Jelentkezz be Regisztrálj

János hegyi pályák #2
Posted 2009. August 07. - 10:18

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2009. August 07. - 10:10

Asszem megkeresem a helyi erdõgazdaságot, és készítek velük egy interjút, hogy merre hány méter, és hogy jutott ide ez az egész dolog...
Jó ötlet!
Meg, h mi a céljuk ezzel az egésszel, a bringásokat úgy, ahogy van, ki akarják szorítani a természetbõl??
Posted 2009. August 07. - 08:37

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2009. August 06. - 23:44

Posted 2009. August 06. - 22:50

Hát ez nem gyenge!!! Szóval valaki köp a vadõröknek?! lol
Hárs-hegy és kis hárs vajon járható? Vagy odais csak félve?
Posted 2009. August 06. - 21:59

aztán ha valakinek szétbasszák a fejét majd jöhet a magyarázkodás.
Posted 2009. August 06. - 20:46

Szóval folytatódik a bringások kiszorítása a térségbõl:S
Posted 2009. July 23. - 12:56

A természetvédelmi õr, a rendõr és a papucsos nõ..
A lényege:
..az eddigi információk alapján a kerékpározás szempontjából leginkább frekventált helyeken várható az elõfordulásuk mind a Pilis, mind a Börzsöny területén. Ez valószínûleg a budai hegyeket, a Pilis-szerpentin és Pilis-tetõ, Dobogókõ környékét jelenti a dunántúli oldalon, a Börzsönyben pedig a Nagy-Hideg-hegy és a Csóványos környékét.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2009. July 23. - 12:20

Posted 2009. July 23. - 12:06

P.S.: Csak én nem találom..?
Esetleg egy rá mutató linket lehetne kapni?
Posted 2009. July 23. - 11:58

Akkor értek a Nagy-Hideg-hegyi turistaházhoz, amikor mi, csak õk a Csóványos felõl jöttek, mi viszont az ellenkezõ irányból. Mi nem beszéltünk velük, ellenben néhány bakancsos túrázó igen, és a diskurzus egy részének mi is fültanúi voltunk. A részletekrõl írtam a Túrák Mo-n topicban, így nem akarom ismételni magamat.Ez alatt személyes kontaktust kell érteni v. csak távolról történt a "találka"?
Úgy értem, mondtak is valamit?
Posted 2009. July 23. - 11:09

Ez alatt személyes kontaktust kell érteni v. csak távolról történt a "találka"?...a Börzsönyben DINP embereivel találkoztunk a Nagy-Hideg-hegyen, és õk rendõri biztosítással voltak ott;..
Úgy értem, mondtak is valamit?
Posted 2009. July 23. - 08:56

Posted 2009. July 22. - 19:12

A cc-seket hallgatólagosan megtûrik, mert többnyire a kijelölt ösvényeken és normálisan (lassan) közlekednek, de a dh-sokkal már tele a tökük. És ezt jó lenne nem fokozni, bár a korlátok építésébõl egyértelmûen látszik, hogy tavaly óta tovább feszült a helyzet (akkor beszélt jogász ismerõsöm a terület tulajdonosaival, akiktõl a fenti infókat kaptam).
A komoly célú emberek alatt azt értem, aki mondjuk országos bajnok évek óta, és õ is itt edz. Tudom, hogy te mint utánpótlás is fontos vagy, de sokaknak mondjuk már most meg kell felelnie a szponzorainak, tehát morcik lesznek, ha a kiskakasok miatt õt is izélgetik/korlátozzák majd a hegyen.
Posted 2009. July 22. - 17:22

Próbálj ausztriában letérni, és megmagyarázni az erdésznek. Boldogan távozhatsz egy 500 Euros csekkel. Az egy másik kérdés, hogy ott van maradék 3000km hegyi ösvény, amin lehet bringázni.
OFF. Félelmetes, micsoda utak vannak a szomszédoknál, igazi bringás kánaán! A múlt héten jártuk be Attersee vidékét, voltunk (szintén bringával) a Gosausee-nál, bejártuk csütörtökön a Salzkammergut Trophy egy részét:) 2 nappal a verseny elõtt. No comment, amint lesz lehetõségem (fõleg idõ+pénz), megyek vissza.
Bocs az OFF miatt.
Posted 2009. July 22. - 14:43

