Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

János hegyi pályák #2

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4052 hozzászólás a témában

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
Szerintem fogjuk be és szép csöndben,mint ahogy eddig is bicózgassunk a pályákon. Természetesen kicsit jobban kell figyelni,de tényleg örüljünk,hogy nem állnak lent,és büntetgetnek.
Bár lehet,hogy ez a következõ....

Viszont tényleg! Építsünk a korlátokra valamit :D
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Són: a 1996. évi LIV. törvény értelmében "Az erdõterületen kerékpározni és lovagolni, motorral, illetõleg gépkocsival közlekedni csak az arra kijelölt úton szabad." A turistautak nem kijelölt kerékpárutak. Ez utóbbiakat különbözõ színû kerékpár piktogramok jelölik.
Ezt kiegészíti a 29/1997. (IV. 30.) FM rendelet, melynek értelmében: "Az erdõgazdálkodó a gyalogos turizmus érdekeinek figyelembevételével jelölhet ki kerékpározásra és lovaglásra erdészeti magánutat. Kerékpározásra és lovaglásra az arra alkalmas erdészeti magánút jelölhetõ ki, amelynek szélessége legalább két méter."

Nyilván én is bosszankodni fogok, ha odaérek a frissen ácsolt "kerítésekhez", de azt azért tudni kell, hogy nem legális a hegyen bringázni, ahogy sosem volt az. (És ahogy a kijelölt kerékpárutak kivételével, sehol sem az.) Ez egyébként még mindig csak finom erõszaknak minõsül, hiszen kvázi állhatnának erdõõrök az egyes pályák alján csinos csekkfüzetekkel...

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Az elég határozatnak, hogy csak a kijelölt útvonalon szabad bringázni? Ez benne van a Pilisi Parkerdõ Zrt. szabályzatában is.
Amiket írtál, hogy lezártak, azok nem kijelölt helyek. A tündér, deszzert, az alapból túristaútvonal, amin lehet biciklizni is.

Lebontani... azt pislogsz, ha kapol egy pofont, vagy feljelentenek...
Kerüld ki, aztán a végén lassíts. Pár hét/hónap múlva úgyis ki lesz járva mellette az út és még lassítani sem kell.

elbontani lehet valahogy vagy újraépítik?
és lehet tudni, hogy határozat van róla vagy csak vmi erdésznek durrant el az agya?

komolyan hihetetlen ami a hegyen folyik már... :klnie:

"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

nemtudom van e határozat deh mi élõben láttuk hogy dolgoznak a fiúk, elég masszív szerkezetet húztak fel igényes munka kerülni se lehet (persz a deszkát egy bazinagy kõvel el lehet törni ;) de szerintem ez kúrvára balesetveszélyes megy a bringás csapatja neki és egy bazinagy korlát útját álja ráadásul barnára festve h véletlenül se vedd észre..
vicc az egész komolyan mondom....

szerintem építsünk rá eldobókat:)

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

és lehet tudni, hogy határozat van róla vagy csak vmi erdésznek durrant el az agya?

nemtudom van e határozat deh mi élõben láttuk hogy dolgoznak a fiúk, elég masszív szerkezetet húztak fel igényes munka kerülni se lehet (persz a deszkát egy bazinagy kõvel el lehet törni ;) de szerintem ez kúrvára balesetveszélyes megy a bringás csapatja neki és egy bazinagy korlát útját álja ráadásul barnára festve h véletlenül se vedd észre..
vicc az egész komolyan mondom....

RIDE OR DIE! :scared:

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Figyelem!!!

János hegyi pályákat elgátolták fakorlátokkal. Mindenki bicózzon óvatosan és figyelmesen!!
a pályák elejére és végére fakorlátokat helyeztek ki amiket ha nem veszel észre nagyon komlyan lezúzhatod magad még nocomment végén a letörés elé is raktak
ilyesmit írtak ki a papírokra: "az illegális jános hegyi kerékpárutakat lezárják tilos ott bicózni és balesetveszélyes."
fakorlátokat találtunk: nocomment elején, végén; kõfejtõnél; libegõnél és mennek szépen sorba, tündérnél, desszertnél még nem találkoztunk ilyesmivel.
figyeljen oda mindenki!!
én ezt nemtudom mire vélni.... úgylátszik mostmár tettekkel is akadályoznak minket

RIDE OR DIE! :scared:

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Faja, köszi, majd meglesem. :) Hétvégén voltam fent elég hosszú szünet után (az utóbbi idõben inkább hosszabb túrákat nyomtam felfelé-lefelé vegyesen, hanyagoltam a Jani hegyet), aztán csak pislogtam, hogy hogy megváltoztak a pályák. :) Kilátót mentem elõször, rémlett néhány letörés meg kanyar, de azok általában elkoptak, ahol meg nem rémlett semmi, csak poros ösvény, ott most 40 centis gyökerek merednek ki az útból. :) Következõ körben GT-t mentem, ott a felsõ részen nem volt változás, de az erdõs rész alja rendesen elkopott, kellemesen köves-gyökeres lett.

