Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

János hegyi pályák #2

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4052 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

daci said

ebben mi az önzõség?
a többi bringásnak is segítek, de másnak meg nem ártok vele.

daci said

de az erdészet részérõl sem fair h veszélyezteti a bringások testi épségét

Költõi kérdés.

De mindegy, ezen úgysem jutunk túl sosem.

Ha kiszeded, akkor rongálsz. És ugye rongálni szabad, ha önzõ érdeked ezt tetteti veled - hiszen zavarnak a bringázásba, a nem megértõ, rugalmatlan erdészek!

Ekkor már ember is fog oda állni. Arra viszont be fogok nevezni, eskü kiveszek szabit aznapra, mikor megfogják az elsõ bringást.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
és mennyire van esély arra h legális legyne a dolog ha nem "rombolunk"?

mert ha a közeljövõben azzá válhat, akkor viszont tényleg más a szitu, de ha ígyis úgyis illegális a dolog az erdészet rugalmatlansága miatt(amúgy már évekóta ezvan tudtommal)
és sokunknak egyszerûen NINCS más lehetõsége edzeni meg bringázni, ezért muszáj itt a jános meg hárs hegyen megoldani. én speciel heti 2-3x kijárok az biztos, iylenkor nyáron meg majdnem mindennap..valahol meg kéne edzeni
akkor már azokat a korlátokat kiszedem, amik nagyon zavaróak, a többi felõlem maradhat, amelyik nem zavar, és inkább csinálunk más nyomokat.. de az erdészet részérõl sem fair h veszélyezteti a bringások testi épségét

amúgy meg a dh-sok nagy része sztem nem bunkó egyáltalán, 1-2 kivétel biztos van mint ahogy mindenhol..
én 3 év alatt egy turistát nem gázoltam el, egyszer volt egy közelebbi szitu, de akkoris inkább beleestem egy bokorba, minthogy elgázoljam ennyi..

Messor DH

Messor DH

vendég

• fórumtag
  • 72 hozzászólás
Hali skacok!

Na most következö a szitu:

-Ha feltûnt volna az ellenõrõk nem véletlenûl lettek kivezényelve a fogaskerekûre,bár ez a bkvnak inkább veszteség mint nyereség 20 léhütött fizetni hétévégén a semmiért.Mert ugye bár hétévgén már senki nem jár szinte János hegyre....Az 500 Ft-os bico bérletel még semmi bajom nincsincsen személy szerint de azzal a másik 10 000 Ft-os bérlettel már igen,ugyanis nem használom ki,ezért nem veszem meg hogy a hegyre feltudjak juttni.
-A kordonok nem véletlenül lettek felállitva,sajnos igen sok a bunko Biciklis //DH// akik fittyet hányva mindenre azt hiszik õvék a hegy.És leszarják hogy hány turistát gázolnak el és még arra sem méltatnak ha véletlenül valami történik hogy bocsánatott kérjenek.Ezek után még a kordonokat is szét szedik a BUNKÓK biztos ami biztos alapon,hogy az erdészettel még véletlenül se lehessen jo viszonyt kialakitani.Ez uton szeretném megköszöni nekik azt hogy több mint egy éve melozunk azon hogy legyen legáliss pálya a hegyen és ezzel ezt nagyon faszán elbaszták.Mivel nem fogunk engedélyt kapni legállis pályára a hegyen.
-És a plusz poén.Úgy készüljetek,hogyha igy folytatjátok a pusztitást.Hamarosan rendõrõket is fogank kivezényelni a hegyre,meg környékére és akkor majd mindenki verheti a nyálát,hogymilyen fasza gyerek mikor több százezres büntetést kell kifizetni.

Szerintem érdemes elgondolkozni egy kicsit azoknak a bunkó dh-soknak akik csak "rombolni" tudnak és ezzel nem magukat minõsitik,hanem az ÖSSZES DOWNHILLEST,és ezért mindenkit egykalap alá vesznek az egész országaban.Így sose lesznek hivatalos pályák gyerekek...
"HE WHO MAKES A BEAST OF HIMSELF GETS RIDE OF THE PAIN OF BEING A MAN"

http://mbkse.netlounge.hu/

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ebben mi az önzõség?
a többi bringásnak is segítek, de másnak meg nem ártok vele.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Túl tudsz lépni az önzõségeden?

Ha tudod, miért került oda, legalább ne ilyen dühösen tiltakozz ellene, hanem óvatosan, csendben kerüld ki :)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

gakos said

jo erzes ubermilliardoskent magas lovon ulni. (ubermilliardos= van evente 2X10ezer forintom kimenni egy-egy napra... a mekis mosogatassal par nap alatt megkeresheted). azok a sorompok NEM VELETLENUL kerultek oda. ott bontod szet, ahol zavar? ahol TEGED zavar??!!!! ezt hivjak ontorvenyuskodesnek. de varj, inkabb megbeszelem a fallal.

