Jelentkezz be Regisztrálj
Táplálkozás, étrend, fogyókúra
Posted 2007. January 31. - 20:45
Annyi sört még nem tudok inni és nem is akarok, mint apám, neki tuti nem lesz veseköve
eddig azt hittem az ásványvíz jó nekem a "vizes- mész(egri csapvíz)" helyett, de akkor fölöslegesen költünk rá, megyek visszakérem az árukat 10 évre visszamenõleg!
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Posted 2007. January 31. - 15:28
vendég_Charon_*
Posted 2007. January 31. - 15:08
a szénsavas ásványvíz amúgy fokozza a figyelmet, az éberséget a "kellemetlen" szúrása miatt a torokban.
Te így definiálod a hányingert?
Posted 2007. January 31. - 14:24
amúgy meg fogsz egy bubikiszedõ kanalat, és csinálsz szénsavmenteset.
a szénsavas ásványvíz amúgy fokozza a figyelmet, az éberséget a "kellemetlen" szúrása miatt a torokban.
Posted 2007. January 31. - 07:09
Posted 2007. January 30. - 23:45
mi az hogy nem ionos állapot????????
az ásványvízben sók vannak. a sók egy vagy több kation (valahány egységnyi pozitív töltésû), és egy vagy több anion (valahány egységnyi negatív töltésû) kötésébõl alakulnak ki. Vízmentesen (vagy kvázi-vízmentesen) ezért szilárdak. Vízben oldva a víz, mint dipólusmolekulák tömkelege (nem egyenletes a töltéseloszlás a felöletén), szétszedi ezeket a cellákat, és megfelelõ oldalukkal fordulnak az ionok felé. Ez különbözõ sóknál különbözõ idõt vesz igénybe, vannak vízoldhatatlan sók.
De nem az ásvány- vagy forrásvizekben lévõ sók. Azok kivétel nélkül oldhatóak.
Nagy mennyiségben fogyasztva viszont túlterhelheti a vesét a fokozott kiválasztási kényszer, így vesekövet okozva.
Emészteni meg nincs mit. A víz és az ionok egyszerûen felszívódnak, enzimatikus és bontási folyamatok nélkül.
Posted 2007. January 30. - 20:46
Már az ásványvíz is tilos...baszz:scared: ....most komolyan: mi a gáz az ásványvízzel?
A benne lévõ anyagok nem ionos állapotban vannak, így kb. haszontalanok a szervezet számára. Ugyanígy a "plusssz C" és társai. Nem tilos inni õket, de van náluk egészségesebb is.
Race, no Rest!
Posted 2007. January 30. - 18:09
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Posted 2007. January 30. - 16:45
Posted 2007. January 30. - 15:28
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Posted 2007. January 30. - 14:46
Nem, kosarazásnál csúnyán fauloltak és egy lábra érkeztem.
Reccs-róka-ájulás.
Azóta lötyög a lábam :-)
Oh, az ott alap, engem tegnap lefejeltek, lekönyököltek, meg minden, de így szép ez a sport:)
Amúgy valami cucc jöhetne nekem is, mert a jobbtérdem az fáj néha.
vendég_Charon_*
Posted 2007. January 30. - 14:44
Téged is szétrúgtak?
Nem, kosarazásnál csúnyán fauloltak és egy lábra érkeztem.
Reccs-róka-ájulás.
Azóta lötyög a lábam :-)
Posted 2007. January 30. - 14:42
De a bio szõlõ az nice.
Posted 2007. January 30. - 14:34
Méghozzá olyan formában, hogy eleinte futásból kb. 20-25 perc (természetesen minél kevesebb megállással), aztán ha már a 25 perc alatt egyzser sem kell majd megállnom, akkor növelem az idõtartamot...
A súlyzózás esetén pedig olyan 8-10 gyakorlat kéne, ami minden átmozgat és mondjuk ezeket olyan 2X30-as ismétlésszámmal ( 2 db 5 kg-os kézisúlyzóval)...
Más. A gyümölcslevek? Ebbõl csak a "no-cukor Norbi update number 1" fut, a többi felejtõs, vagy ez nem olyan vészes, mint a cukrozott löttyök?
Köszi az eddigi segitségeket...
Futni, vagy állóképességre edzeni minimum 40-50 perc, de még jobb 1 óra. Addig szinte tisztán szénhidrátot használsz energia nyeréshez. Zsír anyagcsere be sem indul.
Kondiban én pl. 12-es ismétlésszámot alkalmazok. Olyan súllyal, amivel éppen meg tudom csinálni az utolsó sorozatot. Egyedül a bicepsz 20-as (kezenként 10). November óta már van szemmel látható hatása. Ez amolyan erõedzés inkább, a futás és bringa mellett.
Sztem az összes Norbi cucc kukába való. 1. mert semmi különleges hatóanyag nincs benne. 2. mert drága 3. átverés az egész (jó példa a norbi parizer, és szaloncukor).
Inni forrásvizet (nem ásványvíz!), teát, friss gyümölcs levét, v. maga a gyümölcs. Persze, ha megoldható.
Race, no Rest!
Posted 2007. January 30. - 11:18
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
vendég_Charon_*
Posted 2007. January 30. - 11:11
Nekem épp van most részleges térdszalag-szakadásom, furcsa érzés menni így, de aszongyák helyre jön idõvel.
Nekem is azt mondták. Azóta eltelt olyan 8-9 év, és még mindig furcsa.
Posted 2007. January 29. - 17:37
Posted 2007. January 29. - 17:25
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2007. January 29. - 12:30
Posted 2007. January 29. - 12:16
Amúgy futásnál mire érdemes figyelni? Hallottam olyasmiket, hogy például jobb füvön futni, mint aszfalton...igaz ez? Inkább sprintek szünetekkel v. tartós kocogás? Ilyesmik...
A betonon futást hanyagold. Nem olyan kímélö, mint a puhább erdei talaj. Bonyolítani pedig nem kell. Kezd 15-20 perccel és lazán. Aztán majd magadtól érzed, hogy ezt mikor növelheted. A sprinteknek az állóképességhez az égvilágon semmi közük tehát tartós futás.