Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Please log in to reply
9164 replies to this topic

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Az elekromosan működtetett bowdenes váltónak sikerült ötvözni mindkét rendszer hátrányait :)

Viszont szerintem pár éven belül jönnek az automata váltók bringára, power meter alapján még az is lehet, hogy jó lesz.
  • Procolus likes this
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Van több ilyen félszerzet is, nekem tetszenek (valahol már posztoltam itt ezeket): 

https://www.bikerada...-weights-51759/

https://www.xshifter.com/

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Jó kis beszélgetés kerekedett a témában, most már azt is megoszthatnád, az R2bike, elnézést kért, egy kamu kép volt amit feltettek!  :)

van így, hogy benézi valaki a dátumot. 03.01 majdnem 04.01 :D

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Egyetértek. ;)

Akit érdekel hasonló technika. Van a piacon egy "félszerzet" is már, íme: https://r2-bike.com/...ess-e-Shifter_1

Jó kis beszélgetés kerekedett a témában, most már azt is megoszthatnád, az R2bike, elnézést kért, egy kamu kép volt amit feltettek!  :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Én nem féltem a Shimano-t. Van ott fejlesztő kapacitás bőségesen. Az direkt jó, hogy a Sram kicsit megszorítja őket, legalább megrázzák magukat. A verseny jó dolog.

Egyetértek. ;)

Akit érdekel hasonló technika. Van a piacon egy "félszerzet" is már, íme: https://r2-bike.com/...ess-e-Shifter_1

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

A Pinion/effigear féle vagy hasonló megoldásban én nagyon bízok egy jóféle szíjhajtással. A láncváltós rendszer egyszerűen nem ideális sok esetben. Mint a belső égésű motorok. Rossz hatásfok, de nincs más gazdaságos megoldás. Azt kell reszelgetni.

Edited by eddie1978, 2018. March 01. - 00:38.

andrew_m

andrew_m

vendég

• fórumtag
  • 198 posts

Ha már úgyis értelmetlen, akkor az Acros-féle hidrós rendszer még mindig sokkal menőbb.  :D

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts

Biztosan meg fogják tudni csinálni hibátlanra, mert ...

Értem én amit mondasz, de a kerékpáriparnak muszáj előre haladnia. Muszáj (ál-)fejleszteni, ebből eladást generálni, profitot termelni, állandóan bővülni, különben meghal ez a kapitalista világ. A mechanikus rendszerek sokkal nehezebben fejleszthetők ma, mint az elektronikusak. Egyáltalán mi az istent lehet még fejleszteni a mechanikus láncváltós alkatrészeken? Mondom ezt úgy, hogy nekem soha nem kellene etap meg di2. Oké, jó dolog a pinion, csak spéci váz kell neki és drága, soha nem lesz tömegtermék. Ezek az elektromos bizbaszok meg le fognak csorogni az alsóbb kategóriákba is, csak sokat kell eladni belőle. Ha egyszer meglódul az akksi technológia és már nem lehet megkülönböztetni egy pedelec-et az igazi bringától, na az lesz a szép világ :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Biztosan meg fogják tudni csinálni hibátlanra, mert mi akadálya lenne? De ettől értelme/haszna nem lesz. Kb mint becsukott szemmel tapétázni. Ha valaki igazán jó, meg tudja csinálni, jó is lesz, csak értelme semmi, egyszerű bravúrkodás, meg persze macerásabb: "Őőőő, most nem tudok menni tekerni, töltőn van a váltóm...." Nevetséges. Nem a láncváltós rendszert kellene variálni. Ami előremutató lenne, az egy használható, megfelelően nagy áttételtartományú gearbox. Felőlem akár elektronikus váltással is lehet, ha már mindenképpen kell valami, amiben szaladgálnak az elektronok. De akkor legyen automata láncfeszesség-állítás is és szóljon, ha cserés a lánc! Ja és legyen egy mai, láncváltós rendszer tömegének max 1,5-szerese. Persze az e-bike-okhoz legyen elérhető opció az automata váltás is!

Edited by Kisherceg, 2018. February 28. - 21:20.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts

Ha csak annyi gond lesz vele, mint az országúti eTapokkal, akkor felkötheti a nadrágot a Shimano - pláne, ha kijön majd az olcsóbb GX-verzió! ;)

Én nem féltem a Shimano-t. Van ott fejlesztő kapacitás bőségesen. Az direkt jó, hogy a Sram kicsit megszorítja őket, legalább megrázzák magukat. A verseny jó dolog.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Ha csak annyi gond lesz vele, mint az országúti eTapokkal, akkor felkötheti a nadrágot a Shimano - pláne, ha kijön majd az olcsóbb GX-verzió! ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

remélem, nem lesz igazad, Tig. :) ez egy igazi értelmetlen "fejlesztés".

egy nagyobb tábla csokit merek rá tenni, hogy a 2022-23 top szettekből nem lesz bovdenes.

• Procolus likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Most látok először elektromos váltót.Egy előnyét látok.Nem nyúlik meg a bowden .Nálam vissza térő probléma az időnkénti megnyúlás.

Elektromos váló nem állítódik el úgy gondolom.

Rosszul gondolom ?  :rolleyes:

A bovden - esetleges - nyúlásából adódó pontatlanság orvoslása, feltételezve, hogy tudod, hogyan működik a váltás, kevesebb ideig tart, mint ennek a mondatnak az elolvasása. 

• marton, gren_tamas and Procolus like this

Procolus

Procolus

fórumtag

• fórumtag
  • 58 posts
  • LocationSzombathely

Szép, letisztult, meg minden, de 1x12-nél van ennek értelme? A markolat váltó egy pillanat alatt végigmegy a soron, a sima karral is csak "lefelé" irányában lassú. Majd a piac eldönti...

Most látok először elektromos váltót.Egy előnyét látok.Nem nyúlik meg a bowden .Nálam vissza térő probléma az időnkénti megnyúlás.

Elektromos váló nem állítódik el úgy gondolom.

Rosszul gondolom ?  :rolleyes:

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

nem lesz nehéz dönteni, ha nem lesz más   :) (5év persze kb)

remélem, nem lesz igazad, Tig. :) ez egy igazi értelmetlen "fejlesztés".

• Procolus likes this

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Szép, letisztult, meg minden, de 1x12-nél van ennek értelme? A markolat váltó egy pillanat alatt végigmegy a soron, a sima karral is csak "lefelé" irányában lassú. Majd a piac eldönti...

nem lesz nehéz dönteni, ha nem lesz más   :) (5év persze kb)

Edited by Bikertigger, 2018. February 28. - 12:34.

• Procolus likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kcssnorbert

kcssnorbert

fórumtag

• fórumtag
  • 48 posts

28162129_1831028987196202_64521953032774

• Kisherceg and Procolus like this

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 posts

nézz körül olyan kulcsszavakkal hogy, vasúttörténeti park (04 7-8) illetve mozgásvilág tesztnap (04 22)

Az a Bikeweekend, annál minden ok, ott sok (és széles palettán mozgó) kiállító van.

Én a Hungexpo-s Bringaexpo miatt háborgok, ami most lesz jövő péntektől. (Én hülye meg már megvettem a jegyeket rá).

Edited by Sandman, 2018. February 27. - 17:35.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Na felkerült a lista. Bár ne tették volna:

http://bringaexpo.hu...hu/hu/kiallitok

Ez most komoly? 14 kiállító, aminek a fele ráadásul csak érintőlegesen foglalkozik ilyesmivel. Ennél több bringát láthatok bármelyik kerékpárboltban...

nézz körül olyan kulcsszavakkal hogy, vasúttörténeti park (04 7-8) illetve mozgásvilág tesztnap (04 22)

Edited by Bikertigger, 2018. February 27. - 15:44.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 posts

Az idei Bringaexpo kiállítóiról van valakinek listája? A Bikeweekend listája elérhető, de a Hungexpo nem tette fel és az e-mailemre sem válaszoltak.

Na felkerült a lista. Bár ne tették volna:

http://bringaexpo.hu...hu/hu/kiallitok

Ez most komoly? 14 kiállító, aminek a fele ráadásul csak érintőlegesen foglalkozik ilyesmivel. Ennél több bringát láthatok bármelyik kerékpárboltban...