Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1408 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Erre a versenyzõ, meg kinek-mikor késõ dologra majd térjünk vissza olyan 2év múlva, addigra meglátjuk :)

szerk: gabe: régebben nekemis halálfélelmem volt, meg paráztam a lejtõzéstõl is, 40nél jobban nemnagyon mertem ereszteni neki. De mióta többet csinálom, sokkal jobban megy, már bátran megeresztem 60 fölé is. Persze oda kell figyelni :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Az elõbb mentem 200-250 méteres 8% körüli emelkedõn 68al busz mögött :) Nagytányér kókusz ofkorz
Mondjuk csak 30at mentem elõtte :) Múlt héten volt egy dombos 100as egyedül, na annak a végén nem sprinteltem volna ilyen vidáman... :)
Országúti versenyen pécs alatt 3-4 éve, a 105 km-es távot 43-45 körüli átlaggal tettük meg, no persze síkon, ott volt hogy folyamatosan 60 körül kellett menni... Persze volt vagy 100 fõs mezõny, szóval nem volt annyira vészes :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Nekem pl országútin 60 körül már halálfélelmem van :D Pedig a kamion mögött sok meglepetés nem érhet.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Aki szembeszélben 57-el sprintel, annak sosincs késõ.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

A válogatott téged akar.

Ó már csak évek kérdése :) Nézz utána ki az a Petrik Gergõ. NNna, Õ fél évvel fiatalabb nálam, és háromszor olyan jól tolja mint én. Énmeg késõn kezdtem, belõlem nem lesz már élsportoló :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
A válogatott téged akar.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

az átlag szép,, gondolom outival, de a sprint nem tûnik soknak. Mármint montival síkon 2,25 RR-rel is tudok 53-55 km/h-t.

100km után, enyhe szembeszélben úgy, hogy elõtte 8km-t hajtottál 190 körüli pulzussal? :)

btw, végsebességre sosem voltam jó.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

szombaton 65km-es versenyem lesz, épp most jöttem meg egy 100km-es tekerésbõl. 37km/h átlag, a végén 57km/h sprint.

ja és ebbõl 20km jégesõ. Holnap csak ilyen városban tekerészés lesz, pénteken meg kimegyek egy 30km-re.

az átlag szép,, gondolom outival, de a sprint nem tûnik soknak. Mármint montival síkon 2,25 RR-rel is tudok 53-55 km/h-t.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

Szép is lett volna :) 4-en voltunk, a vége elõtt 8km-el meghúztuk egy kicsit, 45km/h-val mentem egyedül 3km-en át, mert szétszakadtunk, és második voltam. Aztán a mögöttem lévõk váltott vezetéssel beértek engem, mögöttük megmaradva felértünk az elszökött srácra, és a végén a már említett sprint. És végig fújt a szél....

Azért...:D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

egyedül voltál?

Szép is lett volna :) 4-en voltunk, a vége elõtt 8km-el meghúztuk egy kicsit, 45km/h-val mentem egyedül 3km-en át, mert szétszakadtunk, és második voltam. Aztán a mögöttem lévõk váltott vezetéssel beértek engem, mögöttük megmaradva felértünk az elszökött srácra, és a végén a már említett sprint. És végig fújt a szél....

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
"versenyt megelõzõ napra teljesen regenerálódjon"
Na ez nálam teljesen kiszámíthatatlan, van hogy másnap semmi bajom, de van, hogy 3 napig izomlázam van. Mondjuk én szigorúan hobbi szinten kerékpározom.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

szombaton 65km-es versenyem lesz, épp most jöttem meg egy 100km-es tekerésbõl. 37km/h átlag, a végén 57km/h sprint.

ja és ebbõl 20km jégesõ. Holnap csak ilyen városban tekerészés lesz, pénteken meg kimegyek egy 30km-re.

egyedül voltál?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

én régebben úgy szoktam, hogy komolyabb megmérettetés elõtt legalább 3 nappal már nem tekerek ... az 1 hét jobb ... de akkor még lehet menni kisebbeket nagyon lájtos tempóban, de a 3 nap az kell! Igaz én régen csak hosszútávú maratonokon indultam :D

Gondolom a táv teljesítése volt mindig a cél, mert aki versenyzik az a verseny hetében is edz, csak úgy, hogy a versenyt megelõzõ napra teljesen regenerálódjon és a verseny elõtti nap az összes zónájában eltölt egy rövid idõ.

A sebesség mindent megold.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Szerintem 6.5km-hez tök mindegy mennyit tekersz elõtte nap, annyit még görcsölõ lábbal is ki lehet bírni;)

Ja...meg egy levegõvel :)

"just chillin killin"

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
Szerintem 6.5km-hez tök mindegy mennyit tekersz elõtte nap, annyit még görcsölõ lábbal is ki lehet bírni;)

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
Kínok Kínja rövid táv-on indulok. Esztergom-ban lesz és az Erste Tour elsõ versenye a 3-bol.
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Kicsit OFF..
Még mondjuk van másfél hét de egy olyan kérdésem lenne ha jövöhét vasárnap lesz egy verseny amin szeretnék elindulni.
Akkor hogyan legyen jövöhéten az edzés? még közvetlen a versenyelöti napokban is edzem?
És a kaja mijen legyen a verseny napján reggel? mint pl palacsint vagy hasonlo gyorsanemészthetö szénhidrátok?
rovid távon indulok még szoval 6,5 km , nemtudom hogy egyáltalán figyelembe kell e venni ilyen kis távnál ilyeneket ..

én régebben úgy szoktam, hogy komolyabb megmérettetés elõtt legalább 3 nappal már nem tekerek ... az 1 hét jobb ... de akkor még lehet menni kisebbeket nagyon lájtos tempóban, de a 3 nap az kell! Igaz én régen csak hosszútávú maratonokon indultam :D

szerintem az olyan rövid távra rákészülni úgy lenne érdemes hogy elõzõ nap lehetõleg semmit ne csinálj ...
addig edzhetsz nyugodtan, de az utolsó 3-4 napban már csak piciket ... de ez csak tipp :)

de az még mindig csak vázlatos

mert nem mindegy hogy a 16km/h az szélcsendben 24 fokban síkon vagy 35 fok pofaszél 14%-os emelkedõ. meg életkor, edzettség,túlsúly, etc...:)

jó persze persze ... de még mindig közelebb van mint az ábra :)
Mert tekerni jó!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

az elsõ cikkben van egy kis táblázat a sportolás/h alatt elégetett energia mennyiségérõl ...

Feltöltött kép

szerintem kissé hibás ... pl egy pizza általában 600-1200 kcal-t tartalmaz ... a táblázat szerint ha közepes intenzitással bringázol akkor kb 6 kcal/h az energiaszükségletem !!?? kissé vicces lenne hogy minimum 100 órát kellene bringáznom hogy elégessem az energiát ami egy pizzában van !!!???

nem kellene megszorozni ezt az értéket mondjuk a testömeggell!?

pl egy 100 kgos férfi közepes intenzitással (6kcal/h !!??) igazából 100*6kcal/h vagyis 600kcal/h energiát éget el ...

Szerk.:
találtam egy oldalt ahol egy 100kg-os emberke 16km/h órával (normál átlagos) kerékpározás alatt mennyit éget el:

100-110 kg
az alábbi testmozgásokkal egy óra alatt
Kerékpározás 16 km/óra 659 Kcal
Összesen: 659 Kcal-t égetne el.

de az még mindig csak vázlatos

mert nem mindegy hogy a 16km/h az szélcsendben 24 fokban síkon vagy 35 fok pofaszél 14%-os emelkedõ. meg életkor, edzettség,túlsúly, etc...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Kicsit OFF..
Még mondjuk van másfél hét de egy olyan kérdésem lenne ha jövöhét vasárnap lesz egy verseny amin szeretnék elindulni.
Akkor hogyan legyen jövöhéten az edzés? még közvetlen a versenyelöti napokban is edzem?
És a kaja mijen legyen a verseny napján reggel? mint pl palacsint vagy hasonlo gyorsanemészthetö szénhidrátok?
rovid távon indulok még szoval 6,5 km , nemtudom hogy egyáltalán figyelembe kell e venni ilyen kis távnál ilyeneket ..

Sokak által elkövetett hiba, hogy verseny elõtt rájuk tör a lelkiismeretfurdalás és pánikszerûen próbálják pótolni az edzéskilómétereket. A reggeli attól is függ, hogy mennyivel utána versenyzel. Palacsintát szerintem nyugodtan ehetsz. 6,5 km? Hol indulsz Giro prológon? :)