Nem sajnálom le a közösséget, én is ide tartozom

Viszont szeretek vitát produkálni, azok viszik elõre a világot.
No, fekete becsúszó: elvileg, (nem vagyok vegyész) a teflon fekete. Konyhanyelven kifejtve ; azért rakják a becsúszókra, mert kevésbé kopik mint a sima anyag, és jobban csúszik. Persze a manitou egy ideig terjesztette, hogy az igazi teflon arany színû. Még igazuk is lehet, bár furcsa, hogy csak nekik problémás a fekete becsúszó. Persze a kopás gondot nem okoz, csak csúnya. Miattuk viszont sikerül kivetíteni a többi gyártóra is a szar jelzõt.
Igen 1/8-1,5 -ról csak jót lehet olvasni. Nézzük csak: Volt valaha 1 col. Ok vacak. Jött 1,1/8. Egész jó, de lehetne vastagabb. 1,1/4 ? Igen ez az!! Sajna nem terjedt el igazán. Eltelt kb. 10 év, jött az 1.5 Ez tényleg jó!! Fõleg, ha az 1,1/8-hoz nézzük, amitõl majdnem egy centivel vastagabb. ( 1.5 in = 3.8 cm 1 1/4" = 3.2 cm 1 1/8" = 2.9 cm ) Ezzel így semmi baj nem lenne, de a gyártók valamiért az extrém szakágakba számûzték.
Aztán jött valaki, aki megideologizálta, hogy az egyöt csak alulra kell, a nép meg eszi. Kérdem, miért?? Jó-jó, alul nagyobb a terhelés, de azért felül is van! Engem nagyon emlékeztet az egykori integrált vs hagyományos kormánycsapágyas idõszakra, 'amikoris sokan elkezdték szidni Chris Kinget, pedig õ végképp nem tehetett róla, hogy (mint utólag -nem csak miatta- kiderült) jött hatféle logikátlan fölös szabvány.
A legnagyobb gond vele az, hogyha pár év múlva szeretnéd cserélni az 1/8-1.5 villádat, és 'neadjisten eltûnik ez a "szabvány" is, akkor jobbára átalakítóznod kell...
BB-30 -at nem kérdeztétek, de itt is volt már róla értekezés.. oda nem szóltam mert igazatok volt. Logikátlan újra belepréselni a csapágyat oda, ahonnan végre kikerült.
Ja igen, Simanyó: Ha úgy gondolnák, hogy zöld pöttyökkel festik le a rózsaszínû csirkelábszár vastagságú hajtókarjukat, és erre ráírnák az xtr feliratot, akkor is vennék. Egyáltalán nem kell nyúlnia a sramot, még mindig nagyon magasan piacvezetõ. Nem mellékesen nekem sem tetszik. A bilincsbe integrált olajtartály náluk volt a legkorrektebb, szervizelés szempontjából pláne.
Én azon sem csodálkoznék, ha újra visszahoznák a microdrive-ot valami "innovatív"
marke technológiai köntösben. Bár akkor a csodás 10-es sort egy alkalom után megeszi majd a sár, nem kell a harmadikat megvárni a cseréhez
Erre a Lapierre bovdenre gondoltamIgen, hobbibringás vagyok. Jelenleg nem ebbõl élek

de nyugodtan eljöhet bárki velem tekerni.
Bocsi attól aki sértõnek vélte. Nem személyeskedtem, neveket nem néztem, csak egyben elolvasva vicces volt.
Ja, a szivacsos sram kar bejön

nagy ötlet, csak a bb30 nem kéne oda.