Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salgótarján

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10143 hozzászólás a témában

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Ott a pont :) Trek még nem volt, úgyis mindig kérdezik a Bótban, hogy mikor cserélek már vázat :D

Jövõ hétre milyen témában kellhet segítség? Mert úgy néz ki, hogy el tudok menni :)

Hét közben vagy hétvégén?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Igazad van Barna! TREK (meg GIANT) az Isten és kész, tényleg fejezzük be! :D:D:D

Ott a pont :) Trek még nem volt, úgyis mindig kérdezik a Bótban, hogy mikor cserélek már vázat :D

Jövõ hétre milyen témában kellhet segítség? Mert úgy néz ki, hogy el tudok menni :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Majd szóljon vki ha abbamarad ez a szélmalomharc!

Inkább beszélgessenek az emberek itt a TdF-rõl, a hétvégi versenyekrõl, a családjaikról stb, jobban áll az nekünk ;)
Azt hittem, hogy meg lehet ezeket úszni sértõdések nélkül, tévedtem.

Igazad van Barna! TREK (meg GIANT) az Isten és kész, tényleg fejezzük be! :D:D:D

... Szerintem az sokkal nagyobb gáz, hogy az Aranycsengõn a fõállásúaktól mindössze másfél percet kaptam f@s amatõrbringásként, mint utólag kiderült tüdõgyulladással, ráadásul kerékpárnak nem nevezhetõ valamivel.

Mindig sír a szád, oszt amúgy meg mész mint állat! Majd szóljon vki ha abbamarad ez a szélmalomharc, hogy Adame ezt csinálja e... :D

Emberök!!
Hétvégén egy LIGHTOS (Pataki Jani szilvásváradi pályabejáráson simán állva hagyott ) OB pálya-bejárás? Valaki vigyen má körbe, hogy tudjam mi a szitu! Szóval mikor is és hol van tali?

Az OB pálya ki van táblázva, amugy meg olyan, mintha úthengerrel mentek volna végig rajta, a 12 csömöri, 8 trekkes és a minden nap különbözõ csapatoktól érkezõ bringások rendesen ledöngölték az utat.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

TripleB! Vége!:)
TdF f@sza! Versenyen nem voltam most. Család jól van köszi. Nem sértõdtem meg, ha rám gondoltál.;):mexico:

Rendben, akkor tessék visszatenni az avatarodat!Most! :)
Örülök, hogy jól van mindenki. :) Néha megnézem a képeiteket az iwi-en ;)

Mi az a TdF?:D

Valami fogászati szakkifejezés?:D
Engem érdekelne ez a helyes fogmosás szitu elektronyos fogkefével közdemûködve :)

-=B.B.B.=-

ZaskarLe

ZaskarLe

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Emberök!!
Hétvégén egy LIGHTOS (Pataki Jani szilvásváradi pályabejáráson simán állva hagyott :)) OB pálya-bejárás? Valaki vigyen má körbe, hogy tudjam mi a szitu! Szóval mikor is és hol van tali?

Csak az elõzõ beírások alapján: aki a fölfeléken szivat, annak a végén átmegyek a bringáján egy tolólapos, piros Kraz-zal, amilyen a fõkefénél van!! Nnnnaaaa :))

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás

Inkább beszélgessenek az emberek itt a TdF-rõl, a hétvégi versenyekrõl, a családjaikról stb, jobban áll az nekünk ;)

Mi az a TdF?:D

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás

TripleB! Vége!:)
TdF f@sza! Versenyen nem voltam most. Család jól van köszi. Nem sértõdtem meg, ha rám gondoltál.;):mexico:

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

-=B.B.B.=-

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás
Levettem az avatarom mer úgy látszik gáz, nem lesz vége az ócsárolásnak. Szerintem az sokkal nagyobb gáz, hogy az Aranycsengõn a fõállásúaktól mindössze másfél percet kaptam f@s amatõrbringásként, mint utólag kiderült tüdõgyulladással, ráadásul kerékpárnak nem nevezhetõ valamivel.

