Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Egy kis fõzõcske!
Indította
burce
, 2005. június 27. 22:59
#441
Írta 2005. június 28. - 11:35
#442
Írta 2005. június 28. - 11:28
#443
vendég_Charon_*
Írta 2005. június 28. - 11:19
Az aranyfácán az nem sör? Pizzalapnak mondjuk jó. :-D
Lágytojás strucctojásból: 48-60 percig kell fõzni.
Holnap mondok házi gyorsgyrosreceptet.
Lágytojás strucctojásból: 48-60 percig kell fõzni.
Holnap mondok házi gyorsgyrosreceptet.
#444
Írta 2005. június 28. - 11:15
nemtudom emberek hogy tudnak megenni 10 tojásból rántottát..
nekem 3-4 a max de akkor fél napig nem birok látni semmit sem
nektek mennyi?
nekem 3-4 a max de akkor fél napig nem birok látni semmit sem
nektek mennyi?
#445
Írta 2005. június 28. - 10:46
Az Olasz ételek uralkodnak.
Ugye a pizza hut "feltalálta a spanyol viaszt" és a pizzatészta szélébe sajtot rak.
Ami én is gyakran alkalmazok, de van még jobb van pl ilyen aranyfácán vagy akármilyen pizza alap szósz.
Azt egy kis chilli-vel fûszerekkel összekavarod és ezt töltöd a tészta szélébe.
Ez falami fenomenális...
Ugye a pizza hut "feltalálta a spanyol viaszt" és a pizzatészta szélébe sajtot rak.
Ami én is gyakran alkalmazok, de van még jobb van pl ilyen aranyfácán vagy akármilyen pizza alap szósz.
Azt egy kis chilli-vel fûszerekkel összekavarod és ezt töltöd a tészta szélébe.
Ez falami fenomenális...
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
#446
Írta 2005. június 28. - 09:20
hehe, asszem ez lesz a kedvenc topikom...
Na akkor jövök én is: Omlett gazdagon
kis olivaolajra pakoljunk oda egy marék kockára vágott húsos szalonnát. Ha kisült belõle a zsír, akkor szedjük ki az összesült szalonnadarabokat, és tegyük félre egy picit. (vigyázat, nem megenni közben! ). Vágjunk apró kockákra sok-sok zöldséget. Én a legjobban újhagymából, paprikából és paradicsomból szeretem. Rakjuk ezeket bele a szalonna zsírjába és fonnyasszuk össze jól.
Amíg a zöldségek fonnyadnak, egy másik tálban verjünk fel 4-5-10 tojást (2-3-7 sárgát ki lehet hagyni, mert sok bene a koleszterin ), kis tejet, pici sót, és szórjunk bele egy marék reszelt sajtot. Ha kész a szalonna pörcökkel együtt öntsük a zöldségre.
Ezt így együtt süssük meg jól, menetközben meg kell fordítani, hogy megsüljön a másik oldal is.
Jó kis fehér kenyérrrel, +a végén még egy kis reszelt sajttal a tetején tálaljuk.
Elkészítési idõ: kb 25 perc, mosogatással együtt
Jó étvágyat.
Na akkor jövök én is: Omlett gazdagon
kis olivaolajra pakoljunk oda egy marék kockára vágott húsos szalonnát. Ha kisült belõle a zsír, akkor szedjük ki az összesült szalonnadarabokat, és tegyük félre egy picit. (vigyázat, nem megenni közben! ). Vágjunk apró kockákra sok-sok zöldséget. Én a legjobban újhagymából, paprikából és paradicsomból szeretem. Rakjuk ezeket bele a szalonna zsírjába és fonnyasszuk össze jól.
Amíg a zöldségek fonnyadnak, egy másik tálban verjünk fel 4-5-10 tojást (2-3-7 sárgát ki lehet hagyni, mert sok bene a koleszterin ), kis tejet, pici sót, és szórjunk bele egy marék reszelt sajtot. Ha kész a szalonna pörcökkel együtt öntsük a zöldségre.
Ezt így együtt süssük meg jól, menetközben meg kell fordítani, hogy megsüljön a másik oldal is.
Jó kis fehér kenyérrrel, +a végén még egy kis reszelt sajttal a tetején tálaljuk.
Elkészítési idõ: kb 25 perc, mosogatással együtt
Jó étvágyat.
