Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4668 hozzászólás a témában

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Hehe :)
"Hacsak nem kocsival vagyok." Aztán piruett, meg keringõ...
:)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Sajnos csak a fenyegetés miatt lehet feljelenteni a csávót,mert én is csináltam régebben ezt a fajta téli vezetési gyakorlatot a haverokkal a tesco parkolóban,de ez jogilag nincsen megtiltva.Mikor a rendõr egyszer megállított a városban,mikor csúszkáltam,akkor azt mondtam,hogy elnézést megcsúszott a kocsi.És nem tudott vele mit kezdeni...
Ezekre én mindig figyelek,és hóban elkerülöm a parkolókat:)Hacsak nem kocsival vagyok...
Sztem

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Lensver: Szerintem csak élvezkedtek, hogy csúszkálhatnak. Végülis õk is csak ilyenkor csinálhatják, amikor éppen hó van. Ott meg jó a hely, nagy és síma és nincs rajta forgalom.
Aztán nem hinném, hogy bárki épeszû ember számítana arra, hogy éjfél után hidegben, hóban egy rettenthetetlen csaj majd arra bringázik. Gondolom teljesen felháborodott és meglepõdött, azt hitte ilyenkor ilyesmire nem kell számítani.
Szóval nála is lüktetett az adrenalin. Azért lehetett olyan nagy a szája. Meg egyébként is sokkal erõsebbnek érzik magukat az autóban. És sajnos ez így is van. Szóval a tény az, hogy nekünk kell vigyáznunk magunkra, mert akkor is meghalhatunk, ha nekünk van elsõbbségünk, vagy mi vagyunk a szabályosak. (De ez már lehet, paranoia.)

MÁS:
Akkor kikiáltom, hogy 15-én lesz Paulnál (most õ is tudja) az összejövetel.
Program: filmnézés, ha hoztok. DVD lejátszó, meg video van, de ha laptopot szeretnénk projektorral, akkor Skiri és KeX közremûködésére lenne szükség.
Kaja: Túrós, mákos tészta, tea. Ha mást is szeretnétek, akkor azt hoznotok kell.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Ugyan, nem volt ott semmi szervezett, pláne nem zártkörû. Még az illegális gyorsulásin is lezárják az utat, ahol a verseny megy, az azért elég feltûnõ. Amúgy nyugodtan lehet rendõrt hívni, mert, végül is azzal fenyegetett, hogy megöl.
Ausztria, Kenguruk földje!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Oksa, vigyázok. Csak az tett bátorrá, hogy végülis a város közepén voltam - igaz már késõre járt - de minden ki volt világítva - és valahogy azt hittem, hogy az ott gyakorlatozó emberek tiszteletben tartják elhaladási szándékomat (hisz végülis az a placc ott a Városligetnél mindenkié), melyet tényleg gyorsan igyekeztem megtenni, csak a hóban kicsit lassabban ment. De már megtanultam a leckét.

Persze ez is olyan, mint a bringásoknál. Vannak köztünk olyanok, akik tiszteletben tartják a túrázókat és pauzolnak, míg azok elvonulnak, és vannak köcsög dh-sok (vagy cc-sek), akik üvöltve vagy anélkül lezúzzák az arra közlekedni merõket. Ez ugyanaz a viselkedés. Elkövetõi a szabadság érzését adó eszközöket használják, s csak egojuk nagyságától függ, mekkora szemetek lesznek másokkal.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Nati: az ilyen "ralizós"-jaszkarizós bagázzsal vigyázni! 100%, hogy nem "zártkörû" a buláj. Csak megy a felvágósdi.

Én is régóta tervezem egyébént hogy kimegyek ilyenkor gyakorolni, de nem parkolóba, hanem egy ipartelep elhagyott betonplaccára... :-/

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Mivel nagyon fel vagyok húzva, ide is beírom, amit már a Dohogóba beírtam.

Szal az történt, hogy megyek nemrég haza - minden csupa hó, de a fõutakon centis sólé lötyög, ezért igyekszem mindenhol a szûzhavon menni.

