Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

A kezdetek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
205 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Az szép :)

triál, dual, cc, országút.... ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Hát akkor én is megpróbálom elmesélni…90-ben megkaptam az elsõ komoly bringámat egy Tourist versenygépet, amirõl alig ért le a lábam, hiszen kicsi voltam, a váz meg nagy. De már abban az évben kerékpáros táborban voltam aggteleken, és környékén, ami 40km-re volt. Már ekkor megszerettem a hosszútávokat. A tábor alatt többször akart szétesni az orosz csoda, de azért szerettem. 91-ben megjelent a bicajoskönyv, melyben bemutattak néhány montit is. Már ekkor tudtam, hogy nekem ez lesz az igazi. De hát ekkor még nem volt itthon kapható. 93-ban kaptam a bringaboltosomtól egy MBAH-t. Innentõl egyenes volt az út. Addig sírtam, míg megkaptam az elsõ montimat. Ez egy Bartali monti volt, aminek csak a neve volt nagy, de egy sima Tescos, a mai szemmel nézve. Ezt hónapok alatt leírtam, és újabb sírás a köv gépért, ami egy Dynamic A10 lett emelt láncvillával (GT-t szerettem volna), crmo vázzal. Ez már egy tartós darabnak bizonyult. Ezzel kezdtem el cc-versenyekre járni, amikor még sokan voltak, és jó volt a hangulat. Cserélõdött benne néhány cucc, majd elkezdtem a triállal is foglalkozni…sajna ezt abbahagytam, mert nem volt pénzem két gépre, ez meg amortizálódott. Inkább tekerni akartam. Mentünk 230km-t egy nap, és nyertem számos városi versenyt. Ezután egy Trek 950 következett merev villával, ami bitang ki gép volt. Csak ekkor jutott eszembe, hogy technikailag fejlõdni kellene, és dualozni kezdtem…anno indultam Sikter Zsuzsi ellen, mert õ a fiúk között ment…nyertem, de eltörtem a vázat. Következett a GT Tequesta. Ezzel elég sok OB versenyen indultam, és 2-3. lettem. Nagyon jó kis gép volt. Majd a nagy testvére a Zaskar következett. Innen gyorsultak a dolgok, hiszen dolgozni kezdtem Jött egy Cannondale M800, majd egy Scott Vantage 1.0. Itt léptem be a BMFT-be. Az elsõ talin még azzal voltam. Aztán ez cserélõdött egy Merida Special Edition, utána egy Merida Magnesium Elite,majd egy Giant NRS 1. Az elsõ cc össztelós Innen párhuzamos módba léptem, és lett egy Giant AC, Magellan 2K1 ugrálni. Aztán a Giantból-Specialized Stumpjumper FSR S-Works lett, a 2K1-bõl meg Polar-X SS. Most a speckó cserélõdik valszeg egy merev karbon S-Works-re, az AC egy Enduro SX Trail-re, és jön még majd hozzá egy országúti. Telókból az evolúció( a vége felé keveredett): RST rugós-Tange Pro Struts-Manitou M3-Rock Shox Judy SL( ez még akkor csúcs volt), Suntour MG URL-Hungary-a Center X, Manitou Skareb-Rock Shox Reba SL-Marzo Maraton XC-Manitou Splice-RS Reba-Marzo Z150-Marzo Drop Off Triple-Manitou Sherman Flick Plus. A jövõ: Travis, és R7 a Manitoutól, és egy Sherman Jumper.
Szóval ennyi lenne a rövid történetem
Üdv:thy

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
A spórolt pénz elköltés nekem is megy:D
6 év alatt összeszedett pénz+ballagás egy két szóbol elköltés. grat pifta;)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
nah én is írok ide, mert unatkozom....

szóval valahogy úgy kezdõdött, hogy kb 5 évvel ezelõtt Kiri barátommal(passzív fórumozó, van kb 5 hozzászólása) egyszer elhatároztuk egy nyári délutánon, hogy elmegyünk biciklizni, amennyit csak bírunk
csak így, hírtelen felindulásból
mentünk 45 kilómétert, hazaértünk, összeestünk...
aztán rájöttünk hogy ez tök jó
akkoriban egy teszkós full merev géppel mentem, és így bejátuk a környéket, mentünk mindenfelé, Diósd, Dunaharaszti, Alsónémedi, Dunavarsány, egséz Csepel sziget, meg minden itt a környéken...
így aztán majdem elkapott az országútizás szele, de valamiért mégsem azt kezdtem el....
ekkoriban azektõl a túráktól kezdett meghalni a bringa, négyszöges hajtókar halt meg a negyvenvalahány kilóm alatt...:-)
aztán sok sírás után megkaptam az elsõ igazán komoly bicómat: egy Gepida Karaton-t
aluváz, full alivio, RST Gamma EL teló, stb
errõl sajna nincs kép, csak egy késõbbi állapotáról, amit majd késõbb linkelek
aztán Párki barátommal (ptom19 néven fut a fórumon) egyszer kimentünk a Normafához bicajjal, és elindultunk lefelé
hát ez megfogott minket, így aztán szép lassan kezdett átalakulni a bicó.
jött egy igénytelen korszak: ebbe a cécó vázba belekerült egy duplavállas rst teló, egy 381 XE :-D, meg szétvágott gumikülsõ az alsócsõre, meg egyebek:-)
aztán rákerült egy deore tárcsafék, meg egy használt oldszkul psylo, és így nézett ki:
Feltöltött kép
ez a konfig maradt egy ideig, majd tavaly nyár végén vettem egy polarx vázat, és átraktam a cuccokat:
http://kep.tar.hu/co...77094/6257206#2http://kep.tar.hu/co...77094/6257222#2
kapott egy másik stucnit, avidot elõre, madzagos deorét hátra, szélesebb gumikat, majd egy magura louise-t meg még pár jó dolgot, és ez lett belõle:
http://kep.tar.hu/co...7094/11505957#2http://kep.tar.hu/co...77094/6380425#2

ez volt idén tavasz végéig, amikor aztán elkapott az össztelós érzés
összes spórolt pénzemet elköltöttem, és hát pöppet átalakult a bicó, jött egy zöld csoda a Nagy Vízen túlról:
http://kep.tar.hu/co...2331/13504636#2http://kep.tar.hu/co...2331/13504614#2
http://kep.tar.hu/co...2331/13504645#2

azóta persze megint fejlõdött picit, kapott egy wtb power v comp nyerget, ami az etalon számomra...meg még valamit biztosan, de az most nem jut eszembe:-)
hát kb ennyi...
Autist Team:)

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Eredetileg elõl hátul 515 volt, de kihagyhatatlan volt az az Xt annyi pénzért, így hát megvettem .) Majd elõre is lesz valami, de egyelõre elég...

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Jah, ahoz meg nem kell fek :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
sztrítel

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Nekem eredeti Csepel BMX -em volt :)

Amugy Ranger, miert elol van a gyengebb fek? Forditva kene lennie ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
ha jól emlékszem akkor Csheszlovák volt...
volt belõle cross zöld-feka tigriscsíkos,meg nem cross fehér-kék-piros...
igen szivacsos :)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

egy kis velamos cross bmxet nyustöltünk .

ez a Velamos ez milyen márka volt?!?
csak mert nekem is ami BMX volt,az ez... yó kis szivacsborítás a vázon meg a kormányon,még öcsém is ezt nyúzta kiskorában,igaz,akkor már pl. a hajtókar meg a kormány kicsit le volt csoffadva,a pedálról nem is beszélve.. és még pár éve is láttam ilyet futni városban...

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Ekkor csapott meg az extrémkedés szele, sikerült szereznem elég jó áron egy használt, de kitûnõ állapotban lévõ Caprine Dual vázat, egy anno trialra használt Lx octalinkes hajtómûvet, és egy Author merevvillát, kb 50pézért
Feltöltött kép

Majd átépítettem rá a Crater alkatrészeit, meg Funn kormányt, így lett egy hybrid bringám, ami már végre használható volt zúzásra, de a kerekek igen gyenguskák voltak ehhez.
Feltöltött kép

Merev villa... csuklóm midig fájt, a geo is szar volt.... Szereztem egy RS Psylo XC-t. Álom villa, átutaztam érte a fél országot, de megérte. Közben befigyelt egy komolyabb hátsókerék, Novatec+DT+DM24
Feltöltött kép

Már majdnem tökéletes.... Ezek után új kormány, új elsõkerék, tárcsafékek (515 és XT), új gumik, és most már közel tökéletes, azóta is folyamatosan nyúzom, de ugye egy bringa soha sincs készen.
http://img.tar.hu/ga.../13967806.jpg#3

Kicsit hosszú lett, de remélem nem unalmas
A szar képekért meg bocsi, telfonnal készültek.... :/

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Nah akkor már énis.