#447
Írta 2005. június 28. - 09:11
palacsinta?!
az se nehéz, csak idõ, de megéri, mer utána olyan mint a kenyér, csak jobb. lehet bele rakni bármit
az se nehéz, csak idõ, de megéri, mer utána olyan mint a kenyér, csak jobb. lehet bele rakni bármit
#448
Írta 2005. június 28. - 09:09
a rantotta midenfel felvagottalis jo
a lenyeg, hoyg szepen fel kell vagdosni a felvagottat
melle kolbasz is mert anelkul nem elet az elet
es siman megcsinalod mint a rantottat.
a lenyeg, hoyg szepen fel kell vagdosni a felvagottat
melle kolbasz is mert anelkul nem elet az elet
es siman megcsinalod mint a rantottat.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
#449
Írta 2005. június 28. - 09:04
Én meg szoktam pizzát csinálni, de full a egészet, tésztát meg mindent bolti szószok nélkül és egész jó szokott lenni. Csak sokat kell a tésztájával szarozni, míg eltalálja az ember, igaz ezerszer jobb, mint a bolti pizzalap.
Spagettiszószt is egész jól tudok csinálni:
-1 konzerv darálthús
-piritott szalonna+ropogósra pirított hagyma
-kevés paradicsompüré+ketchup
-oregánó ízlés szerint
Másik kedvencem a lecsó, amit sok sajttal, szalonnával, hagymával, tejföllel és ketchuppal szoktam még ízesíteni.
Meg a kolbászos hagymás sajtos tojásrántotta.
Egyszer meg ettem pizzakrémes nutellás szenyót is. Az se volt rossz;)
Régebben még sütit is szoktam csinálni...
Egy jól leírt recept alapján bármit könnyû elkészíteni.
(meg most jutott eszembe, hogy régen a L'art pour l"art (vastyúk, besenyõ család) mûsoraiban is voltak olyan hülye receptek, hogy pl. füzetet fõztek:D)
Spagettiszószt is egész jól tudok csinálni:
-1 konzerv darálthús
-piritott szalonna+ropogósra pirított hagyma
-kevés paradicsompüré+ketchup
-oregánó ízlés szerint
Másik kedvencem a lecsó, amit sok sajttal, szalonnával, hagymával, tejföllel és ketchuppal szoktam még ízesíteni.
Meg a kolbászos hagymás sajtos tojásrántotta.
Egyszer meg ettem pizzakrémes nutellás szenyót is. Az se volt rossz;)
Régebben még sütit is szoktam csinálni...
Egy jól leírt recept alapján bármit könnyû elkészíteni.
(meg most jutott eszembe, hogy régen a L'art pour l"art (vastyúk, besenyõ család) mûsoraiban is voltak olyan hülye receptek, hogy pl. füzetet fõztek:D)
#450
vendég_Charon_*
Írta 2005. június 28. - 08:47
a teában tein vagy mi van, ha jóltom, nem koffein.
Van benne koffein is. A vegyészek abból mérik gyakorlaton.
A virslirõl amûanyag cuccost leszeded, hosszában és keresztbe beirdalod, rárakod egy tányérra, leborítod egy mikrós edénnyel, hogy ne fröcsköljön össze mindent, és nagy teljesítményen egy-két percig sütöd a mikróban. Sirály íze lesz, csak figyelni kell, mert van olyan fajta virsli, ami kiszárad egy idõ után.
Ami meg recept mán:
Rakott padlizsán mozzarellával
2 db kb 30 dekás padlizsán (kemény - de érett legyen)
2 csomag mini-mozzarella (2x125g)
egy kevés reszelt parmezán, vagy trappista
egy nagy fej vöröshagyma
három gerezd fokhagyma
paradicsomszósz (háziból akár fél liter is)
bazsalikom (csokor, vagy szárított)
só, liszt
olaj a sütéshez
A padlizsánokat meghámozzuk, és fél-egy centis karikákra vágjuk. Ha van benne csúnya fekete rész, akkor azt kivágjuk. A karikákat besózzuk és egymásra fektetjük, hogy levet engedjenek, amit majd késõbb leöntünk róla.
Nekilátunk hagymát pucolni, majd felaprítjuk és nagyon kevés olajon kicsit megpirítjuk, majd hozzáöntünk érzés szerint paradicsomszószt, két-három gerezd apróra vágott fokhagymát és pár nagy csipet bazsalikomot. Ha érezni az illatát, akkor jó. 10-15 percig fõzöcskézzük....
Mire idáig eljutunk már levet engedett a padlizsán, ami alapjáraton megkeserítené a kajcsit, tehát leöntjük és egyesével lemossuk róla a sós lötyit, és újra felhalmozzuk, majd kevés lisztbe panírozva kisütjük olajban.
