Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1408 hozzászólás a témában

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ez a görcsölés dolog nálam ált. szezon elején szokik lenni, ha hirtelen megyek egy addig szokatlan hosszú távot

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Miket olvasok itt! 10 liter/nap?! Bakker!
Nekem pont az ellenkezõje a problémám. Ha én 3 litert meg tudnék inni akkor összetenném a kezem :D Naponta 5 deci vízzel elvagyok. Helyesen fogalmazva elvoltam, amíg be nem sûrûsödött a vérem és anyám lecseszett egy vérvétel után hogy inni kéne mer megdöglök.Volt olyan hemoglobinszintem mint egy sherpának vérdopping után! :D Én egyáltalán nem kívánom a folyadékot, konkrétan elfelejtek inni, de nem is hiányzik. Folyadékra itt konkrétan a vízre/ásványvízre gondolok és nem kávé meg cukros lónyál.
Egy ideje már "tudatosan iszok" :) Napi task egy 1,5 literes bubimentes víz legyûrése melóban (reggel 9-tõl 20-ig) + 3 deci víz+ L-karnitin.

Még jó hogy nem lett trombózisod

"just chillin killin"

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Miket olvasok itt! 10 liter/nap?! Bakker!
Nekem pont az ellenkezõje a problémám. Ha én 3 litert meg tudnék inni akkor összetenném a kezem :D Naponta 5 deci vízzel elvagyok. Helyesen fogalmazva elvoltam, amíg be nem sûrûsödött a vérem és anyám lecseszett egy vérvétel után hogy inni kéne mer megdöglök.Volt olyan hemoglobinszintem mint egy sherpának vérdopping után! :D Én egyáltalán nem kívánom a folyadékot, konkrétan elfelejtek inni, de nem is hiányzik. Folyadékra itt konkrétan a vízre/ásványvízre gondolok és nem kávé meg cukros lónyál.
Egy ideje már "tudatosan iszok" :) Napi task egy 1,5 literes bubimentes víz legyûrése melóban (reggel 9-tõl 20-ig) + 3 deci víz+ L-karnitin.

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Két éve Salzkammer 110en többet ittam, nem kezdtem be a elején, mégis km-re pontosan ott görcsölt be a combom, mint elõtte egy évvel. A gondom az, hogy ha egy normál hosszútávon elõjön nálam a görcs, akkor mi lesz a 200-on...

Én eztvagy ezt tudnám ajánlani.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Két éve Salzkammer 110en többet ittam, nem kezdtem be a elején, mégis km-re pontosan ott görcsölt be a combom, mint elõtte egy évvel. A gondom az, hogy ha egy normál hosszútávon elõjön nálam a görcs, akkor mi lesz a 200-on...

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Másik kérdés, hogy mit szedjek, hogy ne görcsöljön be a lábam a verseny vége felé? Egyrészt gondolom még többet kéne nyújtanom az adott izomcsoportokat, másrészt csak van még más oka annak, hogy a hosszútávok végén görcshatáron van a combhajlítóm vagy a vádlim...

Igyál többet! Nyújtás alap, de ahhoz, hogy versenyen stabilan teljesíts, ahol folyamatos a terhelés, ott pótolni kell a folyadékot, ásványi anyagokat. Igazából az a legjobb, ha a célban tudsz "mintát adni". Ha kezdõdik a görcsölés, nem árt nagyobb adagot inni, akár egész kulaccsal. Nálam ez vált be.
Másik ötletem, hogy kezdj lassabban! Akár perceket nyerhetsz jó erõbeosztással.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Hosszútávú versenyeken ki hogy oldja meg a fehérjebevitelt? Mit érdemes enni/inni? A Powerbar Protein Plus szelet alkalmas verseny közbeni fehérjepótlásra is?

Másik kérdés, hogy mit szedjek, hogy ne görcsöljön be a lábam a verseny vége felé? Egyrészt gondolom még többet kéne nyújtanom az adott izomcsoportokat, másrészt csak van még más oka annak, hogy a hosszútávok végén görcshatáron van a combhajlítóm vagy a vádlim...

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Hát még az is sok ..de lehet csak az a gond hogy ezek az "ásványvizek" "müanyag üditõk" önmagukat itatják...hogy minnél több fogyon

"just chillin killin"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Természetesen nem minden nap ilyen, de az tuti, hogy átlag napom is minimum 6

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
10 liter túlzás... egy nyári Gázló TT alkalmával fogy el 9-10 kulacs, meg a célban 1-1,5 l, de akkor 8-10 órát tekersz a 30 fokban, nem otthon ülsz..

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

jól írtad be, koma?
mert a gugli nem talált ungarischeül...
de se német, se angol

Bocsi, 2 bötû felcserélõdött!
Ehune!
Luobuma v

-=B.B.B.=-

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Az a helyzet, hogy meg is voltam fázfa, ilyenkor mindig többet iszok. De azért az alapvetõen jó, ha az ember sokat iszik, nem?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
10 liter az már életveszély. Csak ásványvíz nem javallott, ill. nézd az összetételt. (pl.: kálium szint csökkenést is okozhat.) Ha ezt teszed, akkor ne csak egy féle ásványvizet vegyél.
Menj orvoshoz, teljes labor és a továbbiak annak függvényében. A dok. tudni fogja.
Csak a miheztartás végett: +34-36 fok, bringán csomagokkal, 186 km. 25,4-es átlaggal. Ez alatt 9,5 liter folyadék fogyott.
Normál a napi min. 1,5- optimális esetben 2-2,5 liter lenne.

Üdv!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
jól írtad be, koma?
mert a gugli nem talált ungarischeül...
de se német, se angol

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Savanyú! Próbáld ki magas vérnyomás ellen a luomuba teát.;) persze a túlsúly is rizikófaktor

-=B.B.B.=-

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
-m
+n

azért nem kell kétségbe esni
csak azért utánnajárni

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

10 liter az rettenet sok.Ha most ennyit,akkor nyári melegben mennyit iszol?

Ha még életben leszek, majd beszámolok róla.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
huvaz, cukrot nézess! mindenképp.
eleinte én a viszonylag gyakori brunyálástól /mittomén, mésfél két óra/voltam beparázva, aztán mondta a karidiológus, hogy a vérnyomáscsökkentõm hatása ilyen, ha nem iszom magam hülyére, mérséklõdik
-elég súlyos esszenciális hypertómiám vanszik-

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
10 liter az rettenet sok.Ha most ennyit,akkor nyári melegben mennyit iszol?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nem pisálok sokat, mármint a bevitt mennyiséghez képest.