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Elõször is! Csak akkor mondjon valaki véleményt egy márkáról, ha tekert olyan bringával!!! Másrészt a mai bringagyártás annyira ki van élezve, mindenki fejleszt, újat talál ki, ilyen anyagok, olyan anyagok. Szokták tõlem kérdezni, hogy doki, milyen fogkefét használjak??? Erre azt szoktam mondani, hogy elõször meg kell tanulni helyes technikával fogatmosni, ügyesen!!! Be szoktam hívni az embereket, és mondom neki, hogy mossa meg a fogát úgy, ahogy szokta, aztán elmondom, hogy hogyan kellene. Hát... sokan csak szenvednek egy darabig. Nem azzal kell egybõl foglalkozni, hogy milyen fogkefe, hanem, hogy tudsz-e egyáltalán fogatmosni! Ugyanez igaz a bringákra is!
Mitõl jó egy bringa? A váztól? Ha belegondolunk, egy Merida, egy Speci, egy Scott mitõl jó? A váztól, vagy az xtr, Campagnolo, Mavic cuccoktól. A gyártók igazából csak a vázat adják a biciklire, és ezt a "csak" szót idézõjelbe tenném!!!
Ha a full Xtr cuccot feldobnám a régi Schwinn-Csepel magnézium vázra, az azért ütõsen nézne ki, attól függetlenül, hogy fél év után eltörik a váz. Viszont ha a Specimre felraknám az alivio cuccokat, akkor hiába csúcsszuper a váz, szenvednék bringázás, verseny közben. Szóval nagyon sok minden tesz egy bringát csúcsmodellé!!!
Akkor tehát Merida, vagy Speci, vagy Scott, vagy Cannondale, vagy a franc tudja mi? Az elõzõek alapján tehát csak a vázat nézzük!
Mitõl jó egy váz? (merev vázról beszéljünk)
1. súly: manapság már carbon, alu, titán... van ennek is, annak is ultralight bringája
2. anyag: carbon? titán? aluminium? acél? Manapság mindenki szénszálazik!!! Bár a legkifinomultabb, de egyben a legtechnikaigényesebb gyártási mechanizmus! Itt aztán tényleg oda kell skubizni, hogy ki hogyan csinálja!
3. merevség: közel sem mindegy, hogy a hajtás során mennyi energia vész el a váz hajlékonysága miatt, ami függ attól, hogy milyen anyag, milyen forma, stb.
4. rugalmasság, bár ez talán a merevséggel összefügg
5. geometria: az egyik legfontosabb, hiába van hiper-szuper, ûber f@sza márkájú bringád, ha fáj a hátad, szúr a térded rajta!!! Nem lehet úszóversenyt nyerni farmerben, és pulóverben úszva, csak úszónadrágban.
6. dizájn, kinézet, festés
Én azt mondom, hogy minden embernek más bringa jó! Borzasztó sok mindentõl függ a dolog! Sajnos még anno a Schwinnes korszakban nem tudtak olyan vázat adni alám, amin jól éreztem magam, pedig volt egy pár! Most van egy Meridám, és egy Specim, iszonyat kicsi a különbség! Nekem a Specinek sokkal kellemesebb a geometriája, merevebb a középsõ része, és a fékezésnél nem csavarodik annyira, noha a Meridám nem csúcsmodell. De lehet, hogy például Janibá, vagy Adame mester teljesen máshogy használja a bringát, máshogy ül rajta, máshogy viszi a lábát tekerés közben, nagyokat szeret fékezni, kicsiket szeret fékezni stb. Nekik a Merida adja a technikát a kerékpározási stílusukhoz!
Na ez hosszú lett:) Csocsi mindenkinek!

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás

Komolyan, mint kívülálló olyan ez, mikor mindenki azt bizonygatja, hogy az a jó, ami neki van... hát rohadjak meg, nekem volt Specim elég sokáig, és nincs nap, vagy inkább ritmusváltás, vagy inkább hegy, vagy lejtõ, vagy sík, szeles szakasz - hogy ne sírjam vissza - szal beállok a sorba:krol:
Az olyan hagyománnyal és technológiával rendelkezõ cégek nélkül, akik költségcsökkentõ megoldásként vitték ki a gyártás a "taj-kurva kibaszott ferdeszemû kis geci rizsfaló faszlyuk ország-vanra", a Merida max úgy kapta volna meg a milliókon kifejlesztett technikát, ha fog egy CR1est, és szétfûrészeli.
Röviden annyi, hogy bérgyártás, de hosszan azért mégsem... Majd ha csinálnak egy váz-villa kombót 1000grammos súllyal, vagy ha adnak élettartam garanciát a karbonvázukra... Ott a Trek, 9.9es baba most ugyan a szekrényben figyel, de két dolgot tanúsít: 1 - Handbuilt in the USA, 2 - 13éves 9800as cseremodellje volt, de kicserélték (big TXH 2 velosport).
Szóval... "Komolyan, mint kívülálló olyan ez, mikor mindenki azt bizonygatja, hogy az a jó, ami neki van..." hát, egy Ladából magyaráztok egy Aston Martinra, hogy jóóó a lada... persze, jó hát. Csak a Martin más kategória.
De majd, a P meg a BakosPearthy meg talán Tomicsek is megírja, akik ültek már életükben jó pár bicajon, hogy Speci-e, vagy Merida tán, vagy Herbie 103as versenybenzinnel... jah, az a Nándi:D

