Jelentkezz be Regisztrálj

Salgótarján
Posted 2009. June 01. - 17:40

Felfelé Vizdák Janival megtaláltuk egymást, így egymást váltva szedtük lefelé az embereket.
Ekkor még minden hepi volt. Szakadt rólam a víz, mármint az esõ mellett az izzadtság is!!! Aztán jött a sík, meg az elsõ lefelé rész....:help: Elkezdett fújni valami kurv@ hideg szél, addigra már sajnos a felfelén összeszedett hõtartalék is elillant. Fura módon nem élveztem a lefeléket. Egyrészt azért, mert úgy átfagytam, hogy a féket alig bírtam húzni, másrészt meg a szememben annyi sár gyûlt össze, hogy otthon akár homokvárat is építhettem volna. Amikor elkezdett emelkedni kicsit megnyugodtam....
De sajna egy idõ után már ez sem segített....
Felmentem Bánkútra, és felfelé már azt vettem észre, hogy képtelen vagyok felvinni a pulzusom, 120-140/perc, és borzasztóan fázok...
Ekkor döntöttem úgy, hogy feladom... Bánkúton még frissítettem egyet, aztán a betonon elindultam vissza Szilvásváradra. Hát, azt se kívánom senkinek, azt hittem sírva fakadok, már ordítottam, annyira fáztam... Ha akkor valaki megkérdezte volna, hogy adjam oda mindenem, és kapok egy forró fürdõt, azonnal igennel válaszoltam volna! Leszálltam, futottam. Majd visszaültem, majd megint leszálltam, futottam, hogy felmelegedjek. Több, mint 1 óra alatt gurultam vissza. Annyira átfagytam, hogy levetkõzni nem bírtam, borzasztó volt... De túléltem!
Minden elismerésem a 3 hosszútávosnak, Bene Zolikának, Koós Briginek, Rónai Tominak, mindenkinek, aki teljesítette bármelyik távot is!
És a szombati országútisoknak is!
Posted 2009. June 01. - 17:38

Elõször is gratulálnék a 3 hosszútávos teljesítõnek!!!
Kemények vagytok! (és nem olyan penyék mint én!!!)
Másodsorban a középtávosoknak gratula,mert ilyen körülmények között ez olyan volt mintha hosszút mentek volna!
A rövideseknek is maximális elismerés!!!
Posted 2009. June 01. - 17:28

Posted 2009. June 01. - 17:26

Posted 2009. June 01. - 17:11

Hát nagy szopás volt, de a hegyikerékpározás öregjei megcsinálták a hosszútávot!!! Név szerint: Nagy Peti, Huszár Norbi és jómagam.
Minden elismerésem azoknak akik elmertek indulni ezen az eszetlen versenyen! Köszönet Bálnának a mindenért!
Hosszabb beszámoló majd holnapután (addig lehet kilátok a szememen is).
Geri, hallottam mit igértél! Mikor vagy szabad?:love1:
Zsótikám, csak szólj, és megyek, ígéret szépszó, ha megtartják úgy jó! Bár nem ígérek semmit, mert nem igazán gyakoroltam még az örömszerzés eme módját:D
Posted 2009. June 01. - 14:52

Semmi gond, nem vagyok szomorú. Már megszoktam, hogy nem minden úgy megy, ahogyan eltervezi az ember. Kell tudni kompromisszumokat kötni és mértékletesnek lenni. Profi meg nem vagyok, így át tudom szervezni a túráimat. A bicaj úgy is mostanság már inkább a szinteket szereti. ;-)
"Tarján - Murányi fensik között mennyi a távolság?
Arról tudsz nekem valami adatot mondani?"
A Murár-fennsíkon van egy utacska, az 1041-re megy fel. A vár alatt kanyarog el. Úgy számolhatsz, hogy egy százas ide. Az a vidék inkább turistautakkal van tele. Ott viszont az MTB tiltott!
Mikor csatlakozol már hozzánk BIG túrákra?
Posted 2009. June 01. - 14:27