Most, hogy vége a vizsgaidõszaknak, asszem beszerzek egy bringa bérletet. 500 HUF-ért nagyon jutányos, a fent említett két kör 580 HUF volt. :)

Egyébként Jani hegyes videókat néztem épp, aztán mondom, jééé, ismerõs ez a váz. Meg a stílus is beugrott: a képeken is látszik, hogy pedálból húzod be a gép seggét a kanyarokban, ami a videón is jól látszik.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Ez a "triál pálya" nevû trél merre van pontosan?

Ez én vagyok, deréégi:D

Amúgy tündéren ha voltál akkor már teljesen a vége felé van egy majd' 180as visszafordító jobbos kanyar(egy kövön) s utánna egy egyenes ösvény visz ki a betonútra. Na azon a visszafordítón nem kell jobbra fordulni hanem egyenesen be tovább.

mod.: elõbb olvastam ezt. hogy sikerült beazonosítani?:D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ez a "triál pálya" nevû trél merre van pontosan?

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Valaki megy most délután hegyre?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Gaáz

Gaáz

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

Hello!

Kezdõ (nagyon kezdõ...) vagyok még, és szeretnék (meg kellene is...) tanulni néhány tapasztaltabb dirtöstõl...

Az lenne a kérdésem, hogy tervez-e valaki kimenni Sashegyre? Nagyon jókat hallottam arról a pályáról, meg a videók alapján talán én is tudnám használni a mostani szintemen is.

Szóval? Valaki?
Peace.

Csao. Én ma terveztem h kimegyek Kiscellire, nem tudom hogy tudod-e hol van , de ha szeretnél jönni szivesen megmutatom neked,ird meg merre laksz, hol talalkozzunk... csa

Nemvagyok profi dirt ös söt...

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Hello!

Kezdõ (nagyon kezdõ...) vagyok még, és szeretnék (meg kellene is...) tanulni néhány tapasztaltabb dirtöstõl...

Az lenne a kérdésem, hogy tervez-e valaki kimenni Sashegyre? Nagyon jókat hallottam arról a pályáról, meg a videók alapján talán én is tudnám használni a mostani szintemen is.

Szóval? Valaki?
Peace.

GAÁZ annyira akar a kiscellire menni,menj vele :)
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

stromi

stromi

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hello!

Szóval? Valaki?
Peace.

Gaáz

Gaáz

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Najó látom senki se akar jönni hétvégén kiscellire... sebaj ...

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Ha a fogastól jössz,akkor a Normafa felé kell elindulni de a fõútig már ne menj,ha nem a közértnél balra fordulva át kell menni a vonatsínen,aztán pár méter után be a sûrûbe balra,utána jön két kidõlt fa (ugorható) aztán ha leérsz az aljába ott megint balra,na ott már csak gurulni kell lefelé (hétvégén mértük haverral 58 km/h jöttünk) el sem tévesztheted mert oda lyukadsz ki (persze azért sasolj néha oldalra nehogy elsuhanj mellette).

Remélem valamennyire érthetõ :)

koszi, igy mar megtalalom :)

----

FÁJVÓ

----

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

es azt merre talalom? nagyjabol kepben vagyok a hegyen.

Ha a fogastól jössz,akkor a Normafa felé kell elindulni de a fõútig már ne menj,ha nem a közértnél balra fordulva át kell menni a vonatsínen,aztán pár méter után be a sûrûbe balra,utána jön két kidõlt fa (ugorható) aztán ha leérsz az aljába ott megint balra,na ott már csak gurulni kell lefelé (hétvégén mértük haverral 58 km/h jöttünk) el sem tévesztheted mert oda lyukadsz ki (persze azért sasolj néha oldalra nehogy elsuhanj mellette).

Remélem valamennyire érthetõ :)
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

katlan pálya közepe fele..
vannak ilyen kisebb katlanból kiugró izék még
elég szar állapotban van amúgy de ugorható, igaz engem bighit + 888 al eléggé csõrösre dob

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

katlan step up

----

FÁJVÓ

----

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
katlan step up