Sütés közben egyes részei ropogósak lesznek, más részei meg éppenhogy puhák, de nem kell aggódni, hogy megég, vagy nyers lesz, nehéz elrontani. A padlizsán szereti magába szívni az olajat, tehát a kiszedés után jó, ha minél hamarabb felitatjuk, ami rajta van.
Ha már eddig eljutottunk, akkor elõ kéne venni egy jénai üvegedényt, és a paradicsomos szószból belekanalazni egy keveset, rá pedig egy réteg reszelt sajtot. Erre szorosan padlizsászeletek kerülnek, majd szósz megint. Az egyik mozzarellaadagot félbevagdosva rakosgatjuk újabb rétegnek, majd padlizsán jön. Szósz, mozzarella, padlizsán. Elvileg mostanra elfogyott minden alkotóelem, ha meg mégsem, akkor lehet enni a sült padlizsánból is.
A maradék szószt ráöntjük, megszórjuk reszelt sajttal és 180-os sütõben kb fél órán át melengetjük. Ha már látszik, hogy az edényben forr a paradicsomos szósz, rárakhatjuk a végsõ adag reszelt sajtot (sajtmániás vagyok ;D), és 200 fokon pirulósra sütjük.
Köret nem kell hozzá, csak egy-két éhes ember, aki belakmározik belõle.
Kedves olvasóink, önök a Charon_Receptklub mûsorát olvasták.
Találkozunk a jövõ héten is.
#451
Írta 2005. június 28. - 08:45
#452
Írta 2005. június 28. - 08:42
Nálam a melegszendó a következõ.
Ha épp van itthon sok olasz szósz, kinyitok egyet megekenem vele a kenyeret, ha kell egy kis oregánó, bazsalikom(a dolmio szósz pl magában is isteni)
Vagy vékony szelet kolbász vagy sonka vagy ezek keverve, és ha lusta vagyok sima trappista vagy többféle.
Aztánbe a sütõbe.
Húúú ezt kipróbálom én is! Kicsit furcsálom, hogy a paradicsom-szószos tésztákat nem említette eddig senki...dolmio/bertolli/ben bátyó és társai szerintem nagyon finomak, és a tésztafõzés a legmacerásabb mozzanata az egésznek (én amúgy hús nélkül eszem, úgy is fasza). A sajtot valóban el kell keverni a forró tésztával, hülyeség rátornyozni :-).
#453
Írta 2005. június 28. - 08:42
sütõvel én igazán hadilábon állok, mert mikor gázos volt még, próbáltam begyújtani
aztán sokáig nem gyulladt be, a gáz meg ment, de végül belobbant.
iszonyat öblös "wufff" hang, az orromban a szõr, a szakállam, a szemöldököm, minden arcszõröm leégett
igazából ezért vagyok mikró párti
aztán sokáig nem gyulladt be, a gáz meg ment, de végül belobbant.
iszonyat öblös "wufff" hang, az orromban a szõr, a szakállam, a szemöldököm, minden arcszõröm leégett
igazából ezért vagyok mikró párti
#454
Írta 2005. június 28. - 08:29
Nálam a melegszendó a következõ.
Ha épp van itthon sok olasz szósz, kinyitok egyet megekenem vele a kenyeret, ha kell egy kis oregánó, bazsalikom(a dolmio szósz pl magában is isteni)
Vagy vékony szelet kolbász vagy sonka vagy ezek keverve, és ha lusta vagyok sima trappista vagy többféle.
Aztánbe a sütõbe.
Ha épp van itthon sok olasz szósz, kinyitok egyet megekenem vele a kenyeret, ha kell egy kis oregánó, bazsalikom(a dolmio szósz pl magában is isteni)
Vagy vékony szelet kolbász vagy sonka vagy ezek keverve, és ha lusta vagyok sima trappista vagy többféle.
