Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

János hegyi pályák #2

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4052 hozzászólás a témában

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Vannak már jó példák (az általad is említett csillebérci project, a Sas-hegyi park, Tokod, Bagolyírtás, Komló, Pécs). Bizakodjunk, hogy a fõvárosban, vagy a közeli Pilisben kialakul vmi új fejlesztés.

HÁT IGEN,A REMÉNY HAL MEG UTOLJÁRA! :ok:
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Vannak már jó példák (az általad is említett csillebérci project, a Sas-hegyi park, Tokod, Bagolyírtás, Komló, Pécs). Bizakodjunk, hogy a fõvárosban, vagy a közeli Pilisben kialakul vmi új fejlesztés.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Jól látod a problémát. Tényleg van rá igény, de hiányzik egy tettre kész csapat, aki lépne az ügyben. Korábban vagy itt, vagy más topicban szóba került, hogy a Pilisi Parkerdõ zRT. konstruktívan állna a dologhoz, amennyiben egy összeszedett, értelmes tervvel keresnék meg õket. Ehhez azonban egy csapat és pénz kéne, mert ne várjuk el (sajnos), hogy a Parkerdõ saját forrásból és erõbõl csinálja meg helyettünk. Én tudok egy-két tervrõl, de ezek még csak igen nagyvonalú elképzelések, és nagyon a jövõbe vesznek.
A dolog másik része meg ott kezdõdik, hogy elõször a fejekben kéne rendet tenni ebben az országban, mert korábban se arról voltunk híresek, hogy nagyon vigyáznánk a környezetünkre, de ebben a fene nagy demokráciában sikerült ennél is jobban elkurvulnunk.

Na ebben totálisan egyetértek veled!!!
A múltkor (amikor a Csillebérci bikepark megnyílt) beszélgettünk egy "rendezõ" sráccal.Õ mondta,hogy idõvel akarnak ott csinálni kiépített dh pályát,de mint oly sok minden még ez is csak a jövõ zenéje...az biztos,hogy ha megvalósul állandó vendég leszek,sõt akár lapátolni is szívesen mennék.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Jól látod a problémát. Tényleg van rá igény, de hiányzik egy tettre kész csapat, aki lépne az ügyben. Korábban vagy itt, vagy más topicban szóba került, hogy a Pilisi Parkerdõ zRT. konstruktívan állna a dologhoz, amennyiben egy összeszedett, értelmes tervvel keresnék meg õket. Ehhez azonban egy csapat és pénz kéne, mert ne várjuk el (sajnos), hogy a Parkerdõ saját forrásból és erõbõl csinálja meg helyettünk. Én tudok egy-két tervrõl, de ezek még csak igen nagyvonalú elképzelések, és nagyon a jövõbe vesznek.
A dolog másik része meg ott kezdõdik, hogy elõször a fejekben kéne rendet tenni ebben az országban, mert korábban se arról voltunk híresek, hogy nagyon vigyáznánk a környezetünkre, de ebben a fene nagy demokráciában sikerült ennél is jobban elkurvulnunk.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Ne keverd össze a dolgokat! Semmeringen épített pálya, illetve kijelölt kerékpáros ösvények vannak, ahol tekerhetsz. Ha ezekrõl letérsz, a tilosba tévedsz, - ami nem kijelölt kerékpáros ösvény, az mind a tilos kategóriába tartozik - megállít a zsandár, és csúnyán meg fog bírságolni (EUR kategóriában csúnyán). A hazai "erdõ törvény," ami harmonizál a többi uniós ország jogszabályával, szintén csak az erre a célra épített pályákon, illetve kijelölt ösvényeken engedélyezi a kerékpározást. Szóval nem kell hõbörögni, hogy nálunk nem, bezzeg másutt igen. Ez Európa jelentõs részén így van.