én nem évi 2x akarok bringára ülni(am a kijutás is necces nekem semmeringbe, így itt bp környékén plusz a vonattal elérhetõ magyar versenyeken tudok csak bringázni) de mind1 lényeg h én itt tudok az esetek 90%ában bicózni, és még rajtam kívül rengetegen mások.
ja és tudom h nem véletlenül kerültek oda, hanem azért h velünk szokásszerint minél jobban kicsesszenek.. és az összes normálsi pálya élvezhetetlen legyen.. ezt meg normális ember nem hagyja, szerencsére a bringások többenvannak mint az erdészek.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
Annyira "Magyarosan" adjátok elõ.... most tényleg egymás torkának estek? Szerintem kár,pár darab fakorlát miatt személyeskedni.

Sajnos most ott tartunk,hogy a Jánoshegy mindenkié,kivéve a bringást...de ahogy ezt a mentalitást látom még jó ideig így is marad.
:stop:
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
jo erzes ubermilliardoskent magas lovon ulni. (ubermilliardos= van evente 2X10ezer forintom kimenni egy-egy napra... a mekis mosogatassal par nap alatt megkeresheted). azok a sorompok NEM VELETLENUL kerultek oda. ott bontod szet, ahol zavar? ahol TEGED zavar??!!!! ezt hivjak ontorvenyuskodesnek. de varj, inkabb megbeszelem a fallal.

----

FÁJVÓ

----

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mégis mi suttyó ebben?
csak ott szedem szét ahol a pályát keresztezi és balesetveszélyes MINDENKIRE nézve
nem rongálom fölöslegesen
amúgy meg mindne bringás ezt teszi, aki arrafele jár, az meg mégse állapot h a pályák 90%a járhatatlan, és más kerülõút nincs
jólenne leszállni a magas lóról..nem mindneki olyna übermilliárdos itt h semmeringbe bicózhasson

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
dacinak, meg az osszes hulyegyereknek kivanom, hogy analjanak meg az erdeszet emberei. a magadfajta szuklatokoru suttyok miatt tart itt a dolog... illetve a magadfajtak miatt neznek le minden bringast a turistak/erdeszek/hobbistak, es egyre inkabb ugy erzem, hogy jogosan.

----

FÁJVÓ

----

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

daci said

majdnem az összes iszonyú zavaró helyen van

btw azért csinálták :D

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ott mustzáj leszedni a korlátot ahol útba van és nemtudunk más nyomvonalat kialakítani
mégis mi mást csinálnánk? majdnem az összes iszonyú zavaró helyen van

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
A korlátrombolást az egyik legrosszabb dolognak gondolom, amit a bringások tehetnek.
Nem mellesleg, tegnap Szépjugászné felõl elindulva a János-hegyre fel találkoztunk olyan bringásokkal, akiket látva a hideg rázott ki! Az egy dolog, hogy iszonyú sebességgel zúgott lefelé a 4 bringás, de a következõ megjegyzésem lenne, a Õ érdekükben (!). (Hátha olvassák...)
Az elsõ, DH-s bringával nyomuló srác tetõtõl beöltözve, bukósisakban teljesen oké volt és könnyedén került ki bennünket, de aztán a két másik, és nem sokkal késõbb még egy bicajos jött, közel azonos sebességgel lefelé az elég durván köves-sziklás terepen. Megjegyzéseim a következõk:
  • Ilyen sebesség mellé "illik" legalább egy vacak bicajos sisakot felvenni
  • ilyen terepen és ilyen sebességhez a könyökvédõ/térdvédõ sem ártana (sõt, egyikükön még kesztyû sem volt!)
  • azokon az alsóközép-kategóriás XC-ken nem egy életbiztosítás így és itt száguldozni, a DH-s bicajossal ellentétben az volt az érzésem, alig bírtak kikerülni bennünket, akik lehúzódtunk elõlük, oldalra.
Kb. ennyi, így hirtelen...

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hát már mostis jórészük levan bontva:D

a többibõl meg ugrató lesz remélhetõleg:D nemkell itt parázni, inkább köszönjük meg az erdészeknek h hoztak minõségi faanyagot ennyi

viszont pl kontesten lerombolták félig a longot azt sajnáltam, mert nagyon szépen dobott, anélkül nem is igazi most a kontest:S

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Majd ha azt látják, hogy le vannak bontva vagy át lettek alakítva ugratónak a korlátok, akkor jobban fognak nyüzsögni!

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

-Rider's Soul Team- Sz.A.

