Azt hiszem, elõbb tudtam biciklizni, mint járni. Kölökkoromban még vastagon kommunizmus volt, a Skolnyik, Szputnyik és Balkan bringák évei. Az elsõ rendes gépet a MÁV DAC úttörõ korcsoportos outi versenyzõjeként tolták alám kb. a nyolcvanas évek elején.
Az elsõ montimat '92-ben vettem Sopronban, ahol akkoriban éltem. Naponta 6-8 órát töltöttem vele az erdõben. Ez egy Reynolds 501-es csövekbõl épített gép volt Altus C10 váltókkal és LX agyakkal. A bringa egyébként látható az MBAH 1993 (vagy 94 ?) májusi számában, amint megmászom vele elsõ kétezresemet. Ekkoriban indultam néhány XC OB-futamon, de hamar rájöttem, hogy nem ezt szeretem a bringázásban.
Ez a korszak nagyon szép volt, ekkor bontogatta szárnyait az MTB Magyarországon. A vékonyka és többnyire fekete-fehér MBAH is újszülött volt még. Szerintem ez a lap komoly mérföldkõnek számít a hazai montizás történetében. Szerettem az újságot, közvetlen volt és mindenki magáénak érezhette.
David Ericksonnak is többet köszönhetünk, mint sokan gondolják...
Szerintetek a Magyar hiperbürokratikus kerékpár-diplomácia mikor hozott volna ide Grundig Futamot???
Aztán sok felé sodort az élet, sok minden történt, de a kerékpározás mindig megmaradt. Bringáztam az Alpokban, A Karib-tenger fülledt szigetein, Alaszkában, Mexikóban a Sierra Madre-ban, és amerre csak mentem, mindenfelé.
Gépek: háromkerekû, Skolnyik, Balkan, Csepel Budapest, Favorit, Csepel Sas, Villiger outi, Fausto Coppi , Velamos, Townsend Colorado, Schwinn Csepel MTB, Gepida, Heavy Tools HT Winner, Diamond Back Topanga, Giant valahány, Trek 920 (legkedvesebb gépem), Trek 4300, Kona Dew, Kelly's Imagine
Mostanában a család és meló miatt kevesebb idõt töltök nyeregben, mint szeretnék. Azt a keveset pedig elég nehéz a cimbikkel egyeztetni. Így aztán jórészt egyedül járom az erdei ösvényeket és alkalmanként maratonokat látogatok. Általában a Bakonyban vagy a Balaton-felvidéken fordulok elõ.
Feleségem nem csak elnézi, de meg is érti bringamániámat, miután nászútunkon leengedtem a bánkúti sípályán élete elsõ montijával. Aztán terhesen lenyomta a Duna Maratont is.
Kisfiam most kezd beszélni, de a "bicikji" szót már kimondja!!!