Na akkor inkább ebbe nem is megyek bele,azt hiszem kár a klaviatúrát koptatni feleslegesen.Igazad van,ezekkel a dolgokkal én is tisztába vagyok,csak bosszantó,hogy egy ilyen bicóval max aszfaltúton tekerhetek legálisan.Ha máshol lehet akkor nálunk miért nincs erre lehetõség? Szerintem óriási igény van rá,elég ha csak megnézed a fogaskerekût szombat délben,sõt szünidõben hétköznap is.A sok kissrác inkább vállalja a sok ba..ogatást de szereti,és akarja is az adrenalint és ezért megéri félórát ücsörögni felfelé még ha az út nem is több öt percnél lefelé. És hiába voltam már Szlovákiában a csopok tetején bicóval,vagy a sógoroknál Semmeringben sajnos nem tehetem ezt meg minden héten,és itt nem az anyagi oldalát pedzegetem. Sokszor van,hogy délutános mûszak elõtt felmegyek gurulok két kört,és utána a hegyrõl megyek dolgozni,mert nem tudok meglenni nélküle,és nem szemetelek,nem vágok ki fát,sõt még a kitaposott útról sem megyek le (legfeljebb ha borulok) :) És amikor azt látom,hogy a kiránduló kezébõl repül a másfeles petpalack,vagy csak úgy menetközben tépdesi a virágot,fát,bokrot akkor bizony elgondolkozom,hogy melyikünk a kártékonyabb.Tudom jól sok bringás sem különb,nem egyszer takarítottuk ki haverral a katlant de elõbb-utóbb kell valami kompromisszum mert úgy érzem,hogy én nem a természetet rongálni megyek hanem azt a hobbit ûzni ami kitölti az életem nagy részét és amit egy darabig nem is szeretnék abbahagyni.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Bazz, most vasárnap nem jó, pedig mentem volna nagyon!
Asszonypajtással sós vizet kell látogatni...

Aug. 2. Malibor?

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

T.Zoli

T.Zoli

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Élni is kell valamibol. Regen jobban ment, most csak amire jut.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Semmeringben nem károsítod a természetet??? Ott sem,ugyan úgy mint itthon sem csak itthon a kultúra hiányzik mindkét félbõl...sajnos! OFF OFF OFF

Ne keverd össze a dolgokat! Semmeringen épített pálya, illetve kijelölt kerékpáros ösvények vannak, ahol tekerhetsz. Ha ezekrõl letérsz, a tilosba tévedsz, - ami nem kijelölt kerékpáros ösvény, az mind a tilos kategóriába tartozik - megállít a zsandár, és csúnyán meg fog bírságolni (EUR kategóriában csúnyán). A hazai "erdõ törvény," ami harmonizál a többi uniós ország jogszabályával, szintén csak az erre a célra épített pályákon, illetve kijelölt ösvényeken engedélyezi a kerékpározást. Szóval nem kell hõbörögni, hogy nálunk nem, bezzeg másutt igen. Ez Európa jelentõs részén így van.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
pl most vasárnap

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Ha valaki nagyon akarja, akkor menne többször is.
Inkább idõ nincs rá.
Nyûgös dolog megszervezni, elindulni, ...
Persze ha már ott van az ember, mindig megfogadja, hogy többet jön és mindent megér. :D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

T.Zoli

T.Zoli

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Havi egyszer menne de kocsi nincs. A többi meg jánoshegy. Ennyire telik.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Zoli, kb 10-es szõröstül-bõröstül.
Schaldming kicsit több, mert messzebb van. De ûberebb a pálya.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

az ilyen hozzáállás kicsit... :chin:

nem engedik a csúnya bácsik, nem adnak más helyet, ezért...?
állami jog a dh-zás tiltott területen? :)