Aztánbe a sütõbe.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
#455
Írta 2005. június 28. - 07:24
énféle melegszendvics az úgy néz ki hogy 250g párizsit ledarálok, bele 2 evõkanál mustár, egy pár nyomás kecsap, meg némi vaj, de az csak kevés. összekever, hüttõben tárolandó.
aztán kenyér megken ezzel a getymûvel, és rá reszelt sajt, vagy azis jó ha szelet, úgyis megolvad. és a pasztában van elég kula ahhoz hogy ne száradjon ki a kenyér.
fincsis
vagy a másik melegszendó ha a vajas szalámis kenyeret berakom a sütõbe, rá sajt, és akkor olyan szalámispizzás-melegszendvicses-lusta-vagyok-pasztát-csinálni íze lesz
palmi, pedig hidd el, nagyon fini. mondjuk nem mindenkinek izlett akivel kostoltattam
aztán kenyér megken ezzel a getymûvel, és rá reszelt sajt, vagy azis jó ha szelet, úgyis megolvad. és a pasztában van elég kula ahhoz hogy ne száradjon ki a kenyér.
fincsis
vagy a másik melegszendó ha a vajas szalámis kenyeret berakom a sütõbe, rá sajt, és akkor olyan szalámispizzás-melegszendvicses-lusta-vagyok-pasztát-csinálni íze lesz
palmi, pedig hidd el, nagyon fini. mondjuk nem mindenkinek izlett akivel kostoltattam
#456
Írta 2005. június 28. - 07:22
olyan gyümölcsleves szerü, csak kukoricával. Szerintem lehet turbózni tésztával, de nekem ízlett így is
hát így a receptet és a meghatározást ismerve nem biztos, hogy kipróbálom
#457
Írta 2005. június 28. - 07:20
jah, húst még véletlenül se melegítsetek mikróban, mert olyan mikru íze lesz.
Aztán a puliszkába rakjatok sót is és jó sok pörcöt, na úgy az igazi.
Melegszendó a'la Palmi:
Kenyeret megkened tejföllel, nem pont vékonyan, erre rákarikázod a kolbászt vagy sonkát raksz rá. Az igen bonyolult mûveletsor végén jól megszórjátok reszeltsajtal (ha lusta vagy jó a szeletelt is) és így be a sütõbe.
A tejföl nem engedi kiszáradni a kenyeret és olyan ropogósan lágy és finom marad.
Ödit:
Deszerteket/édességeket kérdezhettek majd, ha úgy gondolom lehet,h válaszolok is.
Aztán a puliszkába rakjatok sót is és jó sok pörcöt, na úgy az igazi.
Melegszendó a'la Palmi:
Kenyeret megkened tejföllel, nem pont vékonyan, erre rákarikázod a kolbászt vagy sonkát raksz rá. Az igen bonyolult mûveletsor végén jól megszórjátok reszeltsajtal (ha lusta vagy jó a szeletelt is) és így be a sütõbe.
A tejföl nem engedi kiszáradni a kenyeret és olyan ropogósan lágy és finom marad.
Ödit:
Deszerteket/édességeket kérdezhettek majd, ha úgy gondolom lehet,h válaszolok is.
#458
Írta 2005. június 28. - 07:19
hú ez egy kurvajó topik
Elmesélem a kukoricalevesemet;)
Azt hiszem 2 liter víz, 2 tyúkhúsleves kocka, egy nyomós kemping sajt, egy kóhnzerv kukorica.
Víz felforral, belekúr 2 leveskocka, nyomóssajt is belekúr, meg a kukoricáról leöntvén a levet(mer az nem kell bele) azis belekúr.
A recept szerint melegen tálajjuk, de szerintem úgy szar, hidegen viszont istencsászár, olyan gyümölcsleves szerü, csak kukoricával. Szerintem lehet turbózni tésztával, de nekem ízlett így is
Elmesélem a kukoricalevesemet;)
Azt hiszem 2 liter víz, 2 tyúkhúsleves kocka, egy nyomós kemping sajt, egy kóhnzerv kukorica.
Víz felforral, belekúr 2 leveskocka, nyomóssajt is belekúr, meg a kukoricáról leöntvén a levet(mer az nem kell bele) azis belekúr.
A recept szerint melegen tálajjuk, de szerintem úgy szar, hidegen viszont istencsászár, olyan gyümölcsleves szerü, csak kukoricával. Szerintem lehet turbózni tésztával, de nekem ízlett így is
#459
Írta 2005. június 28. - 07:02
Szerintem meg a mikro=sátán.
Erre én is évek alatt jöttem rá, de azóta még melegíteni sem ott szoktam.
Erre én is évek alatt jöttem rá, de azóta még melegíteni sem ott szoktam.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
#460
Írta 2005. június 28. - 00:08
:wallbange SZÉTFÕTT :rocketman
aztán van olyan virsi is, asszem pick gyártmányú.
szintén be a mikroba csomaggal együtt 1minute és kész
még edényt se koszolsz.
szerintem
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda