Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
9164 hozzászólás a témában

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Off:

Személyes tapasztalat a vevőszolgálat, vagy a várakozást feldolgozni képtelen sértettek tipródásaiból olvastad ezt össze a fórumokon?

Szezon közepén a 2-3 hónapos vázcsere várakozás valóban bosszantó ezt elismerem. A chat-en válaszolnak azonnal, néha várni kell mire sorra kerülsz. Írom ezt úgy, hogy a 4 éves vázam vélhetően elrepedt, cserélték. Még a tartozékok is lemaradtak a cseréről de a fent írt chat-en 5 perc alatt egyeztettünk és 4 nap múlva a váz tartozékok is nálam voltak. Mindezt messziről és fotók alapján kell eldönteni és bizonyítani nekem, de egy fillérembe nem került. 

Illúzióim nincsenek, ha alkatrész rossz akkor a garanciát itt az országban nem tudom érvényesíteni, de még a szomszédban sem nagyon. Valószínűleg csak a villával és esetleg a kerékkel állnék neki vacakolni garanciában. Romlott az ár/érték arány de 3000 € környékén nem találtam jobbat októberben (a Canyon is akciózott) pedig vannak itthon is forrásaim. 2 szinttel rosszabb (vagy értékelhetetlen) kerekekkel, legalább 1 szinttel rosszabb felszereltséggel vannak szerelve a kerékpárok abban a kategóriában ami engem érdekel. Kiegészítőket nem nézem mert Syntace és Thomson nem lesz egyiken sem. Hozzáteszem a Canyon régen Syntace termékekkel szerelte a kerékpárokat. És hát a full fekete mindig csak a legdrágábbak sajátja a márkákon belül, a Canyon nem ilyen :)

https://cyclingtips....st-ride-review/

eddig is mindenki azzal ekézte ezeket a canyonokat, hogy ZÉRÓ testreszabási lehetőség-alkatrészcsere lehetséges.

Tessék, még egy adaggal: nem választhatod meg a stucnihosszt-kormányszélességet, cserébe nem is egyszeru variálni.

Évről-évre rosszabb ár-érték arány, immáron nem szól semmi mellettük. Vevőszolgálat meg kb. nem létezik, az ügyfél nekik teher és fárasztó. 

Majd lesz még ez rosszabb is

karakoram módosította - 2018. március 19. - 14:07

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Kb 12-13 éve dolgoztam egy elég fullos bringaboltban a hanyatló nyugaton. A karbon már akkor is ésszerűbb választás volt, mint a titán, pedig akkor még elég sérülékenyek voltak a vázak.

Nekem nagyon bejött a titánvázak kinézete, de rengeteg garis hiba volt velük, repedések, állandó nyekergés a monoblokknál, nyeregcsőnél, stb.
Egy használtautó árú váztól pedig nem ezt várná az ember (litespeed, moots, merlin)

Főleg a litespeednél volt sok probléma, de lehet hogy azóta fejlődtek a titán vázak is.

Megindokolni szvsz éstérvekkel nem lehet a használatát, de nem is kell :)

Paul Vitti módosította - 2018. március 19. - 06:02

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

oké, akkor pár dolog, csak hogy tiszta legyen a kép:

- a képeket azért tettem be ide, mert ez egy "újdonságos" topic vagy mifene

- az arn-hoz hasonló gondolkodásmódot a bringákkal kapcsolatban nem tudom megérteni (az élet más területein nagyon is!), de ez az én személyes nyomorom.

- nem lelkesedem a titán vázakért. olyan "igazi, neves"  Ti cuccot nem fogok venni valszeg sosem, mert magamnak sem tudnám megindokolni az árát, annyira nem is érdekel és valahol határt is kell szabni minden hobbinak. "egyéb" gyártótól meg nem vennék titán vázát, ahogyan On-One titánvázat sem vettem és nem is fogok.

- Marcinak egy fricskát szántam csak, ott volt a smile is. arról, hogy az ő váza miféle cucc volt, lövésem sincs, csak feltételezem, hogy nem a "felsőházból" került ki. azt sem tudom, mennyit kértek volna a javításért, csak azt, hogy titánt "valamivel" nehezebb megmunkálni, hegeszteni, mint egy vízvezetékcsövet, természetes, hogy nem 2 Ft lesz. azt is megértem, ha gazdaságosabb volt venni másik vázat.

- bármiből lehet sz@rt is gyártani meg jót is, csak akarni kell, titánból is, karbonból is, szóval mindenki vegyen amit akar. 

...és egy kérdés, amire nem sikerült választ találnom eddig: a karbont lehet újrahasznosítani?

Igen, nem Merlin vagy ilyesmi "nagy" nevű titán vázam volt. IBS volt a neve, egy német mini cég, lehet hogy már meg is szűntek. Régen volt.