Nem elbírálás kérdése, nem is azé, hogy ki szennyez, rongál többet
Hogy ezt Te hogy éled meg, az egyéni szociális problémád. Ha hangoskodsz, és ezzel még rosszabb helyzetbe kergeted azokat, akik oda járnak, elõbb utább kapni fogsz. Vagy nem, de ez megint attól függ, hogy milyen vérmérsékletû emberrel, erdésszel fogsz találkozni.
De ez már a Te kizárólagos problémád lesz.
Posted 2009. July 22. - 14:42

sztem a dolog ott hibádzik hogy ez egy oylan terület, amit mindnekinek joga van használni.
akkor elõször azokat tiltsák ki, akik a kutyájukat szaratják
Látom nem érted a Janihegy mindenkié, kivéve a bringásoké! Õk hivatalosan csak a betonutat, és a kijelölt kerékpárutakat használhatják MINDEN nemzeti park területén.
A kutyáját bárki ott sétáltatja, ahol akarja.
Próbálj ausztriában letérni, és megmagyarázni az erdésznek. Boldogan távozhatsz egy 500 Euros csekkel. Az egy másik kérdés, hogy ott van maradék 3000km hegyi ösvény, amin lehet bringázni.
Posted 2009. July 22. - 14:34

Daci, és hasonló jó felfogású baráti köre:
képzeld el, hogy van egy kerted (ez az erdõ a tanmesénkben) az utcasarkon, ami nincs körülkerítve. Szép lassan mindenki (õk a turisták) levágja a sarokrészt. Ezt lenyeled, mert legfeljebb a füvet tapossák ki egy kicsit, de ennyi még belefér. Aztán jön egy-két mindenkit veszélyeztetõ alak, aki elkezdi áttúrni, meg pusztítani a kerted. Egy ideig tûröd, aztán berágsz. Felépíted a kerítést. Másnapra ezt lebontják, kidöntik. Erre te (mint a mese erdésze) ugye továbbra is megértõ maradsz?
Ha igen a válaszod, akkor megértelek, de ez esetben balek vagy. Ha nem a válaszod, akkor meg ostoba vagy, ha továbbra is pattogsz, ráadásul a mi kontónkra, mert emiatt itt a fórumozókat, engem is és az összes többi, nálad sokkal komolyabb célokat dédelgetõ fõváros környéki versenyzõt is szívatod, akik lehet, hogy nem lesznek veled szemben olyan birka türelmûek, mint én.
sztem a dolog ott hibádzik hogy ez egy oylan terület, amit mindnekinek joga van használni.
akkor elõször azokat tiltsák ki, akik a kutyájukat szaratják meg szemetelnek, ne azokat akik a hegyen akarnak edzeni, hozzám hasonlóan.
meg én már az elõbb is írtam, hogy nem veszélyeztettem soha senkit, és nem túrom át, max ha karbantartom a pályát.
1-2 idióta tényleg van, ahogy a gyalogosok közt is.. bár azok általába nem komoly dh-sok..
egyébként meg honnan veszitek, hogy nekem nincs semmi komoly célom? jó igaz versenyeken még nem voltam sokon önhibámon kívül és anyagi okok miatt de azért igyekszem egyre többre eljárni. úgy látom, itt egyesek összetévesztenek a fogas aljában ordibáló, bmx-es stb társadalommal.. na azokkal inkább van gond mint a normálisabb dh-sokkal
ha téynleg ezzel ártok a budapesti dh-soknak akkor abbahagyom, mert nekem is az a célom hogy fejlõdjön a sportág és legális legyen de ahogy elnéztem eddig mindenki akit ismerek hegyen a kerítések ellen van, mivel így használhatatlanok a pályák
de ha tényleg egy folyamat közepénn vagyunk és ez a feltétele h a közeljövõben használhatóak legyenek legaláisan is a pályák (legalább 1-2) akkor tényleg igazatok van
nekem csupán egy célom van, hogy mint bp-i dh-s tudjam valahol fejleszteni a technikai tudásom a versenyekre, és használni valamelyik elérhetõ távolságban levõ hegyet ilyen célból.
Posted 2009. July 22. - 13:48

képzeld el, hogy van egy kerted (ez az erdõ a tanmesénkben) az utcasarkon, ami nincs körülkerítve. Szép lassan mindenki (õk a turisták) levágja a sarokrészt. Ezt lenyeled, mert legfeljebb a füvet tapossák ki egy kicsit, de ennyi még belefér. Aztán jön egy-két mindenkit veszélyeztetõ alak, aki elkezdi áttúrni, meg pusztítani a kerted. Egy ideig tûröd, aztán berágsz. Felépíted a kerítést. Másnapra ezt lebontják, kidöntik. Erre te (mint a mese erdésze) ugye továbbra is megértõ maradsz?
Ha igen a válaszod, akkor megértelek, de ez esetben balek vagy. Ha nem a válaszod, akkor meg ostoba vagy, ha továbbra is pattogsz, ráadásul a mi kontónkra, mert emiatt itt a fórumozókat, engem is és az összes többi, nálad sokkal komolyabb célokat dédelgetõ fõváros környéki versenyzõt is szívatod, akik lehet, hogy nem lesznek veled szemben olyan birka türelmûek, mint én.
Posted 2009. July 22. - 12:03