Posted 2009. June 01. - 14:02

Megvagyunk!
4.50-kor keltem. Nagyban készülõdtem, amikor sorban jöttek a lemondások. Ki felhívott, ki sms-t írt. Miután mindenki lemondta, felhívtam Szabit hogy feküdjön vissza, mert senki sem jön. Mint kiderült, õ este 10-kor jött haza a Szilvásvárad maratonról (Gratula a résztvevõknek!).
Aztán eszembe juttott, hogy "külsõsök" is érdeklõdtek korábban. Így lementem 5.50-re a bolthoz. Jól tettem, mert meg is érkezett egy srác Szigetszentmiklósról és egy pár Székesfehérvárról. Szomorúak voltak az idõ miatt, de mindenképpen tekerni akartak. Gyors értekezletet tartottunk és megvitattuk a helyzetet. Mivel én szabin csak szerdán vagyok így ez a nap (Tátra) sztornó, cserélni nem tudjuk. Aztán beleegyeztek a felvetésembe, mely szerint az 1000/7 innentõl kezdve úgy értelmezendõ, hogy minimum 1000 méter szint minden napra. Tehát vasárnapra legalább 7000 méter szintet kell összegyûjteni.
Szóval a mai kör a "Salgótarjáni szintgyûjtõ" nevet kapta.
Útvonal:Bolt - Medves Hotel - Somoskõ - Fáy krt. - Karancsalja - Etes - Ságújfalu - Keresztúri-hegy - Vizlás-Újlak - Kazári-hegy - Vizslás - Szerpentin út - Bolt
81,6 km; 1100 m szint; 18,8 km/h átl.; 56,3 km/h max.; 10 C átlag; 8 C minimum; 2104 kcal; 4.21'
Kb. 10 percen át volt esõszünet. :-)
Innentõl kezdve minden 1000 m alatti nap útvonala módosul!!!
(Egyébként a Giro és Tour útvonalakat is az idõjárás függvényében meg szokták változtatni, szóval ez nem újdonság.)
Holnap 15.50-kor találka, 16.00-kor indulás.
Útvonal: Bolt - Karancsalja - Ipolytarnóc - Ludányhalászi - Szécsény - Nógrádmegyer - Salgótarján - Bolt
Plusz a szükséges hegyek (Pl.: Vizslás-Újlak, Fáy...) a szinthez.
Grat. a teljesitéshez ebben a szép nyári idõben!!

a 7 többi napján nem nagyon tudok menni eggyenlöre ugy néz ki.
Ez érdekelt nagyon, kár h elmaradt.
Tarján - Murányi fensik között mennyi a távolság?
Arról tudsz nekem valami adatot mondani?
Ami Kralova Hola elött van balra ha jól tudom.
És mennyi a legmagasabb pontja?
Posted 2009. June 01. - 13:34

4.50-kor keltem. Nagyban készülõdtem, amikor sorban jöttek a lemondások. Ki felhívott, ki sms-t írt. Miután mindenki lemondta, felhívtam Szabit hogy feküdjön vissza, mert senki sem jön. Mint kiderült, õ este 10-kor jött haza a Szilvásvárad maratonról (Gratula a résztvevõknek!).
Aztán eszembe juttott, hogy "külsõsök" is érdeklõdtek korábban. Így lementem 5.50-re a bolthoz. Jól tettem, mert meg is érkezett egy srác Szigetszentmiklósról és egy pár Székesfehérvárról. Szomorúak voltak az idõ miatt, de mindenképpen tekerni akartak. Gyors értekezletet tartottunk és megvitattuk a helyzetet. Mivel én szabin csak szerdán vagyok így ez a nap (Tátra) sztornó, cserélni nem tudjuk. Aztán beleegyeztek a felvetésembe, mely szerint az 1000/7 innentõl kezdve úgy értelmezendõ, hogy minimum 1000 méter szint minden napra. Tehát vasárnapra legalább 7000 méter szintet kell összegyûjteni.
Szóval a mai kör a "Salgótarjáni szintgyûjtõ" nevet kapta.
Útvonal:Bolt - Medves Hotel - Somoskõ - Fáy krt. - Karancsalja - Etes - Ságújfalu - Keresztúri-hegy - Vizlás-Újlak - Kazári-hegy - Vizslás - Szerpentin út - Bolt
81,6 km; 1100 m szint; 18,8 km/h átl.; 56,3 km/h max.; 10 C átlag; 8 C minimum; 2104 kcal; 4.21'
Kb. 10 percen át volt esõszünet. :-)
Innentõl kezdve minden 1000 m alatti nap útvonala módosul!!!
(Egyébként a Giro és Tour útvonalakat is az idõjárás függvényében meg szokták változtatni, szóval ez nem újdonság.)
Holnap 15.50-kor találka, 16.00-kor indulás.
Útvonal: Bolt - Karancsalja - Ipolytarnóc - Ludányhalászi - Szécsény - Nógrádmegyer - Salgótarján - Bolt
Plusz a szükséges hegyek (Pl.: Vizslás-Újlak, Fáy...) a szinthez.
Posted 2009. June 01. - 12:35

Csonti, én sem mentem, a többiekrõl nincs hírem. Holnap du. 16-kor 75-ös kör.
Talán most délután itt a környéken tekerek kicsit.

Posted 2009. June 01. - 11:09

Posted 2009. June 01. - 10:42

Részletek a hétfõi (elsõ) napról.
Találkozó:5.50-kor a Velosportnál (Csomagok bepakolása Transzporterhez.)
Indulás: 6.00
Alap esetben depózás három helyen: Hrinova, Sedlo Certovica, Hnústa
Tervezett táv: 255 km
Jelentõsebb emelkedõk:
Sedlo Tlsty Javor (1025m) - 2. kategóriás (CCC)
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Sedlo Pohansko (733 m) - 3. kategóriás (CCC)
Sedlo Certovica (1238 m) - 1. kategóriás (BIG no.:844 + CCC)
Sedlo Zbojska (725 m) - 3. kategóriás (CCC)
http://lh6.ggpht.com...N0/P1080698.JPG
Valamennyi hágó számít a "100 hágósok klubja" tagságába, míg a Sedlo Certovica az 1000 BIG hegy egyike.
Az útvonal az idõjárás függvényében változhat!!!
Tervezett teljesítési idõ:12-14 óra
Aki eljön, az pedig megkapja a túra jelvényét és a hét végén a megtett kilométerek alapján az oklevelét (az SHKE ajándékaként).
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.png
Jó felkészülést és várok minden érdeklõdõt!
Végülis lementetek reggel ?
Felkeltem 05:26kor kinyitom a szemem hallottam h esik azzal a lendülettel csukódott vissza a szemem aztán pihi:D
Ha nem mentetek el akkor + lessz szervezve a 7-en ? Valamelyik rövidebb nappal nem cserélitek fel?
Ha + elmentetek: Hátszelet!!
Posted 2009. June 01. - 00:53

Név szerint: Nagy Peti, Huszár Norbi és jómagam.
Le kell hogy boruljak nagyságotok elõtt!
De eszetek az semmi

Posted 2009. May 31. - 22:11

Minden elismerésem azoknak akik elmertek indulni ezen az eszetlen versenyen! Köszönet Bálnának a mindenért!
Hosszabb beszámoló majd holnapután (addig lehet kilátok a szememen is).
Geri, hallottam mit igértél! Mikor vagy szabad?:love1:
Posted 2009. May 31. - 10:14

Posted 2009. May 30. - 21:58

A kis piszok kiugrott a bicajból, és úgy pattogott lefelé mint egy idegbeteg gumimaci. De mostmár lemostam szépen baba tusfürdõvel, és alszik a drága
A szülõk mindent megadnak a gyermekeiknek! :mexico:
Nah még egy kis kaja, aztán tente mer holnap Szí(l)vás!
Posted 2009. May 30. - 21:53

A kis piszok kiugrott a bicajból, és úgy pattogott lefelé mint egy idegbeteg gumimaci. De mostmár lemostam szépen baba tusfürdõvel, és alszik a drágaAzt kihagytad h. mit kapott a Zipp Kékesen