A javítása azért nehéz, mert csak védőgáz alatt hegeszthető + kevés embernek van titánnal gyakorlata. Találtam is egy fickót, az atomerőműben vannak bizonyos csövek titánból (valami savak vagy mi miatt) és őt hívták oda ha titános javítás volt. Szóval biztosan profi volt. De kellett volna titán lap is a javításhoz...meg mit tudom már mi..szóval nem érte meg. Vettem inkább egy Magellan Pyxis alu vázat és nagyon boldog voltam vele sok évig.

Azt viszont megértem ha valakinek tetszik a titán, mint egy "szép" fém anyag. Szerintem is van benne valami vonzó a letisztult egyszerűségével.

Aztán jött a Giant karbon, most meg egy nevenincs karbon van. De nagy különbséget nem éreztem köztük. A karbon maga egy nagyon jó anyag bringára és kb ennyi. Csillapít, könnyű, ahol kell ott merev. Szerintem éppen ezért terjednek a karbon vázak.

És még viszonylag egyszerűen javítható is. (titánhoz képest)

Újrahasznosítani ? Szerintem nem. Az égetőműben elég, amiből meleg víz lesz a rákospalotai lakótelepen.

marton módosította - 2018. március 19. - 00:04

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

eddig is mindenki azzal ekézte ezeket a canyonokat, hogy ZÉRÓ testreszabási lehetőség-alkatrészcsere lehetséges.

Tessék, még egy adaggal: nem választhatod meg a stucnihosszt-kormányszélességet, cserébe nem is egyszeru variálni.

Évről-évre rosszabb ár-érték arány, immáron nem szól semmi mellettük. Vevőszolgálat meg kb. nem létezik, az ügyfél nekik teher és fárasztó. 

Szerintem ez csak egy elbaltazott otlet... mint a tavalyi vallhoz igazitott gnom cxvaz. Ranezesre magat a technikai reszet sem ertem, hiszen epp ott merevitik ki, ahol sokan fogjak a kormanyt (a fekvaltonal, felsofogasban en alig hasznalom), es egy hanyomanyos droppos kormany szerintem a fekvaltonal mar jobban csillapitana. Erdekekes szerkezet, de meglepodnek, ha ebbol tendencia lenne.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Nincs semmi baj a titannal, csak vazepitesre van mar alkalmasabb anyag. En bringat eszerv alapjan valasztok, es ugy gondolnam, hogy dragabban jobbat kap az ember. Persze, ha vki emocionalis okokbol ezt a par dolgot felreteszi, lelke rajta, mindenki arra kolti a penzet, amire akarja.

Amugy persze lehet mindenbol jot es szart is epiteni, de a vazepites es a felhasznalt anyagok mindig a kompromisszumrol szoltak, mas erenyekkel es hatranyokkal, es a balanszot (suly, kenyelem, merevseg, rezgescsillapitas, tartossag, faradas, etc) tekintve a karbont jelenleg nehez uberelni. Es ugy gondolom a dolognak meg csak az elejen jarunk, mindenfele ugy anyagstrukturakkal es nanoszerkezetekkel fogunk meg uj csodakat latni.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

oké, akkor pár dolog, csak hogy tiszta legyen a kép:

- a képeket azért tettem be ide, mert ez egy "újdonságos" topic vagy mifene

- az arn-hoz hasonló gondolkodásmódot a bringákkal kapcsolatban nem tudom megérteni (az élet más területein nagyon is!), de ez az én személyes nyomorom.

- nem lelkesedem a titán vázakért. olyan "igazi, neves"  Ti cuccot nem fogok venni valszeg sosem, mert magamnak sem tudnám megindokolni az árát, annyira nem is érdekel és valahol határt is kell szabni minden hobbinak. "egyéb" gyártótól meg nem vennék titán vázát, ahogyan On-One titánvázat sem vettem és nem is fogok.

- Marcinak egy fricskát szántam csak, ott volt a smile is. arról, hogy az ő váza miféle cucc volt, lövésem sincs, csak feltételezem, hogy nem a "felsőházból" került ki. azt sem tudom, mennyit kértek volna a javításért, csak azt, hogy titánt "valamivel" nehezebb megmunkálni, hegeszteni, mint egy vízvezetékcsövet, természetes, hogy nem 2 Ft lesz. azt is megértem, ha gazdaságosabb volt venni másik vázat.

- bármiből lehet sz@rt is gyártani meg jót is, csak akarni kell, titánból is, karbonból is, szóval mindenki vegyen amit akar. 

...és egy kérdés, amire nem sikerült választ találnom eddig: a karbont lehet újrahasznosítani?

erre a nagyszerű fejlesztésre szándékosan nem reagáltam semmit a saját topicjában, annyira.... mindegy.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hercegem !

Én most meg sem szólaltam arn sporttárs mondatára reagálva. Nem helyeseltem, lájkoltam,..semmit. (bár terveztem - de mégsem tettem :P )

Soha nem mondtam hogy szar a titán. Azt mondtam, hogy sok év használat után véleményem szerint jobb nála a karbon minden tekintetben. Merevebb, rezgéselnyelőbb, könnyebb,...most már talán sokkal olcsóbb is.

