No, fekete becsúszó: elvileg, (nem vagyok vegyész) a teflon fekete. Konyhanyelven kifejtve ; azért rakják a becsúszókra, mert kevésbé kopik mint a sima anyag, és jobban csúszik. Persze a manitou egy ideig terjesztette, hogy az igazi teflon arany színû. Még igazuk is lehet, bár furcsa, hogy csak nekik problémás a fekete becsúszó. Persze a kopás gondot nem okoz, csak csúnya. Miattuk viszont sikerül kivetíteni a többi gyártóra is a szar jelzõt.
Igen 1/8-1,5 -ról csak jót lehet olvasni. Nézzük csak: Volt valaha 1 col. Ok vacak. Jött 1,1/8. Egész jó, de lehetne vastagabb. 1,1/4 ? Igen ez az!! Sajna nem terjedt el igazán. Eltelt kb. 10 év, jött az 1.5 Ez tényleg jó!! Fõleg, ha az 1,1/8-hoz nézzük, amitõl majdnem egy centivel vastagabb. ( 1.5 in = 3.8 cm 1 1/4" = 3.2 cm 1 1/8" = 2.9 cm ) Ezzel így semmi baj nem lenne, de a gyártók valamiért az extrém szakágakba számûzték.
Aztán jött valaki, aki megideologizálta, hogy az egyöt csak alulra kell, a nép meg eszi. Kérdem, miért?? Jó-jó, alul nagyobb a terhelés, de azért felül is van! Engem nagyon emlékeztet az egykori integrált vs hagyományos kormánycsapágyas idõszakra, 'amikoris sokan elkezdték szidni Chris Kinget, pedig õ végképp nem tehetett róla, hogy (mint utólag -nem csak miatta- kiderült) jött hatféle logikátlan fölös szabvány.
A legnagyobb gond vele az, hogyha pár év múlva szeretnéd cserélni az 1/8-1.5 villádat, és 'neadjisten eltûnik ez a "szabvány" is, akkor jobbára átalakítóznod kell...
BB-30 -at nem kérdeztétek, de itt is volt már róla értekezés.. oda nem szóltam mert igazatok volt. Logikátlan újra belepréselni a csapágyat oda, ahonnan végre kikerült.
Ja igen, Simanyó: Ha úgy gondolnák, hogy zöld pöttyökkel festik le a rózsaszínû csirkelábszár vastagságú hajtókarjukat, és erre ráírnák az xtr feliratot, akkor is vennék. Egyáltalán nem kell nyúlnia a sramot, még mindig nagyon magasan piacvezetõ. Nem mellékesen nekem sem tetszik. A bilincsbe integrált olajtartály náluk volt a legkorrektebb, szervizelés szempontjából pláne.
Én azon sem csodálkoznék, ha újra visszahoznák a microdrive-ot valami "innovatív" marke technológiai köntösben. Bár akkor a csodás 10-es sort egy alkalom után megeszi majd a sár, nem kell a harmadikat megvárni a cseréhez

Erre a Lapierre bovdenre gondoltam
Igen, hobbibringás vagyok. Jelenleg nem ebbõl élek

Bocsi attól aki sértõnek vélte. Nem személyeskedtem, neveket nem néztem, csak egyben elolvasva vicces volt.
Ja, a szivacsos sram kar bejön