Az egész nagyon régen kezdõdött, már akkor mentem 2 kerekû biciklivel, amikor még egy normál magasságú ágyra sem tudtam magamtól felmászni. Apukám triatlonozott, és nagyon szeretett biciklizni, ezért tanított meg engemn is minél hamarabb. Volt rövid ideig egy csepelem, azon tanultam meg, utána pedig egy acél vázas cross bmx, asszem ez is schwinn volt, de nem biztos.. Azzal már indultam triaton versenyen. Faterom nekem adta, az addig általa használt Schwinn Csepel Woodlands-t, full altus, kijelzõs váltókarok, 3x7, valamikor a 90es évek közepe, és eleje között, talán 93. Álom bringa volt, fekete-metál lila. Sajnos kép nincs, csak papírfotó,de scanner az megint nincs... Ezzel is indultam triatlon versenyeken, voltak megyei 2. helyezések (nyerni soha nem tudtam), több is, de utáltam futni, és be jött a zeneiskola is, úgyhogy abbahagytam... Míg nem egy nap ellopták egy bringatárolóból.... teljes lelki összeomlás, nagyon imádtam... Aztán kaptam 10ezer forintért egy használt Gepida valamit, acél, kibaszott nehéz volt, kókányolt megoldások, 1szóval utáltam, fénykép se készült róla... mondtam már, hogy utáltam?

Ez után kaptam egy használt Magellan Cratert, igen jó állapotban volt ahhoz képest.Szénacél váz, alap suntour teló, full acera.
http://kepfeltoltes....10/DSCN1703.JPG

Ez után kapott 1-2 tuningott, full új meghajtás, sram 9.0 fékek, elõre continental twister pro gumi, etc...
http://kepfeltoltes....4072829_001.jpg
http://kepfeltoltes....4072829_004.jpg

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
Hát én is elmesélem hogy kezdödött ez a szerelem:

Valmikor kisgyerek koromban 9év körülre tudok tisztán viszaemlékezni,mikor egy kis velamos cross bmxet nyustöltünk kertvárosban.Ezzel kezdõdött az egész.Szétfaralt külsõk,felvivel ugyan ez ha már nem volt gumi és ha besötétedett akkor mentünk "szikráztatni".
Soha nem felejtem el azt a tipusát ezeknek amin volt kézi váltó,banán nyereg.

Késöbb mtb láz csapott föl a téren,és a túrák is jobban élvezhetõek voltak nagyobb váltós biciglivel,igy beáltam én is a sorba.
Egy alap mtb lett belõle.Használtam sokág.Majd ahogy estek szét az alkatrészek,igy áltam rá az eksztrémebb vonalra.Dupla falu felni,v fék,hajlított ploir alu kormány.
aztán ez az egész szétesett apró darabokra,a kerekeben öszesen vagy 15 küllõ mardt,de a váz csak nem tört el.

Majd általános 7. osztályban megismerkedtem a helyi flatlandesekkel,kicsit belepróbáltam a bmx be,de nem jött be igazán.Talán a mérete miatt..

Itt volt egy kis szünet a bringázásban,átnyergeltem az agressziv inlinra.Elején egyedül trükköztem,majd megismerkedtem a helyi akkor már országos hírnevû göris srácokkal.Ment az inspiráció,mindenki húzta egymást.Én fõleg a nagy magasságokra álltam rá,ebben versenyeztnk Dani Lacival,de a tíz év rutin eldöntötte hamar a versenyt.volt egy-két sérülés mert a bevállalósságal nem volt gond,mint rtam a rutinnal annál inkább.
http://www.skatevide...ne_dani_mpg.mpg
ezzel (is) nagyon ott hagyott hogy ezt nem bírtam beadni.
Azóta is nagyon-nagyon komoly szinten szablya.

Szóval 8.általános,egy dual gép beszerzésén ügyködtem,majd hoszas keresgélés után öszeált egy gép,amit egy bmxes havertol vettem.
Wheeler 14"váz,SunTour mg91es teló narancssárga,roox nari s stucni,syncross kormány,deore cuccok.
Ezt nagyon megkedveltem,használtam amig lehetett.
De megfertõzött a dh,igy neten kutattam vázak,telók után.Egy junior t kapóra is jött csak igy a merevváz nem volt a legjobb,szóval kellet egy ösztelós.
Ez GerMan kollega Trek vrx lt 400asa lett.Ezzel indultam meg a lejtõn v fékkel kisbukóban.Aztán jött a tárcsafék,egyelõre elõre.
http://d-eyes.pganet...as/dscf1969.jpg

Miután ennek elértem a határát,tovább nézelõdtem és régi álmom megtaláltam az apróhírdetések közt:
Egy scott octanet,igaz a pénztárcámhoz képest nagyon boros áron,de szülõi kölcsönnel meg tudtam venni.
http://d-eyes.pganet...as/dscf9342.jpg
http://d-eyes.pganet...as/dscf8151.jpg
Innen nem volt megállás,tárcsa hátra,aztán másik mert nem jöttbe,villa csere,egy 05ös drop off került bele,de az nem lett jó,kicsi volt,nem jött be.
Aztán egy z150 képében megtaláltam az igazi fr villát.
Most így néz ki a gépem:
http://kep.tar.hu/dr...0124/15518143#2

nem tul hosszú,mivel még kiskorú vagyok,szóval lesz még folytatás bõven....

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 hozzászólás
Ez nem ide tartozik!
VAn milyen bringát vegyek topic, ezt oda tesék írni.
http://forum.bikemag...8516#post318516 ( valamiért nem tudok linkelni szóval ez van)
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

zolko

zolko

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Segítséget szeretnék tõletek kérni egy számomra fontos kérdésben.
Lécci írjatok kb. 4-5 db komplett biciklit (márka és típusnév,pl.:Rock machine avalanche) amit max. 130.000 ft-ból lehet venni. Amire használnám: János-hegy (persze men ugratgatnék de azért nyüstölném) valamint a városban.
Szeretnék egy nagyon strapabíró biciklit amit hosszú ideig tudnék használni. A mostani egy 10 éves BCA (anno 20.000 Ft volt) Vagyis egy raklap kaki. De azért ezzel is boldogultam.
A hangsúly a fontos alkatrészeken legyen... Nem szeretném azt tenni mint amit egyes oldalakon írnak hogy megvették a biciklit és egybõl lecserélték a telót, stb.-t
Ja és a váz kicsit DH-s legyen (nehogy orra keljen esnem a lejtõn lefelé jövet) Ha nem nagy kérés és nem idõigényes akkor válaszoljatok.
Elõre is köszi:
Zolkó

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 hozzászólás
Kezdetek...hm...kristálytisztán emlékszem: 95 nyara, épp katona voltam és volt egy katonatársam aki versenyszerûen tekert, parancsnoki engedéllyel egy mtb-t behozhatott a laktanyába és szabadidejében kijárhatott tekerni a Börzsönybe. Indulásakor a folyosón többedmagammal körbeálltuk paripáját. Akkor megérintett a dolog, valahogy a szabadságot szimbolizálta. Egyik hétvégi eltávozásom alkalmával otthoni haveromtól elkértem cromo vázas, merev villás, aliviós gépét és éreztem, hogy ez már nem az a "kemping biciklis, nem fogó patkófékes" fíling. Ez valami egészen más! Kb. még egy évet kellett várnom, amíg önálló fizetésembõl meg tudtam invesztálni egy használt woodlands-ot, amit a második héten meglovasítottak, de fél óra múlva megkerült. Ha már megkerült, akkor elkeztem tuningolni, de pár hónap múlva egy õrült autós elgázolt és totálra törte életem elsõ mtb-jét. Eztkövetõ idõszakban komplett fizetéseket hordtam kerékpárboltokba és szerencsésebb sorsú bájkot építettem, aminek sokadik reinkarnációja a mai napig kiszolgál. Szóval ez volt a kezdet...

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
itt vok már én is egy ideje, szal talán írhatok ide.

vmikor '97 körül hallottam egy "biciklistáborról" aminek a lényege az volt, hogy Hajdúszoboszlóról kerékpároztunk a Magas-Tátráig. ezt még egy eredeti Csepel országútival teljesítettem. A kerékpározás talán ekkor tetszett meg. Késõbb láttam a zújságot amiben elég jó kis cuccok voltak, ekkor gondoltam arra, hogy olyan akatrészekkel komolyabban is csinálnám. Mindig is a hegyi kerékpározás vonzott, bár a Hortobágy nem igazán a hegyeirõl híres. Késõbb lett egy kb 20 éves Peugeot outi vázam erre építettem egy használható biciklit amivel vastag gumival voltam Bükkben, Duna-maratonon majd 2001 ben érettségi meg egyébb ünnepek összevonásának okán kaptam egy Haro dsr ami már szinte egész komolynak volt mondható (számomra egy megvalósult álom: raceface hajtókar, mavic 321, hidra xt, xt agyak). tleszkóp tört, kellett vmi csõtengelyes így lett a zoom usd: belsõ csere, csillapítás, szimeringek, így már használható. ehhez vázat kellett cserélnem, de az univega nem felelt meg több okból sem, ezért építettem egy dh vázat. éppen.

országútizás azóta is ha idõm engedi. mert jó.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Már mindegy... Sorry! ;)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
rakd be csak linkkent.
ugyis megtalalja mindenki!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
És elnézést a topic széthúzásáért, de most nincs idõm bíbelõdni vele...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D