Na neked meg mi bajod a hozzáállásommal??? Fingod nincs mirõl írok mi? Legalább annyi jogom kéne legyen mint a turistáknak,semmivel sem okozok több kárt mint a turisták. Persze már vártam mikor kezd el ba...gatni valaki. És igen azért mert nem engedik a csúnya bácsik,és igen azért mert nincs hol,nem azért mert szeretek balhézni,ráadásul nem azért építettem össze ezt a xart 3-400 ezer forintért,hogy az aszfalton gurulásszak vele. Még ha pénzem lenne is,de idõm nem,hogy csak úgy heti kétszer leruccanjak semmeringbe,vagy leogangba ennyi.Lassan ott tartunk,hogy aki dh-zásra akar valami cuccot venni annak igazolni kell,hogy csak külföldön jár vele erdõben. Röhej!!!
Semmeringben nem károsítod a természetet??? Ott sem,ugyan úgy mint itthon sem csak itthon a kultúra hiányzik mindkét félbõl...sajnos! OFF OFF OFF
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

T.Zoli

T.Zoli

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Kinek mi a "kevés" és a "sok" a mai arak mellett.
A fizetések csokkentek (kft-be szevezéstõl), az arak emelkedtek..
Jo ha egyaltalan van meg az embernek munkaja fillerekert.
Mennyi egy út odavissza mindenestol?

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
elmesz dolgozni, ha meg tanulsz, akkor nyari munkara oszt lesz penzed.
Semmering: reggel mentem, este jottem, egesz napos moka-kacagas, benzinnel, berlettel, biztositassal 11k. Szerintem ez nem a "csak a gazdagek" kategoria.
Ne ertsetek felre nem akarok en itt nepnevelni, meg eszt osztani, de tul keppen viszonylag keves penzbol is megoldhato egy bringazas rendes palyakon.

----

FÁJVÓ

----

-Rider's Soul Team- Sz.A.

vendég

• fórumtag
  • 216 hozzászólás
Háááh ez jó :D
LOL
Tényleg ezt kihagytam... :)
Rider's Soul Team ; www.riderssoul.gportal.hu ; http://riderssoulteam.pinkbike.com

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..Mindenki figyeljen oda, nehogy elkapjanak titeket "rongálásért" :)

..és nehogy bele menjetek az erdészeti jármûvek által rongált erdõk mély nyomvályuiba,
mondjuk a Pilisben, az is erdõrongálás. Na de ez talán kicsit off Jánoshegynél.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

vendég

• fórumtag
  • 216 hozzászólás
Egyettértek Balu!!!
Nem úgy megy egyeseknek mint pl. "gazdagéknak" hogy gondolnak egyet és kiruccanak ausztriába egy hétre...mind1
Nem vitázni akartam én se csak megjegyeztem mint történet/észrevétel/valós élmény mert nem mondható mindennapi eseménynek. Hagyjuk a témát.
Mindenki figyeljen oda,nehogy elkapjanak titeket "rongálásért" :)
Rider's Soul Team ; www.riderssoul.gportal.hu ; http://riderssoulteam.pinkbike.com

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Baja senkinek sincs,legfeljebb neked....Tudjuk,és igen! bringázunk!mert nem tudunk máshol! vagy esetleg menjek az omszki tóra dh-zgatni? Csak azt nem értjük ezzel mi a gond? És most hagyjuk a sok rizsát a letört bokorról,vagy a letaposott virágról,mert gondolom azt azért te is érzed,hogy ez már kezd röhejes közhellyé válni.
Na mindegy nem is akarok most ezen bárkivel is összeszólalkozni,csak tudomásul kell venni,hogy igény van rá...már csak a kultúra hiányzik! PEACE

az ilyen hozzáállás kicsit... :chin:

nem engedik a csúnya bácsik, nem adnak más helyet, ezért...?
állami jog a dh-zás tiltott területen? :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..kell keresni mást, ki kell menni külföldre, halálra bringázod magad és élvezed is, nem fél óra a felszállítás, és nincs 30 bicaj bezsúfolva a fogasba...

Azért az olyan könnyen megy, hetente kétszer "kiszaladok" külföldre aztán vissza..
Az utat meg gyurka bácsi fizeti? Ha megkapnám a fizetését akkor nem lenne gond.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..