A Városligetnél - pont ott, ahol a Plakátkiállítás szokott lenni - most kb.15 kocsi rallizott a szûzhavon. Odafele úton még csak hárman voltak, ezért fel se tûntek. Most feltûnt, hogy többen vannak, és hogy mindenki csavarja a kormányt, csúszik ide-oda, de valahogy még ekkor se tûntek föl. Gondoltam elmegyek a szélén, nem zavarok senkit. S nem is nagyon aggódtam, mivel a placc rendesen ki van világítva. Erre hirtelen egy kocsi, hátrafele menetben kanyarodásos farolásból pont elém csúszott be és majdnem elcsapott. Jogos felháborodásomnak hangot adtam, hogy mégis mit képzel, akár el is üthetett volna, mire a csávó elküldött a fenébe.

Szerinte nekem ott semmi keresnivalóm nincs, s teljesen elképesztõnek találta, hogy én oda be mertem menni. "Ha most azonnal nem tûnsz el, áthajtok rajtad és a bringádon". - mondta nekem.
Ijedelem helyett inkább a düh kapott el, és nekiálltam vele vitatkozni. Mondtam, hogy hívom a zsarukat, mondta, hogy hívjam. Mondtam, hogy na mindegy, most miatta nem fogom elõvenni és bekapcsolni, de akkor is egy f*sz. Egy ideig ilyen barátságosan dumálgattunk, de végül abban maradtunk, hogy én is hibáztam, õ is hibázott. A gyerek IQ-jához képest szerintem még ez is nagy haladás volt. Mikor elhaladtam a közelben ácsorgó kocsi és bámészkodó bandája mellett, kaptam a beszólásokat.

Mintha függönyt húztak volna föl - hirtelen minden egyes fékezõ, pörgõ, forgó, gyorsító kocsi ott volt a tudatomban, s most már mindegyik potenciális veszélyforrás volt a számomra. Imádkoztam, hogy ne csapjon el valamelyik állat. Szerencsésen megúsztam mindent. Ha akkor lett volna rendõr a közelben, odamentem volna megkérdezni tõle, hogy mégis, ilyenkor mi a fene van, de persze sehol sem volt senki. Ez éjfél után történt valamivel.

Kérdéseim:

-ti találkoztatok-e ilyesmivel???
- Sajnos arra, hogy ott valami "zárt körû" dolog zajlik, csak a srác szövegelése közben jöttem rá, egészen addig bambán, töprengve tekertem. Tevékenységüket se tábla, se más nem jelezte, s a jaszkarizást is csak akkor vettem észre, amikor már ott voltam a parkoló kocsik között, közeledve a Plakát kiállítás helyszínére. Õk most tulajdonképpen illegálisan csinálták, amit csináltak (tehát ezt a csoportos hó-ride-olást) vagy ilyesmit szabad? (mármint valahol összegyûlni és farolgatni, kanyarogni a hóban)

Egyébként isteni volt a tiszta szûz hóban tekerni, ami a sózatlan utakat borította, de elõvigyázatosságból vagy bringaúton mentem már haza, vagy lakótelepeken, mert késõbb - pl. a Tatai úton is találkoztam ferdén közlekedõ, faroltató autókkal.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Aha persze! Csak a nagy lemaradásodat próbálod most behozni úgy, hogy beírogatsz minden topikba sûrû bocsánatkérések közepette. ;) :P

Nade a viccet félretéve, nem árt, ha új lap tetején is ez a fontos felhívás áll, mert mindig akadnak olyanok, akik még arra is képtelenek, hogy visszalapozzanak egyel! :P

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

FIGYELEM - FELHIVÁS!!!

Bringás petícióátadás a pesti dunaparti bringaút továbbépítésére a Petõfi híd felé.
Találkozó: Szerda 18:00 Alkotmány-Bajcsy sarok, onnan lassú átgurulás az Erzsébet térre.

Akinek ez a tömörítés felkeltette a figyelmét, az olvashatja a "Critical Mass"-os topikból átkopizott teljes verziót itt lent:

Lehet hogy esik a hó, és a bringád a gardróbban, de HELYZET VAN! SZÜKSÉG VAN RÁD! Az V. kerületi önkormányzat a tél folyamán többször szavazott egy bicikliutas kezdeményezés napirendre emelése ellen. Az indítvány lényege, hogy a kerület bekapcsolódjon a budapesti kerékpárúthálózat fejlesztésébe, és a fõvárosi önkormányzattal együtt építsenek meg több fontos kerékpárutat a kerületben. Ennek eredményeként a jövõben folytatódhatna a Parlament mellett évekkel ezelõtt megakadt pesti dunaparti bringaút továbbépítése a Petõfi híd felé a kerület területén, illetve akár egy átkötéssel hálózatba is épülhetne a Bajcsy-Andrássy kerékpárút-keresztezõdéssel. A leszavazás oka valószínûleg nem rossz szándék, hanem pártok közti vita következménye, mivel az utóbbi idõben eléggé elmérgesedett viszony a kerületi politikusok között.Szerdán, az újabb beterjesztés elõtt egy nappal rövid felvonulást tartunk a belvárosban az Alkotmány utcai bicikliút-végzõdéstõl az önkormányzat épületéig azért, hogy egyetlen szavazás idejére egy jó, és fontos ügy érdekében mûködjenek együtt a képviselõk. A rendezvény a kényes helyzet ellenére szigorúan politikamentes. Nem lesznek pártemblémák, jelvények, jelszavak. Odatekerünk és átadunk egy rövid petíciót, amiben megkérjük õket, hogy támogassák a belvárosi kerékpárútépítést. Kérünk, hogy gyere el, vagy ha nem tudsz, akkor is értesítsd a lehetõ legtöbb barátodat, ismerõsödet. Lehet hogy esni fog a hó, vagy az esõ, de mégis fontos lenne hogy eljöjj. Ha munka után nem tudsz hazamenni, vagy nincs esõruhád, akkor gyere gyalog, de azért hozz valami jelképes bringáscuccot, akár egy lámpát, vagy villogót. Erre a bringaútra majd úgy gondolhatsz, hogy egy kicsit te is építetted! Tehát a program: Szerda 18:00 Alkotmány-Bajcsy sarok, onnan lassan átgurulunk az Erzsébet térre, átadjuk a petíciót és hazamegyünk. Kb. 1200 méter és max. háromnegyed óra. Segíts te is, és add tovább!!!A pártszimpátiád pedig hagyd otthon, és jól zárd rá a lakást Köszi: Sinya és Kükü
részletek, szervezkedés itt: http://criticalmass.hu

látom itt is gyorsabbak voltak nálam !! :)
Mert tekerni jó!

zitinha

zitinha

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás

Szia Zita, írtam Mellonnak, az is jó, vagy írjak neked is?

már meg is kaptam tõle :)
az Erdély hegyei az útikönyv sorozat, de tartalmaz pár térképet is

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
FIGYELEM - FELHIVÁS!!!

Bringás petícióátadás a pesti dunaparti bringaút továbbépítésére a Petõfi híd felé.
Találkozó: Szerda 18:00 Alkotmány-Bajcsy sarok, onnan lassú átgurulás az Erzsébet térre.

Akinek ez a tömörítés felkeltette a figyelmét, az olvashatja a "Critical Mass"-os topikból átkopizott teljes verziót itt lent:

Lehet hogy esik a hó, és a bringád a gardróbban, de HELYZET VAN! SZÜKSÉG VAN RÁD! Az V. kerületi önkormányzat a tél folyamán többször szavazott egy bicikliutas kezdeményezés napirendre emelése ellen. Az indítvány lényege, hogy a kerület bekapcsolódjon a budapesti kerékpárúthálózat fejlesztésébe, és a fõvárosi önkormányzattal együtt építsenek meg több fontos kerékpárutat a kerületben. Ennek eredményeként a jövõben folytatódhatna a Parlament mellett évekkel ezelõtt megakadt pesti dunaparti bringaút továbbépítése a Petõfi híd felé a kerület területén, illetve akár egy átkötéssel hálózatba is épülhetne a Bajcsy-Andrássy kerékpárút-keresztezõdéssel. A leszavazás oka valószínûleg nem rossz szándék, hanem pártok közti vita következménye, mivel az utóbbi idõben eléggé elmérgesedett viszony a kerületi politikusok között.Szerdán, az újabb beterjesztés elõtt egy nappal rövid felvonulást tartunk a belvárosban az Alkotmány utcai bicikliút-végzõdéstõl az önkormányzat épületéig azért, hogy egyetlen szavazás idejére egy jó, és fontos ügy érdekében mûködjenek együtt a képviselõk. A rendezvény a kényes helyzet ellenére szigorúan politikamentes. Nem lesznek pártemblémák, jelvények, jelszavak. Odatekerünk és átadunk egy rövid petíciót, amiben megkérjük õket, hogy támogassák a belvárosi kerékpárútépítést. Kérünk, hogy gyere el, vagy ha nem tudsz, akkor is értesítsd a lehetõ legtöbb barátodat, ismerõsödet. Lehet hogy esni fog a hó, vagy az esõ, de mégis fontos lenne hogy eljöjj. Ha munka után nem tudsz hazamenni, vagy nincs esõruhád, akkor gyere gyalog, de azért hozz valami jelképes bringáscuccot, akár egy lámpát, vagy villogót. Erre a bringaútra majd úgy gondolhatsz, hogy egy kicsit te is építetted! Tehát a program: Szerda 18:00 Alkotmány-Bajcsy sarok, onnan lassan átgurulunk az Erzsébet térre, átadjuk a petíciót és hazamegyünk. Kb. 1200 méter és max. háromnegyed óra. Segíts te is, és add tovább!!!A pártszimpátiád pedig hagyd otthon, és jól zárd rá a lakást Köszi: Sinya és Kükü
részletek, szervezkedés itt: http://criticalmass.hu

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ha nem gáz a használt, egy ürge hirdetett itt a bikkmakk apróban egész jó kis korikat röhej áron. keress rá.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Már többször olvastam itt, hohgy szoktatok menni korcsolyázni. Nemrég keztem tanulni. Szeretnék venni egy korit, viszonylag jó minõségût, de minnél olcsóbbat. Hol keressem, milyet ajánlotok? Metro, teszkó, hervis van erre felé, hová menjek?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Szia Zita, írtam Mellonnak, az is jó, vagy írjak neked is?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

zitinha

zitinha

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
Akkor eddig 15-e vezet, feltéve ha Eráéknak is jó :)

Felszámolt könyvesboltunk készletébõl maradt még némi térkép, útikönyv, amiket 50-70%-os kedvezménnyel árulunk.

A lista árakkal megtalálható itt.

Ide írjatok, ha szeretnétek rendelni, a részleteket megbeszéljük.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Ha esetleg lehetne 15-én a party, mi is mennénk, mert 14-én este kilenckor landolok

Nekünk akkor is jó, mivel csak 17-én utazunk.

Skiri! Italy mely részén vagy most? Mely város?

Kahlesz: jobbulást! :)

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 hozzászólás
Ja és majd el felejtettem: mindenkinek Boldog szülinapot: Trifo, Skiri, meg akit még nem soroltam. Sajnos még mindig nincs otthon netem. Tök gáz:)

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 hozzászólás

"Akkor jövõ hét pihi és utána levõ héten Paulnál (bár még nem tudja) de megint egy tésztázós filmezõs estét tervezünk."

Most már tudom...

ASSZONYURALOM:)
Mellesleg sikerült elcsennem egy kis bacit Erától, de hálisten éccsanyám gyógycsepjei már ki is kúráltak belõle. Csak két napig voltam halálos beteg: szombaton, és vasárnap. Hétfõn már tudtam dolgozni:P

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Skiri:Boldog Születésnapot!!!
Ors&Thy

zitinha

zitinha

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás

Ha esetleg lehetne 15-én a party, mi is mennénk, mert 14-én este kilenckor landolok

15-e nekünk is jobb lenne.

Skiri, utólag is boldog szülinapot! Az idõjárás és a hegyek miatt meg irigykedünk ezerrel :)