Posted 2009. May 30. - 21:51

Posted 2009. May 30. - 21:47

Látom az elõzõ hozzászólástól mindenki megkukult, most olyat írok, amitõl az ember kicsit gyorsabban veszi a levegõt. 4fokban, szakadó jégesõben meg is ugrik a légzésszám...
Na de a legelejérõl. Szép idõben gondoltam bemelegítésképp legurulok Parádra, idáig volt minen kúl. Sajnos elég gyorsan leértem, laza két és fél órát váram még, de volt lent sok barát, szal elrepült hamar az idõ. A kicsi kezdték a verseny, Kinga természetesen hozta a formát és lezúzott mindenkit. Kicsit kezdem úgy érezni, hogy a korabeli lányok is úgy vannak vele, mint mi Specziárral meg Szórádival... na, ha ez itt van, annyival hátrébb.
Aztán kezdõdött a melegítõ ciklus, ott még néha elõbújt a napoCka, és sokan abban reménykedtünk, hogy jó lesz a szerpentin. Visszaérve a rajthoz már Csontiék jöttek fel, na akkor úgy elkezdett szakadni az esõ - hát nem bírtam megállni röhögés nélkül:D Aztán kiderült késõbb, õk jobban jártak, mint mi:(
U23-elit rajt egyben, és az esõ is elállt. Ez az esõmentes állapot kb 1 percig tartott, névolvasásnál már szemerkélt, aztán egyre fokozódott. Mire megvolt az elsõ komoly lósz - még Parádon, már szakadt. Volt benne ember, így nem kellett menni. Volt azomban ilyen elszivárgás, amit Vígh Zoli nem nézett jó szemmel, és belószolt õ is, pedig még Sasváron sem voltunk. Meglószoltam én is, próbáltam segíteni neki, de tette a kereket az egész mezõny, szóval... megpihentünk.
A szerpentinen elég erõs tempóval mentünk, ráadásul a Fradi úgy meghúzta a sort, hogy azonnal szétszakadt. Hirtelen a mezõny végén találtam magam, páran kezdtünk megúszni, de simán felértünk még. Ekkor már elég mennyiségû jég szakadt az útra, meg úgy ránk, hogy megmaradjon a nyoma... Késõbb, Mátraházánál rendes hókása volt az úton, egyszer még az elsõkerék is megcsúszott. Hála Istennek onnan már csak az esõ szakadt tovább. Elég brutálisan elfagytak a kezeim, a karom, kiállni majdhogynem lehetetlen feladat volt, és az elsõváltóval babrálni is komoly felkészülést igényelt.
Ahogy befordultunk a tábornál, balra, kb úgy is értünk be. A végén az elsõség sorsába már nem szólhattam bele, fél percnyivel az elsõ boj után érhettem be. Megmondom õszintén akkor abszolút nem zavart, hogy nem értem fel elõrébb, csak adják már oda a száraz ruhám, meg a lábtyûm:(
Néhány számadat a 725szerint: 740méter szint 17km-en 24es átlaggal, középhõmérséklet 7fok, minimum 3.
Ha a velo.hu közzétesz képeket... 15év alatti gyermeknek megtekintése nem ajánlott
Azt kihagytad h. mit kapott a Zipp Kékesen

Posted 2009. May 30. - 21:12

Na de a legelejérõl. Szép idõben gondoltam bemelegítésképp legurulok Parádra, idáig volt minen kúl. Sajnos elég gyorsan leértem, laza két és fél órát váram még, de volt lent sok barát, szal elrepült hamar az idõ. A kicsi kezdték a verseny, Kinga természetesen hozta a formát és lezúzott mindenkit. Kicsit kezdem úgy érezni, hogy a korabeli lányok is úgy vannak vele, mint mi Specziárral meg Szórádival... na, ha ez itt van, annyival hátrébb.
Aztán kezdõdött a melegítõ ciklus, ott még néha elõbújt a napoCka, és sokan abban reménykedtünk, hogy jó lesz a szerpentin. Visszaérve a rajthoz már Csontiék jöttek fel, na akkor úgy elkezdett szakadni az esõ - hát nem bírtam megállni röhögés nélkül:D Aztán kiderült késõbb, õk jobban jártak, mint mi:(
U23-elit rajt egyben, és az esõ is elállt. Ez az esõmentes állapot kb 1 percig tartott, névolvasásnál már szemerkélt, aztán egyre fokozódott. Mire megvolt az elsõ komoly lósz - még Parádon, már szakadt. Volt benne ember, így nem kellett menni. Volt azomban ilyen elszivárgás, amit Vígh Zoli nem nézett jó szemmel, és belószolt õ is, pedig még Sasváron sem voltunk. Meglószoltam én is, próbáltam segíteni neki, de tette a kereket az egész mezõny, szóval... megpihentünk.
A szerpentinen elég erõs tempóval mentünk, ráadásul a Fradi úgy meghúzta a sort, hogy azonnal szétszakadt. Hirtelen a mezõny végén találtam magam, páran kezdtünk megúszni, de simán felértünk még. Ekkor már elég mennyiségû jég szakadt az útra, meg úgy ránk, hogy megmaradjon a nyoma... Késõbb, Mátraházánál rendes hókása volt az úton, egyszer még az elsõkerék is megcsúszott. Hála Istennek onnan már csak az esõ szakadt tovább. Elég brutálisan elfagytak a kezeim, a karom, kiállni majdhogynem lehetetlen feladat volt, és az elsõváltóval babrálni is komoly felkészülést igényelt.
Ahogy befordultunk a tábornál, balra, kb úgy is értünk be. A végén az elsõség sorsába már nem szólhattam bele, fél percnyivel az elsõ boj után érhettem be. Megmondom õszintén akkor abszolút nem zavart, hogy nem értem fel elõrébb, csak adják már oda a száraz ruhám, meg a lábtyûm:(
Néhány számadat a 725szerint: 740méter szint 17km-en 24es átlaggal, középhõmérséklet 7fok, minimum 3.
Ha a velo.hu közzétesz képeket... 15év alatti gyermeknek megtekintése nem ajánlott