Én sem olvastam 1,5 hétig a fórumot! De nem onnan kezdtem, ahol abbahagytam, de azért az lejött, hogy elkezdõdött a harc a márkák favorizálása terén!

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Komolyan, mint kívülálló olyan ez, mikor mindenki azt bizonygatja, hogy az a jó, ami neki van... hát rohadjak meg, nekem volt Specim elég sokáig, és nincs nap, vagy inkább ritmusváltás, vagy inkább hegy, vagy lejtõ, vagy sík, szeles szakasz - hogy ne sírjam vissza - szal beállok a sorba:krol:
Az olyan hagyománnyal és technológiával rendelkezõ cégek nélkül, akik költségcsökkentõ megoldásként vitték ki a gyártás a "taj-kurva kibaszott ferdeszemû kis geci rizsfaló faszlyuk ország-vanra", a Merida max úgy kapta volna meg a milliókon kifejlesztett technikát, ha fog egy CR1est, és szétfûrészeli.
Röviden annyi, hogy bérgyártás, de hosszan azért mégsem... Majd ha csinálnak egy váz-villa kombót 1000grammos súllyal, vagy ha adnak élettartam garanciát a karbonvázukra... Ott a Trek, 9.9es baba most ugyan a szekrényben figyel, de két dolgot tanúsít: 1 - Handbuilt in the USA, 2 - 13éves 9800as cseremodellje volt, de kicserélték (big TXH 2 velosport).
Szóval... "Komolyan, mint kívülálló olyan ez, mikor mindenki azt bizonygatja, hogy az a jó, ami neki van..." hát, egy Ladából magyaráztok egy Aston Martinra, hogy jóóó a lada... persze, jó hát. Csak a Martin más kategória.
De majd, a P meg a BakosPearthy meg talán Tomicsek is megírja, akik ültek már életükben jó pár bicajon, hogy Speci-e, vagy Merida tán, vagy Herbie 103as versenybenzinnel... jah, az a Nándi:D

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Én nem bunkóztam senkit, csak saját magamat, mivel én voltam a hibás, nálam akadt le a dolog, bocs mégegyszer, de legalább el van intézve.

Spongyát rá! Minden jó ha a vége jó, majd megeszünk rá egy csokit... És értékelem, hogy hurcoltátok, fel és le.

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás
Valakit érdekel Bükk maraton nevezés?

mjanos

mjanos

vendég

• fórumtag
  • 231 hozzászólás

Kire gondolsz? Mert ha Gunn-Rita Dahlera, nem a legjobb példa, jelenleg 67-ik a világ ranglistán 270 pontal. A ranglista vezetõ Catherina Pendrelnek 1916 pontja van, õt sem lesz könnyû megvernie, nemhogy a világot!Posted Image

Ez az eredmény most pillanytnyilag lehet igaz , de ehez tudni kell hogy most ment férjhez és párhónapja szült gyereket . most kezdett edzeni és versenyezni és már itt tart.
Szerzõ kiegészítése !
Pár napja ne olvastam a fórum oldalit. elkezdtem onnét ahol abba hagytam . Reagáltam Gabóca 1 észrevéteklére a Merida ügyben ( ezzel kezdõdik a levelem) majd mentem tovább az olvasásba és megállapítottam hogy ezt már mások is mégírták sõt még részletesebben és alaposabban mint én. Tehát szerintem MERIDA !!És tényleg itt a vége !