Amúgy is szabadság van. Mindenki azt vesz amire vágyik. Én csak elmondtam a véleményem két dologról, amit éveken át volt alkalmam próbálni.

Én mindig is nagy örömmel olvasom a tartós teszteket, véleményeket - főleg ilyen drága, nehezen elérhető v. cserélhető dolgokról. Ez azért más, mint mikor 2 gumiról beszélgetünk.

Egyébként igen megtisztelő, hogy így beléd ívódnak régen elhangzott szavaim. Így valóban van értelme az igét hirdetni ! :D

Én spec megértem ha valaki lelkesedik a titán vázért, csak azt nem hogy az mért egy 25, noname cucc. ha már titán.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ezt mondom ! Én 5 év titán és 4 év karbon után mondom a véleményem.

A sérülékenységet felejtsd el ! a titán is eltörhet (nekem elrepedt + a nyeregbilincsnél is kezdett repedni) de találj embert, aki megjavítja neked. Nekem olyan árat mondtak, hogy kiröhögtem a fickót és vettem egy alu vázat.

A karbont meg viszonylag olcsón, szépen javítják.

marton módosította - 2018. március 18. - 18:07

• Vejne kedveli ezt
Marci

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

ennek a ti dolognak a carbon mellett sok ertelme nincs, foleg ennyiert.

Minden tapasztalat hiányában biztos, hogy ezerszer inkább kéne az a titán bringa, mint bármilyen karbon ;-)

És a sérülékenység (hiánya) szintén a fém mellett szól.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Hercegem !

Én most meg sem szólaltam arn sporttárs mondatára reagálva. Nem helyeseltem, lájkoltam,..semmit. (bár terveztem - de mégsem tettem :P )

Soha nem mondtam hogy szar a titán. Azt mondtam, hogy sok év használat után véleményem szerint jobb nála a karbon minden tekintetben. Merevebb, rezgéselnyelőbb, könnyebb,...most már talán sokkal olcsóbb is.

Amúgy is szabadság van. Mindenki azt vesz amire vágyik. Én csak elmondtam a véleményem két dologról, amit éveken át volt alkalmam próbálni.

Én mindig is nagy örömmel olvasom a tartós teszteket, véleményeket - főleg ilyen drága, nehezen elérhető v. cserélhető dolgokról. Ez azért más, mint mikor 2 gumiról beszélgetünk.

Egyébként igen megtisztelő, hogy így beléd ívódnak régen elhangzott szavaim. Így valóban van értelme az igét hirdetni ! :D

marton módosította - 2018. március 14. - 22:55

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

ez mégis kit érdekel?* már úgy azok közül, akik titán vázat akarnak és tudnak venni, szerinted hányan vannak, akiket meghat az efajta szempontok mérlegelése? :rolleyes:

*Marci, igen, tudom, a titán is sz@r, köszi. :)

• marton kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

• Vejne kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

új Ti Inbred 29+ prototípus:

26111969_1708946025792249_65988688478827

https://scontent-vie...47b&oe=5B32E0FB

https://scontent-vie...331&oe=5B3212DE

remélem, acélból is kihoznak valami klassz cuccot tavasszal, a korábbi ígéretnek megfelelően...

Kisherceg módosította - 2018. március 13. - 12:41

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Na ez a fotó már csak nem fake! ;) SRAM Eagle eTap.

https://www.instagra.../p/BgBxHpoAfzX/

Nekem tetszik, elfogadnám.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Na ez a fotó már csak nem fake! ;) SRAM Eagle eTap.

https://www.instagra.../p/BgBxHpoAfzX/

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Merev villás 29er hardtail a "textilküllős" kerékszettel: https://www.facebook...154963370097126

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Az elekromosan működtetett bowdenes váltónak sikerült ötvözni mindkét rendszer hátrányait :)

Ettől függetlenül gravel és 1x10-11-es CX kerékpárokra jó lenne az a véleményem. Természetesen hobby szintre amolyan mindenesnek terepre és aszfaltra egyaránt. SS gravel bringán használtam TRP Hylex fékeket melyek nagyon jól működtek és hasonló egysebis bovdenes megoldások is vannak melyek jók. Erre a célra nekem az országúti fék/váltókar helyett sokkal jobban passzol egy ilyen nyomógomb a kormány egyenes részén. Próbáltam építeni haszonlót a jelenlegi elektromos rendszerekből a Di2 SWR600 felhasználásával de az ára horror lett volna mire összeépítem. 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

meg van olyan is hogy nuvinci

az meg van pedelecben is pl.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ha nem is powermeter alapján működő de automata váltó már ezer éve van a Shimano-nak. A sebességet figyeli, úgy pakolja a fokozatokat. Csak nem a versenysportban (XC,túra) hanem a városi bringán használják az automata Nexus-t. Ráadásul még tölteni sem kell soha, az agydinamóból tölti fel magát a rendszer. Mentem ilyennel, egy haver évek óta ilyennel megy városban.

Szóval ne kezdjük el feltalálni a kereket újra. :P

Marci