót és mész hárshegyre és ott bringázol.. nemkell állandóan felle járni fogassal.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Annak idején mi 5-10 évet mondtunk, abbán már bõven benne vagyunk.
Most 10-20 év. 10év múlva 50-100? (Fontolva haladunk :) )

Hiába, hülyülünk megfele - ha írhatom ilyen Parti Nagy-féle stílusban. ;)
Nem tudom, olvastátok-e Spiró György: Feleségverseny címû könyvét; na az lesz majd itt, ha így haladunk, pontosan. :)

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Annak idején mi 5-10 évet mondtunk, abbán már bõven benne vagyunk.
Most 10-20 év. 10év múlva 50-100? (Fontolva haladunk :) )
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
Ez csak a kezdet volt szerintem,a folytatást csak sejteni lehet de senkinek ne legyenek illúziói... innentõl kezdve tuti sûrûn fogunk olvasgatni a fórumon arról,hogy éppen kit büntettek meg.
Nem igazán hiszem,hogy az erdészeket zavarnánk ott fent (legalább is nem nagyon hallottam olyan balhéról ami egy bringás,és egy erdész között túlságosan elfajult volna) Inkább valami fejesnek csípte a szemét a dolog,és nem volt lusta a kapcsolatait felhasználni. Azért azt is vegyük tudomásul,hogy ez sajnos miattunk is van! Pontosabban a renitensebb sporik miatt!

Örök téma ebben a topikban ez a probléma,és ha végre tudomásul veszi minden bringás,hogy a hegyen,kétkeréken,hívatlan vendégek vagyunk,ha elfogadjuk,és ehhez mérten viselkedünk akkor talán kialakul nálunk is a szomszédoknál tapasztal hegyibicókultúra. Bár.....................áh hagyjuk......majd 10-20 év múlva.

Nem véletlen ez a mostanában tapasztalt ellenõrhegy a fogasnál....
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Figyelem!!!

János hegyi pályákat elgátolták fakorlátokkal. Mindenki bicózzon óvatosan és figyelmesen!!
a pályák elejére és végére fakorlátokat helyeztek ki amiket ha nem veszel észre nagyon komlyan lezúzhatod magad még nocomment végén a letörés elé is raktak
ilyesmit írtak ki a papírokra: "az illegális jános hegyi kerékpárutakat lezárják tilos ott bicózni és balesetveszélyes."
fakorlátokat találtunk: nocomment elején, végén; kõfejtõnél; libegõnél és mennek szépen sorba, tündérnél, desszertnél még nem találkoztunk ilyesmivel.
figyeljen oda mindenki!!
én ezt nemtudom mire vélni.... úgylátszik mostmár tettekkel is akadályoznak minket

mostmár azokra a karószerûségekre is építettek vmit?
fasza

nembaj legalább lesz anyag ugratóépítésre:D
valahogy úgyis eltünteti 1-2 vállalkozóbb szellemû, 1-2 iylen karószerûséget én is kihúztam hárshegyen, ami nagyon idegesített( nem egy rohadt balesetveszélyes helyen van amúgy)

majd vmikor csak megunják

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Nos, azt hiszem én (is?) azok közt leszek elõbb-utóbb, akiket lemeszelnek és megbüntetnek, mivel rendszeresen és a tiltott helyeken kerékpározom. Nem baj, legalább én magam tudom saját magamról, hogy
  • soha nem szemetelek, sõt a mások által elszórt felszedem (!)
  • sem a növényzetet, sem az állatvilágot nem károsítom (nem térek le az útról)
  • ...és a büntetéssel majd még támogatom is azt, hogy legközelebb is megbüntessenek:)

Mindegy, ez van...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Találkoztam már velük - szerencsémre jó arcok voltak, elbeszélgettünk, és csak egy kisebb mértékû büntetést kaptam - igaz nem bringával.

ELlenben meséltek eléggé jókat.

Nem érdemes nagyon ellenszegülni, fõleg hogy mikor megjelentek nekem, 7en lettek rögtön.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Tényleg elég sok joga van..
Egy kiragadott:
" - jogszerû intézkedésével szembeni ellenszegülés esetén annak megszüntetésére kényszerítõ eszközt (testi kényszer.."
Mondjuk redszám nincs a bringán, viszont ha nem biztos az egérút akkor gond van.

Az idézett lap alján az is ott van hogy milyen igazolványt használnak.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem erdészekrõl beszéltem, hanem erdõõrökröl, akiket ma természetvédelmi õröknek hívnak. Õk hatósági személyek, hatósági jogkörrel, fegyverrel, egyenruhával, szal nem olyanok, mint a BKV ellenõrök pl. Megállíthat, igazoltathat, elõállíthat, de simán lefoglalhatja a bringádat is, a helyszíni bírságról nem is beszélve. Ha lelépsz elõle, pont olyan, mintha rendõr elõl lépnél le. Szal csak óvatosan.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..de tényleg örüljünk,hogy nem állnak lent,és büntetgetnek.
Bár lehet,hogy ez a következõ....

Igaz ami igaz, a törvényeket elvileg illene be tartani.
Viszont vannak dolgok amit ha ésszel és megfelelõ önkritikával csinálunk,
hogy ne zavarjon senkit, akkor talán hallgatólagosan minket sem ..szogatnak.

Azt nem hiszem, hogy tele rakják az erdõt rendõrökkel viszont
az erdész tudomásom szerint nem jogosult igazoltatni.
..ha mondod nincs nálad papír mit tehet?
Nem tarthat vissza erõvel ha önként nem állsz meg, (mint a bkv ellenõr sem).
Különben is, alattad ott a bringa és ha van egy kis egérút akkor segít a lejtõ..

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..