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Ma is kinn voltunk az OB-pályán. Zolika, Brigi, és én. Mentünk a Cube-osokkal pár rundót, na jó, az igazsághoz hozzátartozik, hogy én csak próbáltam menni:) Kicsit nosztalgiáztunk Bogár Gabival, hogy milyen régen tekertünk már együtt:), egész pontosan 2006-ban. Szal haladnak a srácok, nem is lassan. Zolko nagymester tudta velük tartani a tempót.
Remélem Brigi jól van, szegény a nagy igyekezetbe közelebbi kapcsolatba került az anyafölddel!

knandi

knandi

törzsvendég

• fórumtag
  • 332 hozzászólás
Én nem bunkóztam senkit, csak saját magamat, mivel én voltam a hibás, nálam akadt le a dolog, bocs mégegyszer, de legalább el van intézve.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Igen, én csücsülök a fotóidon, itt vannak a mai napig, mint a Speci vázad fotói. Nem tudtam hová küldeni, kinek, a vázat talán Jani lebeszélte neked telefonon, de a mavic.ra nem kaptam cimet hová küldjem, meg gyakorlatilag semmi közöm hozzá, számla nincs nálam (nálunk), mivel nem itt vetted. Ha innen van, más a leányzó fekvése, akkor van róla papírom. De ez egy másik történet.
Sorry, én vagyok a bunkó akkor !

Mondtam én, hogy valaki is bunkó? Megkérdeztem Janit mikor kiderült a probléma, nem itt lett véve a kerék felviszitek a nagykerbe vagy vigyem én, azt mondta viszitek, így is volt. Fent nem volt fényképezõ így nem tudták lefotózni a repedést, mondták Bálnának fényképezzétek le és küldjétek fel a fotót mi kiküldjük a képet, és a Mavic-nál megmondják a tutit. Bálna elfelejtette lefotózni és mondani ezt nekem, a gyári szám problémáját elmondta. Ez ügyben már én személyesen beszéltem a nagykerrel õk mondták nekem a fotót is, meg is csináltam és mondtam Bálnának felküldöm a nagykernek a képeket, ne mondta õ, küldjem be nektek és ti majd tovább külditek, így hát hozzátok kerültek a képek. Három hétig vártam-várogattam, és felhívtam Janit mi a helyzet, õ nem tudta mert Gordi volt fent, de majd délután visszahív mert most nincs Gabi, nem hívott. Két nap múlva megint felhívtam, de akkor nem vette fel a telcsit, na itt pattant el a cérna, Felhívtam a nagykert hol tart a kerék illetve egészen pontosan a felni cseréje. Hol tartana kérdeztek vissza, ott ahol befejeztük a beszélgetést, azóta is várjuk a képeket... Káromkodtam egy szaftosan szegény Lajtár fülébe, majd elnézést kértem, nem õ a címzet.Posted Image Este elküldtem a képeket a nagykernek, másnap felhívtak pontosítani a részleteket, elsõ vagy hátsó, centerlockos egyebek. Ez július másodikán volt és tegnap jött a telcsi megvan a felni...
Akkor én most bunkó vagyok...?Posted Image A Speci váz fotóit kukázhatod már elintézõdött, küldik a kulacstartó szemeket.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Szai Triple!
Ha holnap jó akkor kiszaladok (hova is?) és megnézem a beállításokat, hátha szakértek, a szakosított bicajodon!Posted Image

Szia!
Elnézést, tegnap este már nem néztem a fórumot .De ügyesen idetaláltál :)
Holnap behozom a Meridá-t is, ha nem baj :D

-=B.B.B.=-

knandi

knandi

törzsvendég

• fórumtag
  • 332 hozzászólás

És köszönöm a boltnak, hogy egy hónapig ültek a fotókon amik kellettek az ügyintézéshez...Posted Image Magad uram ha...

Igen, én csücsülök a fotóidon, itt vannak a mai napig, mint a Speci vázad fotói. Nem tudtam hová küldeni, kinek, a vázat talán Jani lebeszélte neked telefonon, de a mavic.ra nem kaptam cimet hová küldjem, meg gyakorlatilag semmi közöm hozzá, számla nincs nálam (nálunk), mivel nem itt vetted. Ha innen van, más a leányzó fekvése, akkor van róla papírom. De ez egy másik történet.
Sorry, én vagyok a bunkó akkor !