Nézd meg ezt a tornyot fejjel lefelé és megtalálod az azonos pontokat.Kifejtenéd ezt nekem (nekünk) logikus érvekkel?
http://commondatasto...nal/6383671.jpg
Nézd meg ezt a tornyot fejjel lefelé és megtalálod az azonos pontokat.Kifejtenéd ezt nekem (nekünk) logikus érvekkel?
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Csak onnan, hogy mindenhol ahol láttam, és ráírták/mondták ott fekete volt. Az is rendben, hogy nem kemény. De írtam is; nem vagyok vegyész. Szóval, ha te az vagy, milyen színû a teflon? Mostmár nagyon érdekel.Honnan veszed, hogy a teflon fekete?
Kifejtenéd ezt nekem (nekünk) logikus érvekkel?Az 1,5 és 1,1/8-as rendszernek pedig statikailag jobban indokolható, mint a végig azonos vastagságú 1,1/8-as.
Ride everywhere.
.
A fejlesztés témához.
Nekem sokszor van olyan érzésem amikor az újításokat nézem, hogy megint kitaláltak valamit egy délután alatt (csak azért hogy legyen valami új) és építettek köré egy jó marketinget.
Nem sajnálom le a közösséget, én is ide tartozom
Viszont szeretek vitát produkálni, azok viszik elõre a világot.
No, fekete becsúszó: elvileg, (nem vagyok vegyész) a teflon fekete. Konyhanyelven kifejtve ; azért rakják a becsúszókra, mert kevésbé kopik mint a sima anyag, és jobban csúszik. Persze a manitou egy ideig terjesztette, hogy az igazi teflon arany színû. Még igazuk is lehet, bár furcsa, hogy csak nekik problémás a fekete becsúszó. Persze a kopás gondot nem okoz, csak csúnya. Miattuk viszont sikerül kivetíteni a többi gyártóra is a szar jelzõt.
Eladások tekintetében talán, de a fokozatmentes agyváltó, a Rohloff, a Suntour integrált rendszerei mellett azért nehéz csúcsként emlegetni a Shimanot... A fékeknél már 10 éve volt úszónyereg hála a Magurának. Montin még mondhatni, hogy technológiailag fej-fej mellett halad a cég a Srammal, de az outiknál már egyértelmû a lemaradás a másik két versenytárshoz képest.
A sebesség mindent megold.
Azt ne felejts el, hogy teljesen más a falvastagsága a két csõnek. A funkciók és az erõhatások sem egyeznek. Szimplavállas villánál a nyak töve direktbe kapja az összes létezõ terhelést, míg duplavállasnál ez töredéke, a terhelést az alsó váll alatti becsúszórész kapja. A nyaknál csak a csapágyaknál kell bizonyos átmérõ, a köztes rész lehetne egy tömör pálca is, ami a headlockhoz hasonlóan biztosítja az húzást. Talán nem is láttam még olyan duplavállas villát aminek a nyaka tört volna el, a fejcsõ elõbb szakad le. A többi hasonló felépítésû szerkezetnél (nyeregcsõ, hajtókar, becsúszószár, lámagyarázza már el , hogy a 10kg -os bicajra miért kell a 1,5"-1-1/8" , ha a 200kg-os motorokon tökéletesen jó az 1" és a 12mm átütõtengely...
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Mondjuk a bringás iparban technológiailag piacvezetõnek lenni elég... nem is tudom, hogy mondjam.
Igazából milyen problémát kell megoldani? Az, hogy van új szabvány, az nem biztos, hogy technológiai fejlõdés, adott esetben visszafejlõdés (lásd bb30).
A fékek sokat fejlõdtek, beváltak, azon már csak csiszolgatni lehet, agyak úgyszíntén, hajtómû is hasonló helyzetben van. Agyak terén mi forradalmit lehet kitalálni még és fõleg minek?
Szerintem az egyetlen megoldandó feladat a láncváltás problémája immár jó sok évtizede. Ebben pont a shimanonak van elektronikus vezérlésû cucca, van jóféle agyváltója, ebben összeségében a legelõrébb jár, habár sem neki, sem másnak nem sikerült kompromisszummentesen megoldalnia a kérdést.
Izomtéridõninja-geológus!
villanyakak:
magyarázza már el , hogy a 10kg -os bicajra miért kell a 1,5"-1-1/8" , ha a 200kg-os motorokon tökéletesen jó az 1" és a 12mm átütõtengely...
RAUH-Welt
B E G R I F F
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
RAUH-Welt
B E G R I F F
Ride everywhere.
.
Ride everywhere.
.