Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1408 hozzászólás a témában

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Kicsit OFF..
Még mondjuk van másfél hét de egy olyan kérdésem lenne ha jövöhét vasárnap lesz egy verseny amin szeretnék elindulni.
Akkor hogyan legyen jövöhéten az edzés? még közvetlen a versenyelöti napokban is edzem?
És a kaja mijen legyen a verseny napján reggel? mint pl palacsint vagy hasonlo gyorsanemészthetö szénhidrátok?
rovid távon indulok még szoval 6,5 km , nemtudom hogy egyáltalán figyelembe kell e venni ilyen kis távnál ilyeneket ..
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Olvasgass:

Sportt
Sportt
Sportorvos | Sportt

az elsõ cikkben van egy kis táblázat a sportolás/h alatt elégetett energia mennyiségérõl ...

Feltöltött kép

szerintem kissé hibás ... pl egy pizza általában 600-1200 kcal-t tartalmaz ... a táblázat szerint ha közepes intenzitással bringázol akkor kb 6 kcal/h az energiaszükségletem !!?? kissé vicces lenne hogy minimum 100 órát kellene bringáznom hogy elégessem az energiát ami egy pizzában van !!!???

nem kellene megszorozni ezt az értéket mondjuk a testömeggell!?

pl egy 100 kgos férfi közepes intenzitással (6kcal/h !!??) igazából 100*6kcal/h vagyis 600kcal/h energiát éget el ...

Szerk.:
találtam egy oldalt ahol egy 100kg-os emberke 16km/h órával (normál átlagos) kerékpározás alatt mennyit éget el:

100-110 kg
az alábbi testmozgásokkal egy óra alatt
Kerékpározás 16 km/óra 659 Kcal
Összesen: 659 Kcal-t égetne el.
Mert tekerni jó!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

A cottage cheese és a túró véletlenül nem ugyanaz?

a-a. Angolról tükörfordításban igen, de amúgy nem. A cottage cheese inkább ilyen darabos túró aminek leve is van. Olyan leírhatatlan állagú. De finom :)

szerk.: Ja és az esti túró az zsírszegény :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én csak azt tudom hogy amikor rendesen edzettem konditeremben, és hozzá rendesen kajáltam, akkor lement egy nap:

reggeli: fehérjeturmix
tízórai: 100g puffasztott rizs+cottage cheese
ebéd: 20dgk csirkemell fél zacskó rizzsel (napi egy zacskó gyorsrizs, megosztva)
uzsi: 100g puffasztott rizs
edzés elõtt 2 órával: 20dkg csirkemell fél zacskó rizzsel
edzés után közvetlenül: fehérjeturmix
vacsi: 250g túró diabetikus lekvárral vagy joghurttal

A cottage cheese és a túró véletlenül nem ugyanaz?

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Én csak azt tudom hogy amikor rendesen edzettem konditeremben, és hozzá rendesen kajáltam, akkor lement egy nap:

reggeli: fehérjeturmix
tízórai: 100g puffasztott rizs+cottage cheese
ebéd: 20dgk csirkemell fél zacskó rizzsel (napi egy zacskó gyorsrizs, megosztva)
uzsi: 100g puffasztott rizs
edzés elõtt 2 órával: 20dkg csirkemell fél zacskó rizzsel
edzés után közvetlenül: fehérjeturmix
vacsi: 250g túró diabetikus lekvárral vagy joghurttal

Hát eléggé telezabáltam magam. És eléggé sok izmot szedtem fel. Mostanában nem nyomom ilyen dúrván a kajálást, csak simán próbálok soksok halat-csirkemellet és zöldséget enni, meg emellett zabkekszet, és mûzliszeleteket eszek. De elég sokszor becsúszik csoki meg ilyenek, ezzel együtt a sok edzés miatt fogyok. Másfél hónap alatt 68kg-ról 62kg-ra, és nem érzem hogy gyengültem volna, sõt.

Bloke: mindenki félreértett mindenkit szerintem. Alapvetõen nem azt kérdezi, hogy SZABAD-e degeszre ennie magát, hanem azt magyarázza, hogy azért az laktató kaja, be lehet kajálni belõle...
(ha meg nem ezt magyarázza, akkor én vagyok a hülye.)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Gabonapehely az nem egyenlõ a müzlivel.. a müzli amit te mondtál (neszkvik meg ilyenek..) gabonapehely az meg sima gabonapehely :D

spoon:

hát azért egy jó adag csirkemellel meg rizzsel szerintem degeszre lehet enni magad...

Ha szerinted a zabálás helyénvaló, akkor mi értelme a korábbi kérdésednek?

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Gabonapehely az nem egyenlõ a müzlivel.. a müzli amit te mondtál (neszkvik meg ilyenek..) gabonapehely az meg sima gabonapehely :D

spoon:

hát azért egy jó adag csirkemellel meg rizzsel szerintem degeszre lehet enni magad...
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Szia!

Ez tanyer urtartalom szinten hogy nez ki? :) Mert lehet csipegetni es degeszre enni magad ezekbol az alapanyagokbol?
Elore is koszi!

Ha rendesen edz ezek mellett, és:
-gabonapelyen nem egyenlõ chokapic meg nesquick meg ilyenekkel
-Tejtermék nem egyenlõ tejcsoki vagy puding, hanem mondjuk zsírszegény túró esetleg joghurt

Akkor gyakorlatilag degeszre eheti magát ezekbõl.

szerk.: most ettem degeszre magam csirkemellbõl és salátából :D

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

Reggeli : Gabonapehely fehérjeturmixszal
Tízórai: Alma+ rizsfelfújt
Ebéd: szárnyas hús + rizs + zöldség
Uzsonna: zöldség+gyümölcs, tejtermékek
Vacsora: joghurt vagy gabonapehely

Szia!

Ez tanyer urtartalom szinten hogy nez ki? :) Mert lehet csipegetni es degeszre enni magad ezekbol az alapanyagokbol?
Elore is koszi!
Sp

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Szia!
szerintem jó lehet, ha a megfelelõ arányokban eszed ezeket ;) Én minden étkezéshez is ennék vmi fehérjedúsat mondjuk, az utolsót meg majdnem csak tiszta fehérjével zárnám.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Hi!
Szeretnék indulni a XIII. Kínok Kínja versenyen rövid távban.
És még ugyebár van 1 hónap felkészülésig ezáltal az lenne a kérdésem hogy szerintetek jó e ez az étrend?:
Reggeli : Gabonapehely fehérjeturmixszal
Tízórai: Alma+ rizsfelfújt
Ebéd: szárnyas hús + rizs + zöldség
Uzsonna: zöldség+gyümölcs, tejtermékek
Vacsora: joghurt vagy gabonapehely

meg hogy amugy is jó e ez az étrend?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Eddig is utáltam a szóját :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Errõl hallottatok-e?
A hal

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Olvasgass:

Sportt
Sportt
Sportorvos | Sportt

Nagyon jó cikkek! Sok okosság van bennük!
A tegnapi allergológiai kontroll után azt mondta a doki hogy diétáznom kell. Fehérja (hús és tejtermék) és kakaószármazék nem javasolt...Meg kaptam egy rakás gyógyszert. :( Örömbódottá

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Sziasztok!

Nemrég kezdtem bele az országúti bicozásba és azt szeretném kérdezni hogy szerintetek jó e ez eleinte(vitaminak,fehérjének) és elég e? :
Multi-X
100% Whey Protein Professional

és még azt szeretném kérdezni hogy itt menyire fontos a helyes étkezés? itt úgy értem hogy (az alap hogy nem cukros ételek meg ilyenek) hanem ,hogy pl amikor edzetem(testépítés) akkor már egy pizza az pl fére evésnek számít ha úgy vesszük ..ez még a bicozásban megengedhetõ meg a kenyér meg ilyenek?

1. Kérdés: Igen, elég, én is Whey Proteint ittam, maltodextrinnel keverve. A multi-X is jó, bár én Vita-X-et ettem csak, szerintem az is elég.
2. Kérdés: Attól függ, mennyire akarsz gyorsan fejlõdni. Van pár alap dolog amit be kell tartani (no alkohol, full zsíros ételek, pacal stb) de egyáltalán nem kell szigorúan venni. A legjobb évemben amikor OB-n 2. lettem, 2 kupafutamon és pár maraton középtávon elsõ, akkor is becsúszott néha 1-1 pizza, sör de alapvetõen figyeltem a kajálásra azért.

off
Jó az aláírásod :)
on
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Olvasgass:

Sportt
Sportt
Sportorvos | Sportt

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Sziasztok!

Nemrég kezdtem bele az országúti bicozásba és azt szeretném kérdezni hogy szerintetek jó e ez eleinte(vitaminak,fehérjének) és elég e? :
Multi-X
100% Whey Protein Professional

és még azt szeretném kérdezni hogy itt menyire fontos a helyes étkezés? itt úgy értem hogy (az alap hogy nem cukros ételek meg ilyenek) hanem ,hogy pl amikor edzetem(testépítés) akkor már egy pizza az pl fére evésnek számít ha úgy vesszük ..ez még a bicozásban megengedhetõ meg a kenyér meg ilyenek?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Nincs azzal a hozzászólással semmi baj. Nyilván itt mindenki kerékpározik, csak az nem mindegy, hogy mennyit és milyen formában...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás

Szerintem sportolj ;)
(Nincs olyan étel, sem táplálék-kiegészítõ, ami elvégezné a munkát helyetted ;-))

Kicsit értelmesebb hozzászólást vártam volna. Mivel egy bicajos fórum,a sportolás megvan.
"Ride today, heal tomorrow"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Én meg azért írtam oda, mert olvastam, hogy írta :)

A kreatin gondolata megfogott. Azt olvasom róla, hogy a zsírt segít bontani az izomoknál. Ha nekem nincs (sok) zsírom, akkor mit bont? Ekkor is érdemen szednem? Hetente min 3-szor futok 1 és 2 óra közti idõtartamban, meg mászok, meg néha úszok, ha belefér. És erõsödni szeretnék.

Ha az utolsó kérdésemre a válasz igen, akkor én tovább kérdezek: és milyet? Monohidrát, etil-észter, foszfát, trikreatin-malát... ezek nekem nem mondanak semmit. (Kreatin k)

A kreatin nagy mennyiségben természetes formában pl a marhahúsban található meg. Szerintem a tömegnövelésben van szerepe, mivel segíti a tápanyagok bejutását az izomsejtekbe, úgy hogy vizet köt meg bennük. Nagy GI-vel rendelkezõ szénhidráttal kell bevinni, pl maltodextrin, vitargo, waxy maize. Elég a monohidrát, ár/érték arányban a legjobb, csak arra kell figyelni hogy creapure legyen. Én az ISS kreatinját ettem, kb 5Ft/gr
Van feltöltési fázis és szintentartási. Ha bõvebben érdekel a téma, akkor linkelek Neked fórumot, ahol tudsz olvasgatni. ;)
Ahogy Höri is írta, ha abbahagyod a szedését, akkor kiürül a felesleges víz, de a megszerzett izom elvileg megmarad(függ a táplálkozástól stb)
Feltöltött kép
A Creatin és a Flüd az, ami összefügg

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy