Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Please log in to reply
9164 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

a szűk helyeken kormányzásra egyébként is rá kell gyúrni:

Edited by Kisherceg, 2018. July 19. - 23:13.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Köszi  :D

Jól nyomják nagyon a szakállas emberkék, köszi a videót! 

Ez az életük látszik, meg amúgy minden "divatirányzat" ami lehet ebben a világban képviselteti magát: nagyon különc bringa nagy kerékkel, fura kormánnyal és villával, persze nem karbon semmi, szakáll, kockás ing, nem feszülős bringás naci, stb. Nem elítélem, tetszik! A szakáll és a nem feszülős naci nálam is megvan de karbon bringán vagyok és nem tudok így kerékpározni  :)

szerintem nem szakáll-függő a dolog, nekem is van, mégsem vagyok olyan ügyes, mint szeretném. :)

biztosan jó kell legyen a bringa/váz geója is, hiszen ő találta ki, magának tervezte. miért rajzolt volna olyat, ami nem jó neki? 

az általam olvasott tesztekből zanzásítva az jön le, hogy bármennyire eltér is a megszokottól, csodát azért nem kell várni, végeredményben ez is csak egy merevbringa, de annak qva jó. :) 

nem jóóó, a kormányszarv meglazítja :D

a szarvat a fékkar és a markolat közé tesszük, ezt a múltkor megbeszéltük. elfelejtetted? :)

amerika nagy piac, minden szirszart el lehet adni :D probald meg itt.

ez nem kontinensfüggő, itt is el lehet adni szinte bármit: műanyagvázat, terepre való országútit, dögnehéz külsőt folyékony belsővel.... :P

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

amerika nagy piac, minden szirszart el lehet adni :D probald meg itt.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

nem akartam karakoram kedvét szegni... :)

Köszi  :D

Jeff elegge technikas, szerintem egy kempinggel is megcsinalna ugyanazt, mint az uj SWB-vel. Szoval sokkal ugyesebb (: Itt egy regebbi videoja:

Mar egesz elfogadhato aru lett ez a komplett bicaja (1800 usd), de azert lehetne 30,9-es es kifurt nyeregcsovel, hisz a tobbi bicaj, amit mutogat, azok is dropperes nyeregcsovel vannak. Mar csak a kulacstartokat furcsalom kicsit, hogy ketto van az alsocsov felsoreszen, de a hajlitott nyeregcsore egy sem jutott:

Jól nyomják nagyon a szakállas emberkék, köszi a videót! 

Ez az életük látszik, meg amúgy minden "divatirányzat" ami lehet ebben a világban képviselteti magát: nagyon különc bringa nagy kerékkel, fura kormánnyal és villával, persze nem karbon semmi, szakáll, kockás ing, nem feszülős bringás naci, stb. Nem elítélem, tetszik! A szakáll és a nem feszülős naci nálam is megvan de karbon bringán vagyok és nem tudok így kerékpározni  :)

úgy tűnik, megoldódnak a gondjaid :)

https://singletrackw...ble-handlebars/

Ez miért nem nekem jutott az eszembe!?  :lol:

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

nem jóóó, a kormányszarv meglazítja :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Hát engem jobban zavar a széles kormány mikor nem férek el 2 fa között vagy a keskeny ösvényeken (néha úgy érzem csak én megyek bizonyos helyeken annyira sok a növényzet), a szembejövőt kikerülöm valahogy de a 2 fa mindig makacskodik :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

eloszor meg sem akartam emliteni, de tenyleg, csak mikor feltunt a kulacstartocsavarok helye, akkor gondoltam, hogy nem hagyom mar ki :PP Amugy mibol tartana kifuratnia a csovet, igeny meg biztos van ra.

a komplett bringa alsó(bb) polcra van pozicionálva... nem tudhatja ugyanazt, mint a drágább változat, mert akkor ki venné azt?

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

a droppos csővel kapcsolatos sirámban annyira biztos voltam, hogy a buki sem fogadott el tétet... :P

eloszor meg sem akartam emliteni, de tenyleg, csak mikor feltunt a kulacstartocsavarok helye, akkor gondoltam, hogy nem hagyom mar ki :PP Amugy mibol tartana kifuratnia a csovet, igeny meg biztos van ra.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Jeff elegge technikas, szerintem egy kempinggel is megcsinalna ugyanazt, mint az uj SWB-vel. Szoval sokkal ugyesebb (: Itt egy regebbi videoja:

Mar egesz elfogadhato aru lett ez a komplett bicaja (1800 usd), de azert lehetne 30,9-es es kifurt nyeregcsovel, hisz a tobbi bicaj, amit mutogat, azok is dropperes nyeregcsovel vannak. Mar csak a kulacstartokat furcsalom kicsit, hogy ketto van az alsocsov felsoreszen, de a hajlitott nyeregcsore egy sem jutott:

nem akartam karakoram kedvét szegni... :)

a droppos csővel kapcsolatos sirámban annyira biztos voltam, hogy a buki sem fogadott el tétet... :P

Edited by Kisherceg, 2018. July 17. - 12:47.

