Jelentkezz be Regisztrálj

János hegyi pályák #2
Posted 2009. September 05. - 01:05

Posted 2009. August 25. - 17:17

Ez a nehezítés! Közte kell elszáguldani, a rád nem nyitják az ajtót...és az út két oldalán állt egy-egy kocsi. (egyik platós)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2009. August 24. - 22:52

Posted 2009. August 24. - 20:37

kontestnél ott a long elõtti turistaúton szoktak lenni, vagy a legvégén?
én a long elötti turistaúton találkoztam velük
Posted 2009. August 24. - 11:43

eddig kontestrõl tudok meg komment utáni betonút ami parás
kontestnél ott a long elõtti turistaúton szoktak lenni, vagy a legvégén?
kontest a kishárson van, és az ottani kilátótól indul
Posted 2009. August 24. - 10:39

Posted 2009. August 23. - 13:14

ha a Nemzeti Park természetvédelmi Õrszolgálat tagjai azok igen, nem is kicsit. ha erdészeti dolgozók vagy erdõrendészek azok bármik lehetnek. mellesleg az idézett mondatot azért erõsen elosztanám legalább kettõvel.ezek értelmes, tanult emberek? ... csak mert :
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. August 23. - 13:11

ja, mindössze 3-4 év egyetem/fõiskola (hacsak nincs erdõmérnök, vmilyen biologus vagy ilesmi diplomád) meg kivárod mig vki "kihal" és esetleg bekerülsz a helyére.
ezek értelmes, tanult emberek? nem hiszem... csak mert azok általában nem csinálnak ilyet:
[...] itt már nemvolt társalgás, egybõl rányitották a gyerekre a kocsi ajtaját és be is esett a bozótba, de végül gyorsan eltudott menekülni.
Posted 2009. August 23. - 12:38

ja, mindössze 3-4 év egyetem/fõiskola (hacsak nincs erdõmérnök, vmilyen biologus vagy ilesmi diplomád) meg kivárod mig vki "kihal" és esetleg bekerülsz a helyére.Ha be álltok közéjük õrnek ..akkor megoldódik!

Posted 2009. August 23. - 12:32

Ha be álltok közéjük õrnek ..akkor megoldódik!..Remélem valahogy hamarosan megoldódik ez az erdõõr probléma...

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Posted 2009. August 22. - 22:53

Múlt héten két haverommal mi is találkoztunk contest felénél a turistaúton zöld "barátainkkal".Szerencsére elõször csak beszélgetni akartak, hát beszélgettünk...
Elmondták, hogy X szabályt megszegtünk és legközelebb már büntetés lesz.Elvileg az alap az 50 ezer és még fokozgatták, hogy 150-200 is lehet./Pedig semmi tábla/
Még fontos, hogy a másik bajuk a dh-sokkal, hogy lekorrodáljuk a hegyet és õk szeretnék, hogy(és itt mutattak oda ahonnan jöttünk le Kis-hárshegyrõl) ott is erdõ legyen. Mondjuk az tény hogy contest le lett amortizálva mivel egyre többen ismerik./és itt nem a pl. gyorsan végigszáguldó Glory-sokra gondolok/
Arról, hogy esetleg veszélyeztetjük a turistákat egy szót sem szóltak!
Csak azt nyomadták, hogy esetleg átmegyünk védett növényen és ahol megyünk ott már nem tud nagyon visszanõni semmi...stb
Jah..és elárulták , hogy eddig a quadosokra és motorosokra voltak rászállva de õket elvileg már eléggé kiszorították így most ránk jutott a válsztás.

Kb ennyit tudtunk meg tõlük.
Remélem valahogy hamarosan megoldódik ez az erdõõr probléma...
Posted 2009. August 14. - 11:16

Posted 2009. August 14. - 08:54

Posted 2009. August 14. - 08:43

Kishárson nemlehet velük találkozni...! Csak féltem ezt most kimondani mert most mindenki odafog menni, az erdészek ezt észreveszik és akkor vége.....
Bár szerintem jános sem hanyagolható...csak az "ismertebb" pályákat figyelik szerintem(tündér, kápolna - ahol veszélyeztetjük a turistákat)
Posted 2009. August 12. - 23:31

Posted 2009. August 12. - 15:31

Posted 2009. August 07. - 21:49

próbáld meg esetleg a nemzeti parkot is, ott több értelmes embert találsz mint az erdészetnél....és elméletileg igazából õk a tulajok, az erdészet csak kezeli.Ment nekik mél, kíváncsi vagyok, mi sül ki a dologból. Atom is rábólintott, majd megírom, ha válaszol a PPZrt. Kicsit utánaolvastam a dolognak, érdekes, hogy a 1996.évi LIV. Törvény még kitér külön a kerékpározásra, de ez ugye 2009. május 25-én hatályát vesztette, és életbe lépett a 2009. évi XXXVII. Törvény Az erdõrõl, az erdõ védelmérõl és az erdõgazdálkodásról, ahol már csak úgy említik a 92. paragrafus (1) bekezdésében, hogy "Az erdõben lovagolni, illetõleg jármûvel közlekedni csak az arra kijelölt úton szabad." Tehát, hogy ez a jármû kerékpár, krosszmoci, traktor, vagy mondjuk kombinált ráhatású aknamentesítõ vontatmány, az mindegy.
Posted 2009. August 07. - 19:42

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2009. August 07. - 18:59

Gondolom van külön emberük is arra, hogy figyelje merre megyünk. Kishárson is kinn vannak a sorompók...
Kösz, azért megnézem hársot, hátha oda még nem ér el a kezük....!?
Jorus: Arra az interjúra énis kiváncsi lennék ha rábólintanak..!!!! Belinkelnétek majd ha készenlesz?! Vagy majd valami infót toljatok pls! Köszi
Posted 2009. August 07. - 11:15

[highlight] The bike way of life [/highlight]