-Rider's Soul Team- Sz.A.

vendég

• fórumtag
  • 216 hozzászólás
Sziasztok!
Na, találkozott már velük(vadõrökkel) valaki? Büntettek meg valakit?
Milyen friss infók vannak? :)
Rider's Soul Team ; www.riderssoul.gportal.hu ; http://riderssoulteam.pinkbike.com

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

_Brezo_ said

Igazából teljesen értelmetlen magunkra haragítani még jobban azokat akik eddig sem kedveltek, meg ilyen "széttörni a korlátokat" meg "eltüntetni" ötleteket meg teljesen elvetni, felejtsétek el! MI értelme lenne ennek? Még jobban kiélezõdne az eddig is feszült helyzet. Valaki azt hiszi, hoyg ezzel kemény lesz, és a többi több száz vagy ezer bringás meg az az egy idióta barom miatt megszívja. Mellette majd úgyis ki lesz járva és arra mész, ennyi. Nem kell hangot adni annak, hogy ott vagyunk. Meg a bérlet téma... most õszintén, kinek fáj az az 500Ftos bringamatrica? Gondolom senki sem tescóbájkkal mászkál... meg ha nincs bérleted, akkor a jegyet is kibírod a többszázezres bringád mellett sztem. Valahogyan külföldön ez mûködik és természetes, csak a paraszt magyaroknak nem. Nem csoda, hogy mi az összkép rólunk külföldön.
Amúgy ezek a mostani esõzések nagyon betettek 1-2 pályának. Vagy 2-3 hete nem is voltam a hegyen, és desszerten már az elején majdnem befigyeltem pár vízmosásba, de a libegõs szakaszon siekrült is jókora közönség elõtt, jól tele volt a libegõ. Arra ne is menjen nagyon senki, értelmetlen. Desszertrõl ahogy rámegy libegõre a pálya, és 10-20 méter utána ismét lefele megy, amit nem lehet belátni, 2 jókora vízmosás, amibe szépen bele is mentem jókora tempóval és el is akadt a bringám eleje... a többit már nem kell részleteznem... :)
Szóval óvatosan, ha valaki nem járta még be a pályákat esõzés után!

Jól beszélsz tesó....

DéBé: ÉS tényleg! Arra emléxem én is,hogy régesrégen kis BMX BANDITA csoportok zúztak a no commenten! :) ..szép idõk...
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Igazából teljesen értelmetlen magunkra haragítani még jobban azokat akik eddig sem kedveltek, meg ilyen "széttörni a korlátokat" meg "eltüntetni" ötleteket meg teljesen elvetni, felejtsétek el! MI értelme lenne ennek? Még jobban kiélezõdne az eddig is feszült helyzet. Valaki azt hiszi, hoyg ezzel kemény lesz, és a többi több száz vagy ezer bringás meg az az egy idióta barom miatt megszívja. Mellette majd úgyis ki lesz járva és arra mész, ennyi. Nem kell hangot adni annak, hogy ott vagyunk. Meg a bérlet téma... most õszintén, kinek fáj az az 500Ftos bringamatrica? Gondolom senki sem tescóbájkkal mászkál... meg ha nincs bérleted, akkor a jegyet is kibírod a többszázezres bringád mellett sztem. Valahogyan külföldön ez mûködik és természetes, csak a paraszt magyaroknak nem. Nem csoda, hogy mi az összkép rólunk külföldön.
Amúgy ezek a mostani esõzések nagyon betettek 1-2 pályának. Vagy 2-3 hete nem is voltam a hegyen, és desszerten már az elején majdnem befigyeltem pár vízmosásba, de a libegõs szakaszon siekrült is jókora közönség elõtt, jól tele volt a libegõ. Arra ne is menjen nagyon senki, értelmetlen. Desszertrõl ahogy rámegy libegõre a pálya, és 10-20 méter utána ismét lefele megy, amit nem lehet belátni, 2 jókora vízmosás, amibe szépen bele is mentem jókora tempóval és el is akadt a bringám eleje... a többit már nem kell részleteznem... :)
Szóval óvatosan, ha valaki nem járta még be a pályákat esõzés után!
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
http://is.pinkbike.c...bpic3702756.jpg

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hát 4-5 éve nemtommilyen volt a nocomment, akkormég nem dhztam

kb 3 éve járok fel, azóta nekem nem tûnik nagyon másnak..
vagy rázósabb lett az egész?

de ez miben árt a növényzetnek?azon a kis szakaszon nemhiszem h komoyl befolyása lenne a hegy növényzetére a terepnek, inkább csak ürügy a bringások ellen, sztem. (vkit utálni kell)

azt meg nemtudom h mennyire tudnának elkapni, nyilván ha látom h ott vannak az erdészek, akkor visszafordulok vagy vmi, hátulról meg úgyse kapnak el.

ott helybe ha megfognának akkor nemhiszem h keménykednék már