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Először nem tetszett a bringa, de mikor 10:20 környékén ugrabugrál vele a srác, az nagyon tetszik. A bringa geoja ilyen jó vagy a használója sokkal ügyesebb nálam?! Fantasztikusan könnyedén mozog és helyezkedik rajta.

BoxedSWB-5__63053.1530127262.jpg

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Először nem tetszett a bringa de mikor 10:20 környékén ugrabugrál vele a srác az nagyon tetszik. A bringa geo-ja ilyen jó vagy a felhasználó sokkal ügyesebb nálam?! Fantasztikusan könnyedén mozog és helyezkedik rajta. 

Szerintem is-is. :) Részletes geo-táblát nem találtam a honlapján, de kb ez a lényeg:

"My bike has a slacker seat-tube and a shorter top-tube  than 'normal' bikes... the head angle and rake with this wheel size (more rake,  slacker head-tube-angle and bigger wheel) determines the trail which helps  determine the handling. Slacker angles keep the rider's weight off the hands and  makes the front end easy to lift; the center of gravity is moved back and down  for more control, with less shock to the upper body, more traction under  braking, and a bike that is much harder to endo. This bike feels quick but also  has a laid back feel."

Az SWB Plus váznál még ezt írja:

"All sizes of the Jones Plus SWB have a 69° head tube angle, and a 72° effective seat tube angle.  The chainstays are 17.68"/449mm from bb to axle center."

Itt is van még pár adat. Az unicorn villákról.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Hát engem jobban zavar a széles kormány mikor nem férek el 2 fa között vagy a keskeny ösvényeken (néha úgy érzem csak én megyek bizonyos helyeken annyira sok a növényzet), a szembejövőt kikerülöm valahogy de a 2 fa mindig makacskodik :) 

Először nem tetszett a bringa de mikor 10:20 környékén ugrabugrál vele a srác az nagyon tetszik. A bringa geo-ja ilyen jó vagy a felhasználó sokkal ügyesebb nálam?! Fantasztikusan könnyedén mozog és helyezkedik rajta. 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Őszintén? közúti forgalomba nem való a széles kormány.

Ellenben rendeltetésszerű használatra számos előnye van a 740-esnek is akár.. :)

városi-ingázó felhasználásnál a keskeny előnyös, plusz a széles kormány használata (krúzer..) antiszociális, egocentrikus viselkedési mintázat: nem férnek el bringaúton a szembejövők, túl sok helyet foglal. A krúzeresekre nem tudok nem szúrós szemmel nézni. Ki kellene tiltani azokat a hulladékokat a városokból.

De van, ahová KELL az erőkar :)

A susogós naciszár vagy szoknya szintén felelőtlenség kerékpáron. Jóhogynemmá' azért hívnának vissza, mert pedál van rajta, amin nem biztonságos pipicipőben csapatni. ^^

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

mostantól komplett Jones bicaj is rendelhető, hozzá képest visszafogott áron. 

• blash likes this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

hogy mik vannak... :blink:

https://www.products...nd-liv-bicycles

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Brant is back to on-one. :)

THE FUTURE
Lots to do. Fat Baz has been fettled a bit, and heading to manufacturing now. Lots of ideas on other things that hopefully we can get rolling. Some other hardtails and fully rigid bikes for on and off road in progress on the drawing board. Returns of some classics with twists.

Thanks for reading this far. If you want to email me I'm back on brant@on-one.co.uk

Have a great weekend. Newsletter cleary inspired by B3ta of course. And as Carter would say, "Love you".

Oh, and for feedback, could you help us with this survey on Facebook.
https://www.facebook...es/posts/survey

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Tetszik,

azonban az 1700€ ár nem kicsit meredek. A súlyról nem beszélek mert a nyagy rugó útnál már jó 

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
https://www.motion-r...en/cms/4/techno

Tetszik, hogy teljesen újragondolták a telót, de gondolom a USE sorsára jut...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
https://singletrackw...rolling-papers/

Ennek fényében érthető, hogyan sikerült a 2017-es unit bovdenezését olyan ügyesen kitalálni... :D
  • blash likes this

kcssnorbert

kcssnorbert

fórumtag

• fórumtag
  • 48 posts

Igy, hogy direkt felfogatasu a hajtokaron a lanctanyer, szerintem csak idö kerdese, hogy egy pl Power2max megoldas kijöjjön. Az meg jobb lenne a penztarcanak is, mint a gyari Shimano.