Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

A kezdetek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
205 hozzászólás a témában

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Na, lássuk! Nekem nem volt nehéz rákapnom a dologra, mert nagyapám már anno nagy kerekezõ volt. Iskolaigazgató volt és minden évben szervezett egy Bukarest-Budapest kerékpár túrát, amin anyum is rendszeresen részt vett (a mai napig rendszeresen teker, mint közlekedési eszköz is. Nagyon bírom...). Így még kis töki voltam, mikor már arra emlékszem, hogy rettenet mód küldtem a kis tömörgumis gépemme. Majd mikor nagyon kinõttem, egy kis szünet következett, mert papám meglepett egy gyönyörû, vadi zsír, bordó csepel tacskóval, de kicsit nagy volt. Aztán hamar belenõttem és ami durva, hogy azzal tanultam meg egykerekezni!!! (Sajnos nem tudok scannelni, így sok kép kimarad majd.) Teltek-múltak az évek és mivel a szülõk nagy BMX ellenesek voltak, már mindenki MBX-szel feszített, én viszont maradtam a jó öreg tacsinál. Majd hosszas gyûjtögetés után szüleim kisegítettek és megleptek egy akkorra már eszméletlen nagy vágyammal, egy "váltós mountainbike-kal". Iszonyatos öröm volt mikor meglátam a niagara olimpia bringámat, full SIS-szel szerelve. (Asszem Kalának is ilyen volt.) Kezdõdött is a tunning. Duplafalu kerekek, V-fék, és lázas gyûjtögetés egy "kormányteleszkópra". Addig-addig gyûjtögettem rá, még vettem egy Suntour Sierra Magic 8300-as telót, amin állítható volt a rugó keménysége.
Feltöltött kép
Meglepõen jól bírta a gép, s mikor már egész jól vertem, úgygondoltam, hogy elnézek egy versenyre Orfûre. Szarrá is törtem a gépet és mindenem. Ekkor kis szünet, mert már a szülõk sem támogatták ezt a fene nagy bringázást. Majd lázas gyûjtögetés után megszülettett a mai napig az egyik kedvenc kis gépem (sajnos már nincs meg), egy caprine dual váz, de sokáig merev villával volt. Kb fél év gyûjtögetés után aztán került bele egy RS Judy XLC.
Feltöltött kép
Kedves Dnl barátomnak köszönhetõen ezt viszonylag hmar megcsuktam és egy 2002-es Marzo Dirt Jumper 2-es villa lett a nyerõ. Ez a setup maga volt a menyország!

Majd egyre több hiba lépett föl és megunva a gányolást, szakítottam elveimmel és kipróbáltam a "fulltelós_érzést"... Birtokomba került egy sokat látott kona stab kangaroo telóval.
Feltöltött kép
Nagyon élvezhetõ kis gép volt, jól szuperált, de a teló nem volt az igazi, így ismét lázas pénztermelésbe kezdtem és vettem egy 2003-mas RS boxxer race-t, de nem illett a vázba, így azt még picit használtam úgy ahogy volt és eladtam az egész gépet. Most a meglévõ boxxerhez kellett vázet vennem, sok sok kincsfiallás után vettem egy bullitot.
Feltöltött kép
Ez már egy komoly gép, de ezen felállás mellett a race nem teljesített túl jól, ezért ez a kép annyit változott, hogy RS boxxer world cup, és sok egyéb igényesebb alkatrész került rá, ami olyan friss, hogy még kép sincs róla... De amint lesz, rakok föl...

U.I.: jelentem ma lettem tulajdonosa egy sulibajárós retro scott CC gépnek, amit még helyre kell pofozni, s majd errõl is lesz kép!

Na, rólam kb ennyit.

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Andrew Wolf

Andrew Wolf

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.844 hozzászólás
Nekem a kezdetek kezdetén egy piros/sárga vázas mûanyagkerekes háromkerekû járgányom volt, majd egy tömörgumis cseh remek feszült alattam, de csak amíg meg nem kaptam a Csepel Tacskó nevû szörnyeteget, amelyet a lakótelep hivatalos hülyegyereke azonnal megpróbált kiszedni alólam. Ezek után egy kisebb szünet következett, melyet ugyancsak a Csepel kerékpárgyár Camping típusú szülöttje nyergében vészeltem át. Majd következett egy Patriot márkájú 21 sebességes csoda, Sunrace alkatrészekkel, melynek válókarját folyamatosan nyomva kellett tartani, hogy a magasabb lánckeréken maradjon a lánc, ez jó sokáig bírta, hála a gondos ápolásnak és a folyamatos tuningnak, mely fõleg optikai volt (zselés markolat és baszomnagy Scott matrica). Innen már tényleg felfelé ívelt a technika, hiszen egy 1995-ös STX cuccokkal szerelt Schwinn-Csepel került birtokomba (nem t'om figyelitek-e a márkahûséget...), melyet az MBAH az éve tesztbicajának is választott... Ezen már jelentõs tuning kezdõdött, mely egy 2001es RS Judy SL és Avid SD7-es fékekben csúcsosodott ki... (Persze elõtte a kötelezõ JD márkájú rugós kormányszár is megvolt...) Most meg már tobzódom.. Ruckus, Manitou Supernova, Avid Juicy és mindeféle szép és jó. És most jó. :)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
nem semmi hozzászólások születtek :)

én '95-ben kezdtem egy Dinamyc márkájú emeltláncvillás csodával amin asszem Sh A20 as szet volt biopace hajtómûvel,ezt gyûrtem kb '98-ig,aztán lett egy Magellan Scutum,kezdetben Alivio szint-merevvilla,aztán 99-es Lx - Suntour villa amibõl RS Judy Xc lett.ezután szerkó maradt és jött egy Monngoose SX 3.1 váz kb fél évig.2k2 ben kezdett összeállni a mostani Kona Cinder Cone,uezzel a szerkóval indult,aztán lett belõle 2k2-es LX/XT Marzocchi MXC ECC-vel ,most itt tartok,kisebb-nagyobb fejleszgetéssel.SHKE tag vagyok,xc/maraton kategóriában szoktam néha versenyezni

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Hülyebaromállat... :D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Kezdem akkor:

Feltöltött kép
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
úú bazze :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Elsõ magömlés kinek mikor volt?
Fotók?
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
Nah ne haljon ki a topic.
Remélem egyszer Zorg és a többi modi is betéved ide. Nagyon kíváncsi vagyok a kezdetekre.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
1 te sulyod alatt
2 negativ ut

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
Nekem is csak karácsonykor vettek egy bukót meg egy térdvédõt, amikor sikerült betuszkolnom õket az extrém pontba. De anyám örülne ha bringáznék, csakhogy õ országutira gondol. Meg õ alapvetõen iskolába járásra akarta a brinngát. De mind1 ha eddig menta saját pénzbõl vétel késõbb már cask könnyebben fog menni.

off
ugye zolle, hogy jó az a suntour? nekem is az van a sixem után. ja és egy kérdés: miért van az, hogy a telóm alapból 15cmre van kihuzva? és abból kábé 13,5öt mozog le
on

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

szerintem ez kb egy aliviobol is xtr erzest ad...:D

Nekem inkább amolyan "Bazzeg már olyan qrva öreg vagyok, hogy van fizetésem érzés..". Addig örüljetek, amíg nem a konyhapénzbõl kell kispórolni...

Na, ON!
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

hja, és õhm... 0 szülõi támogatással. és így jobban örülök az egésznek!!!

szerintem ez kb egy aliviobol is xtr erzest ad...:D
Van állásom...:bananadan

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 hozzászólás
Pifta: Engem sem nagyon támogatnak.De legalább örülnek , hogy sportolok ezért nem is szólnak bele.Sõt anyuék csak védõcuccokra adnak pénzt.De azt mondták ha jól tanulok szóba jöhet a PX.

Zap: Látszik ,hogy nem most kezdted.
A Yeti szép azt láttam élõben is ott mentél elöttem föl a Mecseken.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Én képeket nem rakok fel mert nagyrészt retek bringáim voltak, csomó kókányolással
2002 áprilisában kezdtem, vettem egy Mali Viper aluvázat hogy majd ráépítem a teszkós dolgokat.
Mint kiderült nem kompatibilisek, úgyhogy az apróból válogattam hozzá dolgokat: zokes telót, alivio hajtást, acera váltást.
Még ez év szeptemberében vettem egy 2002es pirosfehér csillagos "túrórudi" polarxet. Nagyon szerettem, közben jöttek a telók, mert a zokest eltörtem. Szereztem egy ShockWorks DH2-t, duplavállas 13 úttal, csak véfékszemmel, csillapítás nélkül.
Nem nagyon tetszett, mert valahogy kolbász volt, meg úgy nemtom...
Utána vettem egy Suntour XCPro NS-t, picit megtunyáztam, új olaj, lizard, és k*rvajó volt bárki bármit mond.
2003nyár végén Salától vettem meg az Univega ram900-at, levegõs sid taggal, ez egészen 2004tavaszáig bírta, amikor megint vettem egy 2002es polarxet, ami közben 2004es Psylo SL Tullioval futott.
És idén... JEEE... azt hiszem életem elsõ nem kókány biciklije
Mátrix NorthShore+Manitou Swinger (így szépen mozog) egy RS Pike SL-el, amit reményeim szerint jövõre egy boxxer WC vált majd fel ;)

hja, és õhm... 0 szülõi támogatással. és így jobban örülök az egésznek!!!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
hát, ja, ezért nem vált be nekem
insomnia rulz?
felkelés 3 óra alvás után rulz.
:,(
de legalább néztem vészhelyzetet hajnal:-)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
azér nem mindegy hogy vki ~180 vagy 2méter :)

insomnia pwnz

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem gyõzik le csak jól imitálják:-)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem gyozik le!

en ~180 vagyok es megvagyok rajta
de sokan vannak akik magasabbak, mint es jol toljak vele.

noh ennyi hozzafuzni valom volt

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
jo, mondjuk....

nemtom, én láttam magam bmx-en, elképzelem diget is.. és áááá:-D
egyszerûen gyerekbicikli
persze jól tolják akik csinlják komolyan nagyonis... assetom hogy képesek legyõzni newton által kitalált idiótaságot, de megy nekik...
de akkoris:-\
alapvetõ méretbeli gondok vannak ezzel a sporttal.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem nottem ki.
egy rakas haverom csapja meg most is
(ilyen red bull hero-k meg hasonlok)
es bizony van, hogy le nyulom a gepet.
~ezert lett 24"